נסיון לברר אלו פרקים היו פרקי הפיילוט.
שלום לכל שבויי הפסיכומטרי ובכללם אנוכי.
בדרך ככל הבוחנים מחלקים את חוברות הבחינה כך שלכל שני נבחנים סמוכים ישנן חוברות שונות בצבע כריכה שונה.
המשותף לשתי החוברות הם ששת הפרקים שמרכיבים את הציון והשוני ביניהן הינם פרקי הפיילוט.
על ידי זה אפשר לסנכרן עם הנבחן שלידך, לאחר הבחינה, את הפרקים שהיו לאחד מכם ולשני לא, וכך לזהות אלו פרקים היו פרקי הפיילוט.
במבחן שנערך אתמול (15.2.16) בשעות הבוקר, היו לנבחן שלידי את אותן שמונת פרקים שהיו לי, ובאותו סדר, למרות שצבע הכריכה של החוברות שלנו היה שונה, וכך גם לנבחנים בכיתות אחרות.
בנסיון אחרון לאתר את פרקי הפיילוט, ולכל מי שמעוניין בכך גם, ארשום פה את הפרקים שהיו לי.
כמותי:
1 - הפרק עם הגרף על משחקי הספורט, הקבוצות שמנצחות ומתחרות אחת בשנייה והמפסידות שמתחרות אחת גם כן אחת בשנייה.
2 - הפרק עם הגרף על המפעל שמחולק למדורים (כוח אדם, תחזוקה, וכו') והלו"ז שלהם (ישיבת מדור, הפסקת צהריים, וכו').
3 - הפרק עם הקניות של ארבעה אנשים, החלוקה לקטגוריות (מזון, מוצרי חשמל, וכו') ופריסת התשלומים (פברואר, מרץ ואפריל).
מילולי:
1 - הפרק עם הטקסט בהבנת הנקרא, בנושא: כיצד אנו קוראים מילים וכיצד הן נקלטות במוחינו (האם כאותיות ובמח זה מתקבץ למילה, או כבר בהתחלה זה נקלט כמילה) והניסויים עם המסך והמילים שמופיעות עליו (הופיעה בטקס מעין טבלה עם תיאורים ויזואלים של הניסוי).
2 - הפרק עם הטקסט בהבנת הנקרא, בנושא: מכונת האניגמה שיוצרה על ידי צבא גרמניה כחלק מהפקת הלקחים ממלחמת העולם הראשונה, מסירתה לצבא פולין כמדומני, ופיתוח שיטות לפענח את הצופנים שלה.
3 - הפרק עם הטקסט בהבנת הנקרא, בנושא: הדרך בה כל הדברים בעולמינו, שבעצם הם רק דימויים של המציאות, נתפסים בעינינו כמציאות עצמה. היתה בתחילת הטקסט דוגמא לחבל ארץ שייצר מפה של עצמו בגודל של חבל הארץ, עד שהמפה כיסתה את חבל הארץ לגמרי והוא נעלם תחתיה.
כמובן, אחד מפרקי הכמותי ואחד מפרקי המילולי הם פיילוט.
אם יש מישהו שהיו לו רק שני פרקי מילולי או רק שני פרקי כמותי (מה שאומר שהיו לו את שני הפרקים המרכיבים את הציון) אני ועוד רבים נשמח שיאמר לנו אלו מהפרקים שלעיל (אחד מהכמותי ואחד מהמילולי) לא היו לו בבחינה וכך כל עם ישראל ידע אלו מהפרקים היו פיילוט.
מקווה שהייתי מובן וברור.
אני מנסה, אולי ילך.