6.10 - כמותי (צהריים)

פיילוטים ושאל גרפים

פרקי אמת בכמותי היו הפרק עם הגרף של הערים והשירותים שניתנים בהם (בתי ספר, תחנות משטרה וכדומה), והפרק עם הגרף על המוניות והבדיקות השגרתיות.

בגרף של הבדיקות השגרתיות, מישהו זוכר את התשובה לשאלה האחרונה של הגרף? לא הייתי סגור עליה (השאלה הייתה באיזה שנה מונית א עברה בוודאות יותר מרחק נסיעה)

לא היה לי את הגרף הזה

היה לי את גרף המוניות והבדיקות השגרתיות, גרף של חקלאים שמכרו פירות וירקות ואאל"ט היה לי גרף עם חודשים, עונות השנה ומחירי פירות (תפוח, אגס, מנדרינות...)

לא היה לי את הגרף של הערים כפי שהיה לך...

אורח106

New member
אחת מהשאלות בפרק שהוא לא פיילוט

מה הייתה השאלה בתרגיל הזה? כמה אפשרויות יש לa*b או כמה אפשרויות שונות יש לa ו b.

Lior Strink

New member
התשובה היא 4 אינסוף

או ש A שווה ל 1 ואז B יכול להיות כל מספר 1*100 1*7 לדוגמא, או שB שווה ל0 ואז A*B שווה 0. בתכלס מפסיק לראות את האפשרות הראשונה כדי להבין שיש אינסוף

אורח106

New member
אני מבין למה זה יהיה 4 אם השאלה היא אכן מה האפשרויות לA וB

אבל אם השאלה הייתה כמה אפשרויות יש לתוצאה של A*B התשובה היא 1. השאלה היא האם אתה זוכר במדוייק שהשאלה הייתה על A וB ולא על A*B.

לא, התשובה היא 4 אינסוף

אם A הוא 1, B יכול להיות כל מספר. אם השאלה היא כמה אפשרויות יש לA כפול B יכולות להיות אינסוף...

Lior Strink

New member
סה לא נכון התשובה היא 4 אם A 1 אז B יכול להיותך כל מספר

ואז הכפולה שלהם תהיה כל מספר. הגיד A 1 ו B 5 יתן לנו A*B=5 וככה עם כל B אחר. בגלל שהיה נתון ש גם A וגם B גדולים מ 0 יש אינסוף מספרים

דנית1232

New member
שאלה מאחד פרקי הכמותי

הייתה שאלה ששאלה על אורך הקו המוגדש במעגל כאשר היה שירטוט של משולש תחתון עם זויות 15,30
והתשובות 6 פאי 5 פאי 4פאי וניראה לי גם 3פאי

מה סימנתם?

היתה שאלה על מעגל חסום במצולע, והמצולע חסום במעגל גדול

רצו את היחס של שטחי המעגלים.. מישהו זוכר את התשובה?

ועדיין לא הבנתי איזה גרף היה פיילוט..
היה לי גרף עם מוניות ובדיקות שגרתיות, גרף של חקלאים שמוכרים פירות אחד לשני וגרף של פירות לפי חודשים ועונות השנה.

התשובה היא 3:4

זה היה משושה משוכלל חסום במעגל וחוסם מעגל. יחס שטחי המעגלים הוא 3:4
הפיילוט הוא הפירות לפי חודשים ועונות שנה

Lior Strink

New member
זוויות חיצוניות

היו שם שתי זוויות חיצוניות 30 ו15 זה אומר שהן נשענות על שתי זוויות מרכזיות 60 ו30 והחלקים האלו זה מה שלא צריך מהמעגל השלם. לפי הנוסחא יוצא שההיקף של הקו המודגש זה ההיקף של המעגל השלם פחות 1/6 ו פחות 1/12 שזה אם לחשב 3/4 מהמעגל השלם. הרדיוס היה 4 ואז מציבים בנוסחא :2PR*3/4 הרדיוס וה4 מצתמצם נשאר 2**3*P שזה 6 פאי.

למעלה