ג'ודו: סוסו פללשוילי

נצחון נאה מאוד

לפללשווילי כפי שאומרת במקצועיות יעל ארד יש בעיית "חוסר אוויר כבר בהתחלה- וזה לא טוב"(מה שגרם כמעט לתקלה בשניות האחרונות), זו, בעיה שכבר עמדנו עליה בתחרויות קודמות שבמונחים מקצועיים מעידה שלספורטאי יש כנראה בעיה מסוימת בכושר סיבולת לב ריאה.

BentzWatchJudo

New member
יעל ארד גם אמרה בשידור שהיא לא מכירה את סוסו

יותר נכון מה היכולת שלו בקרבות קרקע.

יש לי הרבה כבוד ליעל אבל היא היתה צריכה להסביר עד כמה אינטסבי זה קרב ג'ודו ולאיזה דופק הספורטאי מגיע. ובמיוחד הקרב הזה היה אינטסבי מאד

סוסו הוא ספורטאי שידוע שהעובד באימון הכי קשה שאפשר. ברור שיש מה לשפר, וזה לא רק עניין של הספורטאי אלה של תוכנית האימונים ותנאי האימונים אותם מקבלים הספורטאים בארץ לעומת ספורטאים מובילים בעולם אבל גם לא צריך לקטול.
לי די ברור שהעניין הוא רמת וכמות יריבי האימון בארץ (למרות שבמשקל של סוסו המצב יחסית טוב למשקלים אחרים בארץ). אם סוסו היה יוצא ליות מחנות אימון במקומות מובילים בעולם היה ניתן להשיג שיפור בנושא זה להערכתי.

בהצלחה מול היפני

fedele

New member
בעניין ועדת השיפוט של אתמול

מי יכול להוסיף מידע או דיעות על כך שועדת השיפוט הפכה את החלטתם של שופטי הזירה?
תקדים עולמי?

דרך אגב שני הספורטאים שהיו מעורבים בקרב הזה, היפני והקוריאני, ניצחו בהמשך הקרבות שלהם וזכו כל אחד במדלית ארד

BentzWatchJudo

New member
אני לא בטוח שיעל ארד צודקת בביקורת שלה

לא ראיתי את הקרב וגם אני לא מספיק מקצועי לנתח קרב כזה אז ספציפית על הקרב המסויים אני לא יכול להביע דעה.

ועדת השיפוט או המשקיף הם הסמכות העליונה בכל מזרן ובכל קרב. זה החוק.
אם נעשה עוול מתפקיד המשקיף לדאוג שהעוול יתוקן.
שופטים הם רק בני אדם וגם המשקיף כולם יכולים לטעות והגיוני שיהיו חילוקי דעות.
הנושא של הכרעת שופטים הוא מאד מורכב ובאופן קבוע ומסורתי לא מסבירים איך ההחלטה נקבעת בתקשורת. זה נובע מבורות ובמקרה של יעל ארד כנראה היא לא רוצה להיכנס להסבר המורכב בשידור אבל היא לא מסבירה את זה נכון לפחות אני לא שמעתי הסבר נכון.
בקיצור יש מלא אנשי ג'ודו מקצועיים והם יכולים לנתח את ההחלטה בדיעבד ולהגיע למסקנה אם זה היה מוצדק הפעם או שהמשקיף טעה.

אורי לוי עם יציאה ביזארית על כך

שהתוצאות של הפלסטינים, "זה דבר חשוב וצריך לעניין אותנו".

מעניין אם אורי לוי יתחיל ללהג שהתוצאות של הג'ודוקא מקוסבו (שהוועד הבינלאומי לא מאשר לה להשתתף תחת המדינה שכבבר הוכרזה לפני 4 שנים...) שמופיעה תחת אלבניה -(שניהן מוסלמיות) צריכות לעניין את אוהדי סרביה.

BentzWatchJudo

New member
הוא לא אמר את זה

הוא אמר שזה אונפרמציה שצריכה לעבור לצופים (וביננו נראה לי שהוא שמח שהפלסטינאי הפסיד אבל לא רצה לומר זאת בשידור).

קלמנדי הקוסבית שמייצגת את אלבניה התחרתה אתמול והזכירו בשידור את נושא הייצוג שלה, האינפורמציה שהייתה לאורי לוי היתה מכתבות בעיתונות הבריטית.

אריאל5

New member
מדהים שלקוסובו אין יצוג כי אין להם מדינה

אבל לפלשתינים יש יצוג למרות שאין להם מדינה

מה שבאמת מפתיע זה שלדרום סודן

אין נציגות בפני עצמה למרות שהיא מדינה לכל הדעות אבל להרבה ישויות לא עצמאיות כמו הרשות הפלסטינית יש...

nitsansh

New member
זה כמו שישראל לא יכלה להשתתף ב-1948

הקמת ועד אולימפי לאומי זה לא דבר שנעשה באופן מיידי והדרום סודנים לא השלימו בזמן את התהליך שמאפשר להכיר בוועד אולימפי חדש.
גם טימור-לסטה השתתפה בפעם הראשונה (באתונה אם אני זוכר נכון) כמשלחת של ספורטאים בודדים ולא של מדינה מסיבה דומה.

השימוש במינוח "צריך לעבור לצופים" איננו מקרי

הוא לא אמר זאת לגבי תוצאות של טורקי, יווני או איטלקי.

התזכור של קלמדני, לא רלוונטי בקשר לישראל בנושא, אלא אם היה אומר זאת לגבי סרביה.

אגב הקוסובואים, למעשה שייכים לעם האלבני כשהם תופסים שטח על אדמת סרביה.
אם היה וועד אולימפי לא היה מוטה וצבוע היה צריך קבוע שהפלסטינים יתחרו תחת דגל ירדן שבה 70-80 אחוזים מכנים עצמם פלסטינים.

apy ape

New member
תפסיק כבר עם הפרובוקציות הזולות שלך

זה חשוב ומעניין כי אני בטוח שיש לא מעט פלשתינאים (ישראלים ולא ישראלים) שעוקבים אחרי שידורי הערוץ הראשון

למעלה