ארוח בפורום בנושא המשפחה המורכבת וכסף

mother cat

New member
איזון בין הצרכים של כל הילדים

אשמח לטיפים לאיזון בין הצרכים, רצונות, ודרישות של ילדים שונים בגילאים שונים במשפחה מורכבת.
באופן ספציפי אנחנו משפחה המורכת משני בני נוער - ילדיו של בעלי מאשתו הראשונה שנפטרה, ושני ילדים קטנים בני כמעט 6 ו 2.9. מן הסתם הצרכים והרצונות והיכולת להביע אותם שונה... כמות הדרישות הכספיות של בני הנוער גדולה, מצד שני הקטנים טרם יודעים לדרוש אבל בהחלט יש להם הוצאות לא מבוטלות... אני מוצאת את עצמי כל הזמן סופרת מה קניתי למי ומי ביקש ממני מה ואיפה ועל מה אפשר לחסוך (למען הסר ספק - בדרך כלל בסופו של דבר אני חוסכת על הקטנים).

בנוסף, לילדים הגדולים יש ירושה קטנה מאמם שמושקעת ותהווה בסיס לתחילת חייהם. האם הגיוני בעיניך כרגע לחסוך רק לקטנים, שהרי להם אין בסיס כזה?

תודה!

ETYAHAR

New member
איזון בין הצרכים של הילדים

שלום
אכן לבני הנוער יש דרישות גבוהות וההוצאות והרצונות שלהם גדולים יחד איתם. הם חיים בעולם של שפע ושל מידע בלתי פוסק של פרסומים וצרכנות.
הפיתרון הוא לשבת עם הבנים ולבנות איתם תקציב לדמי כיס כאשר יהיה ברור
מה זה כולל ויש להסביר להם שדמי כיס צריכים להספיק לכל החודש .
במידה והם כבר בגיל של לצאת לעבוד כן לשוחח איתם ולהסביר שהם צריכים לעבוד על מנת לממן חלק מהרצונות שלהם .כאשר נותנים דמי כיס אין צורך יותר לספור את ההוצאות .
הדמי כיס ניתנים בתאריך קבוע בחודש בלי שהם יבקשו לאט לאט הילדים יבינו שהם צריכים להסתר איתם.
לשאלתך האם צריך לחסוך לגדולים כשכבר יש להם חיסכון לתחילת החיים אני ממליצה שהחלוקה של סכום החיסכון שאותו אתם חוסכים צריך להתחלק שאחוז גדול יהיה לטובת הקטנים וההיתה לגדולים.
בהצלחה
אתי אהרונסון
מאמנת ויועצת בכירה
יעוץ פיננסי להצלחה -אישי*משפחתי*עסקי
טלפון-0537787869

למעלה