שירשור מתכונים לפורים

אוזני המן קצת אחרת

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=81436


אוזני המן - שמרים - קצת אחרת / סמדר מוואלה



1מדינת ישראל

הכנתי במליות מוכנות של ממרחים שונים -

חלבה, תמרים, שוקולד, פרג.

הכנתי בצורת אוזני המן וגם בתבנית משולשת
יוצא טעים מאודדדדדדדד

בתמונה -- העוגות בתוך התבניות המשולשות לאחר האפיה.



===================================================
חומרים לכ-80 משולשים:

לבצק:
4 כוסות קמח (560 גרם)
¼ כפית מלח
½ כוס סוכר (100 גרם)
2 כפיות שמרים יבשים
½ כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)
2 ביצים טרופות
200 גרם חמאה רכה

למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
1 כוס סוכר
¾ כוס חלב
3 כפות דבש
1 כפית קינמון
קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את המלח, הסוכר והשמרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את השמנת והביצים ומערבבים במיקסר בקרס הלישה במהירות איטית.

2. מוסיפים בהדרגה את החמאה, כ-20 גרם בכל הוספה, וממשיכים ללוש במהירות איטית במשך כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך שנפרד מדפנות הקערה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר, כשעה. הבצק לא אמור להכפיל את נפחו מפני שהוא מכיל כמות גדולה של שומן וסוכר, אך הוא ייעשה רך ונוח לעיבוד.

3. מכינים את המלית:
שמים בסיר בינוני את הפרג, הסוכר, החלב והדבש ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות לאחר רתיחה, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש, מוסיפים את הקינמון וקליפת הלימון ומצננים עד שהמלית התגבשה והיא קרה לגמרי.

4. מכינים תבניות משולשות מ-5 תבניות אינגלישקייק חד-פעמיות, באופן זה (עיינו בתמונות הנלוות):
במספריים, גוזרים בתבנית 4 חתכים בפינות, כך שהדפנות יוכלו להיפרד זו מזו. מיישרים באצבעות את שולי התבנית המכופפים (בזהירות, המקומות החתוכים חדים מאוד!), כך שמתקבלת פריסה שטוחה של התבנית. מקפלים את הדופן הצרה באמצעה למשולש, כך שהיא תוכל לסגור מהצד את התבנית המשולשת כמו מכסה (ראו בהמשך).

5. מכינים את הגלילות:
מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. מרדדים מכל חלק עלה מלבני דק בגודל 30X16 ס"מ.

6. מורחים בכף חמישית ממלית הפרג המקוררת על העלה, משאירים שוליים של ½ 1 ס"מ בצק לא מרוח בשוליים הימניים, השמאליים, והרחוקים.

7. מקפלים את שולי הבצק הלא מרוחים מימין ומשמאל על הפרג, ומגלגלים בעדינות את העלה לגלילה הדוקה.

8. מניחים את הגלילה על תחתית התבנית הגזורה, כאשר צד הסגירה שלה כלפי מטה.

9. מצמידים את דפנות התבנית הארוכות זו לזו מעל לגלילה, בצורת מנסרה משולשת (בדומה לעטיפת טובלרון) וסוגרים את הקצוות בשדכן של סיכות (כן!). מרימים גם את שתי הדפנות הקטנות שבצד התבנית, ומהדקים אותן היטב לסגירה.

10. מכינים כך את כל שאר הגלילות. מניחים את התבניות הסגורות שבתוכן הגלילות הממולאות על תבנית שטוחה, ומשהים כ-45 דקות.

11. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, כ-35-40 דקות.

12. מוציאים את התבניות מהתנור ופותחים בזהירות את הדפנות התפורות בסיכות, כך שהאדים ישתחררו מהגלילות האפויות תוך כדי צינון.

13. לאחר שהגלילות התקררו לגמרי - פורסים בסכין חדה מאוד לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מתקבלות עוגיות משולשות עם דוגמה ספיראלית של פרג. העוגיות נשמרות יפה מספר ימים בכלי אטום.
 
אזני המן - אסנת סדן מומלץ מאוד

מיני סדנה להכנת אזני המן
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=744&MessageId=138786633

אוסנת סדן - אזני המן מ ע ו ל ו ת
את המתכון כתבתי ממזמן מתנצלת אם הוא לא לפי הסדר אך הוא נוסה וקצר מחמאות .
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=91318

200 גר' מחמאה רכה .
( 3/4 כוס)100 גר' אבקת סוכר.
2 חלמונים {צהובים}.
1 גרידת תפוז
2 כפות תפוז טרי סחוט.
(1/3 כוס)40 גר' קונפלור . {למי שיש משקל מזון זה מצויין.
(3/4 1 כוסות )260 גר' קמח רגיל
וקורט מלח {אני לא שמתי .}.

אופן ההכנה

ללוש את כל המצרכים לפי הסדר הרשום במתכון (ניתן ללוש בפולסים במעבד מזון או במיקסר עם וו הלישה )
מכניסים לשעה למקרר
אחר"כ מתחילים לרדד דק ולקרוץ עיגולים קטנים
למלא במלית
לסגור את 3 הפינות כמו בסדנא למעלה -ולהשאיר מעט גלוי למעלה שיראו את המלית.

תהנו

1מדינת ישראל -
שימו לב להערות שלי בסוגריים הוספתי מידות בכוסות.

שמתי את כל החומרים יחד במיקסר עם וו לישה (את המרגרינה חתכתי לקוביות)
אפיתי בטורבו בחום 175 מעלות בערך 25 דקות
עד שיהיו אפויות אך זהירות שלא יישרפו.
 
למעלה