+שאלות!!

י מ י ת ה

New member
מכירת בגדים לחנות יד שניה

שלום
בראשותי הרבה בגדים במצב מעולה חלקם הגדול חדשים עם הטיקט ואני רוצה לנסות למכור אותם לחנויות יד שניה.
(בגדים שלא עמדו בסטנדרטים או שלא ימכרו יועברו לתרומה )
איזה חנויות מומלצות כנותנות כסף מזומן ולא זיכוי כי אין לי מה לעשות עם זיכוי..
ואם מישהי/ו יודעים מה בערך הסכומים לכל פריט ( בעיקר גופיות חולצות ושמלות ) אשמח לדעת
תודה וסופש מעולה!

NyaPrawr

New member
אני כל כך מאוהבת בעגיל בטבור שלי,

שאני שוקלת להפוךאותו לדאבל.

MeshiNS

New member
נמאס לי לעבוד

אני הולכת להתפטר.. מצאתי עבודה בקפה קפה אבל גיליתי שהמשכורת שם היא רק טיפים שמתחלקים בין כל המלצרים ושאין תלוש משכורת (שזה אומר שאין ביטוח עבודה ואם קורה לי משהו במשמרת הם לא לוקחים אחריות) אז זין!
אני מחפשת עבודה נורמלית כבר מלא זמן ולא מוצאת =\ בכל מקרה... אני מתפטרת בקרוב מהאולם ארועים!

תיזהרי מעבודות מלצרות

ותקראי חוזים ב-7 עיניים.
זה כסף מהיר, ויש הרבה ניצול עובדים (יש לי אחות שמלצרית ב-"קפה רימון" כבר 6 שנים כמעט שכל הזמן עושה לי "שיעורי בית" על העניין).

בתחילת החופש הייתי נואשת מחיפושים ועברתי מקום מקום, והשארתי פרטים כמעט בכל חור. זה בעייתי, כל הנושא הזה. ואם את לא בת 18, בטח זה עוד יותר סרט.

בהצלחה עם מציאת עבודה חדשה.
אני לא יודעת מה מעניין אותך כ"כ, אבל נסי אולי בחנויות דיסקים, עוזרת של מישהו... משהו בסגנון.
בסופו של דבר הכל מסתכם בנתינת שירות, השאלה היא מה מתוך זה עוד נסבל בשבילך.

MeshiNS

New member
המקום שאני עובדת בו לא עשה בעיות עם המשכורת..

אבל זה מייאש=\ אני באמת מתחננת לעשות סיבוב חנויות אולי למצוא משהו....

Aussie Girl

New member
משהו נורמלי זה בעיה

ניסית להשאיר קורות חיים בחנויות בקניון וכאלה? תעברי חנות חנות ותשאירי קורות חיים. הכי טוב אם את מצליחה ליפול על האחראי משמרת או מנהל ולתת להם את הקורות חיים אם לא, אז כל אחד עדיף מכלום. תנסי גם תחנות דלק כמו פז וכאלה איפה שאת עובדת בחנות בתחנה. זה כל מה שעולה לי לראש כרגע אבל אל תתמקדי רק במלצרות.
זה באמת יותר קשה למצוא עבודה לפני צבא אבל קיים וגם אחרי צבא לא תמיד למצוא קל עבודה אז אל תתיאשי.
בהצלחה!

innocence

New member
מה את אורת אין תלוש שכורת,

בכלל אין, או שפשוט הוא פיקטיבי? כי יש הבדל גדול, ואין דבר כזה העסיק בלי תלוש - זה לא חוקי, ונראה לי שקשה מאוד לבעל עסק כזה להצדיק למה אין לו משכורות למלצרים...

MeshiNS

New member
אין בכלל.

אני יודעת שזה לא חוקי ובגלל זה לא הסכמתי לעבור ומעכשיו אני אפילו לא אכנס לאכול שם בגלל הניצול הזה של המלצרים!!

innocence

New member
אני לא מבינה למה שמישהו יעבוד שם,

כאילו, דיווח אחד למס הכנסה והעסק הלך.

Jerald_Admonds

New member
זה בגלל

שבעבודות כאלו אנשים יכולים לעשות מאות שקלים במשמרת, אז לרוב נוטים לספוג את היחס (הלעיתים מאוד) מזלזל, בשביל הסכומים הללו.

ברוב המסעדות מהסוג הנוראי הזה, את נותנת את הטיפים שלך לבעלים והוא נותן לך אותם בחזרה דרך התלוש משכורת. יש אפילו כמה מקומות ממש נלוזים שמשאירים חלק מהטיפים שלך לעצמם.

innocence

New member
אבל פה אין תלוש בכלל,

אין ביטוח, אין ביטוח לאומי, אין ביטוח בריאות, אין בכלל שום דבר שקושר אותך לעסק אם קורה משהו.
הוא יכול להתנער ממך בכל שלב.

מה גם שלא כל המקומות באמת מרוויחים בהם כל כך הרב. מעטים המקומות האלו.

רוב המקומות שאני מכירה "לוקחים" את הטיפים בגובה שכר מינימום ומעבירים בתלוש, ואת כל שאר הכסף המלצר מקבל, או שאתה מקבל רק טיפים ומשלימים לך למינימום אם לא הגעת.
וזה - מסתבר - חוקי לחלוטין.

אורי נה

New member
לפי מה שאני יודעת זה לא חוקי

הטיפים הם אך ורק של המלצר, והם בנוסף לשכר

innocence

New member
זהו, שלצערנו זה לא ככה.

בעל העסק יכול להשתמש בכספים האלו, כל עוד הוא משלים בסופו של דבר למינימום.
לצערי כבר היו תקדימים כאלו בבית משפט...

היויו

New member
מבליח לשניה

אני בד"כ סמוי פה ולה מרבה להגיב, אבל פה אני חייב להפנות את תשומת ליבך לשני דברים.
1 - אין דבר כזה להעסיק בלי תלוש. מעסיק שלא נותן תלוש לעובדים שלו חשוף לביקורת על העלמת מס (כי הוא לא מדווח על הטיפים ולא משלם עליהם מיסים) ולכן למעשה גם את כעובדת שלו לא מדווחת על משכורת ולכן לא משלמת מיסים ולכן הסיפור הזה אינו חוקי.
2 - הביטוח (לא ביטוח לאומי או ביטוח בריאות, אלא ביטוח תאונות וכו') קיים בעסק בכל מקרה - בלי קשר לאם את עובדת בו או לא. אם קורה לך שם משהו בזמן העבודה המעסיק בבעיה רצינית בכל מקרה - אם את תובעת בתור מישהי שלא עובדת שם ונכוותה מסיר או נפלת ושברת רגל או כל דבר אחר הוא לא יכול לטעון שעבדת שם כי אז הוא צריך להסביר איך הוא העסיק אותך בלי תלוש (ראי 1). מצד שני אם את תובעת אותו בתור עובדת והוא אומר שלא עבדת שם, הוא יצטרך לתת דין וחשבון על איך זה שלמישהי שאינה עובדת של המקום יש גישה לסירים/מטבח כל דבר שהוא שיכול לפגוע בך. בכל מקרה הוא נדפק ואת מכוסה במקרה שקורה לך משהו.

למה אנשים בכל זאת עובדים בעבודה הזו? כי אפשר לעשות שם המון כסף. הטיפים פטורים ממס (אתם לא רוצים לדעת כמה אני משלם מיסים... בואו רק נגיד שרק מס הכנסה שלי זה מעל לשכר מינימום
) ולכן כל דבר שנכנס - נכנס ישר אליך (או לבנק...) תורידי מזה את המינימום שחובה לשלם על ביטוח בריאות וביטוח לאומי (משהו כמו 160 ש"ח) וזו המשכורת שלך למעשה. אני מכיר אנשים שבנאפיס למשל הרוויחו 8000 ש"ח בחודש והכל נקי. זה כמו לעבוד במקום אחר ולקבל משכורת של 13-14 אלף נטו.

טוב חפפרתי, אז אני חוזר למחילה לחצי שנה שוב
.

משקפי שמש

שב"ש

שאלהנ מוזרה לפניכם. שאלת טעם אישי וחו"ד.

רוצה לקנות משקפי שמש.
אבל נראה שאף אחד מהם לא מתאים לי.

מחפש חו"ד של אנשים שלא מכירים אותי. לכן פונה לפורום הזה.

https://plus.google.com/photos/1109...s/5771657036052288209?authkey=CML1kqHcu6X4-AE

מישהו מכיר משקפיים אחריםש אולי יתאימו?

למעלה