שרשורים קצרים

אופירA

New member
מנהל
תלוי מאוד מאוד איזה ניתוח, מה המצב הבריאותי, מה המדיניות הרפואית של רופא מסוים.
הרבה רופאים ממליצים לא לצום כלל בשנה הראשונה.
בטבעת זה פחות בעיה, תלוי בקצב ההרזיה והטראומה של הגוף. בשרוול ומעקף ההמלצה יותר גורפת בנוגע לשנה הראשונה. תלוי ברופא.

כמובן שההתייחסות שונה לגבי צום יום כיפור מאשר לגבי צום דרבנן כולל ט' באב, כי הצומות דרבנן לא נגזרו על חולה שאין בו סכנה, ויש להיעזר ברופא כדי להגדיר את המצב הרפואי ולא לקחת סיכונים מיותרים.

smady a

New member
בוקר טוב אשמח לקבל מעט מידע.

האם מישהו יודע מי הרופאים שמנתחים שרוול דרך קופת חולים מכבי?
תודה

טליוגם

New member
סגורה 7 כמעט ללא הגבלה

מתלבטת אם לסגור עוד 1
בתחילת הריון ולא מרגישה הגבלה כמעט כלל
אוכלת מזין לוקחת גם ויטמינים ומינרלים לחיזוק
אני ממש מחפשת נשים שעברו הליך הריוני ולידה עם טבעת סגורה
אז נכון שבהריון אנחנו לא בדיאטה אבל בכל זאת אני באמצע תהליך וחוששת לעלות במשקל
עד היום אני סוחבת את ההריונות הקודמים

ida127

New member
לפני ניתוח שרוול

שלום
אני מאוד בהתלבטות עם עצמי לפני ניתוח שרוול , אני בת 50 והייתי רוצה לשמוע עוד מישהו בגילי שעבר/ה את הניתוח
תודה

גלית0369

New member
מודאגת ולחוצה

אני חודשיים לאחר ניתוח טבעת אצל אבינוח ועדיין לא מצליחה לישון בנוחות, יש לי עצירויות וגם מין לחץ בגרון כאילו מישהו מנסה לחנוק אותי. האם התחושות האלו נורמליות או יתכן ויש לי בעיה עם הטבעת.?

oo10

New member
דחופפ התיעצות

התקשרתי היום תשאר בתי החולים הציבוריים שככה נראלה לי עברתי על כולם כבר.. ההתלבטות שלי הייתה בין מאיר לבין שערי צדק פרטי וראיתי שיש עוד אפשריות אחרות אז ביררתי בתל השומר איכלוב ורבמם היום.
בשניהם לא היה תורים עד נובמהר אך ברמבם היה תור קרוב לייעוץ כבר עוד שבועיים אצל דר אחמד מחגנה ב 29 לשיביעי.. אבל הבנתי שדר בשארה נחשב יותר טוב נכון ?? דר בשארה בשראה מישו שמע עליו ? האם הוא באמת יותר טוב מדק מחגנה?? קבעתי בסופ לבשארה

גל1142

New member
תאריך לתור רחוק מאוד

הבן שלי לפני גיוס ועומד לעבור את הניתוח , התור לרנגטן קיבה ושט תריסריון ארוך מאוד באזור הצפון, רק באוקטובר.. מאוד רצה לעבור את הניתוח עוד בחופש...מישהו אולי מכיר דרך לקביעת תור לרנטגן בתאריך קרוב יותר, באזור עכו קריות...?

צריכה עזרה קטנה

כתבו לי כאן לפני כמה זמן שיש פורום רק למשרוולים
אני לא מצליחה למצוא אותו
אולי מישהו יכול לשים לי בבקשה קישור
תודה מראש
קרן

אילמזמר

New member
התייעצות

יש לי כבר טבעת קרוב לשנתיים, מסגירה מסויימת (שאני לא זוכר) התחיל להיות לי ממש קשה לשתות בבוקר, ככל שהתקדמתי עם הסגירות זה החריף.
כרגע אני סגור על 8 ורבע, ואני לא מסוגל לשתות בבוקר, אני לוקח שלוקים ממש קטנים וזה נתקע ורק אחרי הרבה זמן אני יכול לשתות הרבה כדי להוריד את זה.
ולפעמים גם במשך היום אם אני לא שותה משך זמן ארוך אני צריך להתחיל את התהליך של לשתות קצת שוב.
זה קורה כבר תקופה מסויימת וכבר סוג של התרגלתי לזה, אבל עכשיו בקיץ זה מתחיל קצת להפריע לסדר היום שלי.

רותם026

New member
בלחץ אטומי....

ערב טוב...היום היתי בוועדה טרום ניתוח שרוול וזה היה כזה קשהההההה.......ה-bmi-שלי ירד מ37 ל35.5...
...קשה מאוד עם הדיאטנית מהוועדה של אסותא...הצוות של אסותא נתנו לי את ה-ok לניתוח בגלל בעיות פוריות...אבל נציגה הכבי של הועדה שלחה את התיק שלי לוועדה חריגים.....אני ממש בלחץ..איך הולך עם הוועדות חריגים?מישהו יודה?יש מצב לקבל אישור לניתוח???

sunshine2013

New member
ניתוח שרוול..

רציתי לברר עם הבנות לגבי מחזור. קבעו לי תור לניתוח שרוול ואני מפחדת שאני אקבל מחזור באותו היום.
מישהו מבין בזה משהו? עושים ניתוח במצבים כאלה? אם לא, מה עושים ?

אופירA

New member
מנהל
כל הרופאים בלי יוצא מן הכלל מתנגדים

לסגור טבעת בהריון.
אפילו ד"ר אבינוח!

אי אפשר להפיל על הגוף 2 פרוייקטים תהליכיים שכרוכים בשינוי קיצוני, בלי להסתכן מאוד.
ניתוח טבעת זה לא צחוק, והגבלת הקיבה באמצעות טבעת זה משהו מאוד מסובך למערכת העיכול, בניגוד למה שאנו חושבים ומרגישים.
לכן ההמלצה למנוע הריון בשנה הראשונה לאחר הניתוח היא המלצה בריאותית ונכונה.
ברור שלא תמיד אפשר למנוע הריון, ולכן אם יש הריון אז התהליך השני צריך לחכות עד סוף ההריון (כזכור, הריון נגמר אחרי 9 חודשים, החיים - לא).

תוך תקופה קצרה בלאו הכי המעבר יהיה צר יותר כתוצאה מגדילת הבטן. יתכן שבהמשך יהיה צורך לפתוח.

עדיף להצטרף להשגחה קבועה של דיאטנית הריון. אולי זה ייתן כוח לא להשמין.
אולי כדאי לקחת מאמן/ת אישי לתקופת ההריון.

נכון שאפשר לשרוד בהריון גם אם מרזים. גם בשואה שרדו נשים בהריון וילדו תינוקות בריאים...
השאלה אם מגיע לגוף שלנו רק לשרוד, או שמגיע לו רווחה בבריאות, ואת יכולת השרידה צריך להשאיר למצבי חירום שאי אפשר למנוע אותם, ולא לנצל אותה בבחירה.

כחלק מתהליך השינוי שאנו צריכים לעבור, ולשמו קיבלנו עזרה ניתוחית, גם החשיבה צריכה להשתנות ולהפוך להיות אחראית יותר.
אני מכירה פה הרבה אנשים ששיחקו עם הבריאות שלהם והלכו עם החשיבה שלהם (זו שגרמה להם להשמנה מורבידית), ואת הנזקים הם קיבלו לטווח ארוך, אחרי 20 שנה. ושלא נדע איזה נזקים. כמובן, שהם לא הרגישו במהלך ה-20 שנה שהם גורמים לעצמם נזק כל כך חריף.
תאמיני לי שאף אחד לא רוצה להיות רזה אבל עם עצמות שבורות או כל מיני דברים כאלה.
ולכן, כשאיננו יכולים להתיימר לדעת מה ההשלכות לטווח הארוך של המאמץ על הגוף, יש לשמוע לעצה הרפואית הגורפת, ולא לחשוב שכל הרופאים טועים ללא שיש לנו הוכחות בשטח שהם טועים (וכשיש לנו הוכחות בשטח שיש בהחלט נזקים לטווח הארוך).

אני יודעת שקל לדבר על שינוי חשיבה, וקשה ליישם.
אבל אם גם לא נדבר על זה ונבין את זה בשכל, בוודאי שאי אפשר יהיה להגיע ליישום.
תאמיני לי, שהייתי נותנת הרבה כדי שיהיה לי אדם שידבר אלי בנוגע לדברים שאני יודעת אבל מתקשה ליישם על מחלת ההשמנה ועל האחריות שלא לנגוע במאכלים מסוימים ולהיכנס להרגלי חיים בריאים. דיבור של אדם מן הצד, שייתן לי תוספת כוח להצליח יותר ליישם.

קוביd1

New member
ניתוח שרוול

אני מבין את ההתלבטות שלך לפני הניתוח וזה טבעי בהחלט.
אני עברתי ניתוח טבעת בגיל 52 ,אני לא יודע אם לגיל יש חשיבות בבחירת הניתוח ,יש סיכונים בכל ניתוח ,הכל תלוי במצב בריאותך הכללי
לפעמים אנשים הרבה יותר צעירים ו,מבחינה בריאותית הם על הפנים
בואי נמתין אולי משהו בגילך עשה שרוול וינסה לעזור לך

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
לא, הן לא נורמליות. תלוי מתי וכמה העוצמה.

מה תגובת הד"ר לבעיות האלה?
מה הגיבה אוסנת לבעיות האלה?

מה מונע ממך לישון בנוחות? כואב לך או מציק לך? איפה? כמה? מתי?
מתי את מרגישה לחץ בגרון ומחנק - כל הזמן? כשאת בתנועה? בשכיבה? בזמן אכילה?

לגבי העצירות - צריך לדעת מה את אוכלת, כמה ואיך, כמה ירדת במשקל, ועוד נתונים לגבי האכילה, ואז אפשר להתייחס לעצירות אם היא קשורה לנושא שהעלית או לא קשורה, ודורשת טיפול פשוט מאוד נגד עצירות.

בקיצור - חסר הרבה מידע.
את מוזמנת לספר פה את כל הסיפור, או לספר לי אותו בטלפון, עפ"י שאלות מנחות שלי, ואז אפשר יהיה לראות תמונה מה כדאי לנסות לעשות בנדון.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי.

אופירA

New member
מנהל
תתקשרי למכון הרנטגן שוב

ותסבירי לפקידת המכון שיש לבן תאריך לניתוח בחודש אוגוסט, ואילו התור לבדיקה רק באוקטובר, ולא ייתכן שייאלץ לדחות הניתוח.
שייתנו לך תור דחוף.

במקביל, תפני לכל מכוני הרנטגן של הקופה בצפון וגם במרכז (לברר הטלפונים במוקד הטלפוני של הקופה), ותסבירי את העניין ותבקשי תור דחוף.

היום רק ככה משיגים דברים בקופ"ח

אופירA

New member
מנהל
לא תמיד אנחנו מתרגלים לדברים שבריאים לנו

כאשר אני מתרגלת לחצות את הכביש באור אדום, כי לא קרה לי כלום עד היום, אני מגבירה מאוד את הסיכון שיום אחד תעבור עלי מכונית ותחצה את חיי לשניים - החיים שלפני התאונה והחיים שאחרי.

במקרה שלך, הידוק הטבעת קרוב לשנתיים, באופן שאינך מסוגל לשתות בבוקר וגם במשך היום, ודברים נוספים בהתנהלותך עם הטבעת - מגבירים באחוזים מדהימים את הסיכוי שלך להסתבך עם הטבעת ועם הבריאות במשך השנים הבאות, מה שאומר הרבה בעיות שונות, וביניהן פגיעה בקיבה המצריכה להוציא הטבעת, והשמנה חוזרת של הכל הכל בחזרה...

שתייה בלתי מספקת אפילו חלק משעות היום, עלולה לגרום לנזק מצטבר בכליות, שאינו הפיך אלא מעביר את החולה לחיי דיאליזה וצורך בהשתלת כליה...
יש הרבה סוגי התייבשויות - לא כל התייבשות היא פתאומית כמו במכת שמש. יש התייבשות שנגרמת כתוצאה מחוסר מצטבר בשתייה לאורך זמן רב. אתה לא מרגיש את זה, רק בדיקת שתן מגלה על כך.

ההידוק המוגזם יכול להביא במשך הזמן לתזוזת הטבעת או לאירוזיה (חדירתה לרקמת הקיבה פנימה), לדלקות במערכת העיכול ולצרות צרורות לבריאות. התעייפות שרירי הוושט כתוצאה מהידוק מוגזם לאורך זמן עלולה לגרום להצרת המעבר עוד יותר ממה שהוא מוצר היום, ואז לא תוכל לשתות כלל וגם לא לאכול, ואז תהיה חייב לפתוח את הטבעת פתיחת חירום גדולה מידי.

לכן חובה למנוע הידוק לאורך זמן, ולפתוח את הטבעת מספיק רחב (בהדרגה, להתחיל ב-1/4CC), כדי שאפשר יהיה לשתות כל היום.
כמובן שהבעיה היא שכך אפשר לאכול הרבה יותר, ובעיקר בערב. אבל עלינו לזכור שניתוח הטבעת לא אמור לעשות לנו את כל העבודה של הירידה במשקל.
מידה מסוימת של התאפקות גם אנו צריכים להשקיע, וכן הרגלי אכילה נכונים: שמירה על תזונה דלת קלוריות ובריאה, ופיזור של האוכל והשתייה לאורך היום לארוחות/אכילות קטנות לעיתים קרובות - מה שגם מביא למניעת התהדקות של הטבעת במשך היום, גם חשוב לזירוז חילוף החומרים ולבזבוז קלוריות, וגם מונע רעב ואכילת יתר.

במילים אחרות - אסור לך כמנותח טבעת להגיע למצב שלא שתית הרבה שעות. אם נאלצת לחבל במערכת העיכול שלך כדי לרזות, חובתך לתחזק אותה ע"י התנהגות נכונה, לבל תחבל בה עוד יותר. מנותח טבעת צריך לדעת שעליו להסתובב כל היום עם שתייה בתיק, כאילו הוא בטיול בנגב, וגם עם פריטי מזון מסוימים, כדי שלא יעברו עליו 3 שעות ללא שום אכילה קטנה.

אופירA

New member
מנהל
וועדת חריגים במכבי?

עד כמה שידוע לי, כל מי שמתחת ל-BMI40 זכאותו עקב מחלות נלוות תיקבע אך ורק בוועדת חריגים בקופ"ח מכבי. אם אינני טועה.
כך שעד שתגיע התשובה משם, אין סיבה עדיין ללחץ ולדאגה. כנראה שזו פרוצדורה שגרתית.
כעיקרון, מכבי לא עושים בעיות כדי לחסוך כסף ולא הולכים ראש בקיר.

רותם026

New member
קבלתי עוד המלצה

היי...ליפני שישלחו את התיק שלי לוועדה חריגים הרופאה כללי של אסותא ביקש ממני לעשות בדיקה נוספת :תיפקודי ריאות...בגלל שאני מקבלת ונטולין לקוצר נשימה...אתמול היתי בבדיקה והמומחה למחלות ריאות רשם שהקוצר נשימה נובע מעודף המשקל ולא ממחלה ריאות וממליץ מאוד ניתוח בריאטרית וירידת דרסטית במשקל...עודש רשם רסתריקציה קלה שסיבתה עודף המשקל..מקווה שהמכתב הזה שיעזור לי..

למעלה