לא תמיד אנחנו מתרגלים לדברים שבריאים לנו
כאשר אני מתרגלת לחצות את הכביש באור אדום, כי לא קרה לי כלום עד היום, אני מגבירה מאוד את הסיכון שיום אחד תעבור עלי מכונית ותחצה את חיי לשניים - החיים שלפני התאונה והחיים שאחרי.
במקרה שלך, הידוק הטבעת קרוב לשנתיים, באופן שאינך מסוגל לשתות בבוקר וגם במשך היום, ודברים נוספים בהתנהלותך עם הטבעת - מגבירים באחוזים מדהימים את הסיכוי שלך להסתבך עם הטבעת ועם הבריאות במשך השנים הבאות, מה שאומר הרבה בעיות שונות, וביניהן פגיעה בקיבה המצריכה להוציא הטבעת, והשמנה חוזרת של הכל הכל בחזרה...
שתייה בלתי מספקת אפילו חלק משעות היום, עלולה לגרום לנזק מצטבר בכליות, שאינו הפיך אלא מעביר את החולה לחיי דיאליזה וצורך בהשתלת כליה...
יש הרבה סוגי התייבשויות - לא כל התייבשות היא פתאומית כמו במכת שמש. יש התייבשות שנגרמת כתוצאה מחוסר מצטבר בשתייה לאורך זמן רב. אתה לא מרגיש את זה, רק בדיקת שתן מגלה על כך.
ההידוק המוגזם יכול להביא במשך הזמן לתזוזת הטבעת או לאירוזיה (חדירתה לרקמת הקיבה פנימה), לדלקות במערכת העיכול ולצרות צרורות לבריאות. התעייפות שרירי הוושט כתוצאה מהידוק מוגזם לאורך זמן עלולה לגרום להצרת המעבר עוד יותר ממה שהוא מוצר היום, ואז לא תוכל לשתות כלל וגם לא לאכול, ואז תהיה חייב לפתוח את הטבעת פתיחת חירום גדולה מידי.
לכן חובה למנוע הידוק לאורך זמן, ולפתוח את הטבעת מספיק רחב (בהדרגה, להתחיל ב-1/4CC), כדי שאפשר יהיה לשתות כל היום.
כמובן שהבעיה היא שכך אפשר לאכול הרבה יותר, ובעיקר בערב. אבל עלינו לזכור שניתוח הטבעת לא אמור לעשות לנו את כל העבודה של הירידה במשקל.
מידה מסוימת של התאפקות גם אנו צריכים להשקיע, וכן הרגלי אכילה נכונים: שמירה על תזונה דלת קלוריות ובריאה, ופיזור של האוכל והשתייה לאורך היום לארוחות/אכילות קטנות לעיתים קרובות - מה שגם מביא למניעת התהדקות של הטבעת במשך היום, גם חשוב לזירוז חילוף החומרים ולבזבוז קלוריות, וגם מונע רעב ואכילת יתר.
במילים אחרות - אסור לך כמנותח טבעת להגיע למצב שלא שתית הרבה שעות. אם נאלצת לחבל במערכת העיכול שלך כדי לרזות, חובתך לתחזק אותה ע"י התנהגות נכונה, לבל תחבל בה עוד יותר. מנותח טבעת צריך לדעת שעליו להסתובב כל היום עם שתייה בתיק, כאילו הוא בטיול בנגב, וגם עם פריטי מזון מסוימים, כדי שלא יעברו עליו 3 שעות ללא שום אכילה קטנה.