שונות

ענת1964

New member
מילה טובה למנהלים

שבת שלום,
חדשה בפורום, עדיין לא עשיתי שום ניתוח, הוועדה רק בתחילת אוק' בראשון.

מעיינת בשאלות ובתשובות וחייבת לאמר שאני מוקסמת מהתשובות.
קובי, אופירה, אתם נותנים תשובות מאוד מקצועיות ואכפתיות, לא חוסכים במלים, וניכר הידע והוותק שלכם, פשוט תענוג לקרוא כל תשובה גם אם היא עדיין לא ממש קשורה אליי.

מחכה לוועדה ולניתוח בקוצר רוח, ועד אז קוראת וצוברת ידע.....

אופירA

New member
מנהל
פורום המשורוולים הפך לשכננו החדש בתפוז!

קהילת המשורוולים הוותיקה, בהנהלת ליבי, שנדדה במשך שנות קיומה בכמה וכמה פלטפורמות ברשת, קבעה משכנה החדש בשכנותנו, כאן בתפוז - הפלטפורמה הנוחה ביותר לשימוש.

חבריה המאושרים נקראו לדגל, לעשות שיתופי פעולה עימנו, בכל הנוגע לנושאים המשותפים לכל סוגי המנותחים, וגם אנו מוזמנים לטייל בין 2 הפורומים, ולהפיק את מירב התועלת.
הפורום נקרא "קיצור קיבה- משורוולים". יש לנו קישור לפורום בצד השמאלי של העמוד, תחת הכותרת "עוד בנושא הפורום". יש רשימת קישורים לפורומים, ופורום המשורוולים הוא הקישור הראשון.
(מי שלא רואה רשימת קישורים, שילחץ על החץ הכחול שבכותרת "עוד בנושא הפורום").

גם קישור לפורום שלנו מופיע באותו האופן בדף הפורום של המשורוולים, כדי שהתנועה בינינו תהיה נוחה וקלה.

בעמוד הראשי בתפוז, כל אחד מאיתנו יכול להגדיר את 6-7 הפורומים שהוא רוצה לראות את הפעילות בהם גם בלי להיכנס אליהם. מומלץ שכל אחד ישים את הפורום השכן בקבוצה זו, ויוכל לראות אם יש שם דיון מעניין בשבילו.

הרבה איחולי הצלחה והנאה לחבורת המשורוולים.
הזמנתי אותם לעשות לנו כאן שלום בפורום, ולספר לנו קצת עליהם, ונראה בימים הקרובים אם הם ייענו להזמנה המנומסת ויפגינו שכנות טובה

אנו מצידנו מוזמנים להגיד להם כאן ושם בהצלחה ולברכם בדרכם (שבע"ה תביא תועלת גם לפורום זה, שאופיו קצת שונה מסיבות ידועות).

שמחה37

New member
חוויות מהמסע בפורטוגל בynet

מוזמנים לקרוא ולהנות כי אני נהניתי

|*|
אפליקציה חדשה לאייפון
|!|

אנחנו מזמינים אתכם להוריד את הגרסה החדשה של אפליקצית הפורומים שלנו.
|נורה|
מה חדש באפליקציה?
|קדימה|
שינויים משמעותיים בחוויית המשתמש! כך למשל בעמוד הראשי של האפליקציה רואים את רשימת הפורומים המועדפים ולא צריך לבחור את הפורום שלכם בכל כניסה. בפורום עצמו רואים את כל ההודעות לפי הסדר בלי דפדפוף בין עמודים. הממשק עצמו נקי וידידותי.
|נייד|
|קדימה|
האפליקציה כולה עובדת native, זה אומר שהיא טסה מהר! לא צריך לחכות לעמודים שיטענו.
|שבלול|
|קדימה|
ממשק התרעות (כולל push notifications )כאשר מישהו הגיב לכם...
|בועה|
|קדימה|
עמוד הוספת הודעה חדש! נראה הרבה יותר טוב ומאפשר גם הוספת תמונה (מהמצלמה או הארכיון)
|מצלמה|
|קדימה|
ממשק מסרים חדש.
|עפרון|
|קדימה|
בקרוב מאד נעלה גרסה דומה גם לאנדרואיד ועוד לפניה תועלה גרסה חדשה של האתר המותאם של תפוז שתיראה כמו האפליקציה.
|אייפד|
את האפליקציה לאייפון ניתן להוריד כאן: https://itunes.apple.com/il/app/tpwz-pwrwmym/id336924024?mt=8 גלישה נעימה
|4U|

קוביd1

New member
שנת לימודים פורייה

לכל ההורים לילדים בגנים ובבתי הספר שנת לימודים טובה ופוריה
סופסוף נגמר החופש הגדול של הילדים ,לא בהכרח של ההורים....

קובי

קוביd1

New member
כייף לשמוע

בשביל זה הפורום קיים
בהצלחה בוועדה ובהמשך הדרך

קובי

טליוגם

New member
חופש?! :)

בחופשה אנחנו בחופש כשהם חוזרים ללימודים אנחנו חוזרים להשכמות כריכים גיהוצים של התלבושת הסעות אחהצ לחוגים מבחנים שיעורים ב״ה!!!! שגרה מבורכת! אפשר להאריך את החופשה? :)

אופירA

New member
מנהל
אפשר!

תחפשי עבודה שקשורה לאקדמיה. החופש נמשך ונמשך עד אמצע אוקטובר.
אני כעת בעיצומה של החופשה. באמצע בדיוק
.
ממש סיאסטה. תשבצים, גינה, מחשב - כמו פנסיונרית.
מרוב שאני לא רוצה שזה ייגמר, החלטתי בשנה הבאה לעבוד עוד פחות ימים ושעות (עובדת בתמלול ההרצאות לסטודנטים כבדי שמיעה).
מתאים לי חופש כזה קבוע, שלא אגיע לחודש יוני מטורללת לגמרי מרוב עומס, וצונחת לחופשה כמו לבלון חמצן.

טליוגם

New member
:)

אני סתם מקטרת ב״ה אני בחופש עם הבנות כל אוגוסט עבדתי אולי 5 ימים לא רצופים:) אבל עדיין נהנית מזה שהם בחופש אז הכל מתנהל על מי מנוחות אין יקיצות אין מחויבות עוברים מטיול לטיול לתכנון הטיול הבא:) אבל כל שגרה היא מבורכת .תהני מהחופשה!!!!

קוביd1

New member
גם אני מברך את המשורוולים

שמצאו סופסןף בית בתפוז ,אחרי טלטולים בכל מיני מקומות לא רציניים ,תפוז זה בית יציב להרבה מאוד שנים.
האופי של הפורום פה שונה ,הפורום ממלא את תפקידו בנושא המקצועי ,בעזרה למנותחים חדשים מניסיון שלנו בתור מנותחים ,ופחות בוקר טוב ערב טוב ,הכרויות מפגשים , סיפורים, מתכונים .האמת לא יודע בדיוק מה עדיף ,פחות כניסות של אנשים בגלל זה אולי לא כל כך מתאים לתפוז ,שהם עסק כלכלי ,אבל כיוון שזה פורום שנקרא קיצורי קיבה שבא לעזור ,אולי עדיף המצב הזה .העזרה של אופירה גם טלפונית חשוב מאוד ממש עבודת קודש בלי הרבה רעש וצלצולים ,בתקופה האחרונה נפתחים בפייסבוק כל מיני קבוצות גם בנושאים שלנו קבוצות חברתיות שגם אני שותף באחת מהן ,שזה קבוצה חברתית הרבה מפגשים , ופחות תשובות לשאלות מקצועיות ועזרה
לפני כמה שנים אמרתי למה צריך פורום נוסף לקיצורי קיבה ,פורום משורוולים קומונת מועקפים ,מאז שיניתי את דעתי ,אומרים "קנאת סופרים תרבה חכמה "
וזה טוב שלכל אחד יהיה הרבה חומר לפני שהוא מחליט על סוג הניתוח שהוא צריך לעבור. שיש עם מי להתייעץ במידת הצורך
בהצלחה לליבי שמשקיעה שנים בפורום ,הכל בהתנדבות ,בעבר שהיו נשאלות בקשר לניתוחי שרוול הפניתי אותם לפורום המשרוולים איפה שהם היו
שבוע טוב לכולם בהצלחה.

קובי

אופירA

New member
מנהל
בלי חלישות הדעת... הפורום רווחי מאוד

יש מספיק כניסות, ולא לדאוג!
פורום מכובד בהחלט בפרדס, ברמת היקף הכניסות.
ברור שבפורום של "מה נשמע ולאן הולכים בסופ"ש" יש יותר כניסות, אבל הפרדס גדול מאוד, ויש בו כל סוגי האנשים, גם אלו שלא בנויים לבילויים וחיבוקים ודברים שדורשים הרבה אנרגיות. אז יש להם תפקידים אחרים, ולא פחות חשובים!
אני לא הייתי מוצאת את עצמי בפורום בנושא רפואי או מקצועי, שבו יש קהילה חברתית מגובשת. הייתי מרגישה מחוץ לעניינים. כמוני יש עוד הרבה מאוד אנשים. הם צריכים סוג כזה של פורום.

אתה חושב שהיום כבר לא מנתחים טבעת?
ממש לא. הרופאים שמתנגדים לטבעת יכולים לטעון כמה שהם רוצים שהיום כמעט לא מנתחים. אבל רק בבתי החולים שמנתח בהם ד"ר אבינוח מבוצעים עשרות ניתוחים בשבוע = אלפי ניתוחים בשנה. ובצפון הארץ יש גם ניתוחי טבעת. ובדרום מערב יש גם. ובשרון. ובירושלים.

ולגבי מנותחי הטבעת הרבים מהעבר? הם רבים מאוד, והם צריכים מקום תמיכה.
זה המקום היחיד שנותן עזרה מעשית בהתמודדות עם טבעת, על בסיס ניסיון מוכח, ולא על בסיס "מה שכתוב בספר לרופאים/דיאטניות ולא משנה מה העובדות בשטח...". המקום היחיד שלא מתווכחים בו עם עובדות בשטח, ומשקפים למנותחים עד כמה יש סיכון בכל דבר ודבר, ועד כמה אפשר וצריך לקחת סיכונים קלים במקרה הצורך. המקום היחיד שמספר למנותחים שהמנתחים די טועים...
שמדבר איתם על חשיבות המניעה.
שעושה מהפך בגישת החשיבה ש"אחרי ניתוח הטבעת איכות החיים גרועה ויש המון סיבוכים, אז הוא נכשל".
ובגישת החשיבה של "הניתוח נכשל בגלל שיש בעיה קטנה, אז צריך ניתוח חלופי עם אחוזי המוות הגבוהים ביותר בבריאטריה". מה פתאום על כל שטות ניתוח חלופי??? לניתוח חלופי הולכים רק כשמוצו כל הדרכים האחרות, וכשאין שום ברירה אחרת. אין שום ניתוח שהוא פיתרון סופי (מלבד אלו שמסתיימים במוות...), ועם כל ניתוח אפשר לעבוד בהתאם לנתונים שהוא מכתיב, אם יודעים איך לעבוד.

אופירA

New member
מנהל
טרום ניתוח, הרבה טבעת

התמודדות כללית עם אורח חיים שמתמודד עם השמנת יתר חולנית, שרוולים שבאים גם לפה וגם לשם, מעקפים כנ"ל, ופעילויות משותפות (אירוחים וכו') עם המשורוולים בכל עניין שנוגע לכל המנותחים.

ליבי3617

New member
תודה תודה

שמחה להגיע לכאן ושמחה שאתם השכנים (הנאים ומקסימים).

ברגע שהכל יירגע ונתמקם טוב אני אשמח תמיד לטייל בין הפורומים ולקיים מיזמים משותפים.
בינתיים אשמח להציע הצעות דיון שאולי יעוררו גם אצלכם כמה דברים.

בסוף השבוע שאלתי את החברים מה השרוול נתן לך לתת לעצמך.
אפשר לשאול את זה על כל סוג ניתוח ואתם מוזמנים להשתמש בשאלה הזו גם כאן.

לאט לאט כשנתמקם בבית החדש שלנו, יוכלו החברים לבוא ולהכיר את השכנים.
את קובי המנהל אני מכירה מאז המפגש בנען שהיה לפני שש שנים בדיוק (אוגוסט 2007) ואת אופירה קצת אחרי. יצא לנו להיפגש לא מעט פעמים מאז במפגשים בידידות ופירגון.
יצא לי לפגוש מכאן הרבה אנשים שנשארו איתי עד היום.

שיהיה שבוע טוב!

אופירA

New member
מנהל
לא לדאוג

רעיונות שמתאימים גם לפורום הזה אני אקח לך גם בלי שתציעי
.
אבל לא כל דבר מתאים.
פה יש פחות קהילה שמשתפת אחד את השני, ויותר ייעוץ והכוונה של בעיות שאנשים מעלים.
יש פה יותר קבוצה של אנשים שקוראים ולא כותבים. יש פה יותר אנשים שבאים לפתור איזו בעיה, וחוזרים לחיים שלהם.
מין "פורום ייעוצי" כזה. לא קהילה.

גם לשלוח אליכם להציץ זה סוג של "ייעוץ"
.

תודה על הרעיונות. כמו שאת יודעת, הכל לפי הכוחות.

הרבה הצלחה, ליבי, אני עוד קיימת ומציצה מפעם

לפעם. ואופירה היקרה, אל תחשבי שאם אנחנו שותקים אנחנו לא מעריצים אתכם המנהלים.

למעלה