שרשור בנושא שרוול

אופירA

New member
מנהל
נשירת השיער נגרמת מהירידה האינטנסיבית במשקל
קשה להגיד לך מה יהיה בהמשך. להרבה אנשים התחדשה צמיחת השיער אחרי שנה. אבל אתה גבר, אז יש כאן גם תורשה ודברים שאני לא יודעת.
כעיקרון, צריך לבדוק את מצב הויטמינים שלך, וגם יש תכשירים שעשויים להקל על הבעיה. את הפרטים תוכל ללמוד בפורום "משורוולים" השכן.

הירידה שלך טובה, לא הכי מהירה בעולם. הבעיה היא הרעב שאתה מרגיש. אנשים מגיבים לשרוול שונה זה מזה, אם בגלל מבנה קיבה אינדיבידואלי, מצב הורמונלי וגנטיקה, ואם בגלל שרוול קצת רחב מידי.
הסיפור שאתה מתאר בהחלט תואר גם ע"י אנשים אחרים. זה קרה להרבה אנשים. אבל יש הרבה אנשים שזה לא קרה להם, אלא רק לאחר שנתיים חזר להם הרעב והם צריכים לשמור.
אין מנוס גם מפעילות גופנית סדירה.

העצה בשבילך היא לאכול לעיתים קרובות ארוחות קטנות, ולהיות עם מודעות קלורית וידע במזונות איכותיים.
לך בהחלט הייתי מציעה לבדוק את השיטה שעליה מספר פיבונצי בשרשור שיש בעמוד הזה, לגבי התזונה החלבונית.

קוב י d1

New member
אילנה
ירדה של 40 ק"ג ב9 חודשים ירידה מצויינת ,ברור שהקיבה התרחבה זה טבעי ,תמשיכי לשמור לאכול מאכלים דלי קלוריות ,
בהצלחה בהמשך .

קובי

קוב י d1

New member
שרוול
כל ניתוח משמש אך ורק כלי עזר לירידה במשקל אפשר לרמות כל ניתוח באכילת מאכלים עתירי קלוריות ,או בנישנושים
כמו כן הקיבה היא שריר שיכול להתרחב במשך הזמן ואז יכולת האכילה עולה, כמו כל דבר בחיים יש הרבה הצלחות ויש לצערי גם כישלונות

קובי

אופירA

New member
מנהל
ירידה במשקל - יש תמיד
שרוול מביא לירידה במשקל. לרוב גדולה מאוד ומהירה, לעיתים רחוקות איטית יותר.
השאלה מה זה תוצאות. הבעיה העיקרית היא לטווח הארוך. כי בשנתיים הראשונות וודאי שיהיו תוצאות.
בהמשך אפשר להשמין חלק, אפשר להשמין הכל, זה תלוי בהרבה נתונים, אך בעיקר בהתנהגות המנותח.
כי הניתוח לא בא לעשות עבורו את העבודה של השמירה על התזונה הנכונה, אלא רק לעזור לו במשימה הזו.

אם אחרי שנים ההשמנה חזרה, כי יכולת האכילה גדלה והשרוול התרחב, יש כמה אופציות לתקן את השרוול, אבל זה לא פשוט, כי זה ניתוח חוזר.
הנכון ביותר הוא למנף את הירידה שהשרוול נותן, ולשמור על אכילה קטנה וזהירה, כדי לא להשמין מחדש במשך השנים.

efrat1968

New member
שאלה לגבי קיצור קיבה

אני מתלבטת לגבי קיצור קיבה ניתוח שרוול. יש לי BMI 41 ויתר לחץ דם. צברתי עודף משקל עם השנים ואני לא מצליחה לרזות. ההתלבטות שלי היא בגלל שגם כיום איני אוכלת הרבה ביום ולכן אני חוששת שהקיבה התרגלה לכך ולכן הניתוח לא יצליח. האם שרוול מתאים רק למי שוכל הרבה או שגם מי שלא אוכל הרבה יצליח לרזות ?

אני מעוניינת לעבור ניתוח שרוול...

ואין לי מושג ירוק איך בדיוק זה עובד. אל מי אני צריכה לפנות? לרופא משפחה בשביל הפניה? האם אני יכולה לבחור את הניתוח שאני רוצה (שרוול) או שהרופא המומחה אומר מה מתאים לי? הbmi שלי הוא 40, והבנתי שבשבועיים שלפני הניתוח צריך להתחיל דיאטה מסויימת- האם העובדה שזה יוריד אותי מbmi 40 תמנע ממני את הניתוח? כמה זמן עובר מרגע שאני מתחילה את התהליך הביורוקרטי עד הניתוח בהנחה שאני לא הולכת לשר"פ? ובכלל- כמה יעלה בשר"פ וכמה בפרטי והאם יש הבדל מהותי מבחינת סוג השירות? ושאלה אחרונה- אני חודש וחצי אחרי לידה. כמה זמן צריך לחכות? אם אני במאוחדת שיא, אני יכולה לעשות את הניתוח באסותא במחירים מסובסדים?

קוב י d1

New member
שלום לך אפרת 1968

איך זה שאת אוכלת כמויות קטנות ולא יורדת במשקל ,אולי את אוכלת קצת,אבל מאכלים עתירי קלוריות ,אולי את שמנה מנישנושים .
כל ניתוח תפקידו להוריד את כמויות האוכל,גם אחרי שרוול באם תנשנשי או שתאכלי מאכלים עתירי קלוריות לא תרדי בנשקל.

קובי

אופירA

New member
מנהל
את המחליטה היחידה איזה ניתוח תעברי.

לאחר שאושר הניתוח עקב BMI40, דיאטה מקדימה לא מורידה את הזכאות. הניתוח יתקיים. לא שוקלים אותך לאחר שקיבלת זכאות.
למעשה, יש לקבוע תורים לייעוץ אצל מנתח שאת בוחרת, או כמה מנתחים על מנת שתוכלי לבחור ביניהם.
במקביל יש לברר במשרד קופת החולים את כל הפרוצדורה שצריכה להיות בקופה שלך ועם הביטוח המשלים שלך.
את זכויותייך בביטוח המשלים את צריכה לברר במשרדי הביטוח המשלים (בשיחה טלפונית).
אפשר גם לפנות לרופא המשפחה ולבקש אותו להדריך אותך ולהפנות אותך (כדי לגלות שבדרך כלל הוא לא יודע שום דבר, וכל המידע נמצא במשרד. לפעמים גם הפקידות לא יודעות, אז צריך לבקש את המידע ממנהל המשרד. בכלל, אל תקבלי תשובה של "לא יודע" מאנשי צוות קופ"ח. תדרשי שיבררו ויגידו לך. הם חייבים לך את המידע).
לגבי הלידה - יש לשאול את המנתח בזמן הייעוץ.
אורך תהליכים אי אפשר לצפות. רצוי לעשות הכל במקביל, ולא לחכות בין השלבים (כלומר גם לגשת למשרד הקופה וגם לקבוע תור למנתחים בעת ובעונה אחת, להתחיל לעשות תורים לכל הבדיקות עוד לפני שיגיע התור למנתח ולוועדה. הפניות לבדיקות מקבלים מרופא המשפחה, עפ"י רשימה שאת מגישה לו, שקיבלת אותה במשרד קופ"ח או בקביעת התור לוועדה).

אופירA

New member
מנהל
חילוף חומרים בעייתי שקשה לרזות איתו - רק ניתוח יועיל להרזיה

למעלה