דיונים, אירועים, תפוזים

אני ממליץ על ש"ר קיידר

הי,

אני ממליץ על ד"ר קיידר.
אני שבועיים לאחר מעקף תריסריון, ההחלמה הייתה מהירה מאוד (הניתוח מבוצע בשיטת לפרוסקופיה, כלומר ללא פתיחת בטן),
תופעות הלוואי מינוריות והתוצאות נפלאות (2 - 5 ק"ג לשבוע בממוצע ירידה). זמן האשפוז הנו כ - 3 ימים.
היות וסוג הניתוח מתבסס על הרבה פרמטרים שכוללים סיכון, משקל, התאמה לאופי המשטר, ההחלטה על סוג הניתוח מתקבלת במשותף עם ד"ר קיידר.
מעבר להיותו מקצוען מהשורה הראשונה, היחס הינו נפלא והוא מקפיד לחזור ולענות על שאלות ששלחתי לו בסמס לאחר הניתוח.
יש לקחת בחשבון: חודש מינימום של תהליך איסוף תוצאות של בדיקות, והמתנה של כחודשיים לתאריך ניתוח.

הטלפון של המרפאה של ד"ר קיידר: 7644585 - 03 (עובדים לאחר 15:00).

בהצלחה

רוייקו

New member
בלון להגבלת נפח הקיבה - שלב ראשון לקראת ניתוח

או פרוצדורה מיותרת ?
אני שואל עצמי בשביל מה השטויות האלה להכניס בלון לשלושה חודשים. מה יתנו שלושה חודשים עבור מי שרוצה לרדת במשקל לטווח הארוך.
הרי כולנו יודעים שדיאטה לא תחזיק מעמד אם אין משהו שיסייע לשמור על המשקל. כל אירגוני הבריאות פרסמו כבר מזמן ש 95 אחוז מכלל הדיאטות נכשלות, להוציא ניתוחים בריאטריים.
האם בלון הוא לא פתרון בריאטרי. בראיה קצרת מועד אולי כן. בטווח שמעבר לשלושה חודשים מדובר בעוד כשלון ברור. ברגע שהבלון יוצא המשקל יחזור וזה עוד לפני שדיברנו על ההישג הטיפולי הצפוי. הרי ברור שכל אחד ישיג תוצאה שונה מהשני וגם הסבילות לבלון. יהיו מי שיסבלו מתופעות הלוואי (בחילות, כאבים וכיוצ"ב) ובסופו של דבר גם תחושת פספוס עצם הוצאת הבלון בתום שלושה חודשים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4480891,00.html

רוייקו

New member
ושוב מקרה מצער של סיבוך עקב קיצור קיבה

החולה במצב קריטי ומתפללים לשלומה.
בכתבה לא צויין איזה סוג ניתוח אבל אני יכול לנחש ולהוסיף אותו לסל השרוולים, כפי שככל הנראה יתברר בהמשך.
לצערי, ניתוחי הטבעת משלמים את המחיר. כשיש סיבוכים ותמותה (שגם הם באופן יחסי נדירים) לא מציינים את סוג הניתוח. ברור הוא שבניתוח טבעת אחוזי התמותה יורדים לאפס נקודה אחוז וגם הם קשורים בדרך כלל למנותחים מורכבים, מיומנות פחותה של המנתח ועוד... ברור שבניתוח טבעת הסיכוי לסיבוך פוחת והתמותה נדירה ביותר אבל לא מציינים בשנים האחרונות מהם הגורמים לעליה באחוזי התמותה מניתוח קיצור קיבה כי אנשים לא יודעים גם להבדיל בין קיצור קיבה להגבלת קיבה (טבעת) והמחיר הוא מחיר כולל לכלל הניתוחים.
צריך שמשרד הבריאות יערוך בדק בית באשר לשרוול קיבה

|*|
פורומים חדשים בנושא שוק ההון

|קדימה|
אתם מוזמנים לשוחח על כל מה שקשור במניות הביומד בארץ והעולם בפורום ביומד http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=2382
|קדימה|
בין אם אתם צעירים שמתכננים לרכוש דירה להשקעה בבאשר שבע,יזמים שמחפשים להכנס לעסקי תמ"א 38 או משקיעים שמחפשים לרכוש בניין בניו-יורק, פורום השקעות בנדל"ן הוא המקום בשבילכם http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=2386

I טל I

New member
תקפיד לקחת ויטמינים

הבנתי שאחרי מעקף קיבה הB12, ויטמין D , ברזל ועוד כמה ויטמינים כמעט ולא נספגים, אבל זה אחרי מעקף קיבה, לא בטוחה לגבי תריסריון.
בהצלחה.
ואחותי נותחה אצלו גם לפני שנתיים ומרוצה

אופירA

New member
מנהל
טוב, הכתבה יותר חסרה מאשר מלאה

נדמה לי שבסוף הוידאו אמרו משהו על בלון שני, אחרי שהוציאו את הראשון.
הטכנולוגיה הזו לא ברורה מכתבה של וויינט, ע"י ד"ר איתי גל וכתבותיו הפופוליסטיות, ולכן קשה לחוות עליה דעה.

מה שהכי הצחיק אותי זה "ההבטחה" לרדת 50% מעודף המשקל בתוך 3 חודשים...
כלומר מי שעודף המשקל שלו 80 קילו יוריד תוך 3 חודשים 40 קילו, ומי שהעודף שלו 30 קילו יוריד 15 ב-3 חודשים באותה טכניקה בדיוק...
גברים ונשים בכל הגילאים יורידו בדיוק באותה המידה - 50% מהעודף...
והכי יפה - צריך לשמור על דיאטה דלת קלוריות ופעילות גופנית במהלך 3 החודשים הללו... לא חשוב אם הבן אדם מסוגל או לא, ולא חשוב מה הקושי ההתנהגותי שהביא אותו להשמנה...

ועוד מה שתמיד מצחיק אותי - זה החיפושים הנואשים אחר טכניקה אחת שתתאים לכל הסובלים ממחלת השמנת היתר לסוגיה השונים ובנסיבותיהם השונות...
לכל אחד צריכה להיות דרך משלו, שמשלבת הרבה הרבה כלי עזרה שונים, ולא טכניקה אחת וחסל. זה שייך לאגדות, האשליה הזו.

בעולם הזה זה לא הולך כך. בעולם הזה - צעד קטן לאדם הוא צעד גדול לאנושות. וריפוי תהליכי ומקיף הוא הריפוי האמיתי.

רומי 912

New member
היי רוייקו, היום בעיתון ידיעות אחרונות היה כתוב שזה היה שרוול, ואני מצטטת מהעיתון:
"בבדיקת סיטי התגלו שני מוקדים של מוגלה בחזה ובבטן, היא נותחה בניסיון לנקז את המוגלה אבל מצבה החריף לאחר שהמוגלה התפזרה בגופה וגרמה לזיהום"
מתפללת בשבילה שתצא מזה. שמה הוא מירב קונפינו-אלגיא, הבה נתפלל בשבילה.

מאחלת לה המון בריאות וכוחות נפש למשפחתה.

אתה טועה בשיפוטיות כלפיי שרוולים או מעקפי קיבה. לא ידוע מה סוג הניתוח ולקפוץ למסקנות ולהכלילן על הכלל זו טעות- יש אוכלוסיה לא מובטלת של משורוולים ומעוקפים שכן הצליחו והניתוח שינה את חייהם.
מצטערת אבל אין כאן מקום לגאוות יחידה- לכולנו מטרה אחת.

קוביd1

New member
בכל ניתוח יכול להיות סיבוך

ככל שהניתוח יותר מורכב כמובן יש יותר סיכוי להסתבכות
אין פה שום גאוות יחידה ,לכולם אותה מטרה לרדת במשקל ,וצר לי על מי שהניתוח לא עבר חלק וכואב לי מאוד על אותם אנשים טובים שרצו להיות בריאים שחיפשו איכות חיים.ונפטרו אחרי הניתוח ,הסיבות לא ידועות לנו .מה שכתוב בעיתון זה בכללי.

קובי

אופירA

New member
מנהל
אני חושבת שלא הבנת את ההודעה של רועי

אני לא רואה איפה ראית בה שיפוטיות או גאוות יחידה.

בכתבה לא נאמר באיזה ניתוח נותחה האשה, אבל זה לא ניתוח טבעת, כי ניתוח טבעת אינו מורכב ומסובך כמו שנכתב, ואין בו סיכוני מוות ולא סיכונים לדליפה ולמוגלה, כי אין שום חיתוך בפנים הגוף. החתכים הם אך ורק חיצוניים וזיהום יכול להופיע רק בהם.
בשרוול ובמעקף יש סכנה לזיהום מהחתכים וההשקות של האיברים הפנימיים.

רועי מבקש לומר, שבגלל שסיכוני המוות נמצאים בניתוחים המורכבים יותר ולא בניתוח טבעת, אז אנשים חושבים שכל ניתוחי קיצור והגבלת הקיבה מסוכנים באותה מידה ונרתעים מהם באותה המידה.
והאמת היא שבניתוח הטבעת לא צריכים לחשוש מסכנת מוות במהלך הניתוח, אלא מהסכנות של החיים עם הטבעת. ויותר מזה - גם הסכנות שלאחר הניתוח יכולות להימנע ע"י התנהגות מתאימה, כאשר על הסיכונים במהלך הניתוח אין למנותח כל יכולת להשפיע.
כלומר הוא סובל מהתדמית הגרועה על לא עוול בכפו.

אני חושבת שהבעיה הראשונה של התדמית הגרועה של ניתוח הטבעת נובעת משם רע שהוציאו עליו המנתחים, כך שזו הבעיה האחרונה שלו, שיש אנשים שחושבים שכל הניתוחים באותו הסיכון.
אבל זה לא העניין.
אם משום מה חשבת שדבריו מתנשאים ושופטים את הניתוחים שאינם טבעת, צריך להבין מניין באה תחושת העלבון או ההסתייגות הזו.

ההערה של רועי לגבי הצורך לבדוק את ניתוח השרוול, נובעת רק מסיבה אחת - בגלל שבארץ יש הרבה הללויה לניתוח הזה, כאשר בארה"ב הוא כמעט לא קיים (או שבכלל לא אושר עדיין, אני לא מעודכנת), ובאירופה הוא לא נפוץ כמו בארץ. אז אולי משרד הבריאות צריך לבחון את העמדות הבריאטריות של הקהיליות האחרות של העולם המערבי, ואולי ללמוד מזה משהו שבארץ לא חשבו עליו.

רוייקו

New member
אני טוען שעולם הניתוחים צריך להתבסס על

עבודה אישית שצריכים מנותחים לעשות ולא על טראומה ניתוחית שלאחריה סיכונים וסיכוי כשלון גבוהים שאינם מצדיקים את הפרוצדורות הללו באופן כה גורף. צריך להציע פרוצדורות בטוחות כפתרון ראשי ואת יתר הניתוחים להציע כאלטרנטיבה רק כאשר אין ברירה. אין עוררין על כך שאחוזי התמותה והסיבוכים עלו עשרות מונים מאז החלו בביצוע שרוול קיבה.

מילקי110

New member
זה לא מדוייק רועי

בעבר היה לניתוחים לקיצור קיבה שם רע ואתה לא יודע איזה סיבוכים היו ותמותה היו אז

נכון יש סיבוכים בניתוח שרוול כמו בכל ניתוח אתה לא יודע ואין לך מידע כמה אנשים מתים מניתוח לב פתוח או מניתוחים אחרים .

לך וזה ידוע יש אנטי כלפי השרוול ואני מבינה את הגברת כאשר היא אומרת גאוות יחידה וזה בסדר שיש לך גאוות יחידה אבל לא שכחנו את הויכוחים שהיו לך פה בנוגע לשרוול .

לי לדוגמא אין גאוות יחידה ואני לא אומר שאני חושבת ששרוול זה ה.. ניתוח ושטבעת הוא ניתוח רע ( למרות שיש הרבה מאד אנשים ואכן גם לא מעט מנתחים שאומרים שהוא ניתוח רע )

יצא כן שלאחרונה שמענו על סיבוכים של קיצור קיבה . יש סיכון בשרוול זה נכון יש סיכון במעקף קיבה גם .. בכל פעולה כירורגית גם בניתוח תוספתן שנחשב לניתוח שכיח יכולים לקרות תקלות

גם בלידה שכיום רוב הלידות הן מוצלחות לפעמים יש תקלות זה עדיין לא אומר שללדת זה מסוכן .

ואגב השבוע יעל דן בתוכנית הרדיו שלה שנקראת "עושים צוהריים עם יעל דן " עשתה אייטם על קיצורי קיבה ואמרה איך שלאחורנה היו מיקרים של סיכבוים

ואז היא אמרה שהניתוח הזה יכול להיות טוב אם הוא מוצלח אבל מאד לא טוב עם זה מסתבך.

ואז היא העלתה את אייל גפן שעשה את הניתוח והוא בעצמו אמר לה , יש ניתוחים שאם הם לא מצליחים אז זה לא קטלני ?

כמו כן יעל דן הביאה מישהי שאמא שלה מתה מהניתוח לפני 11 שנה . שזה כאילו מה הקשר ? לפני 11 שנה לא היה שרוול בכלל .

יש מעט מיקרים של מוות עם השרוול כן יש סיבוכים וזה יכול לקרות אבל עודף משקל הוא ללא ספק יותר מסוכן .

והאמת רועי אתה מנצל את המומנטום בישביל להשמיץ עוד קצת את השרוול . אני פשוט זוכרת את כל הויכוחים שהיו לך פה .

ואגב אייל גפן אמר ליעל דן שהיא לא יודעת כמה אנשים מתים מניתוח לב פתוח ואז היא אמרה לו " כן אבל בניתוח לב פתוח אין לך ברירה בעוד שלאדם שמן יש בחירה "

ואז הוא אמר לה " איזה בחירה שקלתי 148 קילו .. והרופא אמר לי שאני הולך למות "

במקום אחר נכתב השבוע שניתוח לקיצור קיבה זה ניתוח קוסמטי . מתי תיפסק הבורות הזאת ? זה לא ניתוח קומסטי ולא יש אנשים שמנים שאין להם ברירה ומדובר בניתוח מציל חיים

אם היה אפשר דיאטה היו עושים את זה ויש אנשים שללא הניתוחים האלה פשוט היו מתים . איזו בורות . וגם ב YNET יש כל שבוע על שמן אחר שירד במשקל ומתארים שם איך הוא עשה את זה

לפני שבוע היה מישהו שירד באמצעות שרוול . ואז איזו טוקבקיסטית כתבה שם : אני לא מוכנה לקבל עצות של דיאטה ממישהו שעשה ניתוח לקיצור קיבה .

** מתי תיפסק הבורות הזאת ? כאילו שמי שעושה ניתוח לא צריך לשמור על דיאטה .. די לבורות הזאת .

קוביd1

New member
בלון חרטה ברטה

לפני 15 שנה או יותר ניסו את שיות הבלון ,וזה נכשל לחלוטין ,אני עשיתי אז בלון היו לי צרבות איומות ,ואחרי שבועיים הייתי חייב להוציא את הבלון.
ניסו גם את שיטת המלתעות ,עוד כישלון ,כל פעם שיטות חדשות ,וממציאי השיטות האלה צוחקים בדרך לבנק.

קובי

אופירA

New member
מנהל
זה היה גלולה שמתנפחת בגוף לבלון?

או בלון פיזי שמוחדר דרך הוושט ומנופח מבחוץ כשהוא בפנים?

כי כאן נראה לי שהחידוש הגדול הוא שזה גלולה שבולעים.

וואחד חידוש...
ופתאום בהרצאה אומרים לטליוגם שזה רק 20% מהעודף ולא 50%. בטח התכוונו לבלון שלך, ולא לבלון הזה, שנוצר מגלולה.

העולם המערבי מחפש פטנטים, מחפש נוחיות ופתרונות פשוטים, משלה עצמו בטיפול חלקי בבעיות - ומצליח רק לייצר בעיות מורכבות נוספות ולא להצליח לפתור אותן.
אפילו המצאת הפניצילין, שהיתה גאונית והצילה חיים רבים, התבררה לטווח הארוך כלא פשוטה כל כך כמו שהיא היתה נראית - כדור וגמרנו...

למה ממשיכים להמציא ניתוחים "טובים יותר" וטכנולוגיות "חדשניות ומתקדמות"? כי זה מה שהאוכלוסיה בעולם המערבי מבקשת.
וממציאי השיטות האלה צוחקים בדרך לבנק, בהפוגה שבין הכשלונות... בדיוק כמו שאמרת.

לא רוצים חינוך, שינוי פנימי, גדילה של רוח האדם מפני היצר התאוותני ומפני החשיבה הילדותית.
לא רוצים לגדול, רוצים להידמות לבעלי החיים, לאמבות. ללא בחירה, ללא מחוייבות, ללא אחריות.

אבל מי שניסה וגדל, יודע שיש לזה טעם גן עדן, לגדילה הרוחנית הפנימית.
אמנם היצר לא מפסיק לפתות יותר ויותר חזק, ושוב ושוב מעמיד את טעם השוקולד אל מול הטעם הרוחני, ומצליח להטעות כל הזמן.
אבל העקביות וההתמדה הן התשובה למלחמה זו. וההבנה שזה תפקידו של האדם בעולם, אם יוצאים כמובן מהנחה שיש לו תפקיד, שהוא לא המציא את עצמו, ולא הפציע מאליו עקב המפץ, אלא נוצר לתכלית ע"י מסובב הסיבות והתכליות.

קוביd1

New member
בלון

זה היה בלון שהוכנס דרך הושט ונופח שהוא בפנים ,זה מה שהיה אז..
אבל מה זה שווה שזה מוכנס ל 3 חודשים ,צריך שוטר שישמור כל הזמן .

קובי

טליוגם

New member
הייתי הפגישה עם דר׳ דין קרן

מה שעזר לי להחליט שטבעת היא התשובה עבורי , כמו שהבנתי הבלון הוא לחצי שנה ולאחריו ניתן לשים חדש, כשבמהלך התרופה נמצאים בקבוצת תמיכה של מלב״י הכוללת דיאטנית ופסיכולוגית ומתחייבים להגיע לעל הפגישות:) מעניין איך הם מחייבים:) הוא דיבר על הפחתה של כ 20% מעודף המשקל בהנחה שאלך לפי ההוראות! וכמובן שאין השתתפות של הקופה או הביטוחים הפרטיים מה שכן בפגישה הזו קבלתי הרבה טיפים לאכילה נכונה וחשיבה נכונה שהיה דווה כל שקל!!! וכמובן שבעקבות הפגישה הגעתי להחלטה שטבעת זו התשובה בשבילי:)

תודה וטיפ בנושא רכישת ויטמינים בחול

תודה,

ניתוח מעקף תריסריון אכן מחייב משטר לכל החיים של ויטמינים בהיקף נרחב (זאת אחת המגבלות העיקריות שבו).
בשל הרגולציה בארץ, היקף החומר הפעיל בתוספי המזון הינו מוגבל. מה שמחייב לקיחת כמות כדורים מאוד גדולה מתוצרת מקומית.

הפתרון שהרבה מנותחים של מעקף קיבה (RY) ומעקף תריסריון (DS) מוצאים הינו רכישה בחו"ל.
לא מדובר על רכישה זולה, למעקף תריסריון מדובר על עלות של 370$ ל - 90 יום.

ישנם מספר אתרים בארה"ב המתמחים בסוג הניתוחים הנ"ל, ומציעים ערכות מוכנות של ויטמינים, אחד האתרים הידועים הוא : www.vitalady.com
זאת איננה המלצה לרכוש דווקא ממנו, אך שווה להכיר את האפשרות לייבא את תוספי המזון. כמות הכדורים משקפת את הפרוטוקול האמריקאי שהינו מחמיר בהרבה מזה הישראלי (ולהם יש ניסיון נצבר של עשרות שנים).

I טל I

New member
יש אתר דווקא בארץ

נקרא B TEVA והויטמינים בו מניסיוני האישי הרבה יותר זולים מברשות הפארמים ויש גם כל פעם מבצעים על מוצרים שונים, שווה לבדוק

אתר מצויין, אבל...

הי טל,

האתר אכן טוב וראוי אם אתה מחפש רכישה זולה בארץ לפי הפרוטוקול הישראלי, מאידך, האתר מוגבל למוצרים בתקן הישראלי שאיננו מספק בד"כ עבור מנותחי מעקף תריסריון, לדוגמה:

באתר יש מכירה של של ויטמיון B12 בכמות של 2000 מק"ג לכדור
בארה"ב יש להשיג כדורים של B12 בכמות חומר פעיל של 5000 מק"ג לכדור. ההבדל נראה מינורי אבל למי שנדרש למשטר חמור של תוספים, מהווה תוספת של כמות לא מבוטלת של כדורים ליום.

הבדל נוסף הוא הרכישה הבודדת של כל רכיב בתצרוכת היומית, מול אפשרות לרכישה של חבילות מוכנות מראש לפי סוג הניתוח (DS, RY וכו'). שוב שיקול בעיקר של נוחות. אך זה מאוד פשוט לרכוש ערכה מוכנה המחולקת לשקיות יומיות (חלוקה פנימית ל - 4 קבוצות יומיות).

בנוגע למחיר, אני לא מנסה להשוות, המשלוח לארץ איננו זול ומכאן סביר להניח שיש איזה מתאם ביניהם.

אבל תודה על טיפ!

למעלה