רפואה-טיפים על שמירת השיניים
חבר'ה
בימנו על כל טיפול שיניים צריך לקחת משכנתא!
טיפים שלי:
שיננית פעם בחצי שנה חובה.
לי זה עולה 250 שח, עם חומרים הכי יקרים, מה לעשות זה זול יחסית לטיפולי שיניים אחרים.
סתימות: עפ רפואה סינית, צריך ללכת לרופאים לפני שכואב משהו! זאת אומרת
מניעה =טיפול מונע!
אז לעשות סטימות קטנות לפני שהשיניים כואבות!
רואים שחור בשן? אז תסתמו אותו
הנה כתבה קצרה:
"לירקות קשים, לחם מלא, פירות מסוימים ומאכלים סיביים יש לרוב מרקם מחוספס, או קשה, ולכן
כשלועסים אותם הם מנקים את משטחי הלעיסה – ואגב כך גם את הלשון.כל מזון שיש לו חיכוך עם משטח השן או עם הלשון, יש בכוחו להועיל בניקיון ולמנוע הצטברות של חיידקים, סוכרים ועמילנים וגם ריחות רעים. כי מהו בעצם הניקיון הדרוש? הסרת המזון שנדבק למשטחי הלעיסה קודם לכן".
בקיצור, אומר פרופ’ רוזנברג,
את הנזק האמיתי לשיניים עושים מאכלים שנדבקים – או כאלה שיש בהם עמילנים וסוכרים שמתפרקים ושוחים בתוך הרוק עד שהם מגיעים למקום מסתור. "אם אכלת ביסלי ולא ניקית מיד את הפה, העמילן שבתוכו יתפרק וייתקע איפשהו, עד שהוא יעשה שם חור".
שוקולד או צ’יפס, מה מזיק יותר?
שוקולד הוא דווקא לא הפושע המתועב מכולם. "שוקולד", הוא אומר, "נשטף בקלות על ידי הרוק. אבל מאכלים שנדבקים ונשארים, כמו חטיפי צ’יפס מטוגנים, סוכריות טופי, מרשמלו או במבה, גרועים ממנו הרבה יותר".
ד"ר מיזיריצקי מסביר: "לאחר אכילת מזון עשיר בסוכרים נוצרת בחלל הפה סביבה חומצית כתוצאה מפעילות החיידקים. בסביבה חומצית מתרחשת יציאת סידן מזגוגית השן, וזהו השלב ההתחלתי של היווצרות עששת. סביבה חומצית זו מתקיימת בפה 45 דקות, עד לנטרולה על ידי הרוק. כאשר אנחנו אוכלים ממתקים בתדירות גבוהה, אנחנו יוצרים רצף ארוך של חומציות שהרוק אינו מספיק לנטרל. ובמלים אחרות: אם כבר אוכלים שוקולד, עדיף לגמור את כל החבילה בבת אחת".
גם אכילה מרובה של מזון חמוץ יוצרת בפה סביבה חומצית, וכמוהם משקאות תוססים וממותקים. "אני מכיר אנשים שנוהגים למצוץ לימונים", אמר לי פעם רופא השיניים הפרטי שלי, "והשיניים שלהם פשוט מתפוררות עם הזמן".
בחסות הכתבה באתר:
http://saloona.co.il/blog/למה-ארנבים-לא-מצחצחים-שיניים/?ref=cat_health_archive