קצרצרים

אופירA

New member
מנהל
מנתחי שרוול שהומלצו פה בפורום: קידר ושות' בבילינסון
סובחי (איכילוב)
ספיבק בתל השומר
המנתחים הערביים ברמב"ם חיפה: ד"ר עסליה, ד"ר מחג'נה
מטר בבני ציון
דוד חזן וגירון באסותא לב המפרץ
מינץ בבי"ח השרון
שוורץ במאיר
ספוזניק בקפלן
רזיאל וגוייטין (אסותא, מלב"י, פרטי)
נאסר סקרן (אסותא).
קוריאנסקי, שמעונוב, פרופ' רובין (בתה"ש). ספיבק גם מנהל המרפאה להשמנת יתר בתל השומר.
רונית גרינבוים ונחום בגלייבטר בהדסה הר הצופים.

קוביd1

New member
שלום לך ליזי איך את יכולה להרגיש את הטבעת עולה ויורדת ,אין כזה דבר ,לאיפה יש לה לעלות ולרדת, ש כאבים ולחצים בגלל הגזים שהוכנסו בזמן הניתוח להפרדת האיברים הפנימיים יוצאים ,וההרגשה הכללית מזופתת תיקחי משכחי כאבים לא כדאי לסבול מקווה שתוך ימים בודדים המצב ישתפר
לכל שאלה אנחנו פה

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
את לא מרגישה את הטבעת תתארי בפרוטרוט איפה את מרגישה מה שאת מרגישה, איך את מרגישה את זה ואיזה סוג של כאב זה גורם.
לשאלות אפשר גם בטלפון 03-5781855, אופירה (לא בשבת).

מחיפוש בגוגל עולה ש בהף יש בערך 100 קלוריות.

אומרים שכף מחוקה יש בה 15 גרם..אבל...טחינה כשהיא אינה נוזלית, אנו בדרכ מעמיסים כף גדושה מאד....אז לקחת בחשבון שיש בכף "בהריון כפול" איזה 200 קלוריות מינימום...עם זאת, מאד בריא לאכול טחינה והיא מקור עשיר לברזל....שבת שלום...

פלפלית79

New member
תזוזה של הפורט - התייעצות

לילה טוב, במקרה ממש, שמתי לב שהפורט שלי זז. אם עד לפני כמה חודשים הרגשתי את הבליטה של הפורט באמצע החזה, אז עכשיו הוא ״ירד״ כ5 ס״מ למטה ומעט ימינה. האם זה נפוץ? האם דורש ביקורת? קצת נלחצתי....

רותם026

New member
יום שישי סגרתי רבע

וחושבת שעשיתי טעות...
...כבר חודש באותו משקל 68ק"ג...גובה 1.74ורוצה להוריד עוד איזה 5....אצלי הטבעת מגיבה רק יומיים אחרי הסגירה ..אז היום היה ממש רע...לא ממש יכולתי לאכול גם לשתות לא היה כמו בימים הרגילים...הקאתי איזה 4 פעמיים אחרי 5 כפות של אוכל...קשה כבר עם בשר עוף...במבה ..ציפס וביסלי עדיין עוברים מצויין..
...אני ממש לא רוצה לפתוח רבע בחזרה ממש לא יודעת מה לעשות...בצד שני מאוד רוצה להוריד עד 5...מה אפשר לעשות?

NataliDevo

New member
חייבת עזרה!!:))

אני חדשה בפורום ובעקרון אני צריכה עצה לגבי מנתחים
הסיפור קצת ארוך אבל אני נורא יודה למי שיפנה קצת מזמנו ויעזור לי :)
אני אהיה בת 18 ב10 ליולי,עוד מעט . הייתי אמורה לעבור את הניתוח באוגוסט ואני מחכה לניתוח הזה כבר קרוב לשנה וחצי. תחילה הייתי צריכה לעבור אותו בשניידר,חיכיתי שנה עד גיל 17 ובסוף לא נתנו לי בגלל שאני בריאה מידי. ואז חיפשתי רופאים והחלטתי לעבור את הניתוח אצל ד"ר אנדרי קידר,קבלתי עליו ים המלצות,אמרו לי שהוא הכי טוב במדינה.התקשרתי אליו ,הוא אמר שאין לו בעיה לעשות לי אחרי גיל 18 אבל אני צריכה לחכות חצי שנה ובינתיים לעשות בדיקות (עשיתי הכל) ומיד אחרי התקופה לבוא אליו. ככה היה,הייתי אצלו בייעוץ לא מזמן הכל הלך אחלה אבל.. העניין כזה-ההורים שלי משלמים ואנחנו בכללית והם משלמים דרך מושלם פלטינום מיד אחרי הייעוץ אומרים לנו שבדיוק קידר מפסיק לעבוד עם פלטינום עוד חודש (כמה אירוני) ואז הלכתי משם מאוכזבת.אמא שלי התקשרה לבלינסון אולי לקבוע שם משהו עם קידר, אמרו לה שהם לא עושים שם ניתוחים כבר שנה או משהו כזה אבל הם עושים הרצאות,אני באמת לא כלכך מבינה בזה. ואמרו לה שפעם הם פותחים הרצאה ופעם לא לכן צריך תמיד להתקשר ולשאול. ואמא שלי התקשרה אחרי שבוע רנדומלי ואמרו שיש הרצאה ורשמו אותי ואמרו שצריך לחכות עוד חצי שנה עד שיתקשרו..ונמאס לי לחכות לניתוח הזה,אני מיואשת!! בעקרון אני מחכה בבלינסון נטו בשביל לעשות אצל קידר,אני לא יודעת אם כדאי לעזוב אותו ולעשות אצל מנתח אחר..ככה אני לא אצטרך לחכות עוד חצי שנה ובנוסף אני מתחילה י"ב שנה הבאה ואני לא רוצה ניתוח באמצע שנה..מה כדאי לעשות? לחכות או פשוט ללכת לרופא אחר? ואם רופא אחר אז יש לכם המלצות לרופאים טובים שעובדים באזור המרכז? תודה וסליחה אם חפרתי!

yahalom13

New member
התייעצות...

אני מועמדת לניתוח קיצור קיבה.
בעיקרון נקבע לי תאריך לניתוח שרוול. כל מי שאני מכירה עשה שרוול ומרוצה מאוד. לא נתקלתי באנשים שעשו מעקף קיבה.
בהתייעצות עם הד"ר המנתח הבנתי ששרוול טוב לאנשים שמתים על אוכל, פחמימות... ומעקף טוב לאנשים שחולים על מתוק.
ואני חולה על מתוק... האם כדאי לעשות בכל זאת את השרוול ולראות אם אני יכולה לרזות או לעשות את המעקף?
יש מישהו כאן שהמקרה שלו דומה לשלי ובחר לעשות שרוול? ועדיין רזה יפה?
אשמח לתשובה.. תודה...

eti97

New member
עליה במשקל

אני מנותחת טבעת מזה שנה ושמונה. ירדתי 42 ק,ג. סגורה 8.75 לאחר שפתחתי רבע לפני כחודש עקב הגבלה. בשקילה של היום מתברר שבחודש האחרון עליתי חצי קילו זאת לאחר שכל התקופה רק ירדתי. אוכלת: בוקר סלט+ ביצה+חצי קופסת קוטג + 2 כפות טחינה. צהריים: ירקות מבושלים + מרק+ דג (רק פעמיים בשבוע, אני צמחונית). ערב 2 פרכיות אורז+ גבינה+ מעדן לא דיאט. + 4-5 נס קפה ביום. רציתי לדעת איפה הטעות והאם לסגור? אין שינוי משמעותי באכילה פרט להוספת הפרכיות. תודה

אופירA

New member
מנהל
לא הייתי עושה מזה עניין

הגם שלא שמעתי על תזוזה כל כך גדולה.
כשתצטרכי לעשות פעולה, תתייעצי עם המנתח. אם לא התהפך, אני לא רואה את הבעיה.

אופירA

New member
מנהל
לפי דברייך, כל הגישה שלך שגויה לגמרי

לא הבנת בכלל למה מערכת הבריאות אישרה לך ניתוח.
משרד הבריאות, קופת החולים והנהלת ביה"ח והצוות, לא עשו לך ניתוח כדי שיהיה לך כלי עזר לממש בו את כל גחמותייך ומאווייך, אלא מפני שחלית במחלה מאוד לא סימפטית, שאין לך יכולת להתמודד איתה, אז נתנו לך עזרה רפואית כדי שיהיה לך כלי עזר להשיג את בריאותך ולשמור עליה.

בריאות זה מצב של איזון כל החיים, ולא רק לשנה שנתיים, ואח"כ גיהנום.
זה שכל ישר פשוט. גם כשאת הולכת בצעירותך לעבודה שבה את שכירה, מחייבים אותך מבחינת החוק להכניס סכום מסוים של כסף מהכנסותייך לקופה צדדית, שתבטיח את הכנסתך גם בימי הזיקנה ואיבוד הכוחות. לא מניחים לך לבזבז את כל כספך על חשקייך והנאותייך, בלי להשאיר אגורה לנכסים נחוצים עתידיים כגון דיור, רפואה, משפחה, זיקנה ועוד.
ומי שמבזבז את כל כספו על הנאותיו, ולא מותיר כסף לתשלום שכר הדירה וחשבון החשמל והמים וכו' - את מבינה איזה חיים הוא חי ומה צפוי לו...
התנהגות אחראית זה בטח לא!

BMI25 הוא מצב של בריאות. גם BMI27 ואפילו קצת יותר, הוא מצב של בריאות עבור אדם שהיה חולה במצב קשה, של BMI40 ומעלה.
את הגעת משום מה ל-BMI22, שזה בבירור לא בריאות עבור אדם שהיה כבר ב-BMI40, אבל הרצון שלך הוא להוריד עוד את משקלך, כדי שתגיעי ל-BMI21.
(וכמו שכנראה את לא יודעת, לאחר מכן הרצון שלך יהיה להוריד עוד ולהגיע ל-BMI20, ואח"כ ל-18, ול-17. את לא יודעת שאת חולה בחשיבה אנורקטית, כבר הרבה זמן!).
(את גם לא יודעת מה זה אומר אנורקסיה. על איזה סבל תהומי נפשי ופיזי מדובר. שלא תדעי, באמת. זה דברים שאני אפילו לא יכולה להוציא מהפה. משהו שבדמיון הכי פרוע שלך את לא מדמיינת).

ולשם כך עשית שימוש לא נכון בכלי שנתנו לך כדי שתהיי בריאה...
שימוש כל כך לא נכון, שמונע ממך לאכול בשר, לעכל את האוכל, גורם להתנהגות בולמית (הפרעה נפשית ארורה אפילו יותר מאנורקסיה) ומאפשר לך לאכול רק מאכלים מזעזעים באיכותם התזונתית, ועוד לחשוב שזה קטע מחויך כזה.........
זה יותר גרוע מהדוגמה של האדם שמשתמש בכל כספו לתאוותיו, ולא משאיר כסף לשכ"ד וחשבונות. זה משול לאדם שמשתמש בכל כספו לקנות רעל ולבלוע אותו, ולא משאיר לשכ"ד וכו'.

ברוכה הבאה לעולם של הצרות צרורות. עברו פה הרבה כמוך שהגיעו ל-BMI22 ואפילו BMI21 לתקופה של כמה חודשים. זה פורום וותיק, ועשרות כאלה היו פה וסיפרו. כו-לם, בלי יוצא מן הכלל, סבלו מצרות צרורות מהטבעת שלהם, כתוצאה מכך, ועלו ל-BMI27-30, במקרים הטובים ביותר.
ועל המקרים הרעים אני לא רוצה לספר לך... זוועות עולם. פעם היטלר עשה את זה ליהודים המסכנים (מתוך רשעות), והיום יהודים מסכנים עושים את זה לעצמם (מתוך סכלות גמורה)!

את שואלת מה אפשר לעשות?
לפתוח עכשיו רבע, ועוד כמה שבועות עוד רבע. ויתכן שיהיה צורך גם רבע שלישי בהמשך. ומה שכמעט וודאי, שבמשך השנים יהיה צורך לפתוח עוד קפיצות של רבע בהתאם לצורך.

זכותך כמובן לעשות מה שאת רוצה ומבינה. זה גופך, נשמתך וחייך.
חובתי לספר לך בכמה טעימות מזעריות, עד כמה העולם שאת נכנסת אליו עצוב ומזעזע.

קוביd1

New member
לחייבת עזרה

אכן סיפור סיפור יש לכם ביטוח פלטניום ואפשר לעשות את ניתוח בבית חולים פרטי יש הרבה מנתחים טובים ,אגב איזה ניתוח את רוצה לעבור ,
מה שאני מציע ליצור קשר עם אחד הרופאים ולעשות את הניתוח בלי לבזבז זמן ,אני מקווה שאת עומדת בקריטריונים וגם תבדקי מה קורה עם ההמלצה מהפסיכיאטר
בגיל שלך אולי יש קריטריונים אחרים .

בהצלחה

קובי

קוביd1

New member
שלום ליהלומית

ידוע שמעקף קיבה מתאים יותר לאוהבי מתוקים בגלל תופעת הדמפינג ,שילוב של חולשה, הרגשה כללית רעה, דופק מהיר (דפיקות לב), סחרחורת, הזעה, ...
זה העונש למי שמגזים במתוקים ,בכל ניתוח גם טבעת גם שרוול צריך להיזהר לא להתפרע עם המתוקים
בואי נחכה אולי משהו/י יכנסו ויגיבו , אני מפנה אותך לפורום המשורוולים פה בתפוז אולי שם תקבלי עזרה ,
תחשבי היטב לפני כל פעולה כירורגית שאת עושה .

הרבה בריאות

קובי

קוביd1

New member
עליה במשקל

אז עלית חצי ק"ג לא קרה כלום ,אחלה של ירידה 42 ק"ג כל אחד היה קונה ירידה כזאת ,לא צריך להתרגש מזה מה זה 1/2 ק"ג לפני פיפי אחרי ...לא לעשות מזה סיפור תמשיכי לאכול כמו שאת אוכלת .כמה לפי הרצון שלך את צריכה להוריד
אני לא הייתי סוגר .תעמדי על המשמר זה מה שחשוב.

קובי

תנודות ושאר מיני ירקות...

היי אתי...
מאד מענין אותי אם מותר לשאול...בכל התקופה של הורדת הארבעים ושניים קג..לא חווית תנודות במשקל??
פה עליה של 1 ואחכ ירידה של 2 וככה...תמיד רק ירידה??
וגם כל כמה זמן את נשקלת..יומיומית? אני מאמינה אישית שלפני הסיפור הנשי החודשי אנו קצת עולות...ויש יותר נוזלים בגוף...
ומה עם הנס קפה..ממותק?...

תקשיבי את דוגמא מדהימה אולי תכתבי קצת על התהליך...אני פחות מחודש מטובעת...לפני סגירה ראשונה...טירונית ירוקה...אההה ועוד משהו...אופירה וקובי מחשבים פחות או יותר מה אחוז הירידה מהמשקל העודף...בטח יבדקו איתך.....כל הכבוד..מקווה שלא תדאגי בגלל החצי הסורר ותהיי שמחה ובריאה...

למעלה