| TAR- עונה 21 פרק 9

גםצופה

Member
מנהל
| TAR- עונה 21 פרק 9

תחילת הפרק הזכירה לי לגמרי את המירוץ הישראלי הנוכחי בפרק בו הצוותים עברו מספרד לצרפת.
שם הם היו צריכים לזהות את הדגל ההולנדי - שזהה בצבעים לדגל הצרפתי - אבל בעוד בדגל הצרפתי הפסים שוכבים בהולנד הפסים עומדים...

הצוותים היו צריכים להגיע לעיר הבירה - אמסטרדם.(ברמז צורף דגל הולנד והצוותים התבקשו להגיע לעיר הבירה של המדינה...)
לא יודעת מדוע בתשבצים בעברית האג מוגדרת כעיר הבירה
(אמנם בהאג נמצאים בתי הממשל ובית המלוכה... אבל כנראה שבכל העולם אמסטרדם היא אכן עיר הבירה...)

שוב כמה זוגות הסתבכו עם טיסות וטיסות המשך (וזה לא ברור לי בכלל... הרי היו טיסות יותר טובות מאשר הטיסה שבחרו הזוג הגרוש אייבי וריאן... שבגלל זה שהם זכו בלג הראשון כל הצוותים עשו עליהם 'אמבוש' - מעניין אם זאת לא היתה איזה בקשת 'ההפקה' ככה הם לא יצטרכו לשלם 2 מיליון דולר ???
או שבאמת הזוג הזה הוא אנטיפט)

גםצופה

Member
מנהל
גם

המשימות הפרק (ולדעתי גם בפרקים ברוסיה) היו נחמדים.

לא יודעת למה אבל אני אישית לא ממש חיבבתי את המשימות שהיו במזרח - היו קצת משעממות והרבה קטעים ראיתי בהרצה קדימה...

האם יש עוד מישהו שחושב כמוני ??

JAMES DEAN

New member
אהבתי את הסיכום שלך

סיכמת אותו יפה ומתומצת.
בקשר לבירה ההולנדית זאת אכן אמסטרדם למרות שהפרלמנט נמצא בהאג.

אני לא מבין את אייבי וראיין אז לא לקחתם שתי מיליון ביג דיל יש לכם הזדמנות לזכות במיליון שזה גם לא רע בכלל.

זוג ההומואים באמת זוג שצריך לקחת בחשבון ומשום מה אף אחד לא שם לב שהם מתקדמים בצעדי ענק לגמר.

זהו. חוץ מזה שבא לי לנסוע שוב לאמסטרדם אין לי מה עוד להוסיף.
לא פלא שהרבה ישראלים חוזרים לשם.

גםצופה

Member
מנהל
אמסטרדם באמת מדהימה

וכן הולנד.

מעניין אותי איך בפיט-סטופ הזוגות לא ידעו מי הודח - או שהיה הפרש של יותר מ-12 שעות בין הזוגות ??

מ
להדגשת ההבדלים בין TAR ל המירוץ-ישראל

אחד הכותבים כאן השתפך לאחרונה עד כמה הוא אוהב את המירוץ למליון ישראל לעומת הגרסה האמריקאית.
הוא הדגיש עד כמה המירוץ הישראלי טוב יותר בגלל שמכירים בו את הדמויות ויש המון פרקים שעוזרים להתחבר והמון פרטי רקע ופרקי אווירה.

לקח לי קצת זמן להבין אבל הוא באמת צודק.

בשאלת ה"ריאלטי" האם אנחנו רואים תיאטרון או משחק כדורגל זה בדיוק ההבדל.

TAR זה הריאלטי הכי קרוב לכדורגל.
בדיוק כמו שבמשחק כדורגל אתה מתעניין במשחק ולא בשאלה למי נשואה אחותו של מסי או מה מצבו הבריאותי של אבא של רונלדו כך גם TAR - פרקים קצרים, עונה מהירה, הדחות בלי סנטימנטים, בכל פרק משימות ברורות ותחרותיות. התוכנית מתמקדת יותר בתחרות ופחות בזוגות והיא ממעטת להתערב (היא פשוט לא צריכה).

"המירוץ ישראל" לעומת זאת נמרחת על פני עונה ארוכה ארוכה עם פרקים כאורך הגלות והמון המון משימות אווירה ו"עדויות" של המשתתפים.
התוכנית מתמקדת יותר בדמויות ופחות במשימות
להפקה אין ברירה אלא להתערב. העונה ארוכה ואסור לאבד משתתפים שבנו עליהם להמשך רק בגלל שהם התברברו או סתם הפסידו.
היא הרבה יותר קרובה לתיאטרון.

זה לא מקרי שמי שמעדיף את ה"מירוץ ישראל" על פני TAR גם מעדיף יותר טלונבלות על פני הסמויה או הסופרנוס.
זה פשוט ז'אנר אחר.

TAR עונה 21 שמשודרת בימים אלה בYES (בארה"ב היא כמובן הסתיימה מזמן) פשוט מדגישה עוד יותר את ההבדלים בין שתני סוגי התוכניות:

* הזוגות שם כמעט ולא רואים אחד את השני (גם את 12 שעות המנוחה בין הקטעים הם מעבירים לבד)
* לא מנסים לקצר להם משימות ולפעמים נפתחים פערים של 13 שעות ויותר בין הצוותים
* כשהצוותים מתאמים פרסה משותפת על צוות אחר התיאום מוצג לצופים כחלק מהפרק ולא מגיע בהפתעה שמעוררת קונספירציות.
* כשצוות אחד מוביל בהרבה לא מנסים לייצר מתח מלאכותי וטוויסט בעלילה. הצופים יודעים שהצוות הזה יגיע ראשון לפיט-סטופ (כמו במשחק כדורגל כשקבוצה אחת מובילה 4-0 חצי שעה לסיום לא מנסים להסתיר את זה מהקהל גם אם המתח יורד)

למרות זאת הצופה מזדהה עם הדמויות גם אם הוא לא מכיר את הרקע שלהם ויש מספיק דרמות ועניין (כמו למשל עם צוות מגדלי העיזים שהוזכר פה שלמרות לוזריות מדהימה וחוסר יכולת מוכחת מצליחים כל פעם לשרוד בדרך נס ולהגיע במקום האחד לפני אחרון)

מי שעדיין לא נחשף מומלץ לחכות לעונות הבאות ולהתחיל לראות
הבדל עצום (אלא אם אתם בכל זאת בעניין של טלנובלות)

.

niro62

New member
אז ככה:

אני מאמין שאני הכותב שאתה מדבר אליו, והדבר הזה היה נכון עד העונה, שהתחילו לעשות 3 פרקים ללג, שזה כבר ממש מוגזם, להשוות אבל את הגירסא הישראלית והאמריקאית, לטלנובלה ולסדרת HBO היא מגוחכת, וזה בגלל שהגירסא האמריקאית היא לא כל כך ברמה בעצמה, המשימות באמריקאי הם בערך באותה רמה כמו בישראלי (אני מדבר על השתי עונות הראשונות), ומבחינת הפקה ליהוק ומקצועיות גם פה הישראלי לא נופל (שוב אני מזכיר שאני מדבר על העונות הראשונות), כמו שאמרת הגירסא האמריקאית מתעסקת במירוץ כמו סוג של ספורט, אבל בוא נודע בזה, ספורט זה לא, זאת תוכנית ריאלטי וכתוכנית ריאלטי המפיקים צריכים לייצר מוצר איכותי שישאיר חותם אצל הצופים, ופה נכנסת ההפקה הישראלית, שמשאירה את החותם הזה, על ידי הבמה הרחבה יותר שהיא נותנת לזוגות.
השאלה היא כמובן מה אתה רוצה, ספורט לא ספורט כזה, או תוכנית ריאלטי מבדרת, אני מעדיך תוכנית ריאלטי

יקירי זאת לא היתה אמירה שיפוטית כלל וכלל

אני מכיר לא מעט קרנפים שמכורים לטלנובלות והם חביבים ומקסימים וחלקם אפילו מאוד אינטלגנטים.

זה פשוט עניין של העדפה.
כפי שאתה רואה אני גם צופה ב"מירוץ ישראל" ואני בכלל חסיד גדול של סדרות איכות שלא מסוגל לראות טלנובלות.
זה פשוט סוג אחר של תוכנית בהשוואה לTAR - לטוב ולרע ובעיני יש מקום לשניהם (אם כי אני מודה שהתחושת המיאוס שלי הולכת וגדלה ככל שהפרקים מתארכים, הקיטש גובר והתחרות נעלמת).

(והאמת שלא התכוונתי ספצפית אליך אבל לקיחת האחריות שלך היא מאוד חיננית)

.

למעלה