בקר טוב בקר אור, איזה כפור -

בקר טוב בקר אור, איזה כפור -

קפא לי האף... אז חזרתי בלי להשלים את סביבוב הבקר
.

הדסהש1

New member
רוצים סיפור שקרה לי אמש שחזרתי הביתה.

הבת שלי באה עם הרכב שלה ג"יפ גבוה ומסיבי.בעלי הביא שרפרף שאוכל לעלות ברגל הבריאה.זה לא הלך.הכאבים היו גדולים וכבר התיאשתי.ורצינו לנסוע במונית.פתאום הגיע אדם חרדי כמו אליהו הנביא.ואמר תנו לי לעזור לה אני בקי בזה.-הדהמתי כי הוא לא אמור לגעת באשה זרה.בשניה אחת תפס אותי אמר לי לחבק את כתפיו והעלה אותי למושב.לא רצה תמורה..אפילו אמר שיסע אחרינו כדי שיעזור בהורדה אבל הסתדרנו כי לרדת קל יותר.לא הספקנו לומר תודה ונעלם.אפילו לא לקחנו נמספר טלפון להודות לו .ממש הציל אותי . ...

מינהר

New member
מאיר, אפשר בבקשה סיפור מרכבת

העמק? תודה על ההסבר בעניין פס הרכבת וחיתוכו.

מינהר

New member
בעניין הקור- ביום חם ונעים, ויש שמש.

אז אני מנצלת את הזמן הזה להליכה בחוץ.
הפעם ברחובות פתח תקווה. בקרתי את אמא שלי לקראת הצהרים בביח השרון. יש קצת הטבה, אבל ללכת היא לא יכולה. נתתי לה לאכול צהרים בכפית. כל יום השבוע. ולפני הביקור עשיתי את ההליכה.
נכון, בלילה קר מאוד. לראשונה ישנתי בימים האחרונים עם גרב כפול.
שמעתי ברדיו על ההסתייגות של בני בגין מאיזה משהו קיצוני. לא עקבתי בדיוק מה היה הסיפור.
יוליקה, זה יפה מאוד שאת איכפתית ומתענינת בפוליטיקה.

מינהר

New member
ומשהו על נובל אנרג'י- הם טוענים שתנאי בל

יעבור אצלם לפיתוח מאגר לויתן הוא יציבות-- ברגולציה ובמיסוי ל-10 השנים הקרובות.
בגלל מחירי הנפט וגז הנמוכים בעולם, יתכן שבכלל לא יוכלו לגייס כסף ולהשקיע. אבל קודם כל היציבות. אני חושבת שזכותם לקבל ודאות ב-2 סעיפים אלה לפני שהם נכנסים להשקעות גדולות, ושלא ישגעו אותם בדיעבד.

קצר

ערבי עולה בחיפה על הרכבת לדמשק.
עובר הכרטיסן ואומר לו שיש לו כרטיס לעזה והרכבת נוסעת לדמשק
הערבי עונה לו שהוא נוסע לעזה, וזה הכל. שילך מפה כי הוא מפריע לו.....

אשת איכר מכפר יהושע, חשה שהיא הולכת ללדת.
מה עושים ? קודם כל מכינים ארוחת צהרים לבעל ולבנים שבשדה, אחר כך היא ניגשת למזכיר ומבקשת שני גרוש לנסוע לבית החולים "העמק" (אז הוא היה בשלושה צריפים בעין-חרוד-למטה ליד מעיין חרוד), המזכיר אומר שאין, שתבוא מחרתיים.....

אחרי דין ודברים היא מקבלת את הכסף, הולכת (קילומטר וחצי) לתחנת הרכבת "תל-אל-שמאם", כעבור כשעה מגיעה הרכבת מחיפה, היא עולה ונוסעת עד תחנת עין-חרוד (מול הכניסה לכפר יחזקאל).
בתחנת הרכבת היא פונה דרומה לכיוון עין חרוד מרחק כ-3 ק"מ ברגל.

מגיעה לבית החולים שם הרופא בודק אותה ואומר לה שזמנה ללדת טרם הגיע, שתלך הביתה ותבוא מחרתיים.
היא יושבת בחוץ אובדת עצות, ובינתיים האחות נותנת לה משהו לאכול. הרופא נסע הביתה במכונית הפיאט המקרטעת שלו, ואז האחות מציעה לה לישון בחדר הלידה שהוא היחיד הפנוי.
כמובן שבאמצע הלילה היא ילדה בן בעזרת האחות.

למחרת בערב , (היו פעם נשים מפלדה) שוב הולכת ברגל לתחנת עין חרוד וממתינה לרכבת העמק שבאה מצמח , ובידיה התינוק החדש.
במקום עבר פרש צעיר מהמושב והיא נתנה לו פתק לבעלה שיבוא להמתין לה בתחנת הרכבת של כפר יהושע, והפרש דהר לדרכו.

כעבור זמן הגיעה הרכבת האחרונה והאשה עולה עליה ונדרשת לשלם גרוש וחצי, כרטיס ילד עבור התינוק, מה שכמובן אין לה, אז היא נתנה לקונדוקטור את התינוק שיחזיק, עלתה לרכבת ואמרה לו שכעת הוא יכול לזרוק את התינוק כי אין לה עוד חצי גרוש , והיא הולכת ישר למשטרה.
הוא הבין כמה הוא מטומטם, התנצל והחזיר לה את התינוק.

לילה חשוך, היא מגיעה לתחנת הרכבת כפר-יהושע. המקום דמום, אין איש במקום.
היא הולכת ברגל הביתה עם התינוק תשושה באופן מוחלט משני הימים הללו, מגיעה הביתה ובעלה שואל אותה איפה היתה ? הלכה לבקר חברה בנהלל ?
אז היא מספרת לו.

בבוקר היא על המרפסת עם התינוק ובעלה ושני הבנים, והנה עובר אותו פרש מאתמול, פתאום הוא מסובב את הסוס, אומר לבעל שהיה ליד השער, שאשתו נתנה לו אתמול פתק עבורו והוא שכח לתת.
הבעל אומר לו לקרוא את הפתק:"אני באה ברכבת אחרונה עם התינוק, חכה לי בתחנה".....
הבחור החוויר.

אחד על שמעון פרס ועוד על טרומפלדור

שמעון פרס היה מדריך חברתי בעמק יזרעאל.
באחד הימים לקח את הכיתה לטיול בכרמל. הוא שמע מהם סיפורים איך היו קונים כרטיס אחד, וכשמגיע הקונדוקטור, היו מתחבאים בבית השימוש, הקונדוקטור דופק בדלת, ילד אחד שנראה כמו "זיגי" ("ילד טוב ירושלים"), פותח חרך ומציג כרטיס ילד.

או למשל, אנשים לא יודעים זאת אבל מסביב לקרון המחלקה הרביעית היתה מדרכה והקונדוקטור היה הולך על המדרכה הזו סביב הקרון כדי לגבות כסף דרך החלונות מהמוני הנוסעים שנמצאים בקרון.
הילדים נהגו לצאת למדרכה, והלכו סביב, תמיד בצד המנוגד של הקונדוקטור....

היו גם כאלו שכאשר הקונדוקטור נכנס לקרון לביקורת כרטיסים, הם היו יורדים מהרכבת והולכים לידה , ואחרי שהוא עבר לקרון הבא, היו עולים בחזרה.....

שתי בנות מצאו פטנט מצויין בהכירן את הנוהל ברכבת שאם נתפס נוסע סמוי יש למסור אותו למנהל התחנה הגדולה הקרובה.
עולים לרכבת בבית שאן, בביקורת של הקונדוקטור הן מצהירות שאין כרטיסים והן נמסרות למנהל תחנת עפולה, שהיה צריך לתת להן אוכל כיוון שהן עצורות אצלו, עד שהיתה מגיעה הוראה לשחרר אותן כי הן קטינות, עולות לרכבת הבאה בעפולה וחוזר חלילה בתחנת חיפה, והנה הגיעו אל היעד ועוד קיבלו ארוחת צהריים.....

והנה פרס נוסע ברכבת ומשלם כבור החניכים, ובכך לא נשאר לו כסף אלא כמה מילים.
הם יורדים בתחנת יגור, עולים לכרמל ומתארחים אצל הדרוזים, מטיילים בהר, ובסוף יורדים בחזרה אל תחנת "ג'למי אל עתיקה" שליד משטרת ג'למי, והעולים לרכבת.
מגיע הקונדוקטור, הוא מתחיל לספור את הילדים, אבל הם זזים כל הזמן וממש בלתי אפשרי לספור אותם.

בסוף פרס מוציא מהכיס שקיק נייר עם סוכריות מציצה שקנה בעוספייה בשני מיל , קורע את השקית שיהיה קל להוציא, מציע סוכריה לקונדוקטור, וזה בעודו שוקל בדעתו אם לקחת שתיים או שלוש, הילדים מתנפלים על השקית, היא עפה באויר וכל תכולתה מתפזרת כשהילדים כאחוזי תזזית אחרי הסוכריות.
הקונדוקטור מתייאש והולך.....

טרומפלדור לפני שעלה לתל חי, היה שנה בדגניה והתעקש לעשות הכל כמו כולם. הוא רצה לצאת לחרוש, אבל הסבירו לו שהוא לא יכול כי צריך יד אחת לאחוז במחרשה, יד שניה בשוט ואת המושכות כורכים על הגוף.
הוא התעקש ויצא עם עוד חבר לשטח של דגניה שליד המסילה, החבר התקין לו את המחרשה מאחורי צמד סוסים והוא הלך עם צמד נוסף לחרוש רחוק יותר.

פתאום שמע טרומפלדור את הפסים מזמזמים (רכבת מתקרבת), הביט בתלם שלו, ורץ מהר לחבר והתחנן שיחזור על התלם כי לו יצא תלם עקום לגמרי "כמו פרה שמשתינה ברוח", וזה יהיה בזיון לאיכר העברי.
החבר הספיק ממש ברגע האחרון, הרכבת עברה וטרומפלדור ניפנף לנוסעים לשלום, כשכולם מתפעלים מאיכרים עבריים החורשים את הקרקע.
טרומפלדור נשבע שלא יעשה עוד בזיון כזה ולא ינסה לחרוש.....

ואנקדוטה (ויצ)

מנהל תחנת הרכבת בכפר יהושע תלה שלט בזו הלשון:
"הרכבת תעבור בין 8 ל-12
החביירם מתבקשים לדייק"
......

מצטערת יוליקה לא עלה כלום

רצית לספר לנו שהמניות של יאיר לפיד עלו?

אם כן אז שמענו את זה ושמחנו, אולי יקרה נס
ויצליחו להדיח את ביבי וצרתו/שרתו.

למעלה