יעילות מוגבלת במה שלא קשור לתרופות
בגלל בצקת ברגליים, ניתקו לי עצבים והיום אני מהלך כאילו דבוק לי איזה דיקט לכף הרגל. מסתבר שזה נזק בלתי הפיך.
הניאורולוגית רשמה לי ויטמינים ועוד משהו לשלושה חדשים, ומסתבר שזה לא הועיל לשום דבר.
אגב תרופות. אני לוקח 11 גלולות ביום, והדופק שלי בדרך כלל לא גבוה ושמתי לב שהוא מאוד נמוך (52) בדקתי שוב את הפתקים שמגיעים עם התרופות (אנחנו תמיד קוראים בהם עם קבלת כל תרופה חדשה) ושמתי לב שתרופת הקרדילוק אוסרת שימוש ברגע שהדופק פחות מ-50, והנה אני אמור להתחיל לקחת את התרופה המקורית שהיא ה-"קונקור" שדורשת מינימום דופק 60 .
אמרתי לרופאה שצריך להפסיק את התרופה כי היא נותנת אותה תגובה כמו תרופה אחרת שאני לוקח, היא הסכימה שאוריד לחצי. ואמנם הדופק עלה לי באופן רגיל ל-62-63.
היו לי בחודש האחרון פעמיים שחשתי עייפות, שכאילו נופלת עליי, וממקרים קודמים אני יודע שאני צריך לנוח שעה שעתיים וזה עובר. בפעם השניה בדקתי דופק במכשיר שיש לי (מכשיר שמלבישים על האצבע והוא אמין, וקבלתי אותו יחד עם מחולל החמצן שקניתי) והוא הצביע על דופק..... 35 .
בדקתי גם במכשיר הביתי , והתקבלה אותה תוצאה.
35 ? זה המינימום המורשה בכל מצב.
הלכתי לרופאה אתמול והיא הסכימה, ושאלתי מה היה קורה אם היה פחות מ-35, התגובה שלה שדם היה מפסיק להגיע למח וזה או שבץ קל או כבד.....
כמובן שהיא הורתה לי להפסיק לקחת את הכדור "קרדילוק/קונקור" לגמרי במיידי ולחכות שבועיים שהשפעתו תיעלם לגמרי ואז לבצע הולטר-דופק כדי לבדוק ולשקול מה בהמשך.
אבל כנראה שהפסקת התרופה היא הפתרון.
הצגתי את הסיפור כדי לשים לב לאזהרות שהגוף שולח לנו.
מה שמציק לי כעת זו העובדה שקשה לבדוק לי דופק בלי מכשירים. הרופאה ניסתה לבדוק לי דופק בידיים ולא הצליחה ובדקה עם סטטוסקופ על החזה לבסוף.
מה שמציק לי, שאם אני מאבד הכרה, מי שינסה לבדוק לי דופק ללא מיכשור, יכריז עלי כמת.....
אני צריך להכין לי איזה צמיד שעליו יהיה כתוב שאם לא חשים אצלי בדופק, זה לא אומר שאני מת , לבדוק אם מכשיר.
נזכרתי, שבפתיחת ארונות קבורה ישנים באירופה , מצאו בחלק מהם שריטות מבפנים, משמע שקברו אנשים חיים !!!!!!