בקר טוב בקר אור, רק בריאות -

בקר טוב בקר אור, רק בריאות -

היום 4.2 הוא היום הבינלאומי למודעות לסרטןשמטרתו לקדם את הדרכים להקל על הנטל העולמי של הסרטן.
וְהִגַּדְתְּ לְבִּתֵּךְ
והגדת לבתך לפני בוא הַיּוֹם הַהוּא , היום בו התבשרת על מציאת סרטנון קטן קטון…
מה תגידי לה? לכי לכירורג שד לבדיקה ויעוץ.
פעם היה "הס מלהזכיר" את המחלה הזו – סרטן, זו היתה מחלה קשה , מחלה ממארת, סרטן - הס מלהזכיר. לכן, נשים בנות דורי לא תמיד יודעות אם היה או לא היה במשפחה, אצל סבתא לדוגמא…..
חשוב לדעת ש90% ממקרי סרטן השד אינם קשורים לסיפור משפחתי קודם או לגורמים גנטיים משפחתיים.
כיום סיכויי ההחלמה גבוהים (90%) אם המחלה מטופלת בזמן, אז ממש ממש חשוב להבדק, למנוע, לטפל…
וְהגדת לבתך , וגם לבנך שיאמר לבנותיו, לפני בוא הַיּוֹם הַהוּא---
(אילנה נורי)
http://www.printime.co.il/יום-הס…
ובתמונה פארוק סרטן נזיר שגדל בטרריום שלנו ... את גלימתו - הקונכיה הכחולה קיבל במתנה....

הדסהש1

New member
שבת שלום לכולם שתהייה שבת רגועה ונאה

היום בודאי יצאו אלפי מטיילים לראות את הפריחה בדרום ובצפון.
אניי כבר לא מסוגלת ללכת לטיולים טוב שעשיתי זאת לפני שרגלי חלו...

יוליקה

Member
מנהל
שבת משפחתית

אינני יודעת אם משטח מגידו כבר פורח בשלל צבעיו...
אצלי פורחים בבית ששה נכדים וזה הכי חשוב לי כרגע...
אפילו טאקי הקוקר-ספנייל שלהם בא!!
לקראת הצהריים יגיעו אחי ילדיו ונכדיו.

superman1234

New member
המנחת במגידו בפריחה מלאה...

היום , יום שבת 11/2/17 היו שם מאות מבקרים.

לדעתי כדאי להמתין לפחות עוד שבוע

בינתיים רואים שפורחים רק הלבנים והסגולים, כאשר הרוב האדום נעדר, אז זה יהיה מלא.

superman1234

New member
ממש לא חובה לחכות.

1. יש הבדל בין "אין שם כלום" לפריחה "של הלבנים והסגולים"
2. במנחת מגידו , מאז ומתמיד מרבית הפריחה היתה של כלניות "לבנות וסגולות" וממש מעט "אדומות."
3. הפריחה אתמול הייתה בשיאה.

יוליקה

Member
מנהל
במנחת מגידו כמעט ואין כלניות אדומות

האדומות פורחות בדרום.
במנחת מגידו יש לבנים סגולים ורודים וכחולים....

יוליקה

Member
מנהל
חבל שלצד החריש בשדות לא רואים את הרכבת

כי זה ממש בצמוד לכביש....

אין בעיה לראות

פטר וינר בתחילה הכין את הציורים בגבול ירדן ולפני כמה שנים עבר לצומת יששכר.
המסילה נמצאת בין הציור-בשדה לכביש, על הציר המקורי כמעט (עוקף שאטה).

במקום בו עמדה תחנת תל יוסף נבנה גשרון שוכך טישטשו את שרידי החצץ מהמקום בו היתה התחנה המקורית לפני 111 שנה....

superman1234

New member
מי צילם את התמונה הזו ? תמונה נהדרת.

אני צילמתי עם עדשת טלא 50-200 בזום מלא מהגלבוע , אבל מזווית שונה ברזולוציה של 5 MB הראות (כפי שניתן לראות) לא הייתה משהו....חתכתי את התמונה והשארתי רק את הכיתוב לצורך המחשה.

superman1234

New member
בתחתית התמונה המצורפת רואים את התחנה וחלק מהמסילה

ממול רואים את המפעל של תנובה בקיבוץ תל יוסף (ייצור עיקרי - גבינות קשות. בזמנו, ייצרו כאן גם אבקת חלב)

בתחתית התמונה המבנה האחרון בצד שמאל

המסילה ממש צמודה אליו על תוואי המסילה המקורית.

בין משולש השבילים שליד הגשרון החדש במפגש על הכביש, לבין המסילה, שם היתה תחנת תל יוסף המקורית.
1. מיקום התחנה המקורית
2. תצלום אויר שמראה את הרכבת נוסעת, ואת התחנה, הכביש וכל היתר. (לחץ על התמונה להגדלה)

superman1234

New member
שפירא ידידי, אין לי שמץ של ספק לגבי הכרותך, והידע הרב שיש לך

בכל מה שקשור לרכבת העמק. יתרה מכך, אני רואה כמה אנרגיה שאתה משקיע בכדי להתעדכן ולהיות UPDODATE בכל הקשור לכך. וכמו שכתבת בפוסטים אחרים, יפה לך שיש לך עיסוק מעניין ומהנה כגימלאי. חבל רק שבמקומות אחרים אתה לוקח תגובות של אנשים "למקום לא טוב"

תודה על האליה...

סתם דוגמית זעירה:
שלשום מצאתי תמונה על תחנה של רכבת העמק שאיש מעולם לא שמע עליה :"משתלת עין חרוד".
ממתי למשתלה יש תחנת רכבת ?
אבל אי אפשר להתעלם כיוון שהשלט רשמי בריטי עברית/אנגלית/ערבית, רואים בקרבת מקום תמרור המתריע ממפגש של דרך ומסילה, התמונה של קק"ל.

1. הבהרתי את התמונה כדי לקבל פרטים רבים ככל האפשר.
2. חיפשתי חומר בחמשת הימים האחרונים משך כ-14-16 שעות ביממה
3. מצאתי תעודת זהב למשתלה ב-1927 ממשלת פלסטינה(א"י) כמשתלה הטובה בארץ לצמחי נוי
4. מצאתי מי שהקים את המשתלה,דוד צפריר, והיה חבר עין חרוד ועסק בנושא מגיל 15
5. מצאתי מסמך שלאחד מזני ההרדופים (הוורוד) קרא ע"ש רחל ינאית בן-צבי
6. מצאתי מאמר עליו ותמונתו של דוד כמבוגר
7. מצאתי את תמונתו בוועידת ייסוד ההסתדרות הכללית בחיפה, 1920, בתמונה הוא וחבריו כאנשים צעירים שמאוחר יותר התפרסמו, כמו - ברל כצנלסון, יעקב אפטר, מנחם אלקינד,מאיר יערי, יוסף שפרינצק, אריה רייס, דוד אלקלעי, נח טברסקי, שמואל דיין, בן ציון צ'רנומורסקי (ישראלי), אליעזר שוחט, אליהו הכהן, יצחק בן צבי, רחל ינאית, שמעון קושניר, לוי שקולניק (אשכול), אבא חושי, נתן חרובי, ורבים אחרים - וכמובן האיש עצמו = דוד צפריר (צ'רקין).
8. שוחחתי עם הארכיונאית של עין-חרוד שהיא שם מהוותיקים , והיא הנכדה הבכורה לסב שהיה ממקימי הקיבוץ,שר החקלאות הראשון, מחותמי מגילת העצמאות, והיא מאשרת שאמנם בעין חרוד היתה משתלה גדולה מאוד, מה שנשאר זה לקבוע פגישה לחיפוש מסמכים.

בכל מקרה, מדובר בתחנת רכבת העמק מספר 50 (האמירה הכללית היתה על 17 תחנות).

אז רכבת-העמק היא מחקר בן 20 שנה שלא הסתיים (כיום בדואר אלי שני ספרים עם פיסות מידע), אבל יש לי עיסוקים נוספים כמו כתיבת הספר על כרתים שגם הוא מתעדכן, ולא מעט ספרים ומחקרים אחרים.

חברים ששאלו פעם למה המשרד שלי מבולגן (במרפסת) אפשר לעשות סדר קצת, עניתי שחס וכרפס, כי אז לא אמצא שום דבר.....

לגבי הקוץ, החלטתי כבר שלא להיכנס לעימותים עם אף אחד ולא משנה מה יאמרו, כל אחד שיאמר מה שהוא רוצה כל זמן שאיננו פוגע בי אישית.....

superman1234

New member
"העקשנות" המחקרית שלך מדהימה. באמת כל הכבוד !

עכשו לך ותסביר לשני הליצנים שאתה לעיתים מגיב להם (הסבא והשחר העולה) מי בנה להם את הארץ הזו.
לגבי שר החקלאות, אני מניח שאתה מתכוון לאהרן ציזלינג שהיה שר החקלאות בממשלה הזמנית (לפני הכרזת המדינה).

תחקון קטן לפוסט שאני העלתי, צ"ל UP TO DATE

נכון לגמרי אמרת: ציזלינג.

אמנם ההשקעה במחקר הזה (גם במחקר על כרתים) כדאית לי מאוד מההרגשה האישית.
זה מתחיל מהעובדה שאני מרכז חומר היסטורי של מדינת ישראל (לא רק יהודה המכבי היה גיבור...) העוסק בנישה אחת שחומריה מפוזרים לכל רוח וזה מצריך עבודה סזיפית לרכז הכל.

אבל עצם חיפוש החומר, בדיקות ואימותים בשטח (שבסוף היום אני נופל הרוג אבל מבסוט...) השיחות עם אנשי ההתיישבות העובדת שמהם מגיעים ניחוחות הקמת המדינה, אמירות של דור שמרד בשיעבוד הרוחני והאישי ובאו לארץ לבנות מולדת, זה לא יסולא בפז.

תאר לך לשבת עם הפרלמנט של כנרת כולם הבנים של: בן ציון ישראלי, מאיר מלמד, אברהם חן [שורו הביטו וראו...],

או לשבת עם ותיקה ביגור שיושבת על כסא גלגלים (בת 90) ולשוחח על רכבת העמק ולשמוע סיפור איך נסעה כנערה צעירה במכנסיים קצרים וסנדלים כל בוקר ברכבת העמק בין המוני ערבים כדי להעביר חלב-אם מאשה ביגור לאחותה בקריות משך כמה חדשים ,

ואז אנחנו מדברים על מזכיר עין חרוד ויניה כהן, הבת שלו עזה רונן שהיתה הספרנית, בת דודה עזה צבי שאמה היתה ציירת ואביה פוליטיקאי, על משפחת קושניר (מה עושה גולדה כשיש אורחים יותר מכמות האוכל?) , על ליליה בסביץ בת הדודה שהיתה סופרת באותם ימים, או שמות אחרים,
ועוברים צעירים בני 35-40 ואין להם מושג על מה אנחנו מדברים,

ואז מצטרף לשיחה גם טולה תבורי רק בן 82, ומספר על רכבת העמק והסיפור על שמעון פרסקי שהיה מדריך נוער ואיך עשה "תרגיל לקונדוקטור" בלי האצבעות, כדי לא לשם על הכתה כי לא היה לו כסף (כן, יש לי בספר קרוב ל-2000 סיפורים).

ועוד ועוד ועוד המון דברים ומפגשים כאלו.

מעייף ומתיש , אבל מספק מאוד אותי כצבר שאני יודע שאני מתעד לפחות משהו בהיסטוריה של המדינה , המדינה שלי, ובלי קורטוב ציניות - "מולדתי" כפי שקראנו לה בהיותנו עולי ימים מסונדלים.....

superman1234

New member
חח , אתה אוצר מהלך בנושאים הללו.

ואח"כ שני הליצנים עוד מעיזים להעיר לך כך או אחרת.... לא חראם על הזמן שאתה משחית עבורם ?

אני מצלם כמעט כל שנה מאז הראשון בגבול ירדן

על הגלבוע יש לי נקודה טובה מאוד לצילום ב-"שביל התנ"ך".
התמונה הזו צולמה על ידי פיטר בעצמו.

למעלה