מה היה סרט הקיץ שלכם?

avivs

New member
מה היה סרט הקיץ שלכם?

אומנם אנחנו באמצע גל חום מפלצתי, אבל לפחות מבחינת עולם הקולנוע רוב הלהיטים מאחורינו.

מה היו הסרטים שהכי אהבתם?
מה ממש לא אהבתם?
למה ציפיתם והתאכזבתם?
ואולי סרט הקיץ שלכם בכלל לא היה סרט שיצא בחודשים האחרונים?

avivs

New member
הסרטים שלי...

מקס הזועם - ההפתעה הגדולה של הקיץ. הטריילר היה מעולה, אבל לא ראיתי את הסרטים הקודמים וחששתי שכל האקשן נמצא רק בקטעים שהיו בטריילר. אבל הסרט התגלה כמעולה, למרות העלילה הדקה. פשוט חוויה קולנועית מטורפת.
&nbsp
פיץ' פרפקט 2- קומדיה מצחיקה בטירוף. הסרט הראשון היה מצוין, והשני לא אכזב.
&nbsp
פארק היורה - כיף גדול. בהחלט היה מרענן. שמח שעושים עוד אחד.
&nbsp
הנוקמים - היה הפתעה טובה. לא ציפיתי כמעט לכלום, ונהניתי. יש גבול לרמת ההנאה שלי מסרטים כאלה, אז לא נפלתי מהכיסא. אבל הסרט עשה את העבודה.
&nbsp
משימה בלתי אפשרית - אקשן כיפי. הרמה של הסדרה נשמרה. קצת ארוך מדי.
&nbsp
קינגסמן - אחלה סרט. אלים ועשוי טוב. לא יצירת מופת, אבל בכיף הראה סרט המשך, אם יעשו.
&nbsp
אסון מהלך - קומדיה ענקית. מומלץ לכולם. ציניות בכל סצינה, והרבה מאוד שנינות.
&nbsp
מרגלת - עוד קומדיה מוצלחת בקיץ שהיה יחסית עמוס בקומדיות. השחקנית הראשית שם נהדרת. פארודיה על סרטי ריגול, כמו שפארודיה צריכה להיות.
&nbsp
הקול בראש - מקסים ביותר. על הנייר נראה משעמם, אבל הביצוע מעלה הרבה חיוכים ומצליח לפעמים לרגש.
&nbsp
המאכזבים יחסים:
&nbsp
שליחות קטלנית - היה יכול להיות הרבה יותר טוב. עשו שם שטויות מבחינת תסריט, והמשחק של הגיבורה לא היה ברמה של הגיבורה הקלאסית.
&nbsp
אנט מן - חביב, אבל מאוד סתמי.
&nbsp
בחזרה למחר - סתם. סתם. סתם.
&nbsp
טד 2 - בהחלט לא רע, אבל פושר יחסית לפוטנציאל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
בכללי היה יופי של קיץ מבחינת קולנוע.
&nbsp

אתה רואה המון סרטים, כפרה עלייך

לייק לקינגסמן, ולספסרטי (שזה ספרי + סרטי) ילדים-מרגלים-בריטים בכלל! (אם אהבת קינגסמן אתה צריך לקרוא את "מלאך". זה אותו סגנון, בעברית יצאו כבר שני ספרים, קראתי בינתיים רק את הראשון והוא אחלה ממש).
דאבל-לייק למקס! כפרה עליו

Y. Welis

New member
כדאי לראות את מקס הזועם 2 (ההמשך של הראשון)

יותר כיפי מהראשון, עדיין עם גיבסון + עוזר חדש, ומיכליות דלק.
&nbsp
קצת דומה לחדש, אבל הרבה יותר ריאליסטי ובלי קירקס. יספק פרספקטיבה נחוצה.
&nbsp
ובלי פמיניזם.

Y. Welis

New member
לפני 34 שנים. לא ראיתי אז, אבל השלמתי בסוף השמונים

במרתון שהיה בסנימטק (היו עוד כמה כאלה אז, כמו לסרטי 'נשק קטלני'. איזה כיף).
&nbsp
היו 3 סרטי 'מקס' - מ-79', 81' ו-85'. כולם עם גיבסון. הראשון חלוצי; השני כיפי; השלישי - הוליוודי.

אה, נו, אני דיברתי על החדש

יש לי בעיה עם סרטים שנולדו לפניי. הם גורמים לי להרגיש כל-כך קטנה וחסרת חשיבות ביחס ליקום כולו

(טוב, סתם. האמת היא שסרטים שחלק ניכר מהקסם בהם הוא אקשן ואפקטים אני משתדלת לראות חדשים כמה שיותר. כי...טוב, מה שריגש פעם כבר לא מרגש היום.)

Y. Welis

New member
ההרגשה נכונה... ככל שצעירים יותר, צריך להשלים יותר

כך למשל אני היום בדעה ששנות החמישים היו עוד יותר אידיאליות משבעים.
&nbsp
תור הזהב של הקולנוע האמריקאי (וגם העולמי) הוא מבחינתי בין 66' ל-84'. רוב הסרטים מהזמנים האלה, היו יותר יצירתיים (ו'משוחררים' ממגבלות אולפנים ורייטינג) מכל מה שהגיע אחריהם. יצירות אמיתיות.
&nbsp
אין אגב ב'מקס הזועם' המקוריים כ"כ אפקטים - הם יותר מחווה לז'אנר סרטי חבורות האופנוענים (היו בין סוף הששים לאמצע השבעים). סוג של קאובויים

Y. Welis

New member
לא 'הגדולים', זה בטוח. אף אחד לא היה ראוי

רק predestnation ('ידוע מראש') + 'אקס-מאכינה' היו הראויים באמת.
&nbsp
קשה לומר שהם 'סרטי קיץ' - במקרה יצא לי לראות אותם בעונה הזו (מאי ויוני).
&nbsp
כמו ברוב העשור הזה, ה-TV עדיפה כל יום וכל שעה. אילו ה-STRAIN היתה סרט, הוא בלי ספק היה טוב מכל מה שהיה העונה. או חלקים ההגיוניים מ'מר רובוט', ואפילו SENSE8 שמתחרה באוונגארד, שפעם היה ניתן לראות רק בסנימטקים.
&nbsp

הייזל

New member
הסרטים היו אכזבה גדולה מבחינתי

מאוונג'ר 2 ועד פנטסטיק פור [שהפסקתי לראות באמצע].
&nbsp
מד מקס היה טוב מאוד אבל זהו.

למעלה