מקבצון צרפתית חדש

מושג קתולי בשם conservés

הכוונה לגברים או ליתר דיוק ילדים ונערים שחיים באווירה של איסורים דתיים חמורים בכל הנוגע למיניות. ספציפית איסור על אוננות. ההנהרה כמובן מתווספת לטקסט. מה הייתם מציעים לעשות עם המונח עצמו?

udilir

New member
ללא הקשר הייתי אומר "נשמות תמות/טהורות", אבל עדיף שתעלי את

המשפט המלא או אפילו פיסקה.

קצת יותר הקשר

Beaucoup d'hommes à passer toute la période de développement de leur sexualité, dans un environnement où la sexualité n'est même pas interdite, mais simplement totalement ignorée. Ces hommes pratiquants, dit "conservés" dans les pays catholiques
ותודה רבה על העזרה. :)

udilir

New member
אפשר אולי תמים/בתוליים/ללא רבב או פשוט "שמורים" ולהוסיף את

המילה הצרפתית בסוגריים. אף אחת מההצעות לא מתאימה בדיוק להסבר אבל כך גם המילה הצרפתית...

ככיוון שזו יותר שאלה בעברית מאשר בצרפתית, אולי תעלי אותה שוב בנפרד כי היא כבר טובעת בתוך השרשור.

למה מתייחס כינוי הגוף במשפט?

L'origine affective de ce caractère est une immense faille dans leur confiance en soi, une enfance difficile, des traumatismes, des abandons paternels, un manque d'amour, un manque d'affection maternelle, le sentiment de ne jamais avoir été désirée ou aimée par ses parents. Elles leur feront d'ailleurs souvent payer un prix lourd, qu'ils soient morts ou vivants, en terme de demande d'attentions.
&nbsp
מי זה ה-elles? למי מתייחס ה-leur ומי חי או מת? ההורים? אז מי משלם את המחיר הכבד?

udilir

New member
ההורים יגרמו לילדים לשלם מחיר כבד, בין אם ההורים חיים או

מתים (כי הצורך בתשומת הלב קיים גם אם ההורה כבר לא בחיים).

le temps des comptes יכול להיות התחשבנויות?

ההקשר הכללי הוא מערכות יחסים. אין הקשר ספציפי במשפט כי מדובר על כותרת. בגוף הטקסט מדובר על כל מיני ריבים. סה"כ הרעיון של התחשבנויות מתאים לי להקשר אבל אני לא בטוחה שהמילה מדויקת מספיק ביחס למקור הצרפתי. אם יש רעיון אחר אשמח.

udilir

New member
זו הכוונה בצרפתית, אבל "התחשבנויות" שייכת למשלב דיבורי יותר

לדעתי עדיף ביטוי אחר במובן זהה.

se coucher

את הדיון הבא מומלץ לקרוא
dans ces moments où l'on a envie de se coucher un peu plus intelligents.
אני מכינה למה הכוונה אבל לא מוצאת שום משמעות של הפועל שתתאים להקשר. זה סתם שימוש יצירתי או שאני מפספסת משהו?

udilir

New member
כאן במובן של להתרווח, להרגיש בנוח. se coucher הוא לא בהכרח

ללכת לישון.

למעלה