שירשור חיובי

שירשור חיובי

שמתי לב שהפורום הזה מתמקד בעיקר בבעיות שעולות עם הבעל והילדים שלו,
אז אולי נעשה פה גם איזה שירשור של נקודות אור כיפיות באינטראקציה עם הילדים?

אני אתחיל, אשמח אם תשתתפו-
ביום שישי היתה אצלנו ארוחת ערב, הגיעו אחי ומשפחתו אז בתום הארוחה שחררנו את הילדים לשחק ונשארנו אנחנו לסדר (בדרך כלל הם עוזרים)- ראיתי שיש מפית על הרצפה, וביקשתי מהאמצעי שלו בן 10.5 (יש לו שלושה ילדים) שירים אותה כי כבר קשה לי להתכופף, בעיקר אחרי האוכל...
אז הוא אמר לי- "בשביל סופרמן (שם הבטן של העובר) אני אעשה הכל".

נמסתי לגמרי.
כשסיפרתי את זה לבעלי למחרת, בנוכחותו של האמצעי (וכמובן שהחמאתי לו כמה רגיש ומקסים זה היה) פשוט התחלתי לדמוע... (אולי זה ההורמונים, אבל זה באמת ריגש אותי)

יאללה, שתפו דברים טובים שקרו לכם/לכן עם הילדים

mother cat

New member
איזה רעיון מקסים! רוצה לעשות פינה קבועה?

בפורומים אחרים שאני משוטטת בהם יש פינות קבועות שגולשים פותחים פעם בשבוע או פעם בחודש. בא לך לקחת על עצמך לפתוח לנו פה פינת דברים חיוביים פעם בכמה זמן?

זה מזכיר לי משימה שנתנה לנו יועצת זוגית בסבב טיפול שהיינו בו פעם - למצא משהו חיובי להגיד אחד לשני כל יום. אני מודה שאני נביאת זעם ופסימית באופן כללי והיה לי קשה....

טוב, אז הנה החיובי שלי - אני בנסיון נואש לארוז לקראת הנסיעה מחר, עם גורה בת 5 חדשים שצורחת ולא יורדת מהידיים. בן ה-15 של בעלי בבית. לםני כשעה הוא התחיל להסתובב לי בין הרגלים עד שבסוף ניגש לשאול אם אני צריכה עזרה. לצערי הרב תשובה היתה לא - הוא לא היה מצליח להרגיע אותה ואני לא יכולה שיארזו לי... אבל העיקר הכוונה, וזה היה ממש חמוד מצידו

azaria

New member
התשובה היתה "לא"?

בלי מחמאה על כמה יפה מצידו להציע? וכמה מקסים ורגיש הוא שבכלל שם לב ממרומי גיל ההתבגרות שלו שלמישהו אחר יש קושי (או שבכלל קיים מישהו אחר)?
אני מאוד מקווה שהתשובה שהוא קיבל לא היתה רק "לא". ואפילו לא סתם "לא, תודה" כי התודה הזההוא כל כך אוטומטי שבכלל איננו "תודה" אמיתי.

chili3

New member
מצטרפת לשרשור :)

אנחנו מנצלים את החופש למפגשי הכרות עם הילדים שלי ושלו (אנחנו עדיין לא גרים ביחד)
שבוע שעבר הלכנו ביחד לפעילות ערב במוזיאון
מחר מוזמנים לאחות של בן זוגי, למנגל ובריכה עם הילדים שלו/שלי ואחיו עם ילדיו
ואני מודה שאני מעט בהתרגשות מזה (פתאום מגיעים 'ביחד' למפגש משפחתי כזה)
למחרת בתו תתארח אצלי כל הבוקר, ליום כיף בנות ביחד עם בתי (אולי אפילו תחזור איתנו מחר בערב ותשאר לישון... נראה כמה תרגיש נוח)
מרגישה שאנחנו בדרך הנכונה ושהדברים זורמים ומתחברים יפה

chili3

New member
תודה
אנחנו מכוונים לשם

ולכן מנסים לעשות כמה שיותר פעילויות ומפגשים ביחד
בתו צריכה להגיע אלינו עוד מעט ליום כיף
בערב הוא מצטרף עם הבן ונלך ביחד לפארק וסרט (אנחנו מנצלים שהם איתו כמה ימים רצוף)

ככל שנרגיש שהחיבור טבעי יותר, נתחיל לשלב יותר דברים ביחד
הוא יתחיל לישון פה כשהילדים שלי כאן (עד היום לא עשינו את זה וגם כשבילה איתנו את הערב, הלך בסוף לביתו)
ננסה לעשות שבת ביחד
בראש השנה הוא מצטרף אלי ולמשפחתי לצימרים (ההורים שלי/הילדים/האחים וכו') שאותם הוא כבר מכיר
ואנחנו מקווים שאחרי החגים כבר יקבל כיוון ברור יותר למגורים משותפים (-:

chili3

New member
שלי בת 8 ובן 4. שלו בת 13 ובן 8

אל תמהרי עם הקנאה

אומנם היה מוצלח מאוד אתמול
והבנות למרות פער הגילאים מצאו עניין ושפה משותפת
הבנים היו עסוקים בעיקר בלקפוץ ביחד לבריכה

אבל החיבור אצלנו פחות 'טבעי' ואני עוד צופה 'מחלוקות'
אנחנו חילונים והם דתיים
אז כל עוד לא גרים ביחד ולא עושים ביחד שבתות... זה לא מורגש
אבל ברור שתיהיה לנו התמודדות עם זה בהמשך

הבעיה הזו לא קשורה לילדים

אצלנו הגילאים לא רחוקים (5 ילדים בגיל ההתבגרות, או יותר נכון 4 בגיל ההתבגרות ואחת שחגגה 20 (!!!) ממש עכשיו), אבל החיבור... לא משהו.

וכן, גם אני לא יודעת מה נעשה ביום שננסה לאחד את מטבח הפרדת חלב/בשר מלאה שלי עם מטבח אוכלי הסטייק ברוטב שמנת שלו.

chili3

New member
הבן שלו עוד לא נפתח אלינו. אבל הבנתי שזה לא

קשור ממש אלינו והוא כזה
לוקח לו הרבה זמן להפתח לאנשים (הוא נולד לגירושים... הם התגרשו לפני שהוא נולד)
הבת שלו מיד השתלבה ואתמול בבריכה דאגה לקטנצ'יק שלי ושיחקה עם הגדולה

בעניין הכשרות יחסית יותר פשוט במקרה שלי
אני צמחונית
מאז שהתגרשתי לא נכנס בכלל בשר/עוף אלי הביתה
אז למעשה המטבח שלי כשר חלבי

לא אוכלת שרצים/פרות נמוכות

ומאז שאנחנו ביחד למדתי לעשות אחלה קינוחים פרווה
אז גם כשנשלב את ה'מטבחים' ונוסיף כלים בשריים, מניחה שזה יעבור בשלום.
אתמול עשינו מנגל אצל אחותו ואני הבאתי מפינס פרווה
הבת שלי באה לקחת אחד ושאלה 'אמא זה חלבי?'
רק אחרי שאמרתי שזה פרווה היא נתנה ביס
זה נורא הצחיק אותי... כי הילדונת הזו יכולה להזמין שרימפס במסעדה
אבל הבינה כבר את הרגישות סביב העניין כשאנחנו איתם

אני יותר מודאגת מהריקושטים שיגיעו מכיוון הגרושה כשיפול לה שם האסימון שבת הזוג של אבי ילדיה היא חילונית

XמXלה

New member
רעיון מעולה!!! מצטרפת

סופ"ש הקודם היינו כל החמולה בצימר אני וילדיי, הוא וילדיו (8 אנשים!!) וכולם הסתדרו יופי והיתה שבת נהדרת.
הגדול התגייס אתמול, וכששאל אם הוא יגיע לבקו"ם אמרתי לו שהוא לא יוכל (נתפס לו הגב ולא היה מסוגל לנהוג) הוא אמר "חבל, דווקא היה לי הכי חשוב מכולם שהוא יבוא".
בערב, הוא התקשר כדי לידע אותי מה קורה איתו, הוא התקשר אליו (ולאבא שלו לא..).
הוא עשה לילדים שלי חוויה גברית מתקנת

XמXלה

New member
תיקון

בערב, הוא התקשר כדי לידע אותי מה קורה איתו, ומיד אחרי, הוא התקשר אליו (ולאבא שלו לא..).

chili3

New member
בהצלחה בגיוס (-: זה הכי חשוב !

וכיף שהוא מרגיש קרבה כזו לבן זוגך

למעלה