SHAVUA

|*|
חדש בפורומים, התראות על תגובות

גולשים יקרים, לאור הביקוש הרב, אנו שמחים להציג את מערכת ההתראות החדשה. המערכת מדווחת ונותנת התראות בזמן אמת על תגובות להודעות שלכם באתר. ההתראות ממוקמות בסרגל הכלים העליון של הפורום (סימן של לוגו תפוז ליד תיבת המסרים).
|קדימה|
באמצעות המערכת החדשה תוכלו להישאר מעודכנים ולקבל תזכורת לשלל ההודעות שפרסמתם בפורומים ולתגובות אליהן בזמן אמת בעת הגלישה שלכם בפורומים אחרים באתר.
|קדימה|
המערכת תדווח לכם על כל תגובה להודעה שלכם ועל תגובות נוספות להודעה שאליה הגבתם בשרשור.

Black Stain

New member
הכל טוב ויפה אבל זה מראה גם

התראות על תגובות אחרות שלא קשורות אליי שנכתבו להודעה הראשית וזה סתם מבלבל

Ayelet 363

New member
כנראה שהתקבלתי לאוניברסיטה ויש לי הרבה ספקות

נרשמתי לאוניברסיטה העברית, ארכיאולוגיה והיסטוריה. עוד לא קיבלתי מכתב, אז זה לא רשמי, אבל לפי האתר התקבלתי.

יש לי ספקות גם בנוגע ללמוד השנה וגם בנוגע למקצוע. בחרתי בזה כי החלום שלי הוא ארכיאולוגיה בריטית, אבל הסיכוי שאתקבל לזה לא טוב. אני צריכה להימנע מחשיפה לשמש, מבחינה בריאותית. לפני שנים וויתרתי על החלום הזה כי הוא הרגיש כמו חלום וזהו, ורק לפני כמה חודשים פיתחתי תקווה שזה אפשרי, הייתי רוצה לראות כמה זמן עוד אאמין שיש לי סיכוי שאצליח לפני שאתחיל ללמוד.
המקצוע השני שבחרתי הוא היסטוריה, למען אותו החלום. וויתרתי על לבחור מקצוע שני בשביל תוכנית ב. אם הייתי בוחרת ללמוד אנגלית\בלשנות, זה היה יכול לעזור לי להיות מתרגמת, למשל.
ההורים שלי לא מתלהבים מהבחירה שלי.
ו... עם כל הכבוד לרצון שלי ללמוד באנגליה בכלל, אני מפחדת ללמוד אפילו בעיר אחרת.

מצד שני, זה החלום שלי, וזה גם מתאים לקריטריונים נוספים שאני רוצה שהעבודה שלי תתאים אליהם. אני רוצה לעבוד במשהו יוצא דופן, למרות שזה סיכון כי אני מניחה שברוב המקצועות יוצאי הדופן יותר קשה למצוא עבודה (מהבדיקה שלי נראה שקשה למצוא עבודה בארכיאולוגיה, ועוד בתחום הספציפי שאני רוצה, בלי קשר לזה שלמי שלמד בבריטניה יהיה יתרון משמעותי עליי), ובמילא אני חושבת שאני לא מתאימה לרוב העבודות שאני מסוגלת לחשוב עליהן.

אני תוהה כמה אני אתחרט עם אקח את הסיכון ואלמד את זה, ותוהה כמה אתחרט אם אוותר על זה.

E l S i

New member
בהצלחה!

הולך להיות לך ממש מעניין

רגע את ירושלמית? לא הבנתי מההודעה...

Black Stain

New member
שיהיה המון בהצלחה!

לא משנה מה תבחרי לעשות בסוף..
בחירת מקצוע ללמוד זאת אחת הבחירות הכי קשות שנתקלתי בהן בחיים שלי
אני עדיין תקועה בלי שום כיוון אם זה מצליח לעודד אותך

N o R i K o

New member
קבלי חיבוק תמיכה והצלחה

קודם כל, המייל אומר שהתקבלת. את תקבלי בדיוק את אותו מייל בדואר תוך שבוע בערך. ככה קרה אצלי

דבר שני, בחירה של מקצוע לחיים היא דבר לא קל בכלל. הבחירה שלי מובהקת אבל ממש ממש קשה להתקבל למה שאני רוצה, ולבחור עדיפות שניה היה לי ממש קשה. אליה התקבלתי נכון לעכשיו, עד לתוצאות המבחנים, אבל אני אוכלת סרטים על מה יקרה אם אני לא אתקבל למסלול שאני באמת רוצה. זה מפחיד, שהדברים לא הולכים בדיוק כמו שאת מתכננת, ומצד שני אומרים שלחיים יש תוכניות בשבילך (ראי ערך ההודעה הקוסמית שאני הולכת לשרשר לכאן ממש עכשיו).
תעשי מה שנראה לך הכי נכון, קחי את הזמן להתלבט, יש עוד זמן עד אוקטובר, ובכלל את לא צריכה להיות כל כך לחוצה כי השתחררת רק עכשיו. קחי לעצמך חופש קצר, נשימה ארוכה, סעי לאנשהו, תעבדי איפשהו, רק אל תהיי מוטרדת בזה כל הזמן.

הדברים מסתדרים בסוף, פשוט לפעמים לוקח להם זמן

בהצלחה

אכן לא קל למצוא עבודה בארכיאולוגיה, אם יש לך בעיה להיות בשמש. עבודה בארכיאולוגיה בריטית בכלל אין בארץ. בהיסטוריה בכלל אין עבודה.

אם הלימודים הם עבור ההעשרה שלך - אלו מקצועות נהדרים.
אם המטרה היא לפצוח בקריירה, את לא במקום הנכון.

אני ארכיאולוגית שעובדת במקצוע - תרגישי חופשי להתייעץ, כאן או במסרים.

N o R i K o

New member
שמעו איזה קטע הזוי קרה לי.

אני חברה במועדון לקוחות של איזו יוגורטיה שאני שותה את המשקאות שלה די הרבה, והם התקשרו אליי לזמן אותי לאיזה קבוצת מיקוד לקוחות. אמרתי: יאללה, בכיף, הם נתנו לי הוראות הגעה (אוטובוסים וזה) ויצאתי לדרך. הגעתי למקום שממנו הייתי אמורה לקחת את האוטובוס לשקר הזה, ומסתבר שהאוטובוס הזה בכלל לא עובר שם. וסתם נסעתי. כי אין לי איך להגיע.
כולי כעוסה, עולה על האוטובוס חזרה הביתה.
חוזרת אחורה בזמן שניה כדי להשלים את הסיפור - יש לי חברה שמתחתנת בקרוב, ואני לא יודעת איך להגיע לחתונה שלה. פניתי למישהי מהעיר שלי שמוזמנת כדי לדעת אם יש סיכוי לטרמפ, והיא פשוט סיננה אותי והשאירה אותי עומדת באוויר O_O
אז... נחשו את מי פתאום אני רואה על האוטובוס? לא אחר מאשר את המסננת! חעחע, בואי נראה אותך מתחמקת ממני עכשיו
מסתבר שהיא כנראה לא תוכל להגיע אבל לפחות אני כבר לא באוויר!
ואז כשירדתי מהאוטובוס ראיתי מישהי שלא ראיתי מאז התיכון שממש אהבתי והיינו חברות אבל... לא לגמרי פשוט כי היו לנו קבוצות חברים שונות ועיסוקים שונים אז לא יצא
אבל היה כזה מגניב לראות אותה!
בקיצור אתמול כשחזרתי הביתה הייתי פשוט:
החיים האלה כאלה הזויים והכל כזה קוסמי ולכל דבר יש סיבה! פשוט הכל נראה לי כזה הזוי חחח שיצאתי מהבית ללא פואנטה ובסוף לגמרי הייתה לזה פואנטה!
וזהו, סוף חפירה.

ביום רביעי יש לי מבחנים למסלול הלימודים שאני רוצה ואני משקשקת מפחד.

ואני עדיין קוראת את רעד וזה מתחיל להיות טוב אבל הם מתמזמזים יותר מדי, מישהו צריך להרגיע אותם דחוף...

למעלה