שאלה בעניין אחר:

argamon

Member
שאלה בעניין אחר:

כאשר אני נכנס לאתר הפייסבוק, אני רואה למעלה תיבה בכותרת " על מה אתה חושב? " ולמטה יותר פרסומים שונים.
האם לפי זה כרגע אני נמצא בדף הנקרא "ציר הזמן" או אשאל אחרת: האם אני נמצא ב- "ציר הזמן" שלי ?
פשוט אפשר לצאת מהדעת עם השמות המרגיזים האלו אם התשובה היא כן, זה "ציר הזמן", אז למה ריבונו של עולם לא קוראים לזה "הדף הראשי שלי בפייסבוק"?
למה יש לי הרגשה שבאנגלית אין שמות מטורפים כאלו שהקשר איתם ולמציאות מקרי בלבד?
אני מת לתפוס שיחה קטנה עם הגאון בעברית שנותן את שמות הזוועה האלו בעברית.

shoosh2607

Member
מנהל
לא

מה שאתה רואה כשאתה נכנס לפייסבוק זה דף הבית שלך.
ציר הזמן זה מה שאתה רואה כשאתה לוחץ למעלה על השם שלך.
אולו אותם שמות גם באנגלית:
דף הבית - home page או feed
ציר הזמן - timeline

argamon

Member
פייסבוק מאשר את דברייך

נכנסתי לראות את העניין בלחיצה על השם שלי , ולמעלה בסרגל הופיעה בהבלטה בין שאר הכותרות המילה "ציר הזמן".
איזה "ציר זמן" יש כאן, רק האחראי על הפייסבוק בעברית יודע. שום קשר למשהו הגיוני.
או קיי ,נזכרתי שאנחנו בפורום פייסבוק ולא בפורום השפה העברית. אולי אני אשאל שם אם זה הגיוני לקרוא לזה "ציר הזמן"
> אגב, יש עוד משהו "גאוני" בענייני מאכלים הנקרא "ציר" וזה תמצית מאכלים
מה לזה ולציר? האל יודע:
[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%99%D7%A8_(%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F[/URL])

shoosh2607

Member
מנהל
דווקא ציר הזמן זה הגיוני

זה מראה את כל הפעילות שלך בפייסבוק על ציר זמן. מהסוף להתחלה.

argamon

Member
או קיי ושאלה בהזדמנות:

הסברת לי כבר איך יודעים בהודעות האישיות ,לפי החיצים, מה נקרא ומה לא.
ובקשר לדפים פתוחים: דוגמא, פתחתי פוסט בדף האישי של נתן זהבי .(יש לו גם דף אישי שכותבים בו רק לאחר אישור חברות ) האם יש חץ או משהו כדי לדעת אם הוא ראה את זה? אותה שאלה לגבי דפים פתוחים רגילים כמו "זהבי עצבני" ללא בקשת חברות לכתיבה, ואותה שאלה לגבי תגובה שכתבתי למישהו.

argamon

Member
האם ניסים ונפלאות?

חבל לפתוח שירשור חדש ואשאל תחת שירשור זה, משהו אחר:
היום בצהריים פרסמתי פוסט בדף הפרטי של נתן זהבי, בו אני באשור חברות שלו.
> הדברים שפרסמתי שאני בטוח ראויים, ואני מאמין שנתן זהבי אהב את זה, גררו תגובה,חיובית, ממישהי , וסיכמנו שנדון בזה בשיחת המשך, הערב.
>
נכנסתי עכשיו עבור המשך הדיון עם המגיבה אבל,,,,,, ההודעה שלי נעלמה ואיננה. ----- נכנסתי ליומן הפעילות שלי, והפרסום איננו. התהווה מצב כאילו היום לא כתבתי כלום בדף של זהבי.
השאלה שלי, איך זה יתכן? ובכל מקרה אם זהבי מחק את זה,אז האם זה אמור להיעלם גם מיומן הפעילות שלי? --- אגב, האם בעל דף יכול למחוק תגובות של מבקרים בדף שלו?

shoosh2607

Member
מנהל
בואו נעשה רגע סדר במושגים

דף - הכוונה לדף אוהדים. כזה שעושים בו לייק ולא מציעים חברות
פרופיל - דף אישי שבו מציעים חברות
לגבי השאלה שלך - כן. בהחלט ניתן למחוק תגובות.

argamon

Member
אם כך כוונתי לדף אישי. (מצורף קישור )

כוונתי למה שאת מתארת דף אישי. (יש לי חברות עם זהבי בדף האישי שלו)
> שוש, לפי מה שתיארתי האם יתכן שזהבי מחק את הדיון שתיארתי למעלה?
אגב , אני רואה שנעלמות גם תגובות של אחרים שאני רואה בדף שלו, שלא קשורים אלי ולא התערבתי בדיון, ונשארות רק הודעות שזהבי פרסם עם תגובות לפרסום שלו. האם יתכן שיש לו מדיניות למחוק בשלב כלשהו פרסומי פוסט,גם אם הם פרסומים ראויים? הוא מעולם לא ביקש להימנע מלפתוח פוסטים בדף שלו.
> אגב, פרסומי פוסט של חברים מתפרסמים בכניסה לדף שלו ( רק חברים רואים) ואין מצב שצריך ללחוץ על "פוסטים של מבקרים" כמו בדף ציבורי.
אז לסיכום, למה לדעתך נעלם הפוסט שלי? וגם למה אין מצב גם במקרה והוא נמחק שאני לא רואה קישור לזה ביומן הפעילות שלי שאולי בלחיצה עליו אקבל הודעה שהפרסום נמחק? האם במחיקה שלו זה נעלם גם מהיומן שלי? אין סימן וזכר ביומן שלי לדברים שכתבתי לו.
> הנה קישור לדף האישי של זהבי:
https://www.facebook.com/natan.zahavi?fref=ts

shoosh2607

Member
מנהל
לא דף אישי אלא פרופיל

כן, הוא יכול למחוק.
בפרופיל אכן רואים פרסומים מיד (להבדיף מדף אוהדים).
למיטב ידיעתי כן - זה ימחק גם מיומן הפעילות

argamon

Member
הבנתי אבל לא הכל

האם יש דף אישי,פרופיל אישי, וגם דף אוהדים?
הקישור שהוספתי האם הוא דף אישי? לא ברור לי העניין.

shoosh2607

Member
מנהל
אין דף אישי - אין מושג כזה

יש קבוצה (פתוחה/סגורה/סודית)
יש דף אוהדים - לעסק, לאישיות וכן הלאה. אין צורך להציע חברות. רק לעשות לייק. פתוח לכולם
יש פרופיל - שזה למעשה דף אישי. ניתן להציע חברות וזה פתוח למי שבעל הפרופיל הגדיר

argamon

Member
בראבו, ידעתי שתביני אותי:

השבת לי בול!!! , הבנתי את הנקודה שרציתי והיא ש"הפרופיל" זה מעין דף אישי.
> רק אלוקים יודע למה זה נקרא "פרופיל" ולא "דף אישי", אבל שיהיה.
תודה שוש .

shoosh2607

Member
מנהל
אני מניחה שזה כדי להבדיל מדף אוהדים שנקרא בקצרה ״דף״

argamon

Member
המזל של כותב הפייסבוק בעברית:

שצוקרברג לא ישראלי הבקי בשפה העברית. כי אז כותב הפייסבוק בעברית היה נקרא למשרדו של צוקרברג לשיחה קלה,,,,,. כנראה שכושר ההמצאה שלו לכינויים ראויים בעברית, מוגבלים מאד.
> אבל למעשה אני מתפלא גם בשיחת היומיום מהעברית של הצעירים. לדוגמא קרוב משפחה צעיר שלי הופתע שאני רשום בפייסבוק. אז הוא אמר לי:
"מה? יש לך פייסבוק?" וזה במקום לשאול "מה? אתה רשום בפייסבוק?"
כנראה השפה עוברת שינוי.
ביישוב הכפרי בו אני גר, בחורה סיפרה לי כמה טעים לה לאכול מצה עם ממרח שוקולד והיא אמרה " "וואוו, מצה עם ממרח שוקולד, חבל על הזמן. פשוט תענוג"
** בעברית של הדור שלי אם הייתי אומר שמצה עם ממרח שוקולד הטעם שלו "חבל על הזמן" אז זה התפרש כמשהו ממש לא טעים שחבל להשקיע זמן בלטעום אותו. היום הכוונה כנראה היא שחבל על הזמן שעובר בלי לאכול ממנו.
עד כאן פינת העברית של argamon .

למעלה