זאת חרב פיפיות השאלה הזאת
המחקר עסק בהשפעת קרינת השמש על הורטקס הפולארי, מכאן למדים:
1- קרינת השמש משפיעה על הורטקס הפולארי, ומכאן שניתן להשתמש בה כאמצעי להארכת יכולת החיזוי שלו, ובהתאם הארכת התחזית שנגזרת ממנו.
2- קרינת השמש משפיעה על הורטקס הפולארי, ומכאן שהמודלים שלא לוקחים זאת בחשבון, יציגו חיזוי שגוי לורטקס לטווח שהם כן היו חוזים אותו בלי הפרעת השמש.
אז תבחר...
המחקר מצא את השינוי בעוצמת הורטקס, ומכאן שניתן לחזות את עוצמתו טוב יותר. אך כעת אני משתמש בפלט מודלים לא מתוקנים לקרינת שמש, ומצורת הורטקס (לא רק עוצמתו הכללית), חוזה את מעברי האפיק אצלינו.
לכן אצטרך:
1- לקוות שהמודלים יכניסו בעתיד את התיקון שנובע מהמחקר.
2- עד שזה יקרה, אולי אצטרך לתכנת בגראדס סקריפט, ש"אונס" את הורטקס לפי שינויים סטטיסטיים (שאותם אצטרך למצוא קודם), קרי לראות מה הדפוס הצורני שהורטקס מקבל משינוי בעוצמת הקרינה (במידה ובכלל יש מובהקות צורנית), ואז יהיה מחקר חדש, על השפעת בקרינת השמש לצורת הורטקס כולו.
בכל מקרה, אני עמל די הרבה בחודשים האחרונים על הבנת התקשורת בין הסטרטוספירה לטרופוספירה, והמפות החדשות העלו כבר כמה תגליות חדשות, שעכשיו אני מנסה להצליח לייצר הסבר אחד, שיכלול את כל הדינמיקות ביחד.
שכן כיום המחקר בקשר בין הסטרטוספירה לטרופוספירה, ברובו מסתמך על קשרים קורלטיבים, ורק מעט מאוד תובנות על הדינמיקה.
וגם עם התובנות שידעות היום על הדינמיקה, המודלים עדין לא מצליחים לחזות SSW, וגם בעלי שגיאות מאוד חזקות בקווי רוחב מסוימים בסטרטוספירה (שמנורמלות בצורה "ידנית" למודלים)
מה שאומר שהמשוואות היום לא מלאות לכל הפחות, או אולי אף יש שגיאות בניסוחם (שכן המשוואות מכילות הרבה "הזנחות" לביטויים מתמטיים, כדי שיהיה יותר קל להריצם במודל שמוגבל ביכולתו לחשב.