הודעת כניסה לתפקיד
שלום לכל חברי פורום קומיקס!
בשעה טובה החלטתי לקחת על עצמי את תפקיד ניהול הפורום הזה וחשבתי להתחיל בהודעת פתיחה עניינית עם קצת על עצמי ויותר על מה שאני מתכנן פה.
למי שלא מכיר אותי- אני כבר עוסק שנים רבות בקומיקס. התחלתי את דרכי בעבודה עם אורי פינק על "זבנג" וקומיקסים אחרים, ולאט לאט גם פניתי לדרכי העצמאית בקומיקס, איור וקריקטורות.
הוצאתי בינתיים 3 חוברות קומיקס ואני משתדל לייצר עוד ועוד באופן קבוע, בין השאר גם במסגרת עבודה עם הוצאת "שלגי קומיקס", למי שמכיר.
כרגע אני מסיים לימודים לתואר ראשון בתקשורת חזותית בבצלאל, ומשם מתכנן להפוך לכוכב על בתחום הקומיקס, למרות שיש שמועות שלא עושים בזה הרבה כסף
אז אחרי ההיכרות הקצרה, נעבור לעניינים החשובים באמת!
לפני הכל, זה לא סוד שהפורום הזה כבר לא מתפקד כמו פעם.
אחד מהגורמים המשמעותיים לדעתי לכך שאנשים ממעטים להיכנס לכאן, היא החלופה שיש ברשתות החברתיות כמו פייסבוק, ששם יש קבוצות שונות של קומיקס.
אני רואה במסגרת של פורום אפשרות לנהל שיח קצת אחר, עם דיונים יותר ארוכים ומעמיקים.
בעוד שבפייסבוק מסתפקים בהערות קצרות וענייניות, אני מאמין שבפורום יש מקום ליותר פירוט ואפשרות לדיון יותר רחב בכל נושא שהוא.
במהלך תפקידי כמנהל, אני אנסה ליצור לפורום קצת ייחודיות ועניין משלו, כך שחברי הפורום יוכלו להינות מתכנים ודברים נוספים שאין בקבוצות או קהילות אחרות.
אחד מהדברים הראשונים שאני מתכנן לקדם כאן זה אירוח יוצרי קומיקס ואנשים שקשורים לתעשייה כאן בארץ (ואולי נצליח לארגן גם מישהו מחו"ל, אבל אני לא מבטיח).
יש לי כמה שמות בראש של אנשים שאני מכיר ואני מאמין שהם יסכימו להתארח. כמובן שאם יש לכם הצעות או בקשות למי הייתם רוצים לארח כאן, אשמח לבדוק את העניין.
אירוח של יוצרי קומיקס או אנשים אחרים שקשורים לתחום וחיים את העולם הזה באופן מקצועי זו הזדמנות מצויינת לקבל הצצה למאחורי הקלעים של התחום,
למחשבות והדעות של יוצרים שונים, לתת או גם לקבל ביקורת מגורמים מקצועיים שבאמת מבינים עניין והוכיחו את עצמם.
זה כמובן מצריך גם שיתוף פעולה שלכם, וברגע שאודיע על מי שבא להתארח, אני אשמח אם תעלו כבר מראש שאלות, הערות או הגיגים שיש לכם להציג בפני האורח.
תחרויות, מבצעים והטבות הן גם אפשרויות שעומדות על הפרק, אבל יש מלכוד שחשוב שתכירו.
הנהלת תפוז יכולה לתת פרסים והטבות למינהם (כמו כרטיסים לסרטים, הנחות בחנויות ועוד), רק כאשר מדובר בפורום פעיל עם הרבה משתתפים, כך שלנותני החסות יהיה אינטרס לפרסם את עצמם כאן.
כלומר, אם אתם רוצים שיהיו פה כל מיני תחרויות נושאות פרסים (ואני מבטיח לדאוג שיהיה מדובר בפרסים שווים), אתם צריכים לקרוא לחברים שלכם להכנס לפורום, לכתוב ולהגיב.
ככה אחרי תקופה מסויימת שהפורום יחזור לפעילות ראויה, אני אוכל לפנות להנהלה ולבקש את הפרסים וההטבות.
מפגשי פורום זה גם משהו שחשבתי עליו. אני זוכר שהעניין עלה כאן כמה פעמים ולא הייתה היענות רצינית.
אני אשמח לדעת אם זה משהו שהיה מעניין אתכם לעשות. אני חושב שזו אחלה דרך ליצור קהילה אמיתית של אנשים שמכירים זה את זה גם מעבר למקלדת.
למשל, יש בשבוע הבא את אנימיקס בתל-אביב, ואם אתם בעניין- אפשר לארגן מפגש פיילוט ולראות איך זה הולך.
אני עצמי, גם בלי קשר לניהול, משתדל להעלות לכאן באופן קבוע עבודות שאני עושה וגם עבודות בתהליך. אני אשמח אם היוצרים מבינכם יעלו לכאן גם עבודות שלכם.
בסך-הכל אני יודע שיש כאן כמה חבר'ה רציניים שיכולים לתת הערות והארות שרק יקדמו אתכם.
ובכלל, אני מאמין שתמיד חשוב להראות מה שאתה עושה לאנשים אחרים ולקבל פידבק, כי ככה רק משתפרים.
מה דעתכם על כל מיני פינות שבועיות למינהן? היו נסיונות של זה כאן בעבר, אבל למיטב זכרוני זה איכשהו לא החזיק. אתם חושבים שהפעם תוכלו להתמיד?
גם לא אכפת לי להתחיל עם העניין ומקסימום נראה שלא יילך ונוותר.
עכשיו מגיעה חופשת הפסח ואני מתכוון לנצל אותה כדי לעשות קצת סדר במאמרים, הקישורים, ושאר התוספות שיש לפורום.
אשמח אם גם תחשבו על דברים שאתם הייתם רוצים להוסיף לשם- ביקורות, טיפים, מאמרים וכל דבר אחר שנראה לכם מתאים.
בבוא העת אני אעלה שרשורים מתאימים שתוכלו להעלות לשם.
יש לי בראש עוד כמה דברים שחשבתי עליהם, אבל אני רואה שגם ככה יצאה הודעה ארוכה, אז כל דבר בזמנו
לסיכום, אני באמת מקווה להפוך את הפורום הזה לקהילה רצינית, מקום שאפשר למצוא בו דברים מעניינים ויחודיים ולנהל דיונים ענייניים ורציניים.
אני כמובן לא אוכל לעשות הכל לבד ואצטרך את העזרה שלכם. אני מבטיח שאם תשקיעו מעט מאמץ בכתיבה ושיתוף כאן בפורום, הוא יכול לצמוח ולחזור להיות מרכז העניינים של חובבי הקומיקס בארץ.
תעלו דיונים שיש לכם בראש. שאלות או הערות על כל דבר שקשור בקומיקס. אני גם ממליץ לצרף תמונות להודעות שאתם כותבים, זה תמיד יותר מושך אנשים לקרוא משהו כשיש דימוי לידו.
תשתפו גם את החברים שלכם ואנשים שאוהבים קומיקס וביחד נצליח להחיות את הפורום הזה.
אני אשמח שתגיבו להודעה הזאת ותכתבו לי מה דעתכם וכמובן הצעות ורעיונות נוספים שיש לכם.
יאללה, שיהיה לנו בהצלחה!