בוקר אור -אני עוברת לצפות בערוץ 1

הדסהש1

New member
בוקר אור -אני עוברת לצפות בערוץ 1

אתמול החל ה סידרה "בית המשאלות" סידרה מעניינת מאוד.
התכניות יוותר מעניינות.בערוצים האחרים רוב השידורים ש.ח.
יום טוב לכולם.

יוליקה

Member
מנהל
אנחנו צופים בערוץ 1 באופן קבוע

הפרסומות מוציאות אותנו מדעתנו הן בכמות והן בתדירות...

בוקר טוב לכולם!

פיצוץ במפעל דשנים בטקסס...אולי מישהו נירדם שם בשמירה...

deebeebee

New member
גם אני מעדיפה את הערוץ הראשון

חדשות ועוד כמה תכניות. בערוצים 10 ו-22 יש יותר פרסומות מתכנית. יש גבול למה שאני מוכנה לספוג. נראה שתכניות הן תרוץ לשידור פרסומות.

יוליקה

Member
מנהל
סיפור למאיר שפירא - בלי ציניות

"האייפד שלי נגנב… אבל יש סוף טוב לסיפור" מאת יקי דיין.

"בשעה שתיים בצהריים גנבו לי את האייפד.

שעה וחצי אחר כך, איתרתי את הגנבים וקיבלתי אותו חזרה.

לא להאמין.

בשעות הצהריים הייתי בבית העלמין “סגולה” בפתח-תקוה, לצורך הקמת המצבה של

הסבא ז”ל.

האוטו היה לא רחוק, בקצה שורת הקברים.

כשניגשתי לרכב חשכו עיני – שמשת הרכב נופצה.

והגנב לקח את התיק שהיה מונח למטה על הרצפה ונמלט מהמקום.

התגובה הראשונה היתה הלם ..

בתיק היו פנקסי שיקים, כרטיסי אשראי, וגם האייפד 64G שלי.

שיקים אפשר לבטל, כרטיסי אשראי לחסום,

אבל מה עם האייפד היקר כל כך לליבי?

לאחר ההלם הראשון, נזכרתי בשירות של אפל, Find My iPad

התקשרתי הביתה, לכרכור, וביקשתי מביתי ורד להכנס לאתר של אפל

ולהפעיל את שרות Find My iPad.

תוך מספר דקות, הופיעה על מסך המחשב של ורד מפה

ועליה סמן כחול מהבהב – האייפד שלי משדר את מיקומו המדויק.

מאותו רגע התחיל מרדף. המרדף להשבת האייפד.

מרדף נגד הגנבים, שהמשיכו מבית העלמין סגולה לבית העלמין ירקון,

כנראה להמשך מסע הגניבה שלהם.

משם המשכתי לדלוק אחריהם ברחבי פתח תקוה, כאשר ורד מכוונת אותי כל הזמן בטלפון

“הם פנו לרחוב ההסתדרות… תמשיך, הם פנו לכיוון כביש 40…” בשלב מסוים,

הגיע המרדף לשכונת עמישב שליד סירקין, ושם המרדף המשיך ברגל,

כשאני עוקב כל הזמן אחר ההנחיות של ורד, שראתה כל תנועה שעשו הגנבים

על פני המפה במחשב שלה.

בכל זמן המירדף, ניסיתי להתקשר למשטרה.

100. חבל על המאמץ. “אדוני, תגיע לתחנה להגיש תלונה”…

אבל אני רודף אחרי הגנבים.. “אדוני, זה שוב אתה עם האייפד?

אמרתי לך, תגיע לתחנה להגיש תלונה. אין מה לעשות”.

המרדף אחרי הגנבים הביא אותי לבסוף לבית בשכונת עמישב, רח’ ועד ארבע ארצות 8.

“אבא, זה הבית. האייפד בצד שפונה לכביש, כניסה ראשונה” אמרה לי ורד בהתרגשות.

הבית, בית רכבת ארוך, צמוד לכביש. אני בחוץ, אורב.

מתקשר שוב למשטרה ומתחנן, שלחו ניידת.

“אדוני, איך אתה יודע שהגנבים שם?”.

לך תסביר להם שהבת שלי, במרחק עשרות קילומטרים משם,

כיוונה אותי במדויק לבית הזה, לכניסה הזו. הם לא מאמינים,

אבל בסוף נעתרים ושולחים ניידת של שיטור מקומי.

הניידת מגיעה בסופו של דבר, אחרי כ- 40 דקות,

אבל השוטרת הנחמדה אומרת לי שוב שאין להם הרבה מה לעשות.

אסור להם לדפוק על דלתות סתם ולדרוש שיפתחו בלי שיש להם חשד סביר.

השוטר שאיתה מביע התעניינות בטכנולוגיה.

היא מתייעצת עם הממונים עליה. בסוף יש פשרה – הם מוכנים להכנס איתי לחדר
המדרגות.

ורד, היושבת ליד המחשב בבית, נכנסת שוב לפעולה.

ביקשתי ממנה להפעיל מרחוק את האזעקה של האייפד.

גם זה שירות מדהים שמספקת אפל – אפשר מרחוק לתת הוראה לאייפד להשמיע קול אזעקה,

ואפשר אפילו לכתוב על המסך מרחוק הודעה.

אנחנו בחלל המדרגות בבנין, בין הקומות, וורד לוחצת על המקש בבית.

האייפד מתחיל לצפצף. כן, אנחנו שומעים אותו !!

אבל לא ברור אם הוא מקומה שניה או שלישית.

השוטרת מתחילה לדפוק על הדלת, אבל הדלת נשארת נעולה.

שכנה יוצאת ומתחילה לצעוק עלינו להסתלק אם אין לנו צו בית משפט…

פתאום אני מקבל טלפון נוסף מורד.

“אבא, הם זרקו את האייפד מהחלון לכיוון הכביש!!”.

הנקודה הכחולה על מסך המחשב מולה מראה שהאייפד עכשיו מחוץ לבנין,

נזרק מהחלון לכיוון הכביש. אני רץ החוצה מהר ולא מאמין למראה עיני.

הגנב האלמוני אכן זרק את האייפד החוצה, ואני מוצא אותו מצפצף בין השיחים. לא להאמין.

השוטרים המומים. אם עד עכשיו חשבו שאני הוזה, פתאום הפכתי לגיבור.

“מה זה האייפד הזה ?” הם שואלים ומבקשים שאסביר להם.

מהגנבים הם שכחו מזמן. לא להאמין. מבחינתם, הארוע הסתיים.

לא מעניין אותם שייתכן שבתוך הדירה בקומה השניה או השלישית,

שמשם נזרק האייפד החוצה, יושב גנב שעשה סיבוב בשני בתי קברות ופרץ מכוניות.

הם, מבחינתם, סיימו את הארוע. “תרשום, מספר ארוע 111,

תלך עכשיו למשטרה ותגיש תלונה”.

The thieves are still in there. But my iPad is safe

תגידו, מה אני, פרייר? לסוע לתחנה, לבזבז עוד שעות, למלא ניירת..

כאשר אתם עומדים מול דלת שמאחוריה מסתתר גנב ואתם לא עושים כלום?

אז אם אני אמלא ניירת, אתם תרוצו אחריו ותעצרו אותו?

ואח"כ מאוחר יותר חשבתי לעצמי:

אפל, שיחקתם אותה. רק ביום חמישי שעבר נתתי הרצאה בכנס הייטק על “האייפד משנה

את חוקי המשחק”, ולא תיארתי לעצמי שתוך מספר ימים אחווה את זה על בשרי בצורה כל

מוחשית. השרות Find my iPad ממש גאוני, לא להאמין.

משטרת ישראל – אין לכם מושג מה אתם עושים.

אין לכם מושג איך להסתייע בטכנולוגיה העכשווית.

סביר מאוד להניח שבדירה הזו מסתתר אחד שגניבה כזו הינה שיגרת יומו.

מתקשר אליכם אזרח ואתם מתעלמים. פתרון הקסם היחיד שלכם הוא “גש לתחנה להגיש

תלונה”.

הכשלון שלכם, כמה שהוא לא מפתיע, הוא עמוק ומהדהד.

זה מתחיל במענה של שרות 100, שממש, אבל ממש, לא אכפת לו מהאזרח.

הרצון להקשיב אפסי, והמוכנות לתת סיוע ממש לא קיימת. תחושה זו היא לא רק מאירוע
זה, אלא גם מאירועים אחרים שחוויתי בחודשים האחרונים.

גם הרצון שלכם, משטרת ישראל, להלחם בפשיעה, ממש לא קיים.

לא תצליחו לשכנע אותי שאין מה לעשות במקרה כזה, כאשר אתם עומדים, שוטר ושוטרת,

מול שתי דלתות סגורות ואתם לא מוכנים לקחת יוזמה ולפעול.

מאחת משתי הדירות הללו נזרק האייפד החוצה – ואתם לא עושים כלום.

שוטרים – הבעיה זה לא האייפד שלי, אתם לא מבינים?

האייפד הביא אתכם לגנבים – והגנבים הללו ימשיכו לגנוב מחר.

תעשו משהו, למען השם..!

וכמעט שכחתי – תודה ליוסי, מהישוב אלעד, שהיה בדרך ללויה בבית העלמין ירקון

ומצא בצד את התיק שהשליכו הגנבים, ובו פנקסי השיקים וכרטיסי האשראי.

אז הסוף ממש טוב, חברים, ושלא תדעו חוויות שכאלה..."

עד כאן, סיפורו של יקי דיין.

tsiporganeden

New member
יבורך אלוהי הטכנולוגיה המתקדמת כל כך, תמיד

אמרתי שמשטרת ישראל אימפוטנטים, והנה עוד הוכחה לכך. חבל על הזמן להגיע למשטרה ולהגיש תלונה, חבל, אחרי חודש מקבלים מכתב, התלונה נסגרה מחוסר ענין לציבור, אף אחד לא טורח לטפל בתלונות מסוג זה.
חקלאי מהדרום ביקש שישלחו ניידת כי יש לו בחצר גנב, היומנאי אמר לו שהוא מצטער אבל אין לו ניידת באזור, אחרי חמש דקות הוא התקשר שוב ואמר שהוא רצח את הגנב, תוך שתי דקות הגיעו חמש ניידות, הרי אמרתם שאין לכם אפילו ניידת אחת באזור, איך הגיעו חמש ניידות תוך שתי דקות? למזלו הוא לא רצח אף אחד, זו היתה הדרך המקורית שלו להביא את הניידות לאזור.

יוליקה

Member
מנהל
ציפור גן עדן - למה לעשות הכללות

כל משטרת ישראל אימפוטנטים??? ממש לא!!!
אין מקרים בודדים מעידים על הכלל... לא הבאתי את הסיפור
כהתקפה על משטרת ישראל - אלא כאנקדוטה לעקשנות...

הדסהש1

New member
יש לומר שנטכנולוגיה עוזרת .למשטרה אין

אפשרות להכנס לבית ללא צוו חיפוש..

הדסה, אם למשטרה יש סיבה

סבירה הם רשאים להיכנס. ואולי כדאי שיתחילו להתקדם עם הטכנולוגיה?

tsiporganeden

New member
ערב טוב לכולם, הגשם לא רוצה להפסיק, הייתי

צריכה משהו מהמחסן יצאתי עם מטריה, שנפלה מאחורי ואני תוך דקה הייתי רטובה לגמרי, לפני כשבוע הייתי בטוחה שכבר לא יירד גשם, ועשיתי סדר בארונות, הרמתי למעלה מעילים, שלחתי לניקוי יבש מה שצריך, בקיצור יום שלם עמלתי להחזיר את החורף למקום ולהוריד את הקייצים/אביבים.
ממתי אחרי יום העצמאות עוד יורד גשם? לפי התאריך הבריכות וגם בים פתחו את העונה, חחחחההה, עכשיו יש בריכות בלי כסף.
יוליקה, במשטרת ישראל לא שמים על מתלוננים שגנבו להם משהו, או עבירות קטנות כמו: השכנה עושה רעש, השכן מרביץ לשכן שני, עד שהם באים, יכולים לרצוח אחד את השני, ואני מדברת מתוך נסיון מר, הם שולחים מכתב שהתלונה נסגרה מחוסר עניין לציבור, עובדת הנקיון גנבה ממני את כל התכשיטים שהיו בקופסא, סגרו את התיק למרות שהיו הוכחות, ויש לי עוד הרבה סיפורים, אולי בגלל חוסר כוח אדם, אבל אם מותר לגנוב, להוציא במרמה כסף, להוציא במרמה צ'קים ולפדות אותם בשוק האפור, אז אני כן עושה הכללות כי זו הנורמה שיש במשטרה, רק על רצח הם באים מייד ולא סוגרים תלונות, או כשיש עניין בציבור על עברה מסויימת שקשורה לסלב זה או אחר, אבל ככה, בטח שהם סוגרים תלונות.

יוליקה

Member
מנהל
גם אם יש לך דוגמאות ספציפיות

זה לא מעיד על הכלל...
יש לי דוגמאות הפוכות משלך על כך שהמשטרה הגיעה ועשתה את עבודתה....
לדוגמא, יצאתי מהמכונית בחניה בקניון בעפולה ושכחתי את הדלת פתוחה....
יצאתי מהקניון וראיתי ניידת עומדת ליד הרכב שלי..כשהם שומרים לי על האוטו
ודואגים לשלומי...גב' האם את בסדר? כן, למה? שכחת את הדלת פתוחה
ורצינו לברר אם את שכחת או מישהו פתח אותה...

יום אחד הייתי ברמי לוי ושמעתי את אחד העובדים מאיים על אשתו בטלפון
התקשרתי למשטרה וסיפרתי להם מה ששמעתי, תוך רבע שעה הגיעה ניידת
עם חוקר ושוטר... העובד בינתיים הסתלק מהחנות... הם התקשרו אלי אחרי
חצי שעה לברר אם הוא חזר....

לכן לדעתי תמיד יש יוצאים מן הכלל...

נ.ב. למה פתחת שרשור חדש בנושא שכבר נדון בפורום?

הכל ענין של פרופורציה

על סיפור רע שתציגי, אני יכול להציג אלף סיפורים חיוביים.
אז נכון, לא הכל מושלם, אבל אי אפשר להציג זאת כך.

את יודעת מה?
בואי נתחיל במשטרת ארצות הברית, למשל בניו יורק.
סכסוכי שכנים לא מעניינים אותם, התפרצויות לדירה לא מעניינות אותם אלא אם יש כרגע פורץ בדירה. הם לא נותנים אישור לביטוח.
ולמרות זאת , משטרת ניו יורק של בלומברג נחשבת משטרה מעולה שהורידה את הפשיעה באופן דרסטי.

למשטרה יש סדרי עדיפות.
ע"פ החוק על המשטרה לטפל בכל אירוע שיש בו עבירה על החוק הפלילי.
אבל מה לעשות שיש אירועים שהם עדיפים על אחרים אם מבחינת ההיבט הציבורי או מההיבט הפלילי וכדומה.
הממשלה מעדיפה משטרה מספיק חזקה כדי לטפל בהפגנות שמול בתיהם, אבל שלא תהיה מספיק חזקה לגלות את העבירות שלהם עצמם.
כשאני הייתי שוטר מקוף, בכל קבוצה ביחידה (במחוז תל אביב בתחנות יש 2-6 קבוצות סיור) בכל קבוצה היו 20-40 שוטרים. היום בכל קבוצה יש 0-2 שוטרים.
כן, במקומות רבים בעיקר מחוץ למחוז תל אביב יוצאת ניידת לשטח לעיתים עם שוטר אחד ואיתו מתנדב או חייל שח"מ, או אפילו רק שני מתנדבים בניידת.

במחוז תל אביב היו בשנות ה-80 למשל בנפת יפו (היום מרחב איילון) 14 ניידות וזה ממש בקושי הספיק, שוטרים היו נוסעים בניידת ועל הלוח שלהם אירועים רבים הממתינים לטיפול. היום, 30 שנה אחרי כמות העבודה הוכפלה ושולשה, הבעיות עלו באופן דרסטי, נוסף גם הפן של הטיפול בפח"ע (אז הוסיפו את החבלנים) , אבל מספר הניידות לא השתנה ואילו מספר השוטרים ירד דרסטית כי אף אחד לא מוכן לעבוד בעבודה קשה שכל השנה אתה רואה את משפחתך מעט מאוד והמשכורת יחסית דלה ביותר.
משך השנים משרד האוצר שהוא הקובע את הקצאת הכסף (ההוצאה הגדולה ביותר היא המשכורות) לא מאשר הוספת שוטרים, ובסוף באים בטענות למשטרה, זה הכי קל.

אני לא ממש מתמחה במה שקורה ביחידות מחוץ למחוז תל אביב, אבל אם לשוטר יש על הלוח אירועים שונים, ברור שהוא יצא לטיפול באירועים של פשע חמור לפני אירועים של סכסוכי שכנים.
תארי לך שכחוקר במשמרת לילה הייתי מתחיל עם 8-10 התפרצויות ביד, ובתוך המשמרת צריך להפסיק כי פה נתפס גנב רכב ושם נתפס פורץ, ושם הובא אדם שהותקף לבית חולים, ואני חוקר יחיד ויש אירועים שישארו למשמרת בוקר, אין מה לעשות.

את יודעת כמה זמן לוקח לטפל כאשר נתפס חשוד?
צריך לקבל את עדויות השוטרים כי הם צריכים לצאת לשטח לטפל באירועים ובגלל האירוע הזה הם מתעכבים מלהגיע לאירועים אחרים שיש להם על הלוח. צריך להאשים את החשוד,לקחת טביעות אצבעות, לשלוח מברק על מעצרו, לדווח למשפחה על המעצר, להכין פקודת חבישה ולהזעיק קצין לראיין אותו ולחתום, ואחר כך להכין בקשה להארכת מעצר וצו מעצר לטוען המעצרים למחרת בבית המשפט ולהעביר את החשוד לבית המעצר, ולבצע חקירה בנושא האירוע ולעיתים כל זה יכול לקחת חצי לילה, ומה עם יתר האירועים ? וזו רק דוגמא קטנה.

כשהייתי ראש צח"מ בכל פעם שקיבלנו אירוע (צח"מ= צוות חקירה מיוחד שחוקר פשעים חמורים מקרי רצח וכו) עד שלא סיימנו את השלב הראשון בחקירה, לא היינו הולכים הביתה והחקירה היתה אינטנסיבית לאורך שלושה-ארבעה ימים, כאשר צריכים להיות כל הזמן במלחמה נגד המוח הקרימינאלי של העבריינים, ומידי פעם אפשר היה לראות איש צח"מ ישן שעתיים על מיטה מתקפלת במרפסת, כי הוא כבר לא יכול היה. שתינו כמויות אדירות של קפה, כמעט ולא היה זמן לאכול.

אז לא מותר לעבור שום עבירה.
ואני לא יודע מה הן ההוכחות שאת טוענת שיש, כי אם התיק נסגר, סימן שאין אלו ראיות מספיקות להעמיד את החשוד לדין, כי כל תיק שיש בו חשוד לא יכול להיסגר בתחנה, אלא מועבר לתביעות או לפרקליטות, לפי חומרת התיק, והם מחליטים (כן,כמו בסרטים) אם יש מספיק ראיות לתביעה או לא.
גם אם התשובה היא חוסר ענין לציבור, עדיין יש לאזרח את הזכות להגיש תביעה פרטית.

את כל הזמן כותבת דברים שאין לך מושג בהם שזה ממש מוכר מכותבים אחרים.
אין שום קשר למתלונן או לחשוד אם הוא סלב או לא, וזו אמירה של מי שאין לה שום מושג במשטרה או בחוקים. המשטרה עוסקת באירועים רק על פי החוקים ואין פה שום שיקול אחר, כך גם התביעה/פרקליטות וכמובן גם בית המשפט.
אין לך שום מושג ואת קובעת מהי הנורמה.
זו כמובן אמירה בלתי אחראית לחלוטין.
יש במשטרה יחידות ביקורת ואם יחידה מסויימת היתה עובדת בניגוד לחוק או בנורמה פסולה, נראה לך שיחידת הביקורת לא היתה עולה על זה .
סתם לדבר.

tsiporganeden

New member
לאה, העובדת היתה פלסטינאית, שלקחו לה את אישור

הכניסה לארץ אבל זהו. היא חוגגת על התכשיטים שלי, ואני מלאת כעס על המשטרה, הבאתי להם את תביעות האצבעות שלה, יותר מזה?

זו איננה ראיה

טבעי שטביעות האצבעות של העוזרת יהיו בכל מקום בבית כולל הפריטים בחדר השינה.
אני מניח שלא הצגת את טביעות האצבעות שלה אלא פריטים ועליהם היו כנראה הטביעות.
מכל מקום, אם זו היתה הראיה היחידה, הייתי סוגר את התיק. אי אפשר להביא לבית המשפט תיק כזה.
ואפילו אם נמצאו ט.א. על התכשיטים עצמם, זה עדיין לא אומר שהיא גנבה אותם. לא נולדה מעולם העוזרת שלא תציץ לפריטים של בעלת הבית מסקרנות.

בעשרות אלפי החקירות שאני ניהלתי , היו גם מקרים כאלו.
היה למשל תיק של גניבה כשהחשד היה על העוזרת אבל כל הראיות היו קלושות. אני סרבתי להחליט בתיק והמשכתי לחקור, ובסופו של דבר מצאתי שהגנב היה הבן שרצה לממן לעצמו טוסטוס ושתל ראיות נגד העוזרת (והרבה יותר מאשר טביעות אצבעות, שטבעי שיהיו של העוזרת בכל הבית).

יכול להיות בהחלט שאת צודקת והעוזרת גנבה לך, אבל המשפט בישראל מתנהל אך ורק על פי הראיות המוצקות (ישירות או עקיפות).
גם אם זה נראה על פניו שזה לא צודק. אין מה לעשות.
היה לי תיק רצח שהנחקרים נכשלו בפוליגרף וסיפרו לי אפילו איך הונו את המכונה ולא היה לי ספק שזה הם, אבל לא היו ראיות מספיקות והם שוחררו.
וכך אני זוכר פרשיות שונות שבהם נאלצתי לסגור את התיק מחוסר ראיות מספיקות, זו תחושה של כשלון, אבל זה החוק והחוק בסדר גמור.
הקוד האתי אומר שמוטב וישוחררו מאה פושעים ולא ייכלא אדם ישר אחד.

tsiporganeden

New member
מאיר שלום, כמה כבר כתבתי שאתה מאשים אותי שאני

כותבת על דברים שאין לי מושג, הרי מה שכתבתי בדם ליבי כתבתי, שהרי אם לא היו קורים לי ולצערי לא מקרה אחד או שניים, אספר לך משהו, ואתה תגיד לי אם החוקר היה הוגן או לא, למה הוא סגר את התיק מחוסר עניין לציבור? לפני 15 שנים בניתי את ביתי, בן זוגי היה ממונה על כל הבניה, ואני נתתי לו המחאות לתשלומי כל החומרים, יום אחד הלכנו לראות ארונות מטבח, מצאתי מה שרציתי, נתתי 2000 ש"ח דמי קדימה, ועוד 2 המחאות של 13500 שקלים, סך כל העסקה 29000 שקלים, בחוזה שחתמתי על העסקה היה סעיף שאם אני מתעכבת עם הבניה עלי לשלם 500 ש"ח על כל יום של איחור, הגיע הזמן והבית לא היה מוכן, ביקשתי מהנגר שיחזיר לי את ההמחאות ואני אתן לו המחאות אחרות במקום על מועד אספקה יותר מאוחר, הוא ענה לי שהוא יצטרך להחליף את ההמחאות ולכן עלי לתת לו קודם כל המחאות חילופיות, ואני נתתי בתום לב, מה קרה? האיש למחרת העסקה סגר את העסק שלו, מספר ימים לפני כן, המפעל שממנו היה קונה מוצרים, ראה שהוא לא משלם להם, הם פרצו למחסן ולקחו לו את כל הסחורה, עכשיו תגיד לי, האיש ידע שהוא בקשיים כספיים, והוא לא יעשה לי את ארונות המטבח, למרות זאת הוא לקח את ההמחאות והעבירן לשוק האפור, למרות כל האמור לעיל הוא לקח ממני עוד 2 המחאות במקום הראשונות שלא החזיר לי בסופו של דבר, הגשתי תלונה במשטרה, מה קרה? הוא הוזמן לחקירה, הודה, התחייב להחזיר לי את ההמחאות, ובפועל? לא קיבלתי שקל, הוריו נפטרו והוא ירש המון כסף, הוא נתן לי שקל? תנחש מה קרה באמת? נכון ניחשת, התיק נסגר מחוסר עניין לציבור, יש לי את כל התיק ואוכיח לך הכל.
וזו דוגמא אחת מני רבות שיש לי על משטרת ישראל, אני לא סומכת עליהם בכלל, ואגב עד היום אני משלמת לשוק האפור על ההמחאות שהוא פדה, 54000 שקלים נהיו עשרות אלפי שקלים, אני עם צו עיכוב יציאה מהארץ, חיה בדוחק בגלל החוב הזה, אין לי אפשרות להשתמש בכרטיס אשראי, והוא מדושן עונג, נוסע לחו"ל, חי כמו מלך בהרצליה, זה צדק של משטרת חלם ישראל.

שלוש המילים האחרונות היו מיותרות...

אני שרתתי במשטרה 30 שנה, לא רק שהייתי חוקר עם הצלחות מדהימות (ההצלחה בפיענוח במשטרה היתה אז סביב 4% של הצח"מ 84%), אלא הייתי בדרגת רס"ר מפקד צח"מ שעוסק בחקירות פשעים חמורים, חקירות מסובכות בארץ ובחו"ל, בוודאי שאני לא נופל בהגדרת "משטרת חלם ישראל".

אני מאמין לכל מה שאת מספרת ואמנם נעשה לך כאן עוול גמור על ידי נוכל שקרן וגנב.
אבל,
ראשית יש לך התנהגות תורמת בכך שנתת המחאות חלופיות בלי לקבל את הישנות לפני כן. ההמחאות היו על שם או פתוחות?
שנית, מי שנוכל אין לו מצפון ואין שום טעם לחפש אצלו דבר כזה.
שלישית, אם הוא הודה היית צריכה במיידי לקחת את התיק של המשטרה, ועם זה ללכת לבית המשפט ולבקש עיקול על כל רכושו (גם אם זה רשום על שם אשתו. לפי החוק, הבעל והאשה הם יישות אחת), כי אז הוא היה בעמדה נחותה. היום את בעמדה נחותה כי לא נקטת בצעדים נגדו, וחבל. נוכלים מקומם בבית סוהר.

מי שלא יודע מה לעשות, פונה לעורך דין ומשלם עבור ייעוץ, וכך גם היית בצד המנצח וגם לא היית תחת צו עיכוב וכו.

אגב, באיזו תחנה הטיפול ? זה נראה ענין של מחלקת הונאה.
ותבדקי אם בהודעה לא נאמר שזו עוולה אזרחית.
חוץ מזה בכל יחידה יש מפקד ואם נראה שחוקר לא פעל כשורה יש לו מפקד, ויש נציב תלונות, יש מה לעשות בלי להגיע למצב בעייתי.

אני ספרתי כבר, אבל בקצרה.
קניתי בחנות H&O כי שם אני מקבל הנחות נכבדות בגלל ההסכם עם המשטרה. שאלו אם אני רוצה כרטיס חבר מועדון, אמרו שזה בחינם, לא בדקתי כי הייתי טרוד מכך שאשתי (חולת סוכרת) לא הרגישה טוב ורצתה ללכת הביתה.
בבית בקריאת המסמכים ראיתי שבעצם החתימו אותי על בקשה לכרטיס אשראי ואני אמור לקבל הנחות מפליגות.
זה היה המקרה היחידי בחיים שלא קראתי מילה במילה את כל החוזה, ואני מודע לכך שזו אשמתי. אבל אין לי בעיה עם עוד כרטיס אשראי, כיוון שלא משנה כמה כרטיסים יש מאותה חברה, דמי כרטיס משלמים רק על אחד, והכרטיס שלי של "קאל" שאני מחזיק לחירום עבור שימוש בחו"ל, כבר מיושן ולא רע אם יהיה עוד אחד.

כעבור חודש ויומיים (יומיים אחרי התקופה שאני יכול לבטל את העיסקה ללא קנס) אני מקבל את כל המסמכים, כולל תלושי ההנחה וכולל כרטיס האשראי, ואז מסתבר לי שתמורת ההנחה שלהם של 32.5 שקלים לחודש (והתלושים עם תאריך כל תלוש 65 שקלים לחודשיים קלנדרים שאחריהם הוא חסר ערך) , כמו כן אני לא יכול להשתמש בשום הנחה אחרת (ההנחה של המשטרה שווה מאות שקלים כל שנה) וכן שאני מתחייב משך שנתיים לערוך קניות בכל חודש של 1000 שקלים, משמע, לקנות בגדים ב-24.000 שקלים. אני בשנתיים לא קונה בגדים גם לא ב-500 שקלים. השנה קניתי שתי זוגות מכנסיים 2 חולצות וסט גרביים ב-730 שקל ושילמתי אחרי הנחת משטרה 350 שקלים. זה מה שאני מוציא פעם בכמה שנים, אני לא הורס בגדים.

כמובן ש-
א. לא נגעתי באף תלוש-הנחה ולא בכרטיס האשראי החדש, את כל החומר ריכזתי בתוך תיק "ל.ל." (להביא לפניי- תזכורות) בלי להשתמש בכלום.
ב. אספתי את כל החומר ושלחתי תלונה להונאה, כעבור כחצי שנה קבלתי תשובה שהתיק נסגר מחוסר ענין לציבור וכי מדובר בעוולה אזרחית אבל אם אני רוצה לערער על ההחלטה אני יכול לערער בתוך 14 יום. הודעתי שאני לא רוצה לערער (מי ידון בעירעור? אותו קצין? והוא יחליט נגד עצמו?)
ג. כתבתי תלונה על הסירוב לטפל, אל ראש-אח"ק (המפקד של אגף החקירות במטה הארצי בירושלים), עם הבהרה שאני לא מתכוון לעבור על כך לסדר היום (יש שר המשטרה ויש מבקר המדינה).
ד. כעבור כחודש התקשרה המזכירה של הונאות שאנחנו מכירים, וסיפרה לי בשמחה שניתנה הוראה להעביר את התלונה שלי לפמת"א (פרקליטות המדינה) להמשך טיפול, משמע שהפיקוד קבע שאני צודק וזו הונאה של חברת קאל יחד עם איטש-אנד-או.
ה. המשך יבוא.

כמי שהיה במערכת אני לא אוהב מלחמות, אבל השנוא עלי ביותר הוא עוול ועל זה אני אלחם עד חורמה.

כמו שלחמתי נגד פלאפון שסרבו לתת לי תעודה המוכיחה שהמחשב שקניתי מהם הוא של חברה זו וזו מדגם כך וכך ומספרו מפורט.

כמו שלחמתי נגד העיריה על מחירי המים המופרזים, כאשר בעצם הקבלן ששיפץ את הכביש והמדרכות ביזבז עשרות אלפי ליטרים של מים, והטילו את התשלום על התושבים, ואני הוכחתי זאת גם בישיבה עם ראש העיר וכל ראשי המחלקות בעיריה שהוא זימן. היום אני משלם סכומים מאוד קטנים (אנחנו לא מבזבזים מים סתם)

אגב, כדאי לבדוק חשבונות כל חודש, לשבת ולהקדיש לזה כמה זמן שצריך. למשל אנשים לא יודעים בדיוק מה הם מרכיבי המים שהם משלמים ויש עוולות כאן. אותו דבר צריך לבדוק את חשבונות הבנק וחשבונות אחרים. להשקיע כמה דקות לכל חשבון שמקבלים פעם בחודש, ואתם עם היד על הדופק. ואני יודע שהרוב המוחלט של האנשים מקבל חשבון, מביט בסכום לתשלום וזהו.

תבדקו גם כל מיני הורדות שעשיתם לפני שנים רבות שבוודאי כבר אין להן ערך ואתם ממשיכים לשלם. למשל עשיתי לפני שנים רבות ביטוח אישי ולפני שנתיים כתבתי לבטל שאלו למה? עניתי שהשאלה חצופה, כי הביטוח תופס רק עד גיל 65 ואם אמשיך, אני רק משלם בלי לקבל תמורה.

או למשל קבלתי דוחות ממבטחים שאין לי איתם שום ענין. מסתבר שכאשר הייתי מועמד לחברות ביזרעאל נשלחתי לתגבר את הנגריה במזרע ובנינו את השער של סכר-דגניה. מאותם חדשיים הנגריה שילמה לי שכר שהלך כמובן לקיבוץ, אבל הדוח הגיע אלי פעם בשנה. אז מאז 1961 אין הכנסות, אבל כל שנה הורידו לי דמי ניהול, וכך הסכום הזעיר הלך והצטמק עד שחששתי שעוד מעט אהיה בכלל בחוב אצלם. דרשתי לסגור את התיק, והם סרבו בטענה שאין תיק (כשאני ממשיך לקבל דוחות כל שנה) פניתי למפקח על הביטוח, וקיבלתי אישור שהתיק נסגר סופית. כעת עם המסמך של המפקח על הביטוח אני יכול לישון בשקט.

על זה נאמר: אם לא תדאג לעצמך, אך אחד לא ידאג לך.

סיפור כזה יכול לקרות ביחידות פריפרליות, אולי

במחוז תל אביב לא יכול לקרות דבר כזה.
למוקד המשטרה המחוזי במחוז תל אביב (אני הייתי שנים רבות המפקד המקצועי שלו בנוסף לתפקידי כ-ע.קמב"ץ מחוזי) יש נוהלים מסודרים וקבועים (אני כתבתי את "תורת המוקד" בת 700 עמוד, ולא יכול לקרות מקרה כזה ב-99.99%, מקרה כזה שקרה בעבר מול טומי לפיד ז"ל, אני אישית טיפלתי ובעיקבות כך העפנו את כל השירות הלאומי מהמוקד.

המשטרה מנסה לחסוך בהוצאות, ואחת משיטות החסכון זה להכניס כוחות שלא עולים כסף למשטרה כמו
מתנדבים (אגב יוליקה, מתנדבים לא מקבלים שום שכר) , או
שירות לאומי שרב נזקם על תועלתם וההצעה להפוך את הדתיים לשירות לאומי במקום צבא יהיה אסון לאומי, וכן
חיילים עם בעיות אישיות או כלכליות לחיילי שח"מ (שירות חיילים במשטרה).

הבעיה היא במיון שלהם, כשקורה והבעייתיות שלהם לא מתגלה במיון אלא רק אחרי שמתחילים לשרת, ואז מעיפים אותם בחזרה לצבא מהר מאוד.
הבעיה שהמיון הוא לפי נוהלי המשרד לבטחון פנים ומי שעושה אותו הם כל מיני פסיכולוגים ואחרים שאין להם מושג במשטרה. היתה לי חיילת חיב"ה (חיילות בשרות המשטרה, לפני השח"מ) שרצתה להתגייס למשטרה ולא קיבלו אותה בטענה שהיא לא עומדת בלחצים. אני אישית ניגשתי ללשכת הגיוס ו-"הפכתי שם שולחנות". אמרתי להם שהם מטורפים. למה הם לא מבקשים חוות דעת מהמפקדים הישירים שלה כשהיתה משך שנה וחצי במוקד? היא מתאימה ועוד איך. החיילים בעיקרם משרתים כמקבלי שיחות 100, ויש מצטיינים מהם שמוכיחים עצמם ועוברים להיות שדרים מול השטח, שזו עבודה המלחיצה ביותר. וגם החיילת הזו היתה שדרית מול מרחב ירקון, המרחב התוסס ביותר ועמדה בזה בהצלחה.

בוודאי שפה ושם גם יתגלו שוטר זה או אחר שפועלים לא נכון, והשוטרים עצמם מוקיעים אחד כזה, אז לבוא ולטעון שהמשטרה מושחתת או פושעת או חלק ממנה, זה כבר פשע בפני עצמו, וכמי ששרת 30 שנה במשטרה וכבר סיפרתי את ההיסטוריה שלי בקיצור, אני חש נעלב מאוד מאמירות בלתי אחראיות כאלו.
אפשר בהחלט לבקר תופעות, ואני אהיה הראשון שיבקר, ועובדה שבנושא הפגיעה במוקד לפני כמה חודשים, כגימלאי בקשתי ראיון עם מפקד המחוז והסברתי לו היכן הפיקוד טועה מנסיוני, והם קשובים.

יש גם מה שנקרא "התנהגות תורמת". אם מישהו לא בסדר והוא לא חוטף את הסטירה, הוא חושב שזה בסדר מה שהוא עושה וממשיך בדרכו.
המכתב שהובא לעיל, אני לא יודע אם הוא אמיתי או לא, כי יש המון חומר מפוברק ברשת וצריך להיזהר מזה ולא לפתוח במלחמה על סמך הודעה כזו.
א. אם באמת קרה מקרה כזה, יש לאותו עונה בטלפון מפקד וצריך לבקש להעביר אליו את הטלפון אלא אם אי אפשר מחמת דחיפות הענין, עומדת בפני הכותב דרך נוספת ,כאשר אפשר לגייס אנשים ולבצע מעצר אזרחי (עיכוב אדם שעבר עבירה,גם בכח, עד בוא המשטרה)
ב. אחרי האירוע, אין לי שום ספק שאם באמת היה אירוע כזה, הכותב לא הגיש תלונה למשטרה נגד מה שהיה, ובכך הוא תורם שאותו אחד ימשיך המעשיו.
קחו בחשבון שבהרבה יחידות קטנות, יש בעיית חוסר בכח אדם ולא מבינים שהיומנאי (הוא המוקד בתחנת פריפרליות) הוא בעצם חלון התחנה ולכן התקן שלו הוא רס"ר ולא סתם, והולכים ומושיבים שם איזה מתנדב שלא יודע מהחיים שלו.
אבל אם לא התלוננתם, אל תפלאו אם הבעיה ממשיכה.

לגבי כניסה למקום, כאשר שוטר חושד שבמקום מסויים נעברת כעת (פסקי דין עוסקים בדגש על "כעת") עבירה, הוא רשאי להיכנס לאותו מקום להפסיק את העבירה ולבצע גם חיפוש.
"חסד"פ (חוק סדר הדין הפלילי) 1969 סעיף 25:
שוטר רשאי בכל עת וללא צו להיכנס ולחפש בכל בית או מקום אם-
(3) אדם המצוי במקום פונה לעזרת המשטרה ויש יסוד להניח שמבוצעת שם עבירה".

אז מה היה לנו כאן?
סיפור שאף אחד לא יודע אם הוא אמיתי, ובשורה התחתונה זה נגמר ב-"לקטר" ולא בתלונה מסודרת שאם אמנם זה קרה ומישהו התנהג בניגוד למה שחובתו כשוטר לעשות, לא נפתחו שום הליכים כי אין למעשה שום תלונה.
לכתוב בפייסבוק או בכל מקום באינטרנט, או אפילו התקשרות בטלפון אינה תלונה.

ובשולי הדברים, אני מבקש אחת ולתמיד להפסיק עם כל ההתקפות הללו כאשר לרוב האנשים כאן אין מושג על המתרחש בתוך המשטרה (אם יש תלונה ספציפית, אני יכול לעזור בייעוץ), ולקרוא לשוטרים כולם או חלקם "פושעים" זו מנוולות מדרגה ראשונה.

חשבתי בשבוע האחרון לפרוש מהפורום, כי לא מתאים לי אנשים שמזלזלים או שתוקפים אותי אישית.
אני עדיין חושב ויודע שאני אדם מכובד ולא מתאים לי שאנשים שמסתתרים מאחורי כינוים מרשים לעצמם להתנהג ככה כלפיי.
אם יש רוח כללית כאן נגדי, אין לי שום בעיה מיד למחוק את הפורום מהמועדפים. אני מעולם לא התעקשתי להישאר במקום בו אינני רצוי.

יוליקה

Member
מנהל
גם בפריפריה לא כולם מתנהגים כך

לא מזמן הזמנו משטרה נגד נהג משאית שרצה לשפוך את תכולת
המשאית ליד ביתנו... אני נישכבתי מתחת למשאית ולא זזתי עד שהמשטרה הגיעה!
הגיעו שוטר ושוטרת וטיפלו בנהג שאישית לא היה אשם, אשם הקבלן שהזמין אותו.

לגבי נטישת הפורום - אילו ידעת כמה פעמים המחשבה חלפה לי בראש על כל אחד
שמרשה לעצמו לפגוע בכותב במקום להתעמת עם התוכן...
אבל כמנהלת, תפקידי הראשון הוא למנוע פגיעה במשתתפים, למנוע הודעות שפוגעות.

גיט שעבעס.

כמובן שלא

שוטרים הם שוטרים בכל מקום וכולם למדו קורס שוטרים בשפרעם, ואם מישהו מתנהג שלא כשורה, חבריו עצמם יוקיעו אותו.

אבל מטבע הדברים שבעיר הפיקוח הדוק יותר והשוטר עומד תחת זכוכית מגדלת, ואף אחד הרי לא מתאבד, ומי שסוטה מהדרך שצריך ללכת בה, עד מהרה מוצא את עצמו בחוץ או בתפקיד שאין בו מגע עם הציבור.
אבל לשם כך צריך להתלונן ולא לקטר ברשתות חברתיות כי פרט להכפשת שמם של השוטרים, אין בזה שום דבר ושום ערך.

מאיר, לא ראיתי פה פגיע בכבודך !

או פגיע בחבר/ה אחרים, יש דיון, יש דיעות שונות וזה לגיטימי ! בעיני אפילו בסדר גמור, כל אחד יכול להביע את דעתו
בכל נושא המועלה פה, כמובן בצורה מכובדת, לפי מה שאני קוראת פה, יש יחס כבוד בין החברים !

למעלה