Cat Street, פרק 1

herouth

New member
Cat Street, פרק 1

מאחר ולא היתה החלטה עד כה, אז יאללה, נלך על הסדרה הזו. היא זמינה לצפיה ישירה ב־Drama Go, למי שלא אוהב הורדות.

הפרק הראשון הוא בעיקר אקספוזיציה: הגיבורה שלנו היא קייטו אאויאמה, ילדת פלא, שבכיתה ד׳ חלקה את התפקיד הראשי באיזשהו מחזמר קיטשי בסגנון פוליאנה עם שחקנית-ילדה נוספת, נאקו סונאדה, שהיא כשרונית פחות. היא הדריכה את נאקו והן נהיו BFF, אלא שביום הקריטי של העלאת המחזה, נאקו התחרותית עשתה לה אוראגירי רציני. קייטו שוקעת בדיכאון, ולא רק שאינה מסוגלת לשחק יותר, היא גם הופכת להיקיקומורי - מכיתה ד׳ היא כבר לא יוצאת מהבית. נאקו, לעומתה, התקדמה בזכות אותו תפקיד למעמד של אידול. אנחנו תופסים את קייטו בגיל תיכון, כשהיא בעצם לא הולכת לבית ספר עוד מכיתה ד׳. המשפחה שלה מתביישת בה ומנסה להסתיר אותה, ומאחורי גבה ההורים מטיחים האשמות זה בזה. אחותה גם היא לא ממש מעוניינת בפריקית הזו שתסתובב בבית ושחס וחלילה החברות שלה יראו אותה בפיג׳מה.

בגלל סצנת הפיג׳מה היא יוצאת מהבית. אין לה כל כך לאן ללכת, והיא נתקלת תחילה בחבר לכיתה מכיתה ד׳, טאיו הראסאווה, ששואף להגיע לסרייה A בכדורגל (משהו כמו ליגת העל אצלנו. רק שהם ברמה של מונדיאל...). בהמשך, אחרי סצינה משעשעת עם אמא מלחיצה במסעדה, היא נתקלת במנהל של ״בית ספר חופשי״, שמיועד לכל מיני נושרים והיקיקומורים למיניהם, כזה שאפשר להגיע אליו או לא, ללמוד או לא, להתעסק במה שבא. לי זה נראה יותר כמו בית השנטי מאשר בית ספר, אבל שיהיה. בקיצור, היא מגיעה לשם, מוצאת בחדר אחד את גוטה סוזוקי, שיש לו ליקוי בדיבור אז הוא נמנע מלדבר, אבל הוא מאוד אוהב לרקוד (ולא הורה). בחדר המחשב היא מוצאת אוטאקו מחשבים בשם קואיצ׳י מינה. היא הולכת הביתה, אבל בעקבות דברי המנהל, על כך שלפעמים טוב להיות היקיקומורי במקום שהוא לא הבית, ובעקבות זה שהיא הולכת למגרש שבו משחק טאיו, והוא אומר לה לגמבר, היא מחליטה לחזור לבית הספר ההוא.

כשהיא מגיעה לשם היא נתקלת במומיג׳י נודה, שהיא קשקשנית לא קטנה, ומעצבת של שמלות (שבטח innocence תוכל להסביר איזה סגנון הן בדיוק, אבל בכל מקרה הן מלאות כיווצים וקשקושים), שגם לובשת אותן. מסתבר שהבגדים הם חלק מהאישיות שלה והיא בכלל נשרה מבית ספר בגלל התלבושת האחידה. עד שנראה שקייטו מתחילה להסתדר שם, שואלים אותה מה שמה, וקואיצ׳י, בסוג של עוינות, חושף לא רק את השם שלה אלא גם את הרקע המלא, מה שגורם לה לברוח מהמקום, למרר בבכי, להיזכר בכל הטראומה, ולהיעצר באמצע כביש במה שהיה אמור להיות סוג של קליף-האנגר, אבל די מתקלקל בגלל הפרומואים של הפרקים הבאים שבאים מיד אחר-כך, שמראים את קייטו בריאה ושלמה. נו טוף. אבל בכל מקרה תזכרו שכרגע היא בתנוחה עוברית באמצע מעבר חציה ומגיעה משאית.

אז זהו, כנראה שאלה יהיו הדמויות שיילוו אותנו לאורך ששת הפרקים: קייטו, טאיו מכיתה ד׳, גוטה השתקן, קואיצ׳י העוין ומומיג׳י הפטפטנית. וכמובן המנהל בתפקיד המבוגר האחראי.

Nadavu

New member
איך משחקים?

יש חוקים, או שפשוט צופים ומשווים רשמים? :)

herouth

New member
פשוט צופים ומשווים רשמים.

לא משחק. פשוט מועדון צפיה.

innocence

New member
סיכמת מצוין את הפרק הראשון

נראה הבגדים שנודה מעצבת הם בסגנון של לוליטה, שזו אופנת רחוב מהוותיקות שעוד קיימות ביפן בצורה ה(כמעט)מקורית שלהן, שזה די מרשים:)
&nbsp
מכיוון שזו סדרה קצרה הפתיע אותי לראות שהם הקדישו פרק שלם לאקספוזיציה ותוהה כמה הם יספיקו להכניס ל5 פרקים..
מצד שני, יש מצב שזה עדיף על המריחות שאני רגילה אליהם מסדרות יפניות אחרות...

herouth

New member
בסדרה הקצרה הקודמת שראינו

(זאת עם הבחורות המתחלפות) גם כן היו פרקי ״פילר״. כלומר, נראה כאילו היה להם עלילה לארבעה פרקים ומשכו לשישה. אז גם בסדרה קצרה הדברים האלה אפשריים.

innocence

New member
כן.. יש בזה משהו...

נקווה שפה יקדישו את כל הפרקים לעלילה אמיתית.

Tenguy

New member
תודה על האתר - מצאתי שם סדרה שמזמן לא ראיתי

בגלל שאני מכיר את המאנגה - הבנתי את רוב הסדרה....
המשחק מוגזם ודיי קיטשי בהשוואה למאנגה אבל על נושא אהוב עליי - קליגרפיה
http://www.dramago.com/japanese-drama/tomehane

johnny d

New member
אוקי אז צפיתי

אתן יודעות שהסדרה הזו היא לבנות 10 עד 15, כלומר בחורה יפנית בתיכון לא מוצאת הרבה הגיון בסדרה שכזו...
בכל מקרה, אין לי בעיה להמשיך לצפות, היפנית ברמה שאני קולט דברים חדשים פה ושם :)

למעלה