Cat Street, פרק 2

herouth

New member
Cat Street, פרק 2

יש לציין שהפרק הזה היה די מלא אירועים. ראשית, קואיצ׳י העוין גורר את קייטו ממעבר החציה, ומסתבר שהוא היה בקהל של המחזמר שלה ביום שקרה לה המקרה. הוא דורש שהיא תחזיר לו את הכסף. היא עונה לו ״מה אתה רוצה אחרי כל כך הרבה זמן?״ ואז הוא אומר שזו בדיחה ומתחיל לנאום לה. עאלק בדיחה, עם פרצוף כזה קפוא כמו דג. היא בטח היתה אמורה לזהות שזו בדיחה. אבל לדעתי בנאום שלו הוא פיקשש הרמה להנחתה: אם היא טוענת שעבר הרבה מדי זמן בשביל להתנצל ולהחזיר את הכסף, אז אולי גם עבר הרבה מדי זמן בשביל להיות בדיכאון על זה? אה? אבל לא, הוא יורד על העובדה שהיא מרוכזת בעצמה או משהו. איזה חבר טוב. כמובן שנראה שעמדת התסריטאים - כמו שרואים גם בסוף - זה שכדי להוציא מישהו מדיכאון צריך לכסח אותו ולפגוע בו.

אחרי זה היא מחליטה שוב להגיע לבית הספר. גוטה ומומיג׳י מקבלים אותה בשמחה רבה, אבל אז שוב יש לה קונפליקט עם קואיצ׳י, אם כי עכשיו היא כבר יודעת את הרקע שלו. מומיג׳י היא רכלנית-על. בקיצור, היא בורחת משם, אם כי גוטה מצליח לסחוט ממנה הבטחה שהיא תחזור. עד שהם מדברים בשער, באים בריונים מבית הספר שלו לשעבר ומציקים לו, והיא נכנסת בהם כמו גדולה. נראה שאין אף אחד חוץ ממומיג׳י שלא סבל מאיזשהן הצקות בפרק הזה.

אז קואיצ׳י דווקא נגנב מהקטע שהיא נכנסת במציקים, רודף אחריה לאיזו חנות מוזיקה. רגע, מה? האוזניות בעמדת ההאזנה הן כאלה שנכנסות לתוך האוזן?
בעעע. ולא ראיתי שהיא אפילו הספיקה לבחור שיר לפני שקואיצ׳י מחליט להקשיב ומחמיא לה על טעמה המוזיקלי...

ואז הם מגלים שגם לאחותה מציקות תלמידות מבית הספר הקודם שלה. האמת שלפחות אחת מהן נראית חנאנה מכדי להציק למישהו, אבל שיהיה. קואיצ׳י מושיע אותה ע״י השמעת צליל של משטרה. פטנט מעניין. לא היה עובד בארץ. ואז יש סוף סוף שיחה - סוג של - בין שתי האחיות, וצ׳יקה מוציאה את כל מררתה מכיתה א׳ ועד היום על קייטו, שלא נותר לה אלא להתנצל. צ׳יקה טוענת גם שעדיין ההורים מעדיפים את קייטו - וזאת אף על פי שאין להם מושג איפה הבת שלהם מסתובבת, כמו שיסתבר בסצינת החיפוש שבסוף.

אז קונפליקט עם קואיצ׳י סיכמנו, הצקה לאחות סיכמנו, עכשיו מגיע הקטע עם טאיו. היא כבר בשוונג של התנצלויות, אז כבר היא הולכת להתנצל על מה שאמרה לו בקשר לסרייה A. מפה לשם הם מתחילים לדבר, והוא מביא לה את המוצג שלה מה־time capsule שהם עשו בכיתה ד׳. הצחיק אותי הקטע שהוא שובר את הבקבוק במקום ציבורי אז בסוף הסצנה הוא רץ להביא מטאטא. מפה לשם הוא אומר לה שכשהוא היה ילד הוא חלם שהוא יוכל לצאת איתה.

היא מתחילה להתלהב מהעסק, נראה לה שהעולם הפסיק להיות שחור, ובעידודה הבלתי-נלאה של מומיג׳י, שהיא חסרת כל מעצורים, מתחילה לפתח אשליות כלפי הבחור. רק שבין בנטו לבנטו מתברר שכבר יש לו חברה כנראה, וקייטו נכנסת לרגרסיה רצינית. אשכרה נתנו שם סצנה שאופיינית להתקפת חרדה. בכל אופן אני הייתי מבינה את הרמז כבר בקטע שהבחורה מנגבת לו את הבטן. אגב, לא הבנתי את הקטע של העימות בין טאיו לקואיצ׳י עם הכדורגל. די ברור שבסוף הסדרה כנראה ישדכו לקייטו את טאיו, אבל מה היה שם בעצם? מה הוא ניסה להשיג?

כך או כך, אחרי הסצנה בשירותים מומיג׳י מאבדת אותה, כל הדמויות נכנסות לאטרף של חיפושים. טוב, בסיום מוצאים אותה על סף קפיצה מהגג של בית הספר (שנראה בגובה קומה וחצי אז אני מנחשת שהיתה שוברת מכסימום איזו יד או רגל), והיא נואמת להם נאום דיכאוני, ואז כמובן קואיצ׳י נכנס עם שיא גסות הרוח ואומר לה ״יאללה תתאבדי״ ומוסיף נאום על האנוכיות שלה. כאמור, שיטה תראפיסטית חדשנית ויעילה (אם אתה בדרמה יפנית. בחיים האמיתיים היא כנראה באמת קופצת). אבל מסתבר שכולם חברים שלה וכו׳ וכו׳, לא נשארת עין יבשה.

johnny d

New member
ואו

אין לי שום דבר טוב להגיד על הסדרה.
בפרק הזה הרבה יותר קל לראות שאוכלוסיית היעד הן תלמידות בבית ספר יסודי, כמובן שכמות הסצינות מנגה שהיו בפרק הזה שוברות כל שיא של כל סדרה שראיתי עד כה :)

herouth

New member
דווקא לא ראיתי סצינות מנגה

לא כאלה כמו, נניח, ב־Nodame Cantabile (שם נותנים סטירה לנודאמה והיא עפה 20 מטר, והיא עצמה כל הזמן מנופפת בידיים כמו דמות צ׳יבי). או כמו בשיניגמי קון (״קאסו!״).
&nbsp

johnny d

New member
לא סצינות ויזואליות

אבל המשפטים שהם אומרים, הסיטואציות, והמבטים לגמרי מנגה.

herouth

New member
הממ... אם ככה אין בזה שום רע

מנגה היא צורה ספרותית פופולרית ונחמדה. כל עוד לא מנסים להעביר את הטריקים הויזואליים שלה ללייב אקשן, זה נראה לי לגיטימי.

innocence

New member
דווקא המשחק לא רע (של רובם לפחות),

וזה תמיד מפתיע אותי בסדרות יפניות, אני לא חושבת שאני אצליח להתרגל.
&nbsp
אני גם אוהבת כשסדרות מתייחסות לדברים שלא נהוג לדבר עליהם בפומבי ביפן כמו חרדות ודיכאון.
&nbsp
(בלי קשר לזה שאני נהנית לראות ייצוג של לוליטה בסדרה, אבל זה כבר משהו אחר)

innocence

New member
דווקא אני חשבתי אחרת

שבסוף הסדרה קאיטו תהיה עם קואיצ'י, כי יש י הרגשה שיש לו כלפיה משהו, מעין פאסיב אגרסיב כזה - טסונדרה סטייל P:
&nbsp
אני לא הבנתי את הקטע שהבחורים סוחבים אותה למועדון, כאילו, אין מצב שזה קורה במציאות. ואם כן, זה בטח לא בקטע נעים, אלא מגיע עם סם אונס בתוכו, אבל טוב נו. יפן.
&nbsp
הקטע של הנאום בסוף של קואיצ'י נראה לי היה כדי להגיד "תחשבי על האחרים שיפגעו" ולמעשה רומז בצורה מאוד רצינית - יש לך חברים שאוהבים אותך, גם אם את לא חושבת שלמישהו אכפת. כמובן שזה נעשה בצורה עקומה ודפוקה, אבל כנראה שרק זה עובד על יפנים.
ומומיג'י הנסחפת הזו שישר "היא הולכת להתאבד!!!", וזה ממש לא עובד ככה @_@, אבל טוב נו.
&nbsp
הקטע של הבריונות על צ'יקה היה כזה הזוי. כאילו, בעיקר זה שהיא מאשימה את אחותה. הרי אם מציקים למישהו, זה בכלל לא משנה על מה - זה רק תירוץ. אם לא היתה אחותה, היה משהו אחר הרי.

herouth

New member
אה לא, צודקת. ישדכו לה את קואיצ׳י.

כתבתי הפוך ממה שחשבתי. הרי העיקרון הראשי של הרומן הרומנטי הוא שהגבר שהכי קריר ואכזרי כלפי הגיבורה הוא זה שיקח אותה בזרועותיו אל עבר השקיעה בסוף הספר.
&nbsp
מצד שני, עוד אלמנט שחוזר על עצמו ברומנים רומנטיים זה שנראה שלגבר האהוב יש מישהי, ואז, בסצינה סוחפת, הוא מבהיר שההיא לא באמת חברה שלו, הוא רק עוזר לה בשיעורים, ובעצם אהבת חייו היא הגיבורה. כינורות. אז זה משאיר כמה אחוזי סיכוי לטאיו.
&nbsp
הקטע הזה עם הבחורים שעוצרים בחורה שנמצאת במשבר נפשי באמצע הרחוב ולוקחים אותה ״לבלות״ זה משהו שאני רואה כבר פעם שניה או שלישית בסדרות היפניות. זה דבר. לא יודעת אם דבר מציאותי, אבל בהחלט דבר. מה שכן זה איכשהו לא מסתיים באונס, אלא רק במועדונים מפוקפקים.

innocence

New member
שאלות קשות את מעלה

כי כאילו..
הוא אמנם יוצא עם מישהי, ונראה שטוב לו, אבל לכאורה כל מה שהוא אמר לפני, והעובדה שהוא מתעניין בה עדיין (כלומר, מה שלומה וכאלו) מראה שאולי יש לו עדיין רגשות כלפיה?
&nbsp
אבל כבר מההתחלה היתה לי הרגשה שזה יהיה קואיצ'י, ובסוף יתברר לנו שהוא בעצמו היה כוכב עולה בתור ילד (אולי שחקן כדורגל? :O) ומשהו קרה ואז הכל הידרדר, אז הם בעצם "אותו הדבר".
&nbsp
הקטע של המועדונים זה מוזר מוזר מוזר.. מצד שני, עדיף בהרבה על מה שקורה במקומות אחרים בעולם אני מניחה.

למעלה