Double Tone - פרק חמישי

herouth

New member
Double Tone - פרק חמישי

משום מה נקאנו החליטה שאיש המסתורין שלנו, טצונו, הולך לרצוח אותה כמו שהוא רצח את טאמורה. אין עדיין שמץ של הוכחה, כמובן, שהוא עשה את זה. וגם אם יש לו מאפיינים של סטוקר, זה עדיין לא אומר שהוא הולך לרצוח אותך. אבל זהו, היא הגיעה למסקנה וזהו. ומילא זה. זה שהיא נלחצה כשהיא שמעה אותו מדבר אליה בחושך וראתה אותו מתקרב, ועשתה ״ויברח״, ניחא. אבל למה כשהיא בבית שלה, עם הטלפון שלה ביד, היא בכזו היסטריה שהיא מתקפלת בתנוחה עוברית ומחבקת את מגבת המטבח?

והיא כל כך בטוחה שהיא הולכת למות, נראה לי אפילו באותו תאריך, שהיא גם מחליטה לסרב סופית להצעת הנישואין של יוהיי. כל הסצינה הזו שבסוף הפרק סובלת מתסריט גרוע. הבחורה אומרת לך לא, אז אתה תופס אותה ומנשק אותה בכוח? מה הקטע? זה לא ארו-מנגה, שם כפיה נחשבת לדבר רצוי.
טוב, מסתבר שזה כן, כי הנה היא מתרככת ונענית לנשיקה. והיא בכלל לא ידעה שהיא כזאת.

בכל מקרה, הקטע של הסירוב שיעשע אותי, בגלל שהיא שומרת בקפדנות על הכלל היפני: התנצלות היא התנצלות בלבד, בלי תירוצים. אם ישראלית/מערבית היתה מסרבת להצעה כזו, היא מיד היתה מתחילה בסדרה של זה-לא-אתה-זה-אני, וכל מיני הסברים על זה שאין לה כרגע כוונות נישואין וזה גדול עליה וכו׳. זאתי משאירה אותו בלי שום הסבר.

אגב, שמתם לב שהם כל הזמן מדברים זה עם זה בשפה מנומסת? אתה רוצה להתחתן עם האישה הזו, ואתה מדבר אליה כמו אל זרה גמורה. איך זה עובד בדיוק? עוברים את טקס החתונה, ובבת אחת משנים משלב דיבור?

אה, והנה התשובה לשאלה הסטנדרטית どうしたの (מה קרה?) - どうもしてない (״לא קרה כלום״). טוב לדעת.

לי מתפתח חשד שבסוף זו ארינומה שגרמה למותה של טאמורה. היא כל הזמן חשדנית ולוחצת לא לדבר על יומי טאמורה. בפרק הקודם כשנקאנו שאלה אותה אם באמת טאמורה נפלה מהמרפסת, אז היא ענתה לה בצורה מוזרה: ״נפלה, אז?״. אבל אולי זה בגלל שלא סבלתי אותה מההתחלה...

delikat

New member
פרק חמישי

בפרק הזה, למרות השינוי החד אצל יוהיי שהציגו לנו בפרקים האחרונים, שמתי לב שהוא עדיין מפגין חוסר עניין עקבי עבור שתי היומי. כשהוא שם לב שמשהו לא בסדר, ושואל מה קרה, אם קיבל תשובה שזה שום דבר, פה הוא יפסיק להביע התעניינות. גם אם המשך השיחה הוא "אם אני הולכת למות..." או "קרה לי משהו נורא היום".

delikat-kun מוסיף שהוא מאוד מופתע מחוסר האונים ששתי היומי מפגינות. במיוחד הקטע בערב, שבו יומי מקבלת את הגורל שלה למות בבית, ומבקשת מבעלה להישאר בבית ביום הזה, היא לא מסוגלת לעמוד על זה ולתת איזשהי סיבה טובה, אולי משהו כמו "יש איזה גבר שעוקב אחרי כבר כמה ימים ואני מפחדת". היא יכולה לנסות אולי לא להיות בבית, או לשבת בפינה של החדר עם מחבט בייסבול, אבל זה נראה שהיא פשוט ויתרה מראש. משהו בסגנון "אם זה לא כל כך נוח ליוהיי להישאר איתי, אז נו טוב, נמות".

גם אני שמתי לב שכשיומי מדברת על בעלה בהיבט חיובי, היא קוראת לו あのひと, מה שנשמע קצת משונה (כשארינומה אומרת לה שבעלה ביקש ממנה לבקר את יומי בערב, היא אומרת, "באמת? האיש ההוא ביקש ממך?").

וגם אצלי מתפתח חשד שארינומה קשורה למוות של יומי, למרות שלא ברור מה המניע.

herouth

New member
למה בהיבט חיובי?

אם את זוכרת, בפעם הראשונה שהיא השתמשה בביטוי הזה זה היה בינה לבין עצמה, כשהיא אומרת ״אי אפשר לסמוך על האיש ההוא. נקאנו סאן, תעזרי לי בבקשה, את היחידה שאני יכולה לסמוך עליה״.

זה בעצם מה שהיה מוזר לי, שאפילו בתוך תוכה היא מדברת עליו כמו שמדברים עליו עם אנשים. זה כמו שתחשבי על, אממ... delikat-kun בתור delikat-kun כשאת לבדך ועצבנית עליו (אם זה קורה בכלל
)

delikat

New member
הבנתי שזה היה בהיבט חיובי

כי באותו הרגע היא הרגישה טוב עם זה שהוא חשב עליה, זה הפתיע אותה שהוא כל כך נחמד אליה (כי זה באמת לא אופייני), אז מזה הבנתי שהיא מתכוונת ל "האיש ההוא" בתור כינוי חיובי. אולי הוא חסר משקל, חיובי או שלילי. בכל מקרה זה באמת נשמע משונה, עדיין.

innocence

New member
גם אני חשבתי שהיא יכולה להמציא תירוץ טוב

ולא פשוט "טוב, אם לא נוח לך בעבודה, אז אני פשוט אחכה כאן למותי".

innocence

New member
כל כך הרבה גילויי חיבה מאולצים

גאד, אני לא מסוגלת להתמודד עם הנשיקות בדרמות יפניות.. כל כך לא מציאותיות, אלוהים @_@
זה מכאיב לי לראות את זה.

אותי הצחיק שיוהיי רוצה להתחתן עם אישה, שלמרות שהוא לא יודע עליה כלום, אפילו לא יכול לנהל איתה שיחה של יותר מ5 דקות על מה היא אכלה היום. אין ספק - מועמדת נהדרת לנישואים (אני אוהב אותך!).

גם אני התחלתי לחשוד בפרק הזה שדווקא ארינומה היא בעייתית, והיא הרי זו שהכירה ליוהיי את שתי הנשים שאנחנו מכירים, אז לכו תדעו.
מצד שני, אין באמת הסבר הגיוני ללמה שאיש הסטוקר המוזר הזה הוא לא איש רע.

סהכ פרק די מיותר, וזה מצחיק, כי בהתחשב בזה שזו סדרה של 6 פרקים, לא חשבתי שיהיה פרק אני ארגיש נמרח כל כך.

herouth

New member
אולי הוא בלש?

יכול להיות שהמשטרה חושדת במשהו, ואז בגלל זה הוא עוקב אחרי קורבנות פוטנציאליים בתקווה לתפוס את הפושע/ת על חם. מי יודע, אולי הניסיון שלו לפנות לנקאנו בפרק הקודם היה להזהיר אותה.

mishel s

New member
כן ולא

או שהוא איש רע, לפי מה שנותנים לנו לחשוב עד עכשיו.
או שהוא בלש שמנסה לתפוס על חם ובעצם ניסה להזהיר את נאקאנו אבל התסריטאים בני ******* נתנו לה לפול ולמלמל בכי מפוחד ולברוח בזמן שהוא מתקרב אליה לאט ולא טורח להגיד לה "יו תרגעי יא לחוצה, אני בלש! מה את בלחץ".

מנסיון בסדרות קודמות שאפילו ראינו פה יחד, לפחות תסריטאים יפנים כן מסוגלים להראות לנו בבירור משהו אחד בפרק אחד ואז בפרק אחרי להתעלם ממנו כאילו לא היה....
אני לא זוכר מה היה הדבר ההוא אבל אני זוכר בבירור שהראו לנו ממש בפרומו לפרק הבא משהו שגרם לכולם לחשוב לכיוון אחד ובפרק הבא עצמו הדבר הזה לא הופיע בכלל.

herouth

New member
גם בסדרה הזו זה קרה (אולי).

באחד הפרקים כשארינומה עושה לה ברוגז, הן יושבות בבית הקפה ונקאנו מספרת לה את כל האמת. ההיא מגיבה בביטול (״מה הסיפור הילדותי הזה?״), אבל הנה, עכשיו היא שואלת אותה למה היא מתעניינת כל כך ביומי טאמורה. מן הסתם היית אמורה להיזכר בסיפור ולהגיד לעצמך או ״יש בזה משהו״ או ״הבחורה משוגעת, אני צריכה להרחיק אותה מיוהיי״ או אם היא הרשעה, להילחץ כי הנה מישהי עם אינפורמציה מהעבר. בכל מקרה להבין שזה לא היה סתם תירוץ.

milly12

New member
ארינומה לא אמרה

שזו אשמתה כי היא לא הגיעה כמו שהבטיחה? בכל מקרה מבטי הקנאה שלה שהיא אכלה עם יומי ויוהיי ....מפחידים!

אני בדרך כלל יכולה לשתוק על משחק גרוע אבל בפרק הזה בשבילי זה היה מעל ומעבר. בסוף עוד נוכל לשאול מי שיחק הכי גרוע בסדרה.

herouth

New member
זהו, אולי זה מה שהיא טענה

שהיא בכלל לא הגיעה אף על פי שהבטיחה, ולמעשה היא כן הגיעה, רצחה והלכה?

milly12

New member
משהו לא ברור

לפי התרחיש הזה ארינומה הכירה ליוהיי את אישתו הראשונה וגם גרמה למותה. אז למה היא חיברה בין יוהיי ויומי השנייה? היה משהו שאני לא זוכרת?

herouth

New member
טוב, ברור שהכל ספקולציה שלי, כן?

אולי יש לה איזו דמות אידיאלית של האישה הנכונה ליוהיי, ואם האישה האמיתית חורגת מהדמות הזו (נניח, מנג'סת לו יותר מדי על חשבון עבודה, או מסרבת להצעת הנישואין שלו) אז צריך להיפטר ממנה.

milly12

New member
משהו כמו...

היא קפצה לבקר את אישתו הראשונה. היא לא אהבה את מה שהיא אמרה אז היא עזרה לה ליפול מהמרפסת. אבל עכשיו יוהיי סובל אז מתוך רגשות אשם היא ניסתה להכיר לו מישהו אחרת אבל פתאום זה לא מוצא חן בעיניה אז היא גורמת למותה?
האמת, בסדרה הזאת הכל אפשרי.
חשבתי היום פתאום מה הסיכוי שלאוכל יהיה בדיוק אותו הטעם. גם אם יש מתכון, אפשרי שהטעם יהיה דומה אבל לא זהה ככה. יד שונה.

למעלה