Freeter, ie wo kau - פרק הספיישל

herouth

New member
Freeter, ie wo kau - פרק הספיישל

טוב, אז אנחנו סוגרים את הסדרה עם פרק ספיישל ארוך ויש לומר, קצת משונה.

הסיפור הראשי בפרק הזה הוא הסיפור עם המשפחה של סומיקו, שהתברר שברחה לה עם אדון טאקה בלי שההורים שלה הסכימו. סיפור לא ממש מעניין, אבל בעיקר בא להדגיש נקודה שאיכשהו חוזרת ולא רק בדרמה הזו: כל הצרות כבר היו בדורות קודמים. אדון טאקה הוא עקשן ומעצבן ובכל זאת אשתו אוהבת אותו (נה), אז תראו, ככה היה גם החותן שלו. וככה גם החותנים של טפיי והמזכירה, רק ששני אלה הם גם זוג שיש לו בערך אותה רמת אייקיו כמו של התאומות איך-קוראים-להן מהיפה והחנון. יעני - גלגל חוזר בעולם. זה בעצם היה המוטיב גם בפרק האחרון של סייקו נו ריקון, למי שעקב.

מנאמי באה לביקור בטוקיו, ודי מהר אומרת שלא בא לה בכלל להתחתן והיא מתנגדת למוסד הנישואין. אל דאגה, עד סוף הפרק היא תחזור בתשובה, אחרי שהיא תיחשף אישית למנעמי משפחתו של סייג׳י. רגע, מה? המשפחה הדיספונקציונלית של סייג׳י הפכה להיות המשפחה היפנית האידיאלית בלי ששמנו לב? איך זה קרה בדיוק? ואגב, היא לא צריכה לדאוג מזה שהיא לא יודעת לבשל וכאלה - הנה, גם סומיקו לא ידעה כלום כשעזבה את הבית (באמת? אמא שלה לא העמידה אותה לידה במטבח מגיל 6?) ובעזרת מחברת מתכונים קסומה התגברה על הכל.

כרגיל, אני לא ממש מצליחה להזדהות עם הבעיות של מנאמי. בסדרה עצמה היו לה רגשות אשמה לא ברורים. עכשיו מסתבר שיש לה בעיה עם זה שאמא שלה יוצאת עם כל גבר, העיקר לא להיות לבד. זה מה שמפריע לך? לא העובדה שאמא שלך שיכורה בוקר צהריים וערב ואין לה אפילו מושג ממתי החתול חולה?

הקטע הכי הזוי היה הארוחה שכל החבר׳ה מחברת הבניה אכלו ביחד. דבר ראשון, המזכירה המטומטמת פולטת ישר כל מה שהיא שמעה מסייג׳י בלי מסננות. סייג׳י רוצה לקבור את עצמו, אבל למנאמי לא רק שזה לא מפריע - כשהבוס אומר ״לא חבל? את תהיי אחלה רעיה״, במקום לדפוק את הראש בקיר היא ככה דופקת חיוכים ו״תודה, תודה״ לכל עבר.

החתול, כמובן, חמוד ביותר.
, אבל שמתם לב שהוא לא זז מהתיבה שלו סנטימטר? זה לא חתול. בכל מקרה, כשמחליטים לאמץ אותו, שואלים את האמא איך לקרוא לו, והיא דופקת את השם הכי מקורי בעולם: ״טמה״. שזה המקבילה היפנית ל״מיצי״, השם הכי גנרי שיש לחתול. בכל מקרה, אין שום סיבה בעולם שהיא לא תחלים מהדיכאון עכשיו: שכנה? אין. עם ההורים שלה - השלימה. חתול - יש. מקהלה - יש. ואפילו סיכוי לנכד נוסף יש, אם כי לא נראה לי שהאחות מתלהבת כל כך מהרעיון.

הסיום הוא כמובן הסיום הכי שמאלצי שיכול להיות - עם טקס הנישואין המאוחר, והטבעת שאדון טאקה המעצבן קונה לה. זוכרים שבפרק הראשון היא היתה ״סתם עקרת בית ושתסתום את הפה״? וכמובן, אחרי זה נאומו הנרגש של סייג׳י וסצינת הנשיקה - שכרגיל מוסתרת היטב, במקרה זה מאחורי השיער של מנאמי. קצב ההתקדמות של מערכת היחסים שם הוא בערך מה שהייתם מצפים מאהבה ראשונה בגיל 14 (שנתיים לא החזיקו ידיים, ורק אחרי שהיא פוגשת את המשפחה שלו במלואה והוא את שלה, אז גם באה נשיקה. פור קרייסט׳ס סייק).

אבל נו, נחמד, סגרו לנו את כל הקצוות, הוסיפו גם חתול, וחבל שלא מצאו להוא מלשכת העבודה איזו מישהי.

innocence

New member
פרק לגמרי מוזר

כלומר, ספיישל.

אני גם לא מבינה את מנאמי, כאילו.. אמא שלה שותה מהבוקר ועד הערב מבדידות ודיכאון, וזה מה שהופך אות הלמרוצה, כי לפחות זה אומר שהיא לא שכחה את אבא שלה @_@ כמה מרוכז בעצמך אפשר להיות?
זה לא כאילו הוא מת לפני שנה והיא כבר יוצאת וקופצת על כל מי שבא ליד...

וכל סיפור המשפחה נשמע לי הזוי עד מפגר. כאילו.. האבא החליט שלא יוצרים קשר יותר עם סומיקו אז כולם עומדים דום? נשמע לי יותר מדי אפילו בשביל יפנים, אבל מה כבר אני מבינה.

והקשר מרחוק של סייג'י ומנאמי, וואו. כאילו, "להחזיק ידיים" זו רמת אינטימיות שאחרי שנה שעבתם יחד + שנה שאתם יחד לא הגעתם אליה? ואז בסוף הנשיקה ההזויה הזו, נטולת כל רגש, זה אמור לעשות לי משהו? כי וואלה, זה לא. היא פשוט עמדה שם, בלי אפילו לחבק אותו חזרה, זה היה כל כך מכאי לצפות בזה @_@

אבל חתול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה היה שווה את הספיישל, תאמינו לי.

innocence

New member
אה! עוד משהו שאני חייבת לציין

כשעשו את הפלאשבק לאחור, האמא עם הפיאה הזו נראתה כמו גבר בדראג, זה היה מזעזע.

herouth

New member
כן, הקטע הזה היה... איך לומר... דל תקציב?

זה הזכיר לי קטע מ״נודאמה קנטאבילה״ (הגרסה החיה). שם מראים את טראומת הטיסה של הגיבור, וכאילו נותנים פלאשבק של המטוס נוחת נחיתת חירום או משהו כזה. רק מה - די ברור שמדובר במטוס צעצוע... אותו דבר כאן. לקחו את השחקנית שהיא, בואו נגיד, לא בת 20. שמו עליה פאה ושמלה (שבשנות השמונים לא לבשו כאלה ובטח לא בשבעים, גם התחקיר גרוע), מרחו טונות של וזלין על העדשה כדי שלא יראו את הקמטים, וחשבו שלא נשים לב. רבאק, לא יכולתם למצוא שחקנית צעירה שנראית קצת דומה לה?

innocence

New member
גם לאבא עשו שינוי כזה,

אבל שם זה איכשהו הרגיש אמין הרבה יותר..

milly12

New member
אמין?

בעיני היה דיי מצחיק לראות איך ניסו לשנות אותו....

Mondsee

New member
תחום עניין רלוונטי

מתכונים ועם המשפחה.
משעשע לגמרי התגיות האלה של תחומי עניין שתפוז מוסיף רנדומלית לפי אלגוריתם רע במיוחד.

herouth

New member
אלגוריתם מאוד פשוט

מוצא צירופי מילים בתוך הטקסט שמתאימים לרשימה שיש אצלו....

לקח לי זמן למצוא על מה את מדברת בכלל.

Mondsee

New member
התוצאה גרועה

אבל עזבי, סתם משעשע אותי חוסר הקשר בין הנושא המדובר ל"תחומי העניין".

herouth

New member
בפוסט העליון בשרשור

בתחתית הטקסט יש קישורים ל״תחומי עניין״. אותם לא אני הזנתי אלא האלגוריתם המיותר של תפוז.

milly12

New member
לגבי הבישול

אני לא יודעת עד כמה נשים יפניות לומדות לבשל לאורך השנים. סיפרו לי שנשים לפני הנישואים נרשמות לבתי ספר לבישול. מעניין מה עושה עקרת בית עם שתי ידיים שמאליות...

innocence

New member
גם אני שמעתי את זה

הרי מתי באמת יש להן ללמוד? כשהן בבית ספר דואגים שהן ישקיעו בלימודים שלהן.
וגם כלכלת בית שלומדים בחלק מבתי הספר זה בטוח לא מספיק...

עקרת בית עם ידיים שמאליות היא מוצר פגום, אלא מה

Manty

New member
מצפייה בטלביזיה

כמות תוכניות הבישול עבור עקרת הבית, כמובן בשעות המתאימות לכך, עולה על כל סוג תוכנית אחרת.
ואם לא די בכך, חנויות הספרים מפוצצים בחוברות בישול מכל סוג במחירים לחלוטין סבירים וכמובן שכולן גם מנויות על מאגאזינים המיועדים לבישול או כוללים תפריטים.
אין מצב שיפנית ממוצעת לא תדע לבשל!

(שאלתי פעם חברה פה מי מבין החברות היפניות נחשבת בשלנית טובה והיא נתנה לי מבט תמוהה כאילו "דההה, כולן!").
אבל כשזה מגיע לאפיה... זה כבר סיפור לגמרי אחר!

mishel s

New member
במפגש האחרון

אורן נתן לי ספר בישול יפני שמיועד לקהל הגברי!
די משעשע אבל תכלס, מגניב, יש שם הרבה דברים בסיסיים באוכל יפני וסיני.
אפילו יש חלק של "מנות שבחורות ישמחו אם תכין להם" :)

johnny d

New member
יש גם מנגות

זה אמנם כמו כל מנגה, אבל בסיפורים יש מידע ועצות וכל מיני דברים שעוזרים לעורר עניין בבישול או לשפר את רמת ההבנה של הקורא.

למעלה