Freeter, ie wo kau פרק רביעי

herouth

New member
Freeter, ie wo kau פרק רביעי

ובפרק הזה סייג'י מתמוטט, כי הוא לא יכול לג'נגל גם את אמא שלו, גם עבודה בבניין, וגם ראיונות עבודה למשרה מלאה. לא מפתיע. אני מכירה מישהו שנמצא במצב דומה, אבל לפחות העבודה שלו לא פיזית. אני לא הייתי עומדת בזה.

והנה, גילינו את הסיבה שמציקים לאמא. מה? מההה? תגידו, עקרות בית יפניות סובלות מפיגור שכלי ומנטליות של ילדות בנות שמונה? אבל זה ניחא. איך לעזאזל הבן של השכנה יודע בדיוק שהכוונה אליה? מה זה, כתוב בלוח המודעות השכונתי "אחראית בטיחות שכונתית, ימאדה סאן. אחראית חדשות ורכילות, הונדה סאן. אחראית הצקות לסומיקו, נישימוטו סאן"?

קצת הגזים עם הנומיוניקיישן, סייג'י. כנראה שירש את זה מהאבא שלו...

האבא ממשיך להיות חמור גרם. גם הוא עם מנטליות של ילד בן שמונה. הוא זקוק לשתי כאפות דחוף.

אין לסייג'י מה להתפלא על זה שהאמא תומכת באבא. ראשית, תסמונת שטוקהולם. שנית, זה אמור להיות חלק מדמות האישה האידיאלית - עומדת תמיד מאחורי בעלה. בכל מקרה, אם היה לו שכל הוא היה שומר את דעתו לעצמו. היא גם לא צריכה קונפליקטים נוספים, וגם לא צריך להעמיד אותה במצב שהיא צריכה לקחת צד.

אני חושבת שהתסריטאים מנסים לעשות משהו דרמטי מרגשי האשמה של מנאמי, אבל איכשהו, זה לא עובר. בסדר, היא מאשימה את עצמה בתאונה ההיא. אין "בשר" ברגשי האשם האלה, ובקושי ראו איזה סבל נגרם לזה שנפצע - משהו ברגליים שלו - ואיכשהו זה לא ממש מעורר הזדהות.

הטיפוס שמנסה לחזר אחרי הבחורה שם והיא יוצאת לו לדייטים והוא בחרדות - טויוקאווה - מעצבן לי את התחת. אבל האמת שגם אקארי מעצבנת אותי, כי תכל'ס היא שומרת אותו על אש קטנה.

johnny d

New member
הדרמה הזו נהיית דרמטית יותר מרגע לרגע

סייג'י נסחף קצת, אבל אני מניח שזה הבסיס לכל דרמה אנושית יפנית :)

ברור שהאמא תומכת באבא, היא יודעת את הסודות של כולם וצריכה לשמור עליהם, אין פלא שהיא מתמוטטת.

ה-"סיבה" שמציקים לאמא נשמעת הכי מופרחת בעולם.

ולמה סייגי מדבר עם הבן של השכנה על הנושא ?

למה הוא לא הולך ליעוץ ציבורי אנונימי???

גם הסדרה הזו, היא סוג של מדגע בדיוני, אבל הסדרה הופקה ביפן וקהל היעד שלה יפנים, פעם ראשונה שאני לא מצליח להבין אפילו שבריר של מה הערך של הסדרה לצופים שלה?

אין כאן איזה סופר הירו, או משהו מיוחד...
עדיין לפחות :\

herouth

New member
כשאתה מדבר על ערך של סדרה לצופים שלה

למה בדיוק אתה מתכוון? מבחינתי סדרה זה דבר שאמור לעניין ו/או לעורר הזדהות עם מצבים ואנשים ו/או לעקוב אחרי התפתחות של אדם. מהבחינה הזו יש בסדרה הזו בהחלט - גם סיפור מעניין שאפשר לעקוב אחריו (האם הלא-יוצלח יצליח לעמוד במשימה שהעמיד לעצמו?), גם ההתפתחות האישית של סייג'י מסוג של ג'ירוסקופ שמסתובב סביב עצמו למישהו אחראי, גם הזדהות עם הסבל של האמא בתור קורבן גם של מחלת נפש וגם של נידוי חברתי. מה בעצם חסר לך?

אילו סודות בדיוק האמא יודעת? בינתיים בסדרה הזו אין הרבה סודות אפלים. מה שרואים זה מה שיש, ודברים שמתגלים הם לא בדיוק סודות אלא פשוט דברים שאנשים לא ידעו.

Mondsee

New member
היא מאוד רלוונטית לצופים

כי היא עוסקת בבעיות חברתית בוערות כפי שאתה יכול לקרוא בכתבה הזאת:
http://www.japantimes.co.jp/news/20...rama-reflects-japans-income-gap/#.UxICdkkUHIU

נזכרתי בה כשאמרת שזה מדע בדיוני. הכתבה מסיימת במילים שאם סאיג'י יצליח לקנות בית הדרמה תהפוך מאופרת סבון שעוסקת בבעיה חברתית רלוונטית למדע בדיוני.

johnny d

New member
היא אמנם עוסקת בבעיות קיימות

כמו שאם אתה לא עובד במשרה מלאה אז אין מצב שתקנה בית, או הרבה דברים אחרים (להוציא כרטיס אשראי זה גם לא עסק פשוט)
ושאם סיימת אוניברסיטה זה לא אומר שאתה לא תשאר עם ה-40% מהצעירים שגם אחרי 10 שנים בשוק לא מצליחים למצוא עבודה (就職)
יש גם את הקטע הזה של צביעות, יצירת קשרים, ובעלים שמבלים במקרה הטוב את הלילה בבית בגלל שהם עובדים בכל דקה פנויה שיש להם.
גם הקטע של בריונות ביפן קיים.

הביקורת שלי היא לגבי איך שהדמויות בסדרה בחרו להתמודד עם הבעיות.
בין אם זה בעניין השכנה, השיחה עם הבן של השכנה שהיה מיותר, החלק הקריטי הזה שההורים מסתירים, חוסר הידע של סייגי לגבי מה צריך על מנת לקנות בית.

בקשר להאם הוא יקנה בית, כמעט בטוח שהוא יקנה.
אם רוצים שזה לא יהיה מדע בדיוני אז הוא בטח יקנה בית בצורת הטבה ממקום העבודה שלו, או יתקבל כעובד בחברת הבנייה הזו ואז יקבל הלוואה לבית.

herouth

New member
או שהוא יקנה שטח אדמה קטנטן

והחבר'ה יבואו לעזור לו לבנות.

tweedle dee

New member
LOL

אם הם יעשו את זה, זה כבר באמת יהיה קיצ'י ומוגזם. P:
אבל אני לגמרי יכול לראות את זה קורה, עכשיו כשאת אומרת את זה.

innocence

New member
נראה לי שהוא מנסה לסגור את זה יפה

כלומר, ללכת לבן של השכנה ולדבר באוויר לכאורה, כשהוא אולי מקווה שזה יעבור לאמא שלו והיא תבין שהיא מתנהגת כמו כלבה מטומטמת?
או שאולי אני נותנת יותר מדי קרדיט?

דווקא אני מאוד אוהבת את הסדרה עד כה. יכולה להתחבר להרבה מהדמויות (גם אם לא לאחת באופן מובהק). המאבקים האלו נשמים לי מאוד יומיומיים ורגילים וסבירים לחלוטין.
נכון שהסיבה להטריד את האמא מגוחכת, אבל לך תדע, אולי ביפן זו באמת סיבה טובה

herouth

New member
האמת שאני חושבת פחות או יותר כמוך

כלומר, שהוא לא באמת ניסה לדבר אליו כעורך דין, אלא רק השתמש בזה כתירוץ להתחיל את השיחה כדי לנסות לברר את העניין.

הרבה יותר מדי בעקיפין לטעמי, אבל יכול להיות שזה ככה ביפן. אי אפשר מן הסתם לגשת לשכנה ולהגיד לה ישר "תגידי לי, למה את עושה דברים כאלה?" כי זה בטח ייתפס כתוקפני ויגרום לה להסלים את הריב.

יש שם כמה דברים נורא ילדותיים (כל העסק הזה של השכנות המציקות, האמהות המציקות מועד ההורים של הבת, החמות המציקה), ואני תוהה לעצמי אם זה בעצם מה שקורה כשחצי מהאוכלוסיה היא עקרות בית שאין להן במה להתעסק חוץ מלחטט בפצעים זו של זו, או שזה סתם ככה בדרמות יפניות.

tweedle dee

New member
רוב הפרק התנדנדתי בין

לחשוב "מה נסגר עם ה- mamakon שלו?" לבין "כמה אטום רגשית אתה יכול להיות?"

מצד אחד כל הקטע של "אימא, תאהבי אותי, אל תאהבי את אבא!" "אני עוזר לך כל הזמן והוא בול עץ שבורח כל פעם שהעניינים נהיים קשים."
ומצד שני "אנחנו הולכים לעשות דיון שכדאי שהיא לא תשמע אז אני אצעק בכל הכוח כדי שכל טוקיו תשמע את זה." ו-"בוא נגיד לה שהיא מפריעה לי שנייה אחרי שהיא מנסה נועשות להיאחז בחשיבות שלה עבור התא המשפחתי."

ובכל קטע שחשבתי שהוא אולי סוף סוף מתחיל להיות יותר אחראי, ולהתגבר על תסבוך הסופר גיבור/קורבן - שלו. הוא שוב נכנס לזה.

ואז מגיע הקטע שהוא משתכר וסוף סוף חושף קצת את ההונמיי - ומביך את כולם על הדרך. אז הוא סוף סוף יוצא מכל הבלבלות ומתעמת עם הרעיון שאולי יש לו מחשבות מרושעות לפעמים. מוציא את הראש מהת%ת ומבין שאין ברירה וצריך לעשות את מה שאפשר ולהמשיך לחיות. זו הייתה ההתפתחות הכי משמעותית שלו בינתיים, אני חושב.

הקטע ההזוי זה שהעו"ד הזה שכל כך מת על צדק והכל - מרשה לעצמו לדבר בכזו אגביות על ההצקות לסומיקו. כאילו, "זה ברור לחלוטין שיציקו לאימא שלך כי מקנאים בה." זה כתוב בסעיף 7 ב' לחוק העונשים סעיף קטן 4 - תחת "חוקי ארגז החול של גן תרום חובה"

וגם אחותו והוא מקבלים את זה כמובן מאליו - "כולם רוצים לחיות עם אנשים בדיוק כמוהם," "המסמר שבולט דופקים לו על הראש," - ואם אתה במקרה שונה - תסתיר את זה טוב טוב!

האבא רק מצטייר כחלש יותר ויותר. אני באמת מרחם עליו. הוא עומד שם ומגלה שהוא לא יכול לנצח בעזרת הכוחניות שלו כרגיל, והוא נבוך ולא מוצא את עצמו. מעניין מתי תבוא כבר הסצנה של ההונמיי שלו...?
והאימהות בפגישה עם האחות נכנסות לה לכיס כאילו היא חייבת להן משהו...

אני אומר לכם צריך היה לשנות את שם הסדרה ל"גנון של שמעון..."

אני דווקא כן התחברתי לרגשי האשמה של מנאמי. זה נכון שהם לא משקיעים יותר מדי בלהכניס תוכן לסיפור הזה, והם בעיקר מסתמכים על התבנית הרגילה של "קרתה תאונה ואני מאשימה את עצמי." אבל אני יכול להזדהות עם התחושה הזאת - זה פחות משנה מה קרה לאותו אדם (ככל הנראה מה שזה לא יהיה זה לפחות מנע ממנו לעבוד), אבל זה מפחיד לדעת שאתה אחראי על אנשים. זה עוד יותר גרוע לדעת שאנשים נפגעו כבר בעבר ואתה יכולת למנוע את זה.

אבל מה הקטע שנוזפים בה על זה שהיא התעצבנה. היא אחראית בטיחות, וסייג'י לא הקשיב לה. מה היא אמורה לעשות? עדיף שהיא קצת תהיה לא מנומסת מאשר שבאמת תהיה תאונה רצינית. מנהל העבודה שלו היה בכמה נקודות הרבה פחות נחמד ממנה - היא בסך הכל קצת הרימה את הקול.

לגבי הבחור הזה (אגב, מה נסגר עם המדים הסגולים האלו??) ואקארי זה באמת מעצבן. מצד שני, בניגוד לקודם שהוא סתם היה קרציה שלא יודע לקבל לא. עכשיו נראה שהם נכנסו לקטע של להקניט אחד את השנייה - הוא מציק לה שלא יילך לה עם העו"ד, היא מספרת לו כמה הולך לה ומשחקת אותה יותר חכמה. אז אני מניח שכאשר הם בסופו של דבר יהיו ביחד (מה שנראה שהולך לקרות בינתיים) הם באמת יהיו ראויים זה לזו.

אבל הקטע של לדחוף את המילה "איכות" באנגלית בלי קשר לקונטקסט ולהישמע כדי להישמע מתוחכם... אני לא בטוח אם היוצרים עשו את זה בכוונה כדי לסמן שהעו"ד פלצן או שהם חושבים שזה באמת מעיד על אינטלקטואליות וזה כדי להראות שהוא והבחורה לא באותה רמה אינלקטואלית.

herouth

New member
מתי אמרו שהעורך-דין מת על צדק?

דווקא הבנתי את השיחה בדייט בקטע שהוא לא בענייני צדק אלא זו פשוט פרנסה טובה. אבל אולי הבנתי לא נכון?

לגבי זה שנוזפים בה על הצעקה, אני חושבת שזה על "איבוד הקוּל", לא על חוסר-נחמדות. כאילו, היא איבדה שליטה וזה פוגע לה בסמכות.

tweedle dee

New member
אם אני הבנתי נכון את השיחה

ויכול להיות שלא, לא הקשתי תשומת לב מיוחדת לקטע הזה, כשהיא שאלה אותו למה הוא הפך לעו"ד הוא נתן לה הסבר לגבי ההורים שלו שהיו עניים, ואז אמר: "חשוב לי לשמור על הצדק אבל גם האיכות חשובה." או משהו כזה..
בכל מקרה הנקודה הייתה שהייתי מצפה ממישהו שאמור להיות חלק מהמערכת שמקיימת את החוק שהיה קצת יותר הגיוני מאשר "טוב, זה בסדר כי השכנים רוצים להתנהג כמו ילדים קטנים אז ניתן להם."

לגבי איבוד הקול, אני מניח שאת צודקת.
מצד שני, בעיני לפחות היה צריך לתת לסייג'י איזו צעקה באותו רגע. לא נראה לי שהוא היה מקשיב אחרת.

innocence

New member
ניתוח די מדויק.

אם כי רגשי האשמה גם לי מרגישים קצת חסרי בשר, אולי זה כי לא באמת מספרים מה קרה.
יכול להבין את תחושת האשמה, אבל זה מרגיש שמנסים לעשות את זה ממש מנופח שם.

innocence

New member
עוד פרק

וכמובן שאני באיחור, אבל מה לעשות:(

אוף, כמה שאני שונאת את האבא. מה הקטע שלו? למה הוא נכנס לחדר של הבן שלו אם כל מה שהוא עושה זה לצעוק עליו ולצחוק עליו?

אהבתי שהמנהל נתן לצ'יבה סאן גב, ולא אמר שזו אשמתה, אלא שהעובדים לא הקשיבו. הרי אנחנו יודעים שהיא מרגישה אשמה גם ככה. מצד שני, זה קצת הפתיע אותי. נכון שהיא התעקשה שזו אשמתה (כמה יפני), ועדיין הוא דאג להודיע שזו לא אשמתה.

סהכ הוא בן טוב, הסצינה של הקרם ידיים היתה אפילו קצת מרגשת.

אני יודעת שהשכנה עקרית בית, אבל למה לצאת עם הסינר לחנות? @_@

השחקן שמשחק את העורך דין? הוא כנראה אחד השחקנים הגרועים שראיתי

אני לא מבינה למה הם לא יכולים לשים לה תזכורת לקחת כדור. גם לי יש תרופה שאני צריכה לקחת באופן קבוע ושמתי תזכורת בפלאפון שמצלצלת כמו שעון מעורר ומזכירה לי לקחת. אם היא שוכחת כל כך הרבה, אולי הגיע הזמן להשיג לה כזה מנגנון? או לחילופין אולי לשים לה את הכדורים בתוך קופסא לפי ימים או שעות, ואז היא תוכל לדעת בוודאות אם היא לקחה כבר או לא.

הוא התעלף בלובי ולאף אחד לא אכפת וזה נחשה מבחינתם שהוא לא הופיע לראיון וזהו? הנה למשל משהו שלא היה קורה בישראל אף פעם

השחקן הגרוע! הוא הבן של השכנה המטורפת! הואו גם אידיוט יהיר כמו אמא שלו!

סוף סוף הילדים עומדיםמול אבא שלהם וזורקים לו את האמת בפרצוף כמו שמגיע לו. השיחה הזו גורמת לי לתהות איזה סוג של נישואים היו להם (נישואי אהבה? מאורגנים?)

למה הוא לא יכל להתקשר לאחותו אם הוא בראיון? הרי זה חשוב. והוא יודע שאמא שלו היא כמו ילד קטן. הו! הנה היא עושה משהו כמו שצריך (וכמו שהצעתי P:) חבל שזה בא על חשבון הראיון של סייג'י...
זה קצת קשה אבל מה שהוא אמר לה... זה היה קצת יותר מדי. למרות שכל העומס מונח על הכתפיים שלו ואני מבינה את זה..
אבל אולי אם באמת עבר הרבה זמן כבר הגיע הזמן לנסות תרופה אחרת, כי זו לא כל כך עובדת כנראה..

נגמר כבד כזה...

johnny d

New member
לול

באמת למה לצאת עם הסינר לחנות :)

גם אני תהיתי מה סוג הנישואים שלהם, אם כי בגילאים האלו לפי התקופה ביפן בכלל לא תוהים לגבי אהבה או ארגון, יותר בכיוון שנראה לי שהיה שם משהו, אולי הייתה לו אישה קודמת עם ילדה והיא "גנבה" אותו ובגלל זה מתנקלים לה...

התגובה של הבן של השכנה, אם מישהו היה מגיב כך הייתי הולך לעורך דין אמיתי ותובע אותם, אנ בשוק שהם לא עושים את זה...

הקטע של הקרם ידיים היה ממש מוזר, אני לא מבין למה תקעו את החיוך של האמא דווקא שם.
אני מבין שהיא מרגישה נחמד שעוזרים לה והכל, אבל למה דווקא בסצינה הזו לא הבנתי...
הרבה יותר קשה לי להבין דרמות יפניות שאין מחשבות של אנשים ברקע שמסבירות לי מה הם מרגישים, כי הם ממש לא מציגים את הרגשות בצורה שמובנת ללא יפנים :)

innocence

New member
ו היתה סצינה נורא אינטימית

ונורא מרגשת בעיני (עם הקרם ידיים).
כי אלו הדברים הקטנים. ופה אפילו לא צריך להיות יפני כדי להבין לדעתי. זה סוג של דרך להראות שהיא לא מובנת מאליה, שדואגים לה. "זמן איכות" עם הילד, כשתכלס היא רוב הזמן לבד (אני הייתי משתגעת)

בנוגע לתהיה, גם אני חשבתי שבגלל הגיב כנראה שזה לא היו נישואי אהבה, ומצד שני, סוג של מרגיש לי שאולי היה משהו מעבר לזה...? אולי עוד נגלה.

herouth

New member
...נו, צפי בפרק של השבוע. כבר פתחתי פוסט...

ואני חושבת שאת צודקת בעניין של קרם הידיים. יפנים לא נוגעים זה בזה. קרם הידיים הוא אמצעי להביע אינטימיות וקירבה שכוללת גם מגע.

innocence

New member
הלוואי ואמצא זמן..

יש לי שתי עבודות להגיש ביום שלישי, והן הולכות לקבוע לי ציון של 2 קורסים.
אני מקווה שאצליח להכניס הפסקה ארוכה מספיק בשביל פרק...

למעלה