Freeter, ie wo kau פרק שביעי

herouth

New member
Freeter, ie wo kau פרק שביעי

בפרק זה אנחנו לומדים על חשיבותה של הנאקאמה. הדבר החשוב ביותר הוא שיהיו לך חברים בעבודה, שיתמכו בך. אז חזרנו לבית החולים. לפחות הפעם יש הצדקה לזה שכל העובדים התכנסו שם, כי מדובר בתאונת עבודה.

ומסתבר שאכן טפיי הוא מאוסקה. ההורים שלו כנראה תפסו איזשהו טיל מונחה, כי אפילו בשינקנסן לוקח שעתיים וחצי מאוסקה לטוקיו.... אבל מעניין שהם לא מדברים איתו (מהמעט שהם עשו את זה) באוסקה בן. או שפיספסתי?

האבא אשכרה משקיע בלעשות טבלת מעקב לתרופות של האמא. יפה מאוד מצידו (כמה עצוב שהוא לא יודע להפעיל מחשב...), רק שלא ברור לי למה היא צריכה את זה, עכשיו שיש לה את קופסת התרופות, והוא אפילו משתמש בה.

בקטע של החותנת והאחות, מביאים לנו את החטא ועונשו. החותנת טוענת שהאחות צריכה "לגרום לילד לרצות להיות רופא". ומיד עוברים לשכנה, האמא של עורך הדין המניאק, ומגלים שזה בדיוק מה שגרם ליחסיה העכורים עם הבן המוצלח שלה. אז הנה, האישה שגידלה את הבן שלה להיות עורך דין וילד מוצלח, נענשה בזה שהוא שונא אותה. והאישה שגידלה את הבן שלה להיות שום דבר ופשוט האמינה ביכולתו זכתה בבן דואג ומטפל. חבל שעל הדרך היא גם זכתה במערכת יחסים עכורה של בעלה עם הילדים, בהצקות של השכנים, ובדיכאון קליני.
אגב, גם החותנת עצמה גידלה את הבן שלה לרצות להיות רופא. והיא לא קיבלה על זה שום עונש - רק הרוויחה כלה לרדות בה.

על הדרך גם מחנכים את הזקנים הצופים בטלויזיה ביפן, שאם מישהו אומר להם "לא לספר שבועיים על המוצר נגד עין הרע", שידעו שזה בשביל לעקוף את חוק החזרת מוצרים.

הרמאי ראה שהולך לו עם החותמת, עכשיו הוא מתלבש על מספר הבית? מה הוא ימכור לה, מספר בית חדש? במקום 8, 7א'?

ההשערה שלי היא שסייג'י, כמובן, הולך להפוך את העבודה הזמנית לקבועה. וזה גם יאפשר לו לבקש משכנתא. השאלה אם בעולם האמיתי זה אפשרי בכלל. כלומר, לעבור במקום עבודה ממצב של באיטו למצב של עובד קבוע.

אז בפרק הזה היתה לנו סצינת הריצה? בדרך כלל שומרים את זה לפרק האחרון או הלפני-אחרון, לא? אתם יודעים, הסצנה הקבועה שבה הגיבור רץ אל הגיבורה משל היה אוסיאן בולט. אם הוא היה מגיע עד אליה עם הקטנוע זה פשוט לא עומד בדרישות הז'אנר. אז עשו לו קילקול בקטנוע באמצע הדרך. מזלו שהכביש היה ריק, כי זה ממש לא נעים כשזה קורה לך כשמכוניות דוהרות מאחוריך. בעצם, מזלו הכפול שהכביש ריק, כי הוא אשכרה השאיר את הקטנוע באמצע הנתיב השמאלי במקום, נניח, להעלות אותו למדרכה.

טוב, אין לי הרבה מה להגיד לגבי מנאמי המתייסרת. זה נקלט לי לא אמין ברמות. היא זו שאמרה שהעבודה הזו מיוחדת. היא זו שאמרה שהחלום שלה הוא בבניין. והיא גם יודעת יפה שהתאונות לא היו באשמתה. רבאק.

innocence

New member
פרק לא להיט

הוא אמנם קידם דברים מסויימים בעלילה אבל באופן כללי לא גרם לי יותר מדי לחשוב וא להתרגש או.. משהו.

herouth

New member
כן, גם אני חושבת ככה.

חוץ מבאמת אלמנט ה"כמה חשוב שיהיו לך אנשים נחמדים בעבודה", לא באמת היה כאן משהו מסעיר במיוחד.

milly12

New member
לקיחת אחריות

אני לא יודעת אם זה דבר טוב או טיפשי לחלוטין אבל מנאמי ישר לוקחת על עצמה אחריות. היא גם מתנצלת וטוענת שזו אשמתה מול ההורים של טפיי. לא טוענת שזו תאונה מצערת שלא ניתן היה למנוע אותה או משהו בסגנון.

איך קוראים לעובדת המשרד? בכל מקרה הקטע שבו היא חיכתה לבד במשרד לטלפון וכל העובדים האחרים נסעו לבית החולים היה מפחיד מידי. התמונה הזאת של המשרד הריק גרמה של צמרמורת. כאילו משהו הולך רע קרות.

דווקא הקטע של ההורים לא הפריע לי. מבחינת הזמן נראה שהם פשוט חיכו בבית החולים לחדשות.

וואי, העוגות היפניות, איזה יפות ואיזה כיף שאפשר לקנות רק חתיכה אחת. הטעם, זה כבר אישי.

העניין של הנאקאמה באמת מרכזי בפרק. לי זה באמת גרם לחשוב על השאלה מה עדיף עבודה שנחשבת לסטטוס נמוך כמו בניין אבל עם עמיתים טובים ומקום שיחסית (לעבודה) כיף לבוא אליו בבוקר או עבודה עם סטטוס אבל שאתה נכנס לדיכאון כל בוקר.

וסליחה שלא הייתי פה בשבועיים האחרונים. לו"ז...

herouth

New member
לגבי ההורים, הם לא היו בבית החולים

כשהרופאים יצאו אל הלובי, הם שאלו "מה עם המשפחה"? ומנהל העבודה אמר "הם עדיין לא פה. הם מגיעים מאוסקה" מה שאומר שהרופאים לא היו מודעים לעובדה הזו כלומר זו הפעם הראשונה שהם שואלים על המשפחה. ושניה אחרי זה, פתאום הם שם.

למעלה