בפרק הזה יש הרבה פתרונות לנושאים מפרקים קודמים, אבל טוויסטים חדשים ואפילו cliffhanger בסוף!
כמעט אפשר היה לחשוב שזה הפרק האחרון. הבחורה של האבא, שמהפרק השני כבר היה ברור שהיא לא בדיוק מאהבת שלו אבל לא היה ברור מה - מסתבר שהיא... סתם סטודנטית שהוא החליט ללמד? יה, רייט. זה יקרה. כל גבר (בעצם, כל אדם, לא משנה מאיזה מגדר), שיעיר הערה לסטודנט/ית ויזכה להערצת המוער מיד יפתח איתו מערכת יחסים שכוללת הנחיה מקצועית, עזרה כספית וגם חגיגת ימי הולדת - בלי שייצא לו מזה שום דבר חוץ מההערצה הנ"ל. בעצם לא כל אדם. תראו לי אדם אחד שזה קרה לו...
ואם כבר מייצרים כזו פנטזיה, אז דווקא על... הנהלת חשבונות? זה פחות או יותר המקצוע המשעמם ביותר מבין כל המקצועות הדורשים השכלה.
בנוסף, גם סידרו לילדים שלו לשמוע את ה"הונּה" שלו, ואני שואלת: פאק, באמת, הלב קרוע ומדמם. למה עם הילדים שלך אתה לא יכול לחגוג ימי הולדת, ועם בחורה זרה לגמרי, כן? למה עם הילדים שלך אתה לא יכול לדבר בכנות ובשקט, ועם בחורה זרה, כן? ועכשיו אתה אומר שיש לך אישה נפלאה בבית. אבל בפרק הראשון, כששאלו אותך על הטיולים, אמרת "אמא שלך היא עקרת בית, שתגיד תודה שאני לוקח אותה בכלל". ואתה אומר שהיית צריך להעריך את סייג'י יותר, אבל לפני שבוע בדיוק אמרת לו שאתה לא נותן בו מספיק אמון כדי להמליץ עליו למקום עבודה. אין, זה פשוט לא מתחבר.
שמתם לב להיפוך התפקידים שחל בין סייג'י לאבא? בתחילת הסדרה, האבא היה הדמות הסמכותית וסייג'י היה זה שמתנהג לא בסדר. עכשיו נראה שסייג'י הפך להיות ראש המשפחה.
טוב, אז בזו נגמרה סאגת ה"מאהבת". הסאגה הבאה שפתרנו היא מר ימאגה, והרגשות שיש למנאמי כלפיו. טוב, אני מנחשת שבסוף הסדרה הרגשות שלה יעברו לסייג'י (ואז אולי היא גם תוכל לעבוד עם ימאגה במחלקת התכנון בלי בעיות לב). כבר עכשיו הם חולקים רגעים אינטימיים של אכילת יאקי-אימו, והוא כבר יודע שהיא אוכלת עם הקליפה, אבל בלי החלקים השרופים - זה חשוב מאוד למערכת היחסים העתידית.
אבל אם נלך רגע אחד אחורה, לקטע שבו היא ואקארי הולכות למסעדת מתוקים ומוציאות את העצבים על עוגות. אקארי הזו אכן דומה לאמא של העורך דין - איך היא מחפשת את נקודת החולשה של מנאמי ולעקוץ אותה דווקא שם? מיאו, חתולה.
בכל אופן, מנאמי כמובן יצאה בן אדם טוב וישר - היא אמרה מה שהיא מרגישה, אבל לא נקטה בדרך שתחרב את משפחתו של ימאגה.
הלאה. העסק השלישי שנפתר - אכן מסתבר שאקארי שמרה את הבחור החביב והנודניק (מקנסאי, אם קלטתי נכון את הניב) על אש קטנה, ועכשיו שאין לה עורך דין, אז הניג'וסים שלו מתאימים לה. מאוד רומנטי. גברים יקרים, אף פעם אל תקשיבו למה שהאישה אומרת. תמיד תתעקשו, כי היא פשוט לא יודעת מה היא רוצה.
אבל אז, כמובן, באה התאונה שבסוף. קשה לי להאמין שהתסריטאים יהרגו אותו. הוא יתאושש והם ירוצו זה לזרועות זו מול השקיעה. אבל מעניין מה תהיה ההשפעה של עוד תאונה על מצבה הנפשי של מנאמי.
עוד התפתחות עתידית שהתחילה היא הקטע עם השכנה והשרלטן, ה"קורא בחותמות".
לא כל כך הבנתי את הקטע של הבן שלה העורך-דין. לא רוצה להיות בקשר עם אמא שלך, אז למה אתה מחזיק אצלה דברים? אתה עורך דין, אתה גר ברופונגי, אתה בטח יכול להרשות לעצמך שטח איחסון איפשהו, לא?
ומר-בחור-שרואה-את-עתידו-בבניין מעצבן אותי גם בפרק הזה. ההוא קופץ עליו בשמחה, והוא נרתע ממנו בגועל. א' - מחרב שמחות. ב' - מי זה שטוען שהאחרים מתנשאים?