Freeter, ie wo kau פרק שישי

herouth

New member
Freeter, ie wo kau פרק שישי

בפרק הזה יש הרבה פתרונות לנושאים מפרקים קודמים, אבל טוויסטים חדשים ואפילו cliffhanger בסוף!

כמעט אפשר היה לחשוב שזה הפרק האחרון. הבחורה של האבא, שמהפרק השני כבר היה ברור שהיא לא בדיוק מאהבת שלו אבל לא היה ברור מה - מסתבר שהיא... סתם סטודנטית שהוא החליט ללמד? יה, רייט. זה יקרה. כל גבר (בעצם, כל אדם, לא משנה מאיזה מגדר), שיעיר הערה לסטודנט/ית ויזכה להערצת המוער מיד יפתח איתו מערכת יחסים שכוללת הנחיה מקצועית, עזרה כספית וגם חגיגת ימי הולדת - בלי שייצא לו מזה שום דבר חוץ מההערצה הנ"ל. בעצם לא כל אדם. תראו לי אדם אחד שזה קרה לו...

ואם כבר מייצרים כזו פנטזיה, אז דווקא על... הנהלת חשבונות? זה פחות או יותר המקצוע המשעמם ביותר מבין כל המקצועות הדורשים השכלה.

בנוסף, גם סידרו לילדים שלו לשמוע את ה"הונּה" שלו, ואני שואלת: פאק, באמת, הלב קרוע ומדמם. למה עם הילדים שלך אתה לא יכול לחגוג ימי הולדת, ועם בחורה זרה לגמרי, כן? למה עם הילדים שלך אתה לא יכול לדבר בכנות ובשקט, ועם בחורה זרה, כן? ועכשיו אתה אומר שיש לך אישה נפלאה בבית. אבל בפרק הראשון, כששאלו אותך על הטיולים, אמרת "אמא שלך היא עקרת בית, שתגיד תודה שאני לוקח אותה בכלל". ואתה אומר שהיית צריך להעריך את סייג'י יותר, אבל לפני שבוע בדיוק אמרת לו שאתה לא נותן בו מספיק אמון כדי להמליץ עליו למקום עבודה. אין, זה פשוט לא מתחבר.

שמתם לב להיפוך התפקידים שחל בין סייג'י לאבא? בתחילת הסדרה, האבא היה הדמות הסמכותית וסייג'י היה זה שמתנהג לא בסדר. עכשיו נראה שסייג'י הפך להיות ראש המשפחה.

טוב, אז בזו נגמרה סאגת ה"מאהבת". הסאגה הבאה שפתרנו היא מר ימאגה, והרגשות שיש למנאמי כלפיו. טוב, אני מנחשת שבסוף הסדרה הרגשות שלה יעברו לסייג'י (ואז אולי היא גם תוכל לעבוד עם ימאגה במחלקת התכנון בלי בעיות לב). כבר עכשיו הם חולקים רגעים אינטימיים של אכילת יאקי-אימו, והוא כבר יודע שהיא אוכלת עם הקליפה, אבל בלי החלקים השרופים - זה חשוב מאוד למערכת היחסים העתידית.

אבל אם נלך רגע אחד אחורה, לקטע שבו היא ואקארי הולכות למסעדת מתוקים ומוציאות את העצבים על עוגות. אקארי הזו אכן דומה לאמא של העורך דין - איך היא מחפשת את נקודת החולשה של מנאמי ולעקוץ אותה דווקא שם? מיאו, חתולה.

בכל אופן, מנאמי כמובן יצאה בן אדם טוב וישר - היא אמרה מה שהיא מרגישה, אבל לא נקטה בדרך שתחרב את משפחתו של ימאגה.

הלאה. העסק השלישי שנפתר - אכן מסתבר שאקארי שמרה את הבחור החביב והנודניק (מקנסאי, אם קלטתי נכון את הניב) על אש קטנה, ועכשיו שאין לה עורך דין, אז הניג'וסים שלו מתאימים לה. מאוד רומנטי. גברים יקרים, אף פעם אל תקשיבו למה שהאישה אומרת. תמיד תתעקשו, כי היא פשוט לא יודעת מה היא רוצה.
גררר... אפילו אצל ג'ין אוסטן כבר היתה מחאה קטנה בנושא הזה. אבל בכל אופן, שני אלה מתאימים זה לזה כמו קרש לדבק מגע.

אבל אז, כמובן, באה התאונה שבסוף. קשה לי להאמין שהתסריטאים יהרגו אותו. הוא יתאושש והם ירוצו זה לזרועות זו מול השקיעה. אבל מעניין מה תהיה ההשפעה של עוד תאונה על מצבה הנפשי של מנאמי.

עוד התפתחות עתידית שהתחילה היא הקטע עם השכנה והשרלטן, ה"קורא בחותמות".
מסתבר שיש גם ליפנים את המכשפות שלהם שמוצאות שיש לך עין הרע ויכינו בשבילך קמע עבור סכום צנוע... האהבלה הולכת לשלם 30 מאן על הנקו! זה יהיה קתרזיס חביב לסוף הסדרה. אבל יכול להיות שהסיבה שהיא מציקה לגברת טאקה היא לא הקנאה בבית היפה שהיא גרה בו בחצי חינם, אלא הקנאה שלה ביחסים הטובים שלה עם הילדים? הרי הסצנה הזו בסוף סמוכה לזו שבה סייג'י עוזר לאמא להכנס הביתה.

לא כל כך הבנתי את הקטע של הבן שלה העורך-דין. לא רוצה להיות בקשר עם אמא שלך, אז למה אתה מחזיק אצלה דברים? אתה עורך דין, אתה גר ברופונגי, אתה בטח יכול להרשות לעצמך שטח איחסון איפשהו, לא?

ומר-בחור-שרואה-את-עתידו-בבניין מעצבן אותי גם בפרק הזה. ההוא קופץ עליו בשמחה, והוא נרתע ממנו בגועל. א' - מחרב שמחות. ב' - מי זה שטוען שהאחרים מתנשאים?

johnny d

New member
ואו

הפרק הזה גמר אותי.

כן, האבא מוזר, הסיטואציה סופר מוזרה, היא אפילו מוזרה יותר ממה שיפני טיפוסי שמצפה לראות סדרה מוזרה בטלוויזיה מוכן לקבל.
כל העסק המוזר הזה, פשוט מוזר!!!
ואין לי דבר מעבר לזה להגיב על הנושא

אם אתם שואלים אותי, לאמא עומדים לדפוק את הבית!
ה300000 ין הם סתם כדי להסתיר את ההונאה האמיתית.
ליפנים יש את החותמות האלו לביצוע עסקאות, אני לא יודע על איזה חותמת הוא הביט, אבל הדרך שבה הוא בחן את זה נראת כאילו ללמוד את החותמת על מנת שיוכל יהיה להעתיק אותה.
מה שגם יפתור את הנושא של מעבר דירה, אם פתאום מקור הבעיה עובר דירה.
זה גם ידפוק את הירושה של העו"ד האידיוט :)

ליפנים שמתעסקים עם כסף יש שתי חותמות, אחת אישית לדברים רגילים ואחת סודית לעסקאות רציניות יותר.

אקארי, מעצבנת אותי, וגם האידיוט שמחזר אחריה.
אבל עכשיו שהוא מת, או בדרך למות לפי הסצינה הסופית, נראה שזה נגמר לפני שזה התחיל.
אני לא יודע אם המדיה מכתיבה את התרבות או להיפך, אבל זה פשוט אחד המשחקים הכי מגעילים בטבע האנושי.

innocence

New member
אני גם חשבתי ככה על החותמות!

זה ממש הרגיש אילו יש לו כוונה לעשות משהו לא בדיוק "ישר" עם החותמת הזו...

innocence

New member
לגמרי הקנאה

במקום מסוים היה לי ברור שבין היתר הקנאה של השכנה היא גם לעובדה שתראו איך הילדים שלה דואגים לה ומטפלים בה. ברור שהיא רוצה את זה גם, כשהבן שלה אומר שהוא לא רוצה שום קשר איתה בכל.
הקורא החותמות הזה היה פשוט.. טוב, אני לא יודעת איך להסביר את זה בכלל. אבל פתים יש בכל מקום אני מניחה.

התאונה הרגישה לכאורה מאוד "הגיונית" הרי היה לי ברור שזה לא שהיא הסכימ הלצאת איתו לדייט ועכשיו הכל בסדר, אלא שמשהו יקרה. אבל מעניין מה באמת יקרה ואיך זה ישפיע גם עליו ועל היכולת שלו לעבוד, וכמובן גם על מנאמי...

האבא באמת עבר התפתחות שיש שיגידו שהיא אפילו מוגזמת, אבל דווקא אני יכולה במקום מסוים להבין את האבא שהתרגל להיות "דמות מסוימת" וקשה לו לשנות את ההתנהגות כלפי המשפחה שלו, כי זה פשוט מרגיש לא נכון, לא הגיוני. אולי לא יכבדו אותו, אולי ילעגו לו. אולי הוא מתפדח. לא יודעת. דווקא היכולת שלו להיות פתוח עם זרים היא מאוד הגיונית בעיני, כי עם זרים יש הרבה פחות ציפיות. במיוחד כשדי ברור שהוא מאשים את עצמו בכל מה שקורה בבית...

אבל הקטע של הלימודים.. הזוי בעיני. אני יכולה להבין את זה שהוא מרגיש חסר ערך בעבודה, ושהיא מעריכה את הכישורים שלו וזה נותן לו הרגשה טובה. אז מילא שאתם אוכלים ביחד וכאלו, אבל מכאן ועד לקנות לה נעליים, ולתת לה כסף.. יחי ההבדל הקטן.

johnny d

New member
האבא נשאר האבא

הוא מתנהג בבית כמו תמיד, מלבד הקטע שהבן שלו העיף אותו מהבית.

אני יכול להבין שאנשים מסויימים מתנהגים שונה בחברות שונות, חלק גדול מאדם הוא מה הציפיות של הסביבה ממנו, כמו גם העניין של יחס גורר יחס.
איך עניינים מדרדרים, זה כבר טבע האדם.

herouth

New member
מממ... הוא נהיה נורא כנוע בבית בזמן האחרון.

"תדאג שאמא תיקח את התרופות, ותחליף אותי בהשגחה עליה כשאני עושה שעות נוספות". "בסדר..."

"איפה קרם הידיים?"

סייג'י אומר לו לעזוב את הבית, והוא "בסדר".

סייג'י אומר לו לחזור, והוא "בסדר, חזרתי כי ביקשת. וגם נפרדתי מהאישה ההיא".

tweedle dee

New member
לא בדיוק

כלומר, הוא עדיין ניסה להעמיד פנים שהוא זרק את האישה הזאת ולא שהיא אמרה לו שהם צריכים להפסיק להיפגש.
הוא התעצבן על סייג'י שלא רצה להגיד לו למה הוא כועס, וישן במלון קפסולה מתוך גאווה כדי לא להסביר את הרגשות האמיתיים שלו.

אני חושב שהוא נשאר זקן רגזן סוציופט ועצבני באופן כללי. אבל הוא קצת יותר לוקח אחריות וקצת יותר מראים את הצצדים הרגישים שלו. מצד שני, העובדה שהבן שלו "יצא עליו" ככה גם ערערה אותו - אפשר לומר. כמה שהוא ישחק אותה קשוח, אני לא חושב שזה מסוג הדברים שלא משפיעים עליך.

tweedle dee

New member

יש שיגידו (ובצורה משכנעת, אני חייב להודות) שאנחנו לא שום דבר מעבר לדמויות השונות שאנחנו מגלמים בחיי היום יום שלנו. וכן, עם אנשים שונים ובסיטואציות שונות - אנחנו גם אחרים.

tweedle dee

New member
אני לגמרי מסכים

בקשר לאבא - זה מאוד בולט שהוא מנסה לשמור מול המשפחה שלו על הדימוי הסופר סמכותי וקשוח שלו ולכן הוא מפחד להראות להם את ההוננה שלו. ככל שהוא מרגיש שיותר מערערים על הסמכות שלו הוא מנסה יותר להעמיד פנים שהוא גבר גבר.
אבל כשהוא בסביבה של אישה זרה, שהוא לא אמור להיות דמות סמכותית עבורה מצד אחד, אבל מראה לו הערצה מצד שני, הוא מרשה לעצמו לשחרר קצת.

אבל כן. מתנת יום הולדת זה עוד סביר. אבל לתת לה כסף באופן קבוע - ועוד כשאין לו בעצמו יותר מדי.. מה נסגר איתו?

herouth

New member
לא נראה לי שמתנת יום הולדת זה סביר, ועוד עוגה

שתבין, ביפן יום הולדת נחשב למשהו אישי שחוגגים במשפחה בלבד. פעם אמרתי לאיזה יפני "יום הולדת שמח" בפורום באינטרנט והסתבר שהבכתי אותו קשות.

tweedle dee

New member
סייג'י ואבא שלו מציגים - שיחות מחממות מלב אל

לב: "אימא חוזרת הביתה, ואם לא תהיה זה יחמיר את המצב שלה." = אני מצטער, אני בעצם אוהב אותך ומעריך אותך. אני מבין שהייתי יותר מדי קשוח איתך ומיהרתי לקפוץ למסקנות, ואני קצת מרגיש אשם לגבי זה - ואפילו קצת מודאג, אז סליחה - ובוא הביתה בבקשה.

"חזרתי." = אני שמח שאנחנו מדברים שוב, ושסלחת לי על מה שעשיתי. אני מצטער על מה שגרמתי לך להרגיש אבל אני נבוך מדי לומר את הרגשות האמיתיים שלי, כי אני פחדן שמנסה להעמיד פנים שאני סופר קשוח. אבל בעצם אני רוצה שתהיה גאה בי.

אוקי, הבנו - אז יש דברים שלא אומרים במשפחה. אבל לפחות תגידו משהו! באמת...

אני מת על הקאנזי בן של טפיי (ככה קוראים לו, נכון?)...והוא באמת היה בולט בפרק הזה, נכון? עם כל ה-"hen" שלו... P:
יש מצב שהוא אוסאקני, זה יסביר קצת את האופי השטוטניקי, חוצפני, מחויך שלו.

לגבי האבא, תראי... עם מקצוע כמו הנהלת חשבונות - עד שמישהי אשכרה מתעניינת במה שהוא עושה, ברור שהוא יהיה בשמיים לא?

אבל ברצינות. זה באמת נשמע קצת הזוי...

גם הקטע עם מנאמי היה קצת לא ברור - היא מצהירה שהיא אוהבת אותו רק כדי לשים את הדברים על השולחן? (ואז, למה הוא צריך לענות לה מה הוא מרגיש, ולמה היא מודה לו שהוא עונה לה מהר?) או שהיא מנסה לראות אם גם הוא בקטע? (ואז זה די הזוי שהיא מנסה לגרום לו לבגוד על ידי הצהרה ישירה כזאת של אהבה...)

הקטע של הנקו תמיד נראה לי מוזר, לא שחתימה היא אסמכתא הרבה יותר אמינה אבל בכל זאת. ועדיין קריאת עתידות בהאנקו? זה כבר משהו אחר. P:

לגבי מר בחור, אני חושב שהוא בעיקר נבוך. אני יודע שאני הייתי נבוך בסיטואציה כזאת במקומו. זאת אומרת - סבבה, אז הצקת לבחורה למוות והיא הסכימה לצאת איתך - אבל לעשות מזה עכשיו איזה מסיבה משרדית שלמה? תרגיע אחי, קודם כל תגיע לדייט שני... ;)

הקטע עם העוגות היה... טוב, בערך כמו בתמונה.
אבל אני חושב ששתיהן דווקא עשו אחת לשנייה טוב עם הקינטורים האלו. הן היו צריכות מישהו שיגיד להן את הדברים בפנים. בעיקר מנאמי.

Mondsee

New member
הצחקת אותי עם הפרשנות לשיחה

לגבי טפיי, השחקן שמשחק אותו הוא מקיוטו ומלהקה (קנג'ני 8) שהדגש שלהם זה על השטותניקיות והאופי הקנסאני שלהם, אז אולי אימצו את זה לתפקיד שלו.

innocence

New member
פירוש מעולה!

ממש תפסת את מהות הפיל שבחדר.
אלוהים ישמור, אני יודעת שאתם יפנים - אבל דברו אי פעם.

למעלה