Freeter, ie wo kau פרק שלישי

herouth

New member
Freeter, ie wo kau פרק שלישי

לא היו הרבה התפתחויות חדשות בפרק הזה, אלא יותר הרחבות למה שראינו בפרק הקודם. האמת היא שחשבתי שעניין השכנה המתעללת יתגלה רק בשלב הרבה יותר מאוחר של העלילה, אבל עכשיו בעצם ברורה הכותרת של הסדרה כולה. עד עכשיו ראינו רק את ה"פריטר", מעכשיו אנחנו מבינים למה הוא רוצה לקנות בית.

בינתיים האבא מפריך את כל תחזיותיו של tweedle dee. מפרק לפרק הוא רק נעשה יותר בן-זונה. הצורה שבה הוא מתנהג לאשתו גורמת לי לחשוב שאם כבר היא עוברת דירה, עדיף לה להשאיר אותו בדירה הישנה. שיתמודד עם השכנות לבד ויצעק עליהן שזכותו לעשות מה שבא לו עם הכסף שלו.

מה שכן, מנקר בי איזשהו ספק לגבי השאלה אם הבחורה שהוא פוגש היא המאהבת שלו. הקטע הזה עם לתת לה כסף לא מסתדר לי עם מאהבת. כן, מאהבת זה עסק יקר, אבל בדרך כלל מדובר בשווה-כסף: מלונות יקרים, תכשיטים, מסעדות וכו'. וגם אף אחד לא מתנצל בפני המאהבת שלו ש"מצטער שאין לי יותר". אולי היא איזו בת-מחוץ-לנישואין שלו? או מנישואין ראשונים?

איזו באסה לחיות ככה ב"חברה של עקרות הבית". היה לי מספיק מחרמות, נידויים ומלכות כיתה בבית הספר היסודי. למה הדברים האלה צריכים להיגרר אל עולם המבוגרים? אני יכולה להבין סכסוך שכנים, שאחד מתלונן שהשני עשה לו ככה, והשני טוען שהשכן לא מתחשב, והסכסוך מתדרדר עד כדי ניקוב צמיגים הדדי. זה עניין יותר של איך כל אחד רואה את הצדק שלו. אבל הקטע הזה של חבורה שלמה, בהשפעת "מלכת הכיתה", שמתעללת באדם אחד. גועל נפש. האם זה רק משהו בסדרה או שזה מבוסס על מציאות?

מעצבן אותי שאצל הרופא, כולם משוחחים ביחד, והרופא נותן הוראות לאמא, ואז מוציאים אותה והוא נשאר לדבר עם המשפחה. הלו? היא הפציינטית, מה אתם מדברים מאחורי הגב שלה? מה אתם משאירים אותה לבד ובידיעה שיש אינפורמציה שלא חולקים איתה? מה היא, קטינה?

בפרק הזה מגלים שמיס פרפקט מסתירה (לפחות מאנשים חדשים) כתם אפל בעברה: כנראה שהיא גרמה לתאונה שגרמה למישהו לנכות או אפילו מוות. או לפחות היא מאשימה את עצמה בזה. בטח בפרק הבא נגלה בדיוק במי מדובר ולמה.

הקטע הזה של "מתי אתה נעשה מבוגר" קצת הצחיק אותי. זה נכון שיש אנשים שמתנהגים כמו ילדים גם כשהם מעל גיל צבא (ואני לא מדברת רק על להריץ קטעים שטותיים. אני מדברת על להתנהג בחוסר אחריות ובחוסר עצמאות, להתעלק על אחרים ולהאשים אחרים) אבל מצחיק אותי שהם מגדירים את המעבר מילד למבוגר על בסיס עבודה. נו, יפנים.

לפחות האחות לא לוקחת את החותנת שלה יותר מדי בלחץ. "היא כתבה לו בעצמה את החיבור", היא אומרת לסייג'י. אבל איזה דוד מעאפן הוא סייג'י? אומר לילד בפרצוף שאין דבר כזה גיבורי על, ושלהיות מבוגר זה לעזוב את החלומות ולהסתגל למציאות. כמו להגיד לילד אמריקני "סנטה קלאוס לא קיים".
(לא שצריך לשקר לילדים, אבל ילד שכבר מאמין באיזו שטות, לא צריך לתת לו שני בוקסים בפרצוף). לגבי הסבא (האבא שלהם), שלא קונה לנכד צעצוע, בדבר אחד הוא צודק: לא צריך לחנך את הילד ללמוד בשביל שוחד...

tweedle dee

New member
הוא היה חייב להגיד את השם של הסדרה מתישהו...

אחרת זה לא היה עובד. הא? אני רואה בכל פעם את ה"פרק הבא" בסוף הפרק אז דיי ספילרתי לעצמי שהסיפור הזה הולך להתגלות. אבל לא ניחשתי עד כמה זה חמור - 10 שנים של התעללות? מה נסגר עם השכנה הזאת?

וחוץ מזה - זה כל כך מעצבן שהם צריכים לעבור כי השכנה הזאת מתעללת בה. אני מניח שזה הדבר הנכון, כי הם כבר לא יוכלו לתקן את הרושם בשכונה, ואין להם ממש אמצעים לטפל בשכנה הזאת - אבל זה יותר מדי פאסיבי, וזה גם לא צודק... בכל מקרה, לפחות הייתי בא אליה ואומר לה להפסיק עם השטיות.

ואני לא חושב שזה קטע של "מלכת הכיתה," הבעיה היא ששמועות יכולות להיות גורם מאוד חזק ביפן. בקרב קהילה קטנה ורכלנית של אנשים (כמו עקרות בית מבוגרות) הן יכולות להיות ממש מסוכנות. ואם יש לך מצד אחד אישה מאוד אגרסיבית שמפיצה שמועות קשות על אישה עדינה יותר שלא ממש יכולה לשלול אותן.. זה די קל להסיט את השכונה נגדה. חוץ מזה יש לי תחושה שיש משהו שאנחנו לא יודעים עדיין שבגללו היא לא מעזה להתעמת עם השכנה - אולי זה קשור לאישה שבעלה פוגש? (שוב ניחוש פרוע, ובינתיים הניחושים שלי לא מוכיחים את עצמם P:)

האבא באמת מתגלה יותר ויותר כטיפוס דוחה ומעצבן. לאורך הפרק היו כמה וכמה קטעים שממש ייחלתי שמישהו יעיף לו איזו סטירה. אבל עדיין, התחושה שלי היא שדברים שמתגלים כל כך מוקדם בסדרה חייבים לקבל אור חדש, או לפחות להשתנות איכשהו בהמשך. מצד שני אם זה ימשיך ככה אני באמת אצטרך לאכול את הכובע.

(אגב, אני מעדיף "עומר." tweedle dee זה כינוי שאימצתי לפני שנים כשנרשמתי לתפוז ועכשיו אני כבר לא ממש יכול לשנות את זה P: )

לגבי ה"מאהבת," אני מסכים איתך שמשהו פה לא מסתדר. בהתחלה חשבתי שאולי מדובר במארחת שהוא פוגש מחוץ לשעות העבודה, אבל הוא לא נראה כמו מישהו שיכול להרשות לעצמו את זה. ובכל מקרה, משהו פה באמת נראה לא נכון.

דווקא במקרה הזה אני חושב שזה היה נכון להתייעץ עם הפסיכיאטר בזמן שסומיקו לא שם. עצם האיזכור של הנושא לפניה גרם לה להתקף מטורף - אם היו עושים את כל השיחה הזאת בנוכחותה זה היה יכול להיות ממש רע. מצד שני, היו יכולים לעשות את זה בצורה קצת יותר אלגנטית...

סייג'י באמת היה מגעיל לאחיין שלו. מעצבן אותי שאייקו לוקחת את זה בכזאת שלווה. היא הייתה צריכה לנער קצת את אחיה. אני מקווה שהיא באמת לא לוקחת את חמותה ברצינות מדי. היא באמת חתיכת פוצית לחוצה ומתנשאת... אני מחכה שהיא תגיד לה כבר משהו. למרות שיש מצב שזה לא ייקרה אף פעם.

ומה נסגר עם הקטע הזה של "זה היה החלום שלי לבנות גשרים מאז אותו היום כשהייתי ילדה..." בין זה ובין "זו החלטה בגלל טראומה מאירוע שקרה לי כשהייתי ילד" - נראה לי שאלו המניעים הכי נפוצים בתרבות היפנית הפופולרית לכל דבר שהדמויות נחושות לעשות. אם לשפוט לפי דרמות, אנימה ומגנה - כל היפנים בעולם מונעים כל החיים לפי מה שקורה להם בין היום הראשון בגן והיום האחרון ביסודי... אין פלא שסייג'י מרגיש כמו כישלון.

אותי שיעשע ה-"כשאת אומרת לא, למה את מתכוונת" של הבחור שהתחיל עם המזכירה. מסתבר שגם ביפנית האסטרטגיה הזאת קיימת - ולפחות בסדרה הזאת הנודניקיות משתלמת. אני לא יודע מה לחשוב על זה. היה יותר הגיוני בעיני שהיא תתן לו איזו סטירה. אבל זה היה מצחיק. :)

אה כן, ושמחתי ללמוד את ה- 半人前 וה- 一人前 , לא שנראה לי שאשתמש בהם... אבל זה קצת הזכיר לי את צ'רלי וחצי, אז אני די בטוח שאני אזכור את זה. D:

herouth

New member
אולי אתה צודק ומדובר במארחת

בפרק הקודם ראינו שהוא מושך כמות רצינית של כסף מהכספומט לפני שהוא נפגש איתה. יש מצב שאז זו היתה פגישה "אמיתית" ובפרק הזה זו פגישה של 10 דקות שהיא מוכנה לעשות "על חשבון הבית" והוא בכל זאת רוצה "לתת משהו".

יש מצב שהוא מפנה כספים לכיוון הזה מזה זמן רב ובגלל זה הוא לא קנה בית מלכתחילה. הקטע הוא שהוא אפילו לא מתבייש...

נראה שביפן, כשאתה מגיע לתיכון אתה מפסיק לחלום. אתה נכנס למכונת הבשר, והזיכרון היחידי של איזשהו אינדיבידואליזם הוא אי שם מבית-הספר היסודי.

אני חושבת שביפן הרבה פחות מודעים לעניין הזה של סופיות הסירוב וההטרדה שיש בהמשך חיזורים אחרי מישהי שאמרה לך במפורש שהיא לא מעוניינת. גם אני באיזשהו שלב הייתי מתעצבנת, כי רבאק, אתה יפני, אתה אמור "לקרוא אוירה". אבל אולי הם צריכים קצת נופך "רומנטי" לסדרה, ומן הסתם בקו העלילה הזה, בסוף ההיא תבין שהשיקולים הקרים שלה לא יביאו לה אושר אלא רק הבחירה במישהו שבאמת אוהב אותה ולא נכנע ידה ידה ידה.

johnny d

New member
半人前

הצחיק אותי גם כן :)

גם לי נראה שיש סיבה שהיא לא מתעמתת עם השכנה, ונשמע מאוד הגיוני שזה קשור לבחורה שהבעל פוגש.

innocence

New member
אני רוצה להיות אולטראמן!

לולז, הצורה שבה הסבתא הגיבה היתה פשוט הורסת.
היא פשוט חיה בכזה סרט רע. כאילו. הילד בן 6. זה שהבן שלך החליט בגיל 6 להיות רופא זה יופי טופי לו, אבל תני לנכד שלך לגדול.

הבחורה שהוא פוגש נראית כמו חצי מהגיל שלו לפחות. אבל זה בתשלום, אזז אני מניחה שזו הסיבה. עלוב קצת.
אולי בסופו של דבר אנחנו אמורים להאמין שזו נערת ליווי ובעצם זה לא? לא יודעת אם היפנים הולכים כל כך הפוך על הפוך.

אני לא זזוכרת מה רציתי להיות כשהייתי קטנה. אני לא זוכרת אפילו אם היה לי איזה חלום של משהו שרציתי להיות. זה תמיד נורא מציק לי. מעניין אם גם לי יש איזה חיבור כזה שיזכיר לי P:

מצד אחד, אקארי קצת מבאסת כי היא מראש החליטה שהיא רוצה משהו אחד, מצד שני - הבחור ממש מציק לה. זכותה להחליט שהיא לא רוצה אותך @_@

הסוד המלוכלך של השכנה התגלה! עכשיו אני עוד יותר סקרנית מה האמא עשתה כדי שהכנה תגלה כזו עוינות כלפיה, או שהיא פשוט קורבן אקראי כדי להיראות טוב יותר בעיני השכנות האחרות?

גאד, אני שונאת את האבא.
ואני כל כך שמחה לראות שהיחס כלפי הפרעות ומחלות נפש הופך לחיובי יותר עם השנים, לפחות אצל הדור הצעיר.
והקטע של "אני אבזבז את הכסף שלי איך שבא לי ואתעלם לחלוטין מזה שיש לי משפחה, ושהסיבה היחידה שאני יכול להמשיך לעבוד בעבודה המכניסה שלי זה כי יש לי אישה בבית שדואגת לכל מה שאני לא רוצה לעשות" אררררררר!!

בנימה לא קשורה - לא הבנתי מה מזג האוויר שם. כולם עם חולצות ארוכות, אבל מכנסיים קצרים...

herouth

New member
אני, כשהייתי קטנה רציתי להיות מדענית

...ולזכות בפרס נובל. איכשהו, זה לא יצא.

אני חושבת שבדינמיקות האלה הקורבן הוא לא בדיוק אקראי, אבל זה יכול להיות כל מיני טריגרים: אולי באמת היא טעתה פעם פעמיים בזבל והשכנה התעצבנה מזה. אולי היא היתה יותר יפה ויותר מוצלחת מהשכנה. העניין הוא שאם כבר פעם נהגת בחוסר צדק כלפי מישהו, מנגנון ההצדקה העצמית גורם לך להסלים את העניין - את אומרת לעצמך שבעצם זה מגיע לו, ובסופו של דבר מגיעה לכך שאם לא תמשיכי לנהוג כלפיו בחוסר צדק, אז כאילו יצאת אידיוטית מההתחלה, אז לדברים האלא יש נטיה רק להעמיק.

johnny d

New member
הקטע עם הכסף לא מסתדר לי

שאלתי הרבה יפנים בזמנו על נושא מי מנהל את העניינים הכספיים, כולם אמרו שזה תלוי אבל ברוב המקרים זה הבחורות שמחזיקות בכסף ומחליטות מה עושים איתו (גם ולמרות שברוב המקרים של הדור הקודם רק הבעל עובד.)

אז לראות מישהו שאומר שהוא יעשה מה שהוא רוצה עם הכסף, כנראה אומר שאו שהוא חתיחת אידיוט (מה שלא מסתירים) או שמשהו באמת מוזר קורה שם.
לא ברור לי איך זה מסתדר עם שאר הדברים המוזרים במשפחה הזו.

herouth

New member
האמת היא שגם לי זה היה מוזר.

בעיקרון בעל יפני טיפוסי מביא את כל הכסף שהוא מרוויח ישירות לאשתו, והיא אחרי זה מקציבה לו דמי כיס.

אבל נראה לי שדי ברור שבמשפחה הזו זה לא ככה והאבא הוא מה שנקרא בריון כלכלי.

innocence

New member
גם אני חשבתי על זה.

אני תוהה האם זה כי הבעל אידיוט מוחלט וחסר רגישות, האם זה כי המשפחה מראש לא מי יודע מה מתפקדת, האם זה כי האב ידע שלמעשה אשתו סובלת מאיזו הפרעה רפואית שגרמה לו להחליט לדאוג לכספים...
הרבה שאלות.

semuelf

New member
מכנסיים קצרים

כן, ככה זה לפחות בטוקיו. אנשים הולכים עם חצאית / מכנסיים קצרים ומעיל.

הסבירו לי פעם שזה משהו בחשיבה, שצריך להגן על הבטן, וכל עוד שהבטן חמה הכל טוב. או משהו כזה.

tweedle dee

New member
האמת היא שזה לא רק קטע יפני

כשלמדתי לתואר הראשון בירושלים, תמיד הייתי רואה סטודנטים אמריקאים (עד כמה שהבנתי בעיקר חברה מצפון ארה"ב וקנדה) שהולכים בשיא הקור הירושלמי עם מכנסיים קצרים וחולצה ארוכה.
גם אז תהיתי על הקטע הזה... יש לי הרגשה שזה לא ממש קטע הגיוני. מצד שני, מה באמת הגיוני במכנסיים ארוכים וחולצה קצרה, חוץ מההרגל?

innocence

New member
הרבה יותר הגיוני

ולו רק כי ג'קטים, מעילים וסוודרים קל מאוד למצוא כמשהו מעל. מעולם זאת טרם המציאו מעילים לרגליים למקרה שמתקרר.

tweedle dee

New member
גם באמצע הקיץ?

זה לא נראה מאוד מוזר ללכת בג'ינס וטי-שירט בקיץ אבל לא כך לגבי חולצה ארוכה ומכנסיים קצרים.

בכל מקרה חיפוש קצר בגוגל מראה שגם GQ אומר שאפשר לצאת מזה אופנתי איכשהו..
http://www.gq.com/style/style-guy/jeans-and-pants/200607/shorts-long-sleeve-shirts

ובלוגר יפני כלשהו שמקשר את הלבוש הזה, אם אני מבין נכון, לסתיו:
http://birthday04.exblog.jp/17897489/

innocence

New member
כמובן שגם בקיץ

ואולי אפילו בעיקר.
המזגן זה נוראי, ואני מחוייבת להסתובב עם ג'קטים כל הקיץ כי במקומות ממוזגים אני פשוט קופאת.

tweedle dee

New member
אם כך אולי

מכנסיים קצרים באופן כללי זה דבר טיפשי? כלומר, חוץ מאשר אם את הולכת לים או משהו כזה.

אבל אני גולש לגמרי מהנושא כבר. ;)
הנקודה העיקרית שלי הייתה שזה לא רק "קטע יפני." בין אם זה הגיוני או לא.

innocence

New member
עבורי? כן,

אלא אם כן אני יום שלם בחוץ.
או אם אני לובשת במזג אוויר קריר יותר עם גרביונים מתחת P:
אין לי ספק שיש אנשים שיכולים להיות עם מכנסיים קצרים גם במיזוג.

אבל כן, זה לא קטע רק יפני, רואים את זה בהרבה מקומות, וגם אז אני לא מבינה את זה P:

johnny d

New member
אני כל פעם מתפלא

איך אתם מגיעים לכל מיני מסקנות אפלות.
אמנם השכנה אכן מרשעת כפי שציינתם, אבל האבא מגעיל ככל שיהיה, לא עשה דבר עם אותה בחורה שהוא נתן לה כסף, אולי הוא משלם לה לשים עין ולעזור לאישתו בצנעה ?
אולי היא עושה בשבילו עבודה אחרת, משקיעה כסף לעתיד, חוקרת פרטית (יש הרבה חוקרים פרטיים עם יכולות על במנגות ואיכשהו כולם בתיכון!)

דיי ברור שהולך לנו להיות כאן איזה זוג רומנטי, שכן חס וחלילה למה לכל הרוחות שהם ידברו אחד עם השני על דברים פרטיים אם הם לא משפחה ממש קרובה או זוג עתידי :)

החותנת שלה מעפנה אכן, אם זה הייתי אני באמת הייתי זורק אותה מהבית...
אבל ביפן לא עושים דברים כאלו כנראה.

מה שכן עושים ביפן, במידה והשכנה לא שייכת למאפיה, זה ללכת למשטרה ולהגיש תלונה על הבחורה.
זה סביר, זה הגיוני, וזה היה גומר את הבחורה ואת משפחתה מבחינה חברתית.

herouth

New member
תלונה? אתה בטוח שלהכניס בקבוק זכוכית

...לשק של בקבוקי פלסטיק זו עבירה על החוק? סכסוכי שכנים הם תמיד עסק בעייתי מבחינת המשטרה, כי הרבה פעמים ההטרדות ההדדיות לא מגיעות לכדי עבירה של ממש. לפחות לא עבירה פלילית (המשטרה אחראית לאכיפה של החוק הפלילי בלבד. עוולות אזרחיות יש לתקן באמצעות תביעה אזרחית. לפחות ככה זה בישראל, אבל לא הבאנו את זה מהאוויר - יש הבדלים בין סוגי עבירות ואילו מהן שייכות למנדט של המשטרה גם במדינות אחרות).

Mondsee

New member
תגובה מאוחרת כי הייתי בחופשה

לא הספקתי לראות את הפרק שוב ככה שקשה לי לכתוב בלי לספיילר כי אני לא בטוחה מה היה בדיוק בפרק, אבל בהסתמך על תגובותיכם:

אני לא מבינה למה סאיג'י לא התעמת עם השכנה כשהוא ראה שהיא זאת שמחזירה את הזבל. חוסר התגובה שלו ממש מעצבן.

אני לגמרי בעד להגיד לילדים שאין סנטה קלאוס, או גיבורי על, זה נראה לי הדבר הנכון לעשות.

למעלה