Freeter, ie wo kau פרק שמיני

herouth

New member
Freeter, ie wo kau פרק שמיני

נלך לפי תתי-עלילות:

השכנה והנוכל: הנוכל אכן מוכר לה שלט חדש לדלת, וגם מצליח למכור לה כדור בדולח. אבל עד שאנחנו מספיקים לצחוק לאידה, ולהניד ראש למערכת היחסים שלה עם הבן המלעון, שלא השתפרה במילימטר (כמובן), לאחר שהיא מגלה שהכל רמאות, היא רואה את מערכת היחסים הטובה בין סומיקו לסייג'י, חמתה בוערת בקרבה והיא אשכרה מזמינה את הרמאי לרמות את סומיקו. ונראה שסומיקו בולעת את הפיתיון. כך שאני מנחשת שכל הכסף שסייג'י בשמחה רבה הכריז שהולך להספיק לעבור דירה (איך בדיוק?) הולך להתבזבז על ההוצאות שסומיקו תוציא על העסק הזה. אני רק מקווה שימצאו דרך לגרום לשכנה לשלם על זה.

האחות והחותנת: לפתע פתאום מופיעה המדאם בבית הוריה של האחות. האבא מיד מתחיל להשתחוות ולכרכר מסביבה. כלומר, כמעט. שהוא אידיוט עם מקל תקוע בתחת כבר הבנו? הבנו. למרבה המזל סומיקו מתערבת באמצע השיחה המטומטמת שלו עם בתו ("היית אמורה קודם להתחתן ואז להיכנס להריון!") ומרגיעה את העניינים - פעמיים. כל אש שהאבא מדליק, היא שם בשביל לכבות. בכל מקרה, חוזרת החותנת הביתה ומתחילה לדבר עם האחות על זה שהיא אמורה להסתיר את הדיכאון של האמא. ונשאלת השאלה: איך בדיוק היא יודעת ממה סובלת האמא? מישהו עמד וסיפר לה? לא משנה. האחות, שכבר מזמן הגענו למסקנה שהיא בחורה עם נפש איתנה ביותר, אומרת לחותנת שלה בדיוק מה היא חושבת עליה, על צורת האימהות שלה, ועל הקשר שלה לרפואה לאור דעתה על חולים פסיכיאטריים. סחתיין על הסדרה הזו והלגיטימציה שלה לפגועי נפש.

כי תכל'ס, מה תעשה החותנת? אין לה סמכות להורות על גירושין...

סייג'י והאבא: נו, הולכים עוד שלב ברפורמה של דמות האבא. עכשיו הוא אשכרה שמח כשסייג'י מקבל הזמנה לראיון שני. נו טוף, סייג'י נתן לו הרגשה שהוא שותף. הבוס אומר לסייג'י "תהיה גבר - תהיה סמרטוט", כלומר, תאכל קש מאבא שלך, תסתום את הפה ותלטף לו את האגו, זו הדרך להשגת שלום בית. "אבא שלך הולך כל יום לעבודה המשעממת שלו בשביל המשפחה!" - תירוץ יפה, אם עד לפני שבוע הוא לא היה מעביר כספים לבחורה זרה לגמרי רק כי היא ליטפה לו את האגו המקצועי.

מעניין למה לא ניצלו את ההזדמנות שסייג'י עושה את עבודת החשבונאות של חברת הבניה בשביל לקרב את האבא ואותו. הרי חשבונאות זה המומחיות של האבא. בהתחלה כשראיתי שכל הספרים הם ידניים ולא ממוחשבים הייתי בטוחה שעשו את זה רק בשביל שהאבא יוכל להתמודד איתם כהמשך לבעיית המחשבופוביה שלו, אבל לא ניצלו את ההזדמנות.

לעומת זאת, כל הקטע הזה של "בסוף שבוע אחד אני ממחשב את כל החברה" הרג אותי מצחוק. ממש אתנחתא קומית. ראשית, ערימה של מסמכים שאין שום סיכוי שתועבר למחשב במהלך סופ"ש עושה זאת. שנית, היא עושה זאת בדרך של סריקה... אבל פיית המחשבים הקסומה דואגת לעשות לא רק OCR לטקסט, אלא גם להכניס אותו לגיליון נתונים בצורה הגיונית שתאפשר לבצע עליו כל מיני פעולות מאגיות כגון חישוב של יעילות העבודה, קישור להזמנות ועוד ועוד.... שמעו, אם הבן-אדם יכול לעבוד ככה, הוא לא צריך לחפש עבודה קבועה, הוא יכול לפתוח חברת מחשוב ועיבוד נתונים משלו ולהרוויח מיליונים.

מנאמי והשדים שלה: היא מצליחה סוף סוף להיפטר מהשד של קורבן התאונה הקודמת (אחרי שהורידה מעצמה את הקוף של ההתאהבות האינסופית בסמפאיי שלה בפרק הקודם), אבל זה היה קצת בדרך של דאוס-אקס-מאכינה: באורח פלא, בדיוק אשתו של הברנש (שעזבה אותו אבל ממשיכה לחפש עבורו עבודה? הא?) מצאה לו עבודה וביקשה שיבוא הביתה. מה? מה?? אז הוא מפטיר לעברה של מנאמי שהיא יכולה להפסיק להאשים את עצמה ופוסע בצליעה לעבר המחר. יאיי.

סייג'י מצליח שוב להתקדם לראיון עבודה שני (זו כבר פעם שניה, אגב, אף על פי שזה הוצג כאילו זה איזשהו נס), אבל אנחנו מקבלים רמז מקדם לזה שהוא כנראה לא יעזוב את חברת הבניה. מעניין באיזו קונסטלציה בדיוק הוא יישאר שם. מה, פריטר לנצח? או שיקבל עבודה קבועה בתור אחראי מיחשוב ועיבוד נתונים (נו טוף, כמו שאמרנו, יש לו בזה יכולות מאגיות).

והבוס? הוא מתפקד שם על תקן מאסטר יודה: זה שתמיד חכם ותמיד צודק ותמיד מראה לאחרים את הדרך (כולל לימאגה, שאמור להיות בכיר ממנו, אם הבנתי נכון).

johnny d

New member
הסדרה הזו הזויה לגמרי

1. אבל לתת מידע לגבי איך ניתן לרמות בחורה בטיפול פסיכיאטרי זה כבר מעבר לסתם פלילי.

2. בקשר לליטוף האגו המקצועי, זה זנות לכל דבר ביפן.
עד היום לא הצלחתי להבין את המקומות האלו שאתה משלם כסף בשביל לדבר עם בחורות.

3. דווקא הקטע של למחשב את הכל בסופשבוע לא נראה לי הזוי בכלל.
בכמה שעות ביפן, נובוקו שאינה אשת מחשבים, סרקה עם OCR כמה אלפי דפים של ספרים שהיא רצתה שיהיו לה בישראל.
עוד איזה הבדל קטן בין טכנולוגיה ביפן לישראל, שם זה עובד ויש מכונות שעושות את זה.

מה שהפתיע אותי שהוא עובד עם סורק שצריך להזין לו דף דף.

בכל מקרה, אם בן אדם יכול לעשות את העבודה של לעבור על מספר דפים כלשהו בסופשבוע ולקרוא אותם, אפשר להכניס את זה למחשב באותו הזמן גם בלי לסרוק דבר.

4. בקשר לברנד ואישתו שמצאה לו עבודה... הסדרה הזו מציגה את כל הגברים בסדרה כחסרי תועלת לחלוטין, כולל סייגי שבלי הכוונה מהבחורה והבוס לא היה מגיע לשום מקום עד כה.

herouth

New member
נו, אבל הבוס בעצמו הוא גבר.

בכל מקרה, מה עובר עליך, לסרוק ספרים למחשב זה לא אותו דבר כמו להזין אותם בצורה הגיונית לגיליון נתונים. איך לעזאזל הנתונים ייכנסו לטורים ולשורות הנכונים בגיליון נתונים? זה לא סתם תמונות סרוקות, צריך לעשות על זה סיכומים ולקשר לזה נתונים אחרים.

רק לשפר את התמונות ולתקן את ה־OCR יכול לקחת לך שעות.

גם הטענה שלך שאם הוא יכול לעשות את החשבון בסופ"ש אז הוא יכול להזין בסופ"ש איננה נכונה. אתה יכול לקחת טור של מספרים ולהזין אותו למחשבון ולקבל תוצאה, ואתה יכול לקחת טור של מספרים, להזין אותו לגיליון נתונים, להוסיף נוסחה, והנוסחה תחשב לך את הסיכום. כשמדובר בטור אחד, זה לא נראה הבדל משמעותי, אבל כשאתה מסכם עשרות רבות של טורים, אתה צריך זמן לתכנון של כל הגיליונות ככה שכל הנתונים "יתחברו" לך ותוכל אחרי זה להוציא דוחו"ת לפי תאריכים וכו'. ואתה צריך זמן להכניס את כל הנוסחאות, מעבר לזמן של רק "הזנה". תוסיף לזה את כל הדברים ההזויים שהוא עשה שם (קישור למלאי, קישור לנתוני עובדים, וכו') - אין חיה כזו.

johnny d

New member
אז מה כולם הפסיקו עם התוכנית ?

כי אני כבר סיימתי, וראיתי את הספיישל.
נראה לי תוכניתהבאה צריכה להיות 3 פרקים, איכשבו בפרקים הראשונים יש יותר משתתפים.

Mondsee

New member
אני הגעתי למסקנה שאין לי דברי חכמה להגיד

אני חושבת שאני רואה סדרות בצורה שונה לחלוטין מכם.
המדד שלי לאם סדרה טובה או לא היא אם היא מעניינת אותי, אם בא לי לראות ואם אכפת לי מהדמויות. הניתוחים שאתם עושים פה כמו אם אפשר או אי אפשר למחשב את המשרד ביום נראים לי לא רלוונטים. ההקשרים בתרבותיים נראים לי מעניינים הרבה יותר, לראות איך משפחה מתנהלת ביפן לעומת ישראל נראה לי מעניין, אבל לנתח כל פסיק שקורה שם זה לא דיון שיש לי מה לתרום לו.

אני יכולה להגיד שמבחינתי החצי הראשון של הסדרה היה מעניין יותר, החצי השני התדרדר קצת.

אני בעד לראות דורמה ספיישלים. זה שעה וחצי חד פעמית והרבה יותר קל להתחייב לזה.

milly12

New member
סליחה, השבוע עבר מהר מידי

ובלי להרגיש הגיע כבר חמישי

בסופו של דבר, העצות שסייג'י קבל מאבא שלו היו באוד בסיסיות ועזרו לו רק חבל שזה היה מלווה בכל כך הרבה דרמות מיותרות.

מה שלא כל כך הבנתי זה באיזו חברה האבא עובד, בחברה שנחשבת לחברה טובה? בניגוד לחברה שסייג'י עובד בא שנחשבת לחברה פחות טובה כי היא קבלן משנה? אני לא כל כך מבינה במשכורות ביפן אבל המשכורת שהוא קיבל נראית לי גבוהה כמשכורת חודשית. בנוסף, מבחינת משכורת פר שעה ידוע לי על בייטו שמקבלים שם גם 800-850 יין לשעה. 1,700 יין נראה לי משכורת מאוד מכובדת.

herouth

New member
העניין הוא לא גובה המשכורת.

המשכורת של סייג'י גבוהה כי מדובר בעבודה קשה שאין לה הרבה ביקוש. גם כאן בארץ, בענף הכרייה למשל המשכורות גבוהות יותר מבהי-טק.

אבל הבעיה היא לא החברה שהאבא עובד בה או החברה שסייג'י עובד בה. אולי ברמה מסויימת כי החברה שבה סייג'י עובד היא קטנה וזו של האבא גדולה. העניין הוא שהעבודה של סייג'י היא באיטו והעבודה של האבא היא "עבודה קבועה" נחשקת.

milly12

New member
כלומר לפי הסדרה עדיף לעבוד

במקום שבו תהיה עובד קבוע גם אם המשכורת נמוכה והתרבות האירגונית לא משהו, העיקר שאתה "עובד קבוע". לא יכולה להגיד יד שאני מסכימה עם המסקנה הזאת אבל אבל אני לא יפנית. לפי זה, עדיף להיות עובד קבוע גם אם זה בחברה קטנה מאשר בייטו בחברה גדולה...וזה בחברה שמציגים את מקום העבודה לפני השם...

milly12

New member
אכן, החותנת...

איזה אגו. העובדה שהיא לא טורחת להרים טלפון לפני שהיא באה פשוט מראה עד כמה היא מזלזלת באחות ובמשפחה שלה. עד כמה שידוע לי אפילו בארץ רצוי להרים טלפון לפני שקופצים ובטח ביפן ששם קביעת פגישות היא מורכבת יותר.

herouth

New member
לא רק שקביעת פגישות היא מורכבת

...בניגוד לישראל, ביפן אנשים הרבה פחות מתארחים זה בביתו של זה. כבר דובר פה בעבר על בנייני-הדירות שיש בהם חדר אירוח. כלומר, אנשים מזמינים חברים - לחדר האירוח ולא לבית. בגלל זה הרבה פעמים כשרואים עיצוב פנים יפני, מקבלים את המיטה ישר בכניסה הביתה. זה לא מיועד שייכנסו אנשים שאינם המשפחה הגרעינית...

milly12

New member
כן ידוע, דירות 1k

שתמיד חשבתי שמתאימות יותר לחתולה שלי מאשר לאנשים...
בכל מקרה בניינים עם חדרי אירוח זו אופציה אבל לא בכל הבתים יש את זה. ניתן למצוא חדרים כאלו להשכרה בכמה מאות יינים אפילו במרכזים הקהילתיים.
מהמבט הזה באמת צריך לקנא במשפחה הזאת. בית עם מקום לארח ב 50,000 יין שזה שכר דערהממש מגוחך...
מה קורה כאשר יוצאים לפנסיה? המשפחה צריכה לעבור דירה?

innocence

New member
גם אני תהיתי

למה לא ניצלו את הקטע של האודיט בשביל לקרב בין אבא לבן.
ועל הדרך גם ללמד את האבא להשתמש במחשב וליצור חיבור. פיספסו שם לגמרי.

והשכנה הזו, באמת שאני לא רוצה להאמין שקיימים אנשים ככ קטנים בעולם הזה. זה די מזעזע מה שהיא עושה כדי להרוס לסומיקו אתת החיים רק בגלל שהיא לא אוהבת את החיים שלה.

תודה לאל שהסיפור עם מנאמי נגמר, אם כי הלבוא ולהתנצל שהיא לא תבוא יותר כי "עברו לה רגשות האשמה" הרגיש לי כל כך חסר התחשבות.. סוג של "טוב, התגברתי על תחושת האשמה שלי אז.. תישאר אתה בבעסה שלך". כאילו, אין דרך טובה באמת לעשות את זה.

והאחות - *נהדרת*.

למעלה