Frequency לא התרגשתי כך מסדרה כבר זמן רב

הייזל

New member
Frequency לא התרגשתי כך מסדרה כבר זמן רב

A female police detective in 2016 discovers she is able to speak via a ham radio with her father (also a detective) who died in 1996. They forge a new relationship while working together on an unresolved murder case, but unintended consequences of the 'butterfly effect' wreak havoc in the present day.

זה נשמע בהתחלה דיבלי ומטופש והחלטתי לנסות הסדרה ברגשות מעורבים. אבל רק סיימתי לראות את הפרק ואני כבר מחכה בקוצר רוח לפרק הבא. סופסוף סדרה שעושה מסע בזמן [בערך] נכון! עם תוצאות לכל פעולה והשלכות לכל החלטה. מהדברים הקטנים לגדולים ובלי יותר מדי טכנו-בבל מטופש. this is SO Cool!

מבוססת כנראה על סרט בעל אותו שם משנת 2000,

שלא ראיתי בזמנו כי קיבל ביקורות מאד מעורבות. אבל אם את ממליצה אנסה.

אני מאוד לא אוהב את הקטע של לתקשר עם המתים

זה נראה לי נושא מאוד דיכאוני שקשה להשתחרר ממנו בצורה אמינה.

הייזל

New member
זה לא תקשורת עם המתים

זה תקשורת עם העבר.
בפרק הראשון כשהיא רק מתחילה לדבר עם אבא שלה, הוא משאיר סיגר בוער על מכשיר הרדיו שלו. באותו הזמן היא רואה את הכוויה נוצרת וצועקת עליו על כך שהוא שורף את הרדיו.

יש פתגם ערבי שאומר שמה ששיך לעבר נחשב למת

אחת הבעיות עם התופעות האלה זה שאין עצמאות ל-"מת" מלבד התקשורת עם ה-"חי", ונדמה לי מדברייך שזה גם מה שקורה פה. אולי אם זו הייתה סדרה מפוצלת שבה רואים את העולם מנקודת המבט של האב מהעבר זה היה שונה.

הייזל

New member
רואים את העבר מנקודת המבט של האב

לא נתתי דוגמאות כי לא רציתי לספיילר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוי ואבוי, זה מזכיר לי את לופר

שרבים אהבו (משום מה...) אבל אני חשתי שכשמו כן הוא: "לופ" אחד גדול... מלא בחורים שאנשים נהנו להתקשקש בניסיון לסתום, ואני חשבתי שעדיף לסתום ולא להתקשקש על בעיות שהתסריטאים היו צריכים לפתור מראש (ומכיוון שלא טרחו, זבש"ם).

הייזל

New member
לעומת זאת timeless הייתה בינונית, סבירה

אני שונאת את הסדרות האלה שבהם הבאד גיי יודע יותר מהגיבור

גלקטור

New member
תודה על ההמלצה! צפיתי בשני פרקים בינתיים ואהבתי. ספויילר:

מעניין במיוחד האתגר שנוצר כאן - חקירת רצח שלמעשה משתנה כל הזמן בגלל פעולות שנעשות במהלך חקירת הרצח. ממצאים מופיעים ונעלמים, אנשים מתים או קמים לתחיה - בהחלט אתגר מעניין ונראה לאן זה יוביל.
וכל זה בשילוב עם סיפור שחיתות במשטרה - שגם הוא משתנה, כך נראה.
בינתיים נראה שהקבוע היחיד הוא השכן, שבבירור מאוהב בה.
מקווה שימשיך להיות מעניין.

למעלה