בקריאה חוזרת הכתבה לא ממש מדייקת בהצגת המידע...
'גם מסעדת הדגים "אישפיש" [...] סגרה דלתות בשבועות האחרונים'
כמה שבועות נחשבים ל"אחרונים"? תהיתי אם זיכרוני שלי בוגד בי, אבל בדקתי, והבעלים דיווח על הסגירה בפייסבוק כבר לפני חצי שנה, ב-20/3:
https://he-il.facebook.com/Ishfish.haifa/posts/733358263508048
(גיליתי ו
עדכנתי על כך כאן ביוני).
אבל אם לא יספרו אותה ב"גל הסגירות"
הנוכחי, איך אפשר יהיה לכתוב מתחת לתמונה כותרת מטומטמת כמו "אין כבר ציר, מסעדת פרנג'ליקו במוריה חיפה"?
הרשו לי להשמיע צפירת הרגעה: הציר עצמו חי וקיים (וכציר תנועה ראשי בעיר ימשיך להתקיים גם אם כל עשרות בתי האוכל שבו ייסגרו, אבל אין חשש כזה) ולא חסרים בו מקומות בילוי, גם אם כמה נסגרו מסיבות שונות. אפשר רק לקוות שבמקומם ייפתחו טובים יותר.
לא פחות מגוחך לכתוב "לאחרונה, במקום לסגור, נרשמת גם תנועה
החוצה של בתי עסק מצליחים. בעלי המקומות מחפשים אחר מיקום חדש בחיפה ומקווים לטוב. כך לאחרונה מסעדת "טאטאמי" שעברה למרכז הכרמל [...]".
לא הצלחתי להבין איך מסעדה ש
כבר הייתה במרכז הכרמל (רבתי) עברה אליו... ובכן, מעיון באתר המסעדה התברר לי שהיא עברה לכיכר האודיטוריום. כלומר לפני המעבר היא הייתה מול הסינמטק ועכשיו היא ממש ברחבת הסינמטק... וואוו, איזה מעבר נועז! איזו "תנועה החוצה"!
(אנלוגיה לתל-אביב: זה בערך כמו שעסק "ינוע החוצה" אם הוא יעבור מרחוב החשמונאים לרחוב הארבעה...).
ותהיה נוספת על הניסוח המוזר: אם מעבר למרכז הכרמל נחשב ל"תנועה החוצה" מציר הכרמל (הכושל
), מדוע הוזכרו בכתבה "באניס" ו"אישפיש", שישבו ממש במרכז הכרמל עצמו, זו לצד זו? (ברחבה שעוברת שיפוצים ליד הכרמלית, אולי בין היתר בגלל נזקי השרפה).
עוד בגל ה"תנועה החוצה" – "מסעדת רולא שפעלה בציר ועברה לעיר התחתית (לפי בעליה בגלל תמ"א 38)".
כלומר גם כאן אין קשר ל"כישלון" מסחרי בציר אלא לסיבות אובייקטיביות של בנייה והתחדשות עירונית...
ברור שעסק לא ירצה להישאר בבניין שעובר תמ"א (רולא), באתר בנייה (אישפיש) או במקום שנשרף (באניס). אבל איך קומץ דוגמאות נקודיות ולא קשורות מעיד על כך ש"אין כבר ציר"?
נשארנו עם פרשנות אישית החותמת את הכתבה:
בעלי פרנג'ליקו, מושיקו טיילר, אמר בראיון למקומון "כלבו" החיפאי – "אם השתנו כללי משחק צריך לקחת החלטה ולהגיד שהציר הוא כבר לא מה שהיה. הבילויים בציר הם כבר לא בסטנדרט שהיה. אם פעם היו באים לכאן מנהריה, מהקריות ומכל הצפון, כיום הציר כבר לא מושך ולא אטרקטיבי. כשאתה צריך להסתמך רק על החיפאים או על הצעירים זה בעיה, מה גם שאין צעירים בחיפה, וב-23 בלילה המקום סגור".
כמובן, זה לא העסק שלו שהציע מזון נחות במחיר לא זול (בחיי שאני לא שואלת את עצמי למה הוא נסגר אלא איך לעזאזל החזיק מעמד עד עכשיו) אלא המחסור בצעירים בחיפה. אני תוהה כמה צעירים מהקריות ומנהריה באמת היו נוסעים עד לחיפה כדי לבלות דווקא בפרנג'ליקו...
אבל העיקר שיש את מי להאשים.
למען האמת אולי באמת "הבילויים בציר הם כבר לא בסטנדרט שהיה" אלא בסטנדרט גבוה יותר. לא יודעת לגבי הצעירים, אבל המבוגרים יכולים להרשות לעצמם לחצות את הכביש, לשלם יותר וליהנות ממזון איכותי בסינטה. מי שחפץ דווקא בפאב, אבל עם אוכל לא רע (לפחות בשעות הצהריים, בערב לא דגמתי) יכול ללכת עוד שתי דקות לכיוון חורב ולשבת ב"ששון" (גם הוא מקבוצת "סינטה"). מיותר לציין(?) שלא חסרים גם פאבים אחרים בציר מוריה... לסיכום, הציר ממשיך להתקיים גם בלי פרנג'ליקו. הכול בסדר.