אי אפשר להשוות בין תן ביס לכרטיס אשראי
אני לא יודע אם 6% או 12% עמלה זה הוגן או חזירות, אבל דבר אחד בטוח - אי אפשר להשוות בין תן ביס לכרטיס אשראי.
כרטיס אשראי הוא אמצעי תשלום ואין בו כוונה שיווקית או פרסומית שנועדה לכוון אותך להעדיף מקום זה או אחר. זה למעט מבצעים שיש בכרטיס אשראי כמו 1+1 וכו' ועליהם אני בטוח שחברת האשראי גובה תשלום אחר לגמרי.
באיזורים כמו הבורסה או רמת החייל - למסעדה שלא מקבלת תן ביס יהיה קשה מאד להתקיים, כלומר הכרטיס של התן ביס יוצר אצל עובדים באיזור העדפה ברורה בין מסעדות שמקבלות אותו לעומת מסעדות שלא מקבלות אותו.
אפילו שהתן ביס לא מכסה אף פעם ארוחות של חודש שלם (אז לכאורה בחלק מהחודש אפשר לאכול איפה שרוצים) עדין מחמת ההרגל וגם בגלל שתמיד כשאוכלים בקבוצה יש לפחות למישהו אחד יתרה בתן ביס - יוצא שאין כמעט פעמים שנאכל במסעדה שלא מקבלת תן ביס. זה פשוט לא קורה.
המאושרים בכתבה שאוכלים בסוף החודש ארוחת שחיתות ביתרה של התן ביס - ככל הנראה מביאים בחלק מהחודש אוכל מהבית. גם אצלנו יש כמה כאלה.
יוצא שתן ביס הוא לא רק כרטיס תשלום אלא גם יש לו ערך שיווקי/פרסומי, וגם על זה משלמים. זה בנוסף לכל האופרציה של הגביה מכל החברות - זה עולה כסף. אם זה עולה כסף בשביל 3% 6% או 12% אני באמת לא יודע.
עכשיו יבואו המסעדות ויגידו שהן שבויות של תן ביס, כי כל מסעדה שתפסיק לקבל תן ביס תאבל בבת אחת 90% מהסועדים שלה בצהרים ובגלל זה תן ביס מנצלים את זה ולוקחים עמלה מנופחת. יכול להיות, אבל אני רוצה לראות את המסעדות של רמת החייל מתאגדות, הולכות לכל החברות כאן, מגיעות איתן להסדר תשלום
שיאפשר לאנשים לאכול כשהתשלום יורד מהמעביד, מסדירות את עניין הזמנת המשלוחים, ונראה כמה עמלה הם יקחו על זה.
כל עוד אין אלטרנטיבה - אז המסעדות ימשיכו כנראה להתלונן ותן ביס תמשיך כנראה להרוויח. כשמישהו יציע פתרון אלטרנטיבי - אז תתחיל תחרות אמיתית.