מרק שועית
בעיתון הארץ יש מדור יומי בשם "מה מבשלים היום" ובו עשרה מתכונים סביב חומר גלם מסויים.
היום למשל הנושא הוא שפונדרה.
באחד הימים בשבוע שעבר הנושא היה שעועית והיו שם לפחות שני מתכוני מרק שעועית,
אחד של אייל שני ובנוסף אחד של ד"ר אלי לנדאו.
במתכון של אייל שני בשלב השריית השעועית הוא ציין שחשוב להוסיף סודה לשתיה.
תהיתי ביני לבין עצמי כי שעועית אינה חומוס. למעשה גם מהוספת סודה לשתיה לחומוס
אני מסתייג אבל ידוע לי שרבים וטובים עשים זאת. על סודה לשתיה בהכנת שעועית טרם שמעתי.
במתכון של ד"ר לנדאו שבד"כ יש לו מתכונים מעניינים הוא כתב במפורש שאסור להוסיף
סודה לשתיה או כימיקלים אחרים.
פלטתי אנחת רווחה.