שירשור כתבות מהתקשורת

prizman

New member
אנסה למצוא.

לא בטוח שיהיה לי קל. זה קיים גם בישראל?
בתאילנד קשה לי להאמין שמייבאים יין מלבנון אם כי התאנים שאני קונה מיובאות מטורקיה
והתמרים מערב הסעודית.
מישראל אני מקבל מוצרים כל הזמן אז אם ניתן להשיג את זה אז אצליח בקלות.
 
היינו בNUR בשבוע שעבר

למעשה העתק של המזללה
המסעדה קטנה וצפופה בסטנדרטים האמריקאים וגם האקוסטיקה נוראית
המסעדה היתה מלאה וברובם המוחלט אמריקאים שדיברו בקולי קולות כך שהרעש היה גדול
חלק מהמנות מוכרות היטב לבאי המזללה כגון קובנה, טרטר פלשתינאי, עראיס וכד'
המנות הן קלאסיקה של אדוני שימוש בהרבה מרכיבים באיכות טובה שלעיתים לא כ"כ מתחברים ולעיתים משהו פשוט נשאר בצד אבל הסה"כ טוב ואנחנו מאד אוהבים את הבישול לכן גם טרחנו ללכת לNUR
תפריט היין מגוון כולל יין מלבנון ומאגן הים התיכון ןושראל כמובן
השרות עדיין חייב ליטוש יש גם מלצרים דוברי עברית (לפחות אחת ששמענו אותה)
המחירים בסטנדרט האמריקאי הגבוהה לסוג כזה של מסעדה





 

prizman

New member
תוכל לפרט על יין לבנוני?

לא ידעתי שלבנון יצרנית יין.
אבל באותה מידה לא ידעתי את זה לגבי תאילנד והסתבר שכן.
מסתבר שתמיד מגלים דברים חדשים.
 

דקלה1984

New member
גם נוצרית, גם הררית, וגם בהשפעה צרפתית

ייצור יין זה בלתי נמנע

&nbsp
שאטו מוסאר הוא אחד היקבים הידועים
 

prizman

New member
תודה על המידע

לא הכרתי.
סביר להניח שלא מוסלמית.
 

דקלה1984

New member
כנראה שכבר מימי קדם

כמו שייצרו יין בארץ ישראל כך גם ייצרו יין בלבנון. אגב, יש ייצור יין מודרני גם בירדן, מצרים וטורקיה (כמובן שבכל אחת מהן יש גם אוכלוסיה נוצרית)
 
אכן שאטו מוסר הוא יקב מהולל

עקבו שיינותיו זוכים לציונים גבוהים כבר שנים רבות אבל היין בתפריט של Nur היה היין הזול ביותר ולכן נמנעתי מלהזמין אותו שתיתי יין לבן מאיי יון יין מצויין
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מגניב, זה באמת נראה כמו המזללה


ברשתות/עסקים ישראליים בחו"ל יש לי תחושה קצת מוזרה של "Home away from home". במזח 39 בסן פרנסיסקו מצאתי את עצמי פתאום מול סניף של "ללין" וזה היה קצת הזוי. אני לא קונה ברשת בישראל, אבל הייתי חייבת להיכנס, לרגע הרגשתי קצת "בבית"
. בסיור בוורשה לפני יותר מעשרים שנה מצאתי פתאום "נשיקולדה" של עלית (הכיתוב היה בפולנית) בחנות מכולת, ואף שבישראל זה לא היה מוצר שנהגתי לקנות, לא יכולתי להתאפק.
 
אני דווקא מהשומרים מרחק

אין לי רצון להיכנס לחנויות/מסעדות ישראליות בחו"ל - הרי יש אותן בבית ממילא, אם הייתי מתגעגעת אני תמיד יכולה לחזור. היוצא מן הכלל אולי הוא רק כשאני מטיילת לתקופה מאוד ארוכה של אי אילו חודשים ואז אם אתקל במקרה בבמבה למשל אשמח. אבל לא אלך לאכול במבה או לחפש במיוחד מסעדה ישראלית. זה שמותג כלשהו שאני ממילא לא צורכת הוא במקור מהארץ לא יוצר אצלי שום תחושה של בית. להיפך, אני חושדת שהוא יהיה במחירים המופקעים של הארץ...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מסעדות לא; בחו"ל אני חוגגת יותר על מה שקשה להשיג כאן


בטיול בחוף המערבי בארה"ב אכלתי יותר שרימפים, סלמון נא וכו' יותר משאכלתי בכל ימי חיי.
הדבר היחיד שחסר לי הוא סלטי ירקות אמיתיים. הם לא חזקים בזה
.
אבל לו הייתי חובבת מושבעת של אדוני, מכיוון שכבר אין "מזללה" בישראל, הייתי מבקרת, למה לא.
&nbsp
לגבי מוצרים ישראליים בחו"ל, אם פספסת את המחאה החברתית או את השוואת מחירי המילקי בברלין, המצב בדיוק הפוך...
 
לא התכוונתי לזה

אני לא אוהבת מילקי כך או כך, ולא אכפת לי מה מחירו בארץ אחרת. מה גם שההשוואה מעיר אחת לא בהכרח נכונה לכל מקום בעולם.
בכל אופן, מה שהתכוונתי הוא שכשאני מטיילת במקום מסוים אני משווה מול המחירים באותו מקום, כי תקציבי נמוך ומסעותיי ארוכים, ולא מול המחיר של אותו דבר בישראל עצמה. כך שמסעדה/חנות ישראליים לא פעם יהיו יקרים יותר מול האלטרנטיבה המקומית. בארצות יקרות ממילא אבשל בעצמי על פני ארוחות בחוץ, ואז אני יכולה לקצוץ את הסלט הטרי שלי לבד (באנגליה המקומיים אצלם התארחתי השתגעו על הסלט הקצוץ דק ובדנמרק המארחת שלי נדלקה על המג'דרה).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא דיברתי דווקא על מילקי, זו סתם דוגמה מוכרת מהתקשורת

הנקודה הייתה שמוצרים ישראליים שנמכרים בחו"ל במקומות רגילים מתחרים במחירי המקום ולכן אינם יקרים יותר, להפך.
&nbsp
בטיול אני משתדלת לא לבשל לעצמי, אני רוצה להתפנק ולאכול טוב, בפרט שזה לא תמיד מסתדר מבחינת מקום הלינה. בארה"ב אכן הכנתי לעצמי סלט ירקות בלית ברירה, אבל לא מטעמי חיסכון כי גם הירקות בסופר יקררררים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ורק רציתי לחדד שלא נכנסתי/חיפשתי במיוחד משהו ישראלי

אלא הפתיע אותי להתיקל פתאום במשהו שלא ציפיתי לו, וזרמתי עם זה כי זה סקרן אותי. לי זה עושה תחושה נעימה ולכן אני יכולה גם להבין את הסקרנות לבדוק איך מאיר אדוני בניו יורק, ואפילו תחושה נעימה כזאת של קצת ישראליות בחו"ל, במיוחד למי שאהב אותו בארץ (כאמור, את "המזללה" הוא סגר, ולכן זה לא מיותר, זה מה שנשאר).
 
אנחנו בדר"כ מעדיפים מסעדות מקומיות

אבל בניו יורק הולכיםגם למסעדות יפניות איטלקיות יוניות סיניות מקסיקניות ברזילאיות צרפתיות סרי לנקה וכד' לגבי Nur זה מקרה מיוחד מחד מאד אוהבים את אדוני והוא (כמעט) נעלם בארץ מאידך סיקרן אותנו אילו התאמות עשה לחיך האמריקאי
 

החתולית

New member
הערבים יודעים לאכול דגי ים יותר טוב מאיתנו

אודי בכור מפעיל את שוק המכירות הפומביות של דגים, הגדול בארץ. על לקוחותיו נמנות מסעדות מובילות.
בכור, הבן של זיקו דגים, מסביר למה לא נכון להגיד שאין דגים בים: "יהודים לא אוכלים דגים שערבים אוכלים כי אנחנו מפונקים. לעבוד על מרמיר בצלחת זה קשה"
&nbsp
&nbsp
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5127964,00.html
 

25306yosef

New member
אני לא הייתי אוכל דגים אצל ערבים.

וגם לא הייתי אוכל דגים סתם ככה אצל ישראלים.
 
למעלה