YNET: בנינו לבד: מסעדות אקולוגיות בארץ
כיסאות מצמיגים ישנים, כיור מסיר אלומיניום, גופי תאורה מפחיות בירה וגם בית קפה אחד בערבה שהקירות שלו עשויים מפסולת ממוחזרת: בין אם מדובר בניסיון לחסוך בעלויות ובין אם ברצון לשמור על הסביבה - המסעדות בכתבה הבאה הן ללא ספק חלק מהטרנד שהולך וכובש את העולם בניסיון לשמור על סביבה ירוקה ונקייה. יצאנו לבדוק גם מה אפשר לאכול שם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5040272,00.html
לא קראתי את הכתבה במלואה (היא ארוכה מאוד) אבל התרשמתי שרוב ה"אקולוגיה" מתחילה ונגמרת בשימוש חוזר של חומרים קיימים במסגרת עיצוב המקום וב"עשינו לבד" (שזה בפני עצמו לא בהכרח אקולוגי במיוחד) ולאו דווקא בהתנהלות השוטפת. אני בעד אקולוגיה, אבל בשלב מסוים זה כבר נראה סתם לצורכי שיווק ולא הרבה מעבר (הן העיצוב, הן הכתבה).
בעיה נוספת (עבורי) שעולה מהתמונות היא שברוב המקומות האלה העיצוב המיוחד או הוינטג'י מגיע על חשבון נוחות הסועדים. בשולחנות מקרשים, בספסלים (נטולי משענות) ובכיסאות שממש לא נראים כאילו כיף לשבת עליהם. הגעתי לשלב בחיי שיציאה אמורה להיות בילוי נעים ומהנה, ומבחינתי זה כולל גם נוחות. אם הגב או העכוז שלי סובלים, גם לאוכל משובח יהיה קשה לפצות על כך.
אגב, בין המקומות הנסקרים נמצאת גם "ביר גרדן" בחיפה, מקום שעברתי לידו לא מעט ואף פעם לא ניסיתי להיכנס – לא מרבה לשתות בירה וסגנון הישיבה שם לא ממש בשבילי. עם זאת, לנוכח התשבחות והפרגונים בכתבה (בעיקר לנקניקיות ולפיצה), אני תוהה אם מישהו ניסה ויוכל לאשר הכצעקתה...