shinigami kun - פרק שני

herouth

New member
shinigami kun - פרק שני

אני מוכרחה לציין שהפרק השני מצא חן בעיני הרבה יותר מאשר הפרק הראשון. ראשית, מר שיניגמי הפסיק להתנהג כמו רובוט! הוא אשכרה מתמרמר, מתנצל, מופתע, מתפדח ונעצב. שנית, היה סיפור מעניין ולא רק ״והיום הקורבן הוא X ומה שהוא רוצה לעשות בשלושה ימים האחרונים שלו הוא Y״.

אז המחברת כן הפכה להיות death note, אבל למזלנו, רק לפרק אחד. בדקתי, אגב, ושיניגמי קון נכתב הרבה לפני Death Note. כך שאם יש כאן חוסר מקוריות, הוא לא של שיניגמי-קון.

צ׳מעו, חברות הביטוח ביפן מה-זה תמימות... אם הם מחתימים מישהו על ביטוח, בלי תקופת המתנה, בלי לתבוע אותו על תצהיר בריאות שקרי, או להכריז שהיתה לו ״מחלה מקננת״, אז כנראה שחברות הביטוח שם מפסידות כספים ולא ברור איך הענף מחזיק מעמד...

וואי, איך הצליחו למצוא שחקן שנראה כמו האבא של קנטה? יש מצב שאלה השיניים האמיתיות שלו? מסתבר שכשמדובר בגבר, לא כל כך בעייתי למצוא שחקן מכוער...

בסופו של דבר יצא שהבוס של שימה הוא צדיק. זה אומר שלהשפיל את העובד שלך מול כולם באלימות, לקרוא לו ״גרוע מכלב״, לזלזל בו אחרי שהוא כבר עושה עבודה וכו׳ זה לגיטימי לגמרי ביפן.

וברור ששימה חייב למות בסוף. כי מה, לעובד גרוע, שאפילו רימה את החברה שבה הוא עובד, אין באמת זכות קיום. אין לו הרי שום דרך אחרת לקחת אחריות. אז הקטע הזה היה סוג של ספוקו.

קנטה המסכן - לפני שניה איבד אבא, עכשיו הוא מאבד את דמות האב המשנית שלו.

והילדים ששינו פתאום את ההתנהגות שלהם? כן, בטח.

וכמו בפעם הקודמת, גם הפעם קטע הסיום בעולם השיניגמים הזוי לגמרי. לפחות אנחנו לומדים מי איש המסתורין שאמר לשיניגמי לגמבר בפרק הראשון. אז זה הביג בוס. רגע, מה? אם הם כל הזמן היו במשרד של הבוס, איפה כל השיניגמים האחרים? בכל מקרה, הסיפור על זה שהשיניגמי שלנו אחראי לכניסתו של השטן לעולם לא מחזיק מים. למה, אם הוא לא היה מאבד את המחברת אלא מדווח כרגיל וממשיך לנפטר הבא, הוא היה עוצר במשהו את השטן? הרי כל הזמן מדגישים לנו שהוא בדרג נמוך וחסר סמכויות.

אז השטן ירד לארץ. ומה שמדגיש לנו שהוא השטן הוא, כמובן, העובדה שהוא לבוש באופנה אלטרנטיבית.
בטח נגלה בפרק הבא שיש לו -
- פירסינג!

innocence

New member
גם אני תהיתי

בנוגע לחברות הביטוח.
ולא הבנתי למה הוא מחתים אנשים שהוא יודע שעומדים למות, הרי זה בדיוק נגד כל מה שהגיוני - ואז גיליתי שהוא סתם דביל שבכלל לא מבין את תחום העבודה שלו XD
והקטע שהוא מחליט למות היה כל כך נדוש.. לא יודעת אם זה היה נדוש יותר מאשר אם פתאום הוא היה מוצא סיבה לחיות וכאלו, אבל בכל מקרה זה היה קצת גרוע מצידם.

אין ספק שילדים יכולים לחלוטין להבין למה הילד המסריח של אתמול זה בעצם בסדר כי הוא היה צריך לטפל באבא הגוסס שלו. א-הא. כן, ככה ילדים עובדים. בעיקר הבריונים שבהם.

והבחורה הזו, הבוסית שלו, היא כל כך יפה ומשחקת כל כך גרוע, אלוהים ישמור. מעצבנת מאוד. וגם לגמרי מיותרת.

והקטע של הכניסה של אקומה וכזה.. נו באמת, אבל מה הקשר? אני לא השתכנעתי. מה שכן, מגניב שלשטן (או השד או ווטאבר..) יש זנב סגול ולא אדום ונדוש כמו בכל מקום אחר ;)

johnny d

New member
אוקי - זה היה מוזר

אמרתי שזה נכתב כמעט 20 שנה לפני.

בכל מקרה, אני עסוק בלחשוב WTF ??? כי לא ברור לגמרי מה הולך בסדרה הזו.

נשאר לי פחות או יותר להסכים עם מה שכתבתן.

אה, כן, תהיה שהייתה לי השיניגאמי קון הזה כל כך צעיר שיש לו רק שליש מחברת מלאה... הוא לא היה אמור להבין כבר את כל השטויות שהוא שואל עליהם...?

innocence

New member
וגם מי מחליט איזה מת הולך למי?

כאילו, מה הסיכויים שמכל השיניגמים (יש כנראה לפחות 413 P:) דווקא הוא קיבל גם את הילד הקטן?

johnny d

New member
קטן מ-1 ל 413 :)

אלא אם כן הם מחולקים לפי איזורים או משהו.
ואמרו לך מי מחליט, הגורל.
אני לא אתפלא אם הגורל הוא עוד איזה בחור או בחורה מסוגננים בסגנון לא ברור.

herouth

New member
רק אמרו שהגורל מחליט מי מת ומתי

לא אמרו שהגורל מחליט מי השיניגמי.

johnny d

New member
אה איזה מת הולך למי

נכון לא אמרו, אבל אם כבר הגורל קובע מי :)

Mondsee

New member
אני ממשיכה להנות מהסדרה

אין לי תובנות מעבר לזה. אה ! שימה חתיך.

milly12

New member
אני חשבתי שמבוטחים הגישו

תוצאות של בדיקה רפואית ובגלל שהיו להם בעיות רפואיות הפרמייה שהם שילמו הייתה גבוהה יותר (ולכן גם הבוס שיבח את שימה שהשיג לקוחות שמשלמים פרמייה גבוהה). עוד משהו שמציק לי לגבי הביטוח זה ביטוח נגד התאבדות. ראיתי את זה גם באיזשהו סרט דוקומנטרי אבל חברטת ביטוח יפניות משלמות על התאבדות, מה שכמובן מעודד התאבדות במקרים של בעיות כלכליות.

מתברר שיש גם יפנים שלא בדיוק שומרים על הנהלים...חבל רק שמראים שיש לזה תוצאה שלילית.

johnny d

New member
צודקת

לא נראה לי לגמרי חסר הגיון להחתים אנשים שעומדים למות, קשה לצפות מתי ואיך ימותו.
את הבחור שהיה באמת חולה, הם לא יכלו להחתים.

ביטוח על התאבדות זה דבר מוזר...

herouth

New member
לי זה לא ברור. הרי הפרמייה הגבוהה

משקפת בדיוק את הערכת הסיכויים לתביעה בביטוח. היינו, אם אתה מחתים אדם חולה שיש לו סיכויים גבוהים למות בקרוב, אתה לוקח ממנו פרמיה גדולה כי אתה לוקח סיכון גבוה יותר שתצטרך לשלם. כלומר, מתוך 10 אנשים שתחתים שהם בריאים, ל־9 לא תצטרך לשלם בזמן הקרוב. מתוך 10 אנשים שתחתים שהם חולים, ל־9 תצטרך לשלם בזמן הקרוב (אני מקצינה כמובן). לכן אתה מחתים אותם על סכום כסף גדול כדי שיכסו את הסיכון. כך שבגדול, לחברת הביטוח לא משנה אם החתימה מישהו על פרמיה עם סיכון גבוה ומחיר גבוה, או סיכון נמוך ומחיר נמוך.

אני חושבת שהסיבה שכולם שיבחו אותו היתה שהוא הצליח להחתים אנשים על פרמיה גבוהה לא בגלל הבדיקות שלהם, אלא בגלל שהוא ידע להפחיד אותם קצת בגלל שהוא ״ניחש״ את הסימפטומים שלהם וגרם להם לרצות ביטוח חיים ולהרגיש שזה דחוף.

milly12

New member
לא ממש ברור לי מה הבעיה

הרי חוץ משימה אף אחד לא חשב שהם ימותו למחרת.

herouth

New member
מה זאת אומרת?

אם היה מדובר בחברת ביטוח מציאותית, אז הבעיה היא שהלקוחות שלו לא מתיישרים לפי הסטטיסטיקה, שעל פיה חברת הביטוח מחשבת את הפרמיות שלה ואמורה להרוויח בסוף.

אם פתאום הרבה לקוחות, שסטטיסטית היו אמורים לחיות עוד 20 שנה, קונים ביטוח חיים ומתים אחרי יומיים, זה אומר שאת צריכה לשלם לכולם את הביטוח, מבלי שעברו 20 שנה שבהם בעצם הרווחת מהפרמיה את עלות הביטוח. זה אומר הפסד בטוח. אם הסטיה הסטטיסטית הזו קורית אצל סוכן אחד ספציפי, מיד חברת הביטוח תריץ עשרות בלשים לבדוק מה קורה שם.

innocence

New member
גם בארץ זה חלק מביטוח חיים

אבל כמובן שיש סייג שצריכה לעבור לפחות שנה מרגע רכישת הביטוח בשביל לגבות במקרים של התאבדות וכל מיני כאלו (כדי שאנשים לא יעשו ביטוח ואז יתאבדו יומיים אחכ)

semuelf

New member
באמת?

תמיד חשבתי שבמקרה של התאבדות ביטוח החיים מבוטל.

innocence

New member
ייתכן זה תלוי בביטוח

אני יודעת שלי הציעו כחלק מהחברה שבה אני עובדת ביטוח והיה כתוב שם משהו על זה שהוא לא תקף עבור התאבדויות בשנה או השנה וחצי שלאחר החתימה או משהו כזה...

semuelf

New member
זה מעיין מנגנון חברתי

אני חושב.
הד לעבר שבו התאבדות נותנת לך מחילה כללית?
כאילו המתאבד אומר, ״אני לא יכול יותר, תדאגו למשפחה שלי במקומי״, או משהו כזה.
סתם תאוריה מופרכת.

בכל מקרה, קראתי היכנשהו שפעם זה היה בלי תקופת המתנה, אח״כ האריכו את התקופה לחצי שנה ואח״כ שנתיים.

milly12

New member
מעניין איך שימה,

המשיך לראות את שיניגאמי-קון גם אחרי שהוא החזיר לו את המחברת

למעלה