סאגת גולברי - איילת זורר ואסתי גינצבורג

Happy Goth

New member
סאגת גולברי - איילת זורר ואסתי גינצבורג

מה דעתכם על זה?

shmickey

New member
אני מודה שלא יצא לי להתעמק בזה

ולא ממש שמעתי את מה שהיה לצדדים לומר רק שמעתי את הרכילויות מסביב.
בלי להכנס לגופה של הבחורה, לדעתי זה קצת מצחיק למחות על כך ששופטים אותך בשל המראה שלך כאשר המקצוע המדובר מתבסס על המראה שלך.
כלומר, אם היא היתה מדענית חלל והיו מעזיבים אותה בשל המראה שלה זה כמובן לא היה לגיטימי, אבל מדובר פה על תפקיד שמלכתחילה היא התקבלה אליו בשל המראה ולכן לגיטימי להתעסק בזה. כשהיא היתה יפה מספיק עבורם לא שמעתי אותה מתלוננת.
&nbsp
בקיצור, מה שאני מנסה לומר זה שללא קשר לדעתי האישית לגבי המראה שלה, נשמע לי לגיטימי שחברת אופנה מסויימת מרגישה שאישה מסויימת לא מתאימה לייצג אותה יותר.
או משהו כזה

Dr T noki

New member
אני חושבת שזו בכלל לא מהות הדיון...

פרקטית ומשפטית היה ביניהם חוזה והיא טוענת שהחוזה הופר כי פטרו אותה בגלל טיעון שלא קיים בחוזה או שלדעתה לא מתקיים (ולכן דורשת פיצויים) והם טענו ל״החמרה ניכרת במראה שלה ״ וטוענים ,החוזה מאפשר זאת . לדעתי זו ענין של פרשנות משפטית אך זה לא הנושא החשוב של הדיון עבורינו כנשים.
הפואנטה היא לדעתי הבעייתיות במסר המועבר לנו כנשים על ידי חברת גולברי - נשים יקרות, כאשר תעבורנה את גיל 40 אתן זקנות, מתכערות, לא שוות. מגוחך ומרגיז עוד יותר כאשר החברה עצמה פונה לקהל היעד שלה כנשים מבוגרות מעל גיל 35-40 וגם העיצוב מתאים, כך שלבחור צעירה בת 25 (אסתי גינצבורג) במקום בת 46 (איילת זורר) זה מעביר מסר בעייתי וגם מטופש מבחינת השיווק... למה שאישה בת 50 תתחבר למה שמשדרת דוגמנית בשנות העשרים לחייה?

אני חושבת שכנשים עלינו למחות על המסר שאישה מבוגרת לא שווה ולא יפה, בכל גיל יש את היופי שלו והצורך של החברה המערבית לקדש את הנעורים בעיקר אצל נשים- הוא צורך לא סביר שקשור גם לקביעת נורמות ודימוי גוף לא הגיוניים , פניה של נשים לניתוחים פלסטיים מיותרים רק כדי להרגיש ולהראות צעירות יותר, ואפילו מקרים יותר קיצוניים של מספר הולך וגדל של נשים מבוגרות שמפתחות הפרעת אכילה בגיל מבוגר.

ונקודה לסיום - אצל גברים ההזדקנות וההתבגרות נתפסים כהרבה יותר לגיטימיים מאשר אצל נשים (ג׳ורג׳ קלוני במסעי פרסום הוא הרבה יותר מבוגר מאיילת זורר... מישהו טען שהוא הזדקן ? ויש עוד הרבה מאד דוגמאות).

בקיצור מבחינתי
לגולברי על המסר ובלי קשר לדעתי מי יפה יותר זורר/גינצבורג כי זה לא רלבנטי.

shmickey

New member
אז כמו שאת בטח מבינה

באמת שלא העמקתי בנושא ולכן גם התגובה שלי היתה שיטחית יחסית.
גם עכשיו אני לוקחת את דבריך כמובן מאליו ולא נכנסת לפרטים של המקרה.
&nbsp
אני מבינה את כל מה שאת אומרת וגם מסכימה עם הכל.
אין ספק שבחירה בפרזנטורית חדשה וצעירה לרשת שפונה לקהל בוגר יותר היא טיפשית. מעבר למסר הדפוק שזה מעביר ומעבר לכל הטרארם שנוצר סביב איילת - יש פה גם טעות שיווקית של החברה אשר כשלה להבין את המהות של השוק אליו היא פונה.
זה עצוב שבחברה שלנו לנשים קשה להתבגר בכבוד בעוד אצל הגברים זה הרבה פעמים נתפס אפילו כדבר משובח.
אם היית מכירה אותי בחיים הפרטיים היית מבינה עד כמה אני חושבת שתרבות הניתוחים המוגזמים היא מגוחכת ועד כמה אני מעריצה נשים שבוחרות להזדקן בחן ובכבוד.
נשים (בדיוק כמו גברים) צריכות לגדול עם החופש להיות מי שהן ומה שהן רוצות ולא להיות מושפעות מתכתיבים חברתיים של מה נכון או לנכון, מה אסור ומה מותר.
&nbsp
אבל.. עם יד על הלב ובכנות מוחלטת-
עייפתי.
עייפתי מכל המאבקים האלה. עייפתי מכל המלחמות.
אם זה בהקשר של משקל, גיל, מראה, אישה אמיתית/לא אמיתית, עירום, מאבק הפטמות, הנקה בציבור, הורדת שיערות, פרסומות של גולדסטאר ועוד ועוד ועוד.
אני מבינה כמה זה חשוב ואני מעריכה את אלה שיש להן כח לקום ולהלחם אבל באיזשהו מקום, לי, אישית, אין כבר לא נשאר כח..
זה אולי לא פוליטיקלי קורקט לומר - אבל זו האמת.
באיזשהו מקום אני חושבת שאנשים מאבדים את רוח הקלילות (ראי דוגמאת הפרסומת של גולדסטאר שאותי נגיד מאוד הצחיקה).
אני כנראה כבר לא אשנה עולמות, אבל זה טוב שיש כאלה שכן.
הלוואי והדורות הבאים יזכו לגדול בעולם שוויוני יותר ומכיל יותר את כל האנשים על כל הצבעים וכל הגילאים

Dr T noki

New member
ברור לך שסתם השתרשרתי אלייך לצורך הדיון

היתה לי תקופה שעייפתי אבל לאחרונה אני רואה צורך מחדש לפעול או לפחות להביע את דעתי , מכיוון שיש לי אחריות לחינוך הדור הבא (דהיינו בני ובתי).

ולגבי הפרסומת של גולדסטאר- כאן המקום שלי להודות שאין לי שמץ של מושג בענין
אני לא רואה פרסומות, יש לי חוש הומור ואני בעד קלילות אבל יש מקרים שבהם האמירה ״ בכל צחוק יש קצת אמת״ היא נכונה , ואם המסר מאד שגוי בעיני אז גם בצחוק לא רוצה לראות את זה (פרסומות עם מסר משפיל סקסיסטי או מעליב). הילדים שלנו רואים המון טלויזיה ופרסומות ומושפעים מאד מהן כך שצריך להיות מודעים לכך.

טליונום

New member
לצורך הדיון

אני רוצה דווקא לקחת הלאה את הטיעון של שמיקי ולומר:
אם אנחנו מתרעמות על כך שגולברי כבר לא מעוניינת באיילת זורר על שום גילה וה"כיעור" הכרוך בו, למה לא נתרעם על כך שמלכתחילה לוקחים דוגמניות יפות, שאף אחת מאיתנו, בנות האנוש, לא חולקת את מידותיהן ויופיין. לא בצעירותן ולא בבגרותן, דרך אגב. אפשר כמעט לחשוב שבת 46 טיפוסית נראית כמו איילת זורר. הסטנדרט הזה הוא ממילא לא אפשרי.
ולכן, מה לנו כי נתרעם על כך שבנות 46 כבר לא עומדות בסטנדרט, כאשר דוגמניות בנות 22 ממילא לא משקפות את בנות גילן.
רוצה לומר, התחום הזה הוא כ"כ הזוי מלכתחילה שמיותר להיתפס דווקא על זה...(או משהו כזה... אני ביום של עילגות).

shmickey

New member
זה בדיוק הכיוון אליו חתרתי בתגובה הראשונה

התנסחת היטב

וגם- בתחום בו מלכתחילה לוקחים את שירותיה של מישהי בשל מראה הטוב והמתאים למותג נראה לי לגיטימי שיסיימו את ההעסקה כאשר המראה כבר לא תואם את רצונם.

Dr T noki

New member
כל עולם הפרסום והסטנדרטים ליופי הוא מעוות

והנורמות בו הן לא נורמליות.
זה שמתרעמים על זה לא עושה את ההתנהלות מול איילת זורר תקינה.
רוצה לומר - זו נבלה וזו טריפה...

המשתמע מכך שדווקא איילת זורר היא זו שעושה ניצול ציני של המצב. לנגן על זה שזה לא "הוגן" שהעזיבו אותה.

micpri

New member
מסכימה איתך לחלוטין.

אני חושבת שלחברות אופנה יש כח רב בידיים. הן בהחלט משפיעות על מה מקובל בחברה ומה לא, בכוחן לתת לאשה תחושה שהיא חלק מכלל או מחוצה לו.
לתת לדוגמנית בת 25 לדגמן לליין שמיועד לבנות 40, או לחלופין לתת לדוגמנית במידה 38 לדגמן לליין של מידות גדולות, זה לאמר ללקוחות הרשת (במסר עקיף, אבל חד וברור) אנחנו מתביישים בכן. מסתירים אתכן.
אנחנו כנשים (וכל אחת מאיתנו תגיע יום אחד לגיל הזה, או תזדקן, תלד וגופה ישתנה מעט) לא צריכות לקבל את העדפת המודל היחיד של אשה: רזה וצעירה. כי כולנו בסוף לא נענה עליו, מהיבט כלשהו.

וכל זה בלי להתייחס לעובדה שחוזה צריך לכבד. רוצים להפר? זכותכם. תשלמו על הפרת החוזה. בדרישה זו איילת זורר צודקת לחלוטין. וגולברי? תתביישו בפינה בשקט. אמירה מכוערת שכזו פוגעת גם בעתידה המקצועי של השחקנית. לא חייבים ללכלך ולהרוס כדי לא לשלם. מכוער מאוד בעיני.

angh arad

New member
מסכימה ומוסיפה

שאיילת זורר אמיצה מאוד.
לא קל להיות אשה יפה, זה נשמע אולי כמו "צרות של עשירים", אך מי שהעזה להעביר להילוך אחורי את המראה החיצוני שלה (בסדרה כמו "שטיסל", למשל) אחרי שפרנסתה הייתה עליו וכל דימויה העצמי עומד עליו, היא אשה אמיצה.
וחכמה.

דווקא בשטיסל

היא משחקת בחורה בת 30... שזה וואחד מחמאה למראה שלה.
ולמעט האקססוריז הנדרשים כדי להיראות חרדית, היא עדיין משחקת דמות שהמראה שלה כובש/מיוחד משהו...

ayaht

New member
הם מנסים להתחמק ממה שהם חייבים לה ע"י הכפשה.

יש בינהם חוזה.
לפי החוזה זכותם לקחת מישהי אחרת במקומה,
אבל הם מחוייבים לשלם לה את מה שכתוב בחוזה.

הטענה שלהם ש"היופי שלה נהרס" מגוחכת בעיני.
לדעתי היא יפהפיה.
אני יותר צעירה ממנה אבל אשמח לקבל את היופי שלה.

חבל שהם בחרו לסיים את ההתקשרות בינהם בצורה כל כך משפילה ומכוערת.

ולגבי הבגדים של אופנת גולברי?
לא נכנסתי לחנות שלהם מעולם.
לא הסגנון שלי וממילא אני קונה הכל באינטרנט.

שרוני1ש

New member
סטנדרטים... וזה.

הכל נכון בעיני. סטנדרטים של יופי ומראה שהם בלתי אנושיים בעליל, מצד שני חוזה, ולמה להתרעם כשהיא כבר "לא מתאימה"...
בעיקר אני מוצאת את עצמי מזדהה עם כל מילה של הד"ר בשרשור הזה...
אבל חייבת להודות שהמחשבה הראשונה שעברה לי בראש כשרק התחלתי להתקל בסיפור הזה של איילת זורר וכו', זו מחשבה על סופיה לורן. הגברת שכבר השאירה את גיל 80 מאחור, מככבת לאחרונה בקמפיינים מצולמים היטב של דולצ'ה וגבאנה, וארמאני. אם יוצא לכן, תעיפו מבט.
....... ו... נו.... בביצה המקומית איזו חברת אופנה די עלומה (בסטנדרט בינלאומי... כמובן שבסטנדרט...
) מפנה את מקומה של מי שאמורה לייצג את פלח השוק שאליה היא מתיימרת לפנות, כדי להציב במקומה פיונית חביבית וצעירית בנויה לתלפיות ומושא להערצה.
נו, שוין.
לפחות נשארה לי סופיה לורן...

Rosie52

New member
חוזים חובה לכבד, נקודה.

לפני שאביע את דעתי על סאגאת גולברי/זורר/גינצבורג (נשמע כמו אחלה שם למשרד רו"ח או עו"ד) אחזק את המשפט שכתבתי בכותרת - חוזים חייבים לכבד, נו מטר וואט.
ישבתי לחפור קצת בפרטים ויתכן וגם איילת זורר לא עמדה בחוזה/התחייבות שלה, ללא שום קשר להאם המראה שלה השתנה.
TheMarker פרסם שאיילת זומנה לצילומים לחודש ינואר (השנה) וחודש חודשיים לפני כן איילת הודיעה שהיא איננה מתכוונת להשתתף מאחר והיא מתכננת לעבור ניתוח כלשהוא.

לגולברי לא התאים לשנות תאריכים לצילומים/קמפיין ולדעתי "קפצו" על ההזדמנות "להפטר" משרותיה של זורר (אחרי 11 שנים) והביאו משהיא צעירה יותר כחלק מאסטרטגיית השיווק.

הם לקחו בחשבון שיתכן ובבית משפט יצטרכו להשלים את השכר שהם חייבים לזורר ובתמורה קיבלו פרסום (בחינם וזה עוד לא הסוף. אני בטוחה שיהיו עוד כמה וכמה כתבות של כתבים מטעם גולברי, כתבים מטעם זורר ואפילו כמה שיאגו לשמור על גינזבורג כמה שיותר רחוקה מהסערה. אחר כך יהיו כתבים שיכתבו על הכתבים מטעם וכו
) והציבור יקבל "ארוחת 7 מנות" עם כל הפרטים העסיסיים (שחלקם הגדול כנראה לא מדוייק) מה שיגרום להתעניינות בחברה, בקולקציה שלה, באתר האינטרנט, יעלה את כמות הביקורים בחנויות ובסופו של דבר יגדיל את המכירות

מ.ש.ל - הגדלת המכירות - הלא זאת המטרה היחידה בעתייה חברות משתמשות בפריזנטורים.
יתכן והאנסליסטים בחברה לא צפו גידול (ואולי ירידה) במכירות וברווחים של החברה ומה יותר טוב מסאגה שכזאת בתור תרגיל שיווקי (זול מאוד) בכדי לנסות ולשפר את הביצועים העסקיים?

הנה העלתי את הנקודה שלי מבלי בכלל להכנס למלחמות (הצודקות) מאחר וגם אני, כמו שמיקי, מרגישה מותשת וחלשה בכדי להכנס אליהן. גם כשזה נוגע בי אישית בנושאים כמו מגדר/גיל/משקל/מראה/..... יו ניים איט.
זה מרגיז, זה משדר מסרים נוראיים אבל לפחות לי הצליחו להוציא את רוח הקרב מהמפרשים ואני מעדיפה לחיות את חיי בשקט מתחת לראדר של כל מאבק.

מודה שאני לא שמחה שהגעתי לנקודה אפאטית שכזאת אבל זאת האמת שלי כרגע.

רוזי

La Milagrosa

New member
דיייייי כבר יצאה מכל חור אפשרי הזורר הזאת.

אם הלינו לה שכר או לא שילמו מה שהתחייבו שתתבע את האם אמא שלהם, אבל חלאס כבר עם היללות! מי שישמע מה קרה! אישה שעובדת בלהציג את המראה שלה (ומקבלת על זה בוחטות כסף) שלא תבוא בטענות כשבעל הבית מחליט שהוא רוצה מראה אחר. אם היא היתה קופאית בסופרפארם, אחות בטיפת חלב או בונת ציפורניים בקניון זה לא היה קורה. קדחה במוח הזורר הזאת כבר. וזה לא שאני קוראת את הכתבות האלו, אבל שמתי לב שפשוט אין אתר חדשות ישראלי שהסיפור הזה לא מרוח שם כבר שבוע. חלאסססססס

angh arad

New member
דיייי, התגובות הוולגריות האלו כבר יצאו מכל חור אפשרי

ובלתי אפשרי

מאמינה שאפשר להתנסח בצורה אינטליגנטית וחריפה גם יחד.
נסי והתאמני, בטוחה שביום מן הימים תצליחי.

La Milagrosa

New member
מה וולגרי במה שכתבתי? אגב, אני לא עובדת אצלך

כך שאין מצב שאני אנסה ואתאמן לכבודך.
שאי ברכה.

למעלה