על פלוס ומינוסים

Elle992

New member
על פלוס ומינוסים

לכולנו, בלי יוצא מן הכלל - יש פלוס ומינוסים, מהם הפלוסים שלכם?
ומהם המינוסים?

האם אתם בעד להציג זאת בזמן הכרות או שעדיף להשאיר זאת לשלב מתקדם
יותר?

מדוע אנחנו בכלל לוקחים לקטע שלילי את המינוסים שבנו...
מדוע אנחנו לא מנסים לראות בהם יתרון, או לכל הפחות - לא לעשות מהם
משהו גרוע.

הרי, זה רק טבעי ונורמלי שבני אדם לא יהיו מושלמים מא' עד ת'. אז מדוע
שכשאנחנו באים להכיר מישהו אנחנו חוששים שיגלה עלינו את המינוסים
או הדברים הפחות מלהיבים שבנו?

אתם מוזמנים להגיב,
את הדעה שלי בנושא אשאיר אחרי שאראה כמה תגובות לפוסט זה

ga26

Member
אני מושלם אז לגבי זה לא רלוונטי

בכל אופן אני לא רואה את העולם של התכונות כשחור או לבן. אני רואה אותו כשחור-אפור-לבן. וזה נכון לראיון עבודה או דייט או כל היכרות ראשונית שבה אתה רוצה "למכור" את עצמך.
יש תכונות טובות (למשל חריצות, נאמנות...) - אותן נרצה להבליט מן הסתם
יש תכונות רעות (עצבנות, כעס...) - אותן נרצה להסתיר בהתחלה כי אנחנו רוצים כן להתקדם ולא רוצים להיפסל תמיד כבר מהתחלה
יש תכונות אפורות - כאלה שהן לא מובהקות טובות או רעות וזה תלוי במקום ובסיטואציה. למשל אני אדם שקט יחסית. זה לא טוב או רע ואין טעם להסתיר את זה כי המסיכה תתגלה בסוף וזה סתם מיותר. גם חוסר נסיון מיני הוא בתחום האפור - אני לא הייתי הולך עם שלט ברחוב שמצהיר על זה אבל גם אין מה להסתיר אם הנושא עולה.

supersonic777

New member
זו לא שאלה של + או - אלא שאלה או שאלות...

עם אילו תכונות אנחנו יכולים לחיות ועם אילו לא...
חוצמזה,צריך להתנהג בטבעיות ולא לשחק אותה,כי בסופו של דבר הכל התגלה במוקדם או במאוחר.
&nbsp

Elle992

New member
כפי שאני מאמינה, אף אחד לא מושלם וככה גם אני

המינוסים שלי זה שאני לא בנאדם קל. קשה מאוד.
אני עקשנית ולפעמים אני גורמת לצד השני להרגיש לא טוב
בגלל העקשנות שלי.

אבל, זו תכונה שאני מאוד אוהבת בעצמי.

זה שאני לא אוהבת רעש והמולה, קשה לי ממש להיות במקומות
רועשים ואפילו סתם TV בווליום בינוני/גבוה מטריף אותי.
אנשים שיושבים ומדברים לידי, שכנים צועקים או סתם מכונית שעברה
והרעישה.
זה משהו לא חיובי אצלי כי זה אומר שאני צריכה להיות רוב הזמן בסביבה
שקטה ורגועה אחרת זה מחרפן לי את הפיוז...

פתיל קצר - אני משתדלת לשלוט בזה רוב הזמן אבל לפעמים...לפעמים
זה משתלט עליי.

זהו נראה לי, סך הכל אני ......השכנים צועקים, כבר כמה שעות טובות.
זה מחרפן אותי! וכן, אני כותבת את זה כאן כי אני שומעת את זה ברגעים אלה

נחזור, סך הכל אני יודעת לאזן וללמוד להסתדר ולאהוב/לקבל את החסרונות
שבי ולנסות להוציא מזה את המיטב.

לגבי להציג - אני בעד, אבל לא להפיל הכל בפגישה ראשונה אלא לחלק את זה
וגם רק בתנאי שהצד השני מעוניין בקשר כלשהו, אחרת זה מיותר
להחשף בפניו.

dory141

New member
אני רואה בבריחה שלך מרעש תכונה מאוד חיובית

והלוואי שכולם היו כמוך. אבל, לצערנו הרב, העולם לא מתוכנן ובנוי לפי רצוננו. בקרב אוכלוסיות מסוימות (לא רק על פי מוצא) בישראל ובעולם כולו, הרעש נחשב נורמטיבי וזה בהחלט מרגיז. אבל, חוץ מלתת דוגמא בשקט שלנו, אין הרבה מה לעשות. אם מדובר במוסיקה מרעישה אחרי 12 בלילה שמפריעה לישון, אפשר להתקשר למשטרה ולדווח על מפגע לפי חוק העזר העירוני. אבל, לפעמים הדרך היא להגיד למישהו סתום או שתוק, כי אין שום דבר אחר שיעזור לו. פעם לא הייתי מעז, היום לפעמים אני אומר את זה. הבושה נגמרת ככל שהשנים עוברות.

Elle992

New member
זה חיסרון כבד אצלי כי לא תמיד כל רעש הוא

נשלט/שלילי, ועבורי כמעט כל רעש כזה(מלבד המוזיקה שלי)
הוא שלילי וממש עושה לי רע.

האמת שאצלי זה נובע גם ממשהו מסויים שחוויתי בעקבות הטילים
והמלחמות, בעיקר הטילים. אבל מה נעשה, אני חיה את חיי
ומשתדלת לשרוד כמה שאפשר

לגבי רעש של אנשים - אתה צודק, אבל רוב הזמן הרעש
בקרבתי הקרובה לא עובר את 8 בערב אפילו.
הבעיה הרצינית זה שאני גרה בכביש ראשי וכל אופנוע מזויין
שמחליט לעשות פוזות מוציא אותי משלוותי(כן,זה קורה לצערי בשגרה).

supersonic777

New member
תמיד את יכולה לעבור לעיר בצפון או ישוב רפאים,שזבוב לא עובר

חח

dory141

New member
תגובתי

דבר ראשון, זו השאלה המקורית והמעניינת ביותר שנתקלתי בה בפורום לאחרונה.
אני חושב שרצוי להחביא את המינוסים ככל האפשר. הסיבה היא, שנפנוף בהם ירחיק את אלו שאנחנו רוצים שיתקרבו אלינו. זה כמו להכניס גול עצמי ובכל מקרה, בוודאות לא מועיל. הנחתי היא שככל שהקשר יילך ויתהדק, המינוסים יצופו ע"פ השטח.
לגביי: הפלוסים שלי הוא שאני קפדן, אמין, אחראי, חברותי ובעל חוש הומור. המינוסים הם שאני נלחץ בקלות משטויות, לא תמיד נזהר בלשוני, מתנהל כתוצאה מפחדים ולא משתוקות, מתקשה להתמודד עם דחייה ומקריב אינטרסים שלי לטובת אנשים אחרים.

Elle992

New member
אני חושבת שזה לא צעד חכם להפיל הכל

על הפעם הראשונה, השניה או השלישית.
צריך להרגיש, לדעת.
אבל אני חושבת גם שלהסתיר במהלך קשר שלם ולנסות לייפות
מה שפחות מדהים אצלנו זה גם לא הכי להיט.

אני לא מסוגלת למשל להסתיר, אבל אני ממש לא אפיל הכל
על הפעמים הראשונות. אני צריכה לדעת שזה מתקדם למקום רציני כלשהו
או לחכות פשוט לזמן הנכון. בלי תבנית מסויימת.

כי אנחנו פוחדים שלא יאהבו ויקבלו אותנו ללא תנאי.

וזה הבעיות העיקריות ביחסים הפחד של כל אחד שלא יאהבו אותו לא משנה כמה ציניקן הוא יהיה הפחד ישכון בו עמוק .
אני לא בעד להכיר את הפלוסים והמינוסים בפגישות רק אם זה משהו ממש קשה.
אולי אפשר לדבר על זה קצת בעדינות דרך סיפורים מהחיים אבל לא להחזיק שלט אני כזה ואני כזה.
אם רואים שהתכונה הזו משפיעה על הזוגיות אולי שווה לדון בזה אבל בכללי לא
חסרונות שלי: לא ממש אוהבת לחיות כלומר הרצון לחיות בא והולך( רגע אחד התלהבות רגע אחד שיט אני חיה וכאילו), נעשית אפאתית לעיתים קרובות ( אבל בסדר מצאתי שיטות להקטין את זה ), אמממ נמאס לי מדברים מאוד מהר ואולי אפשר לומר גם קצת שאני גם עם פתיל.
יתרונות יש אבל לא ממש ניסיתי למנות אותם.

ga26

Member
הכי גרוע זה לספר רק על חסרונות בלי יתרונות.

בואי תספרי לנו על כמה יתרונות שלך בכל זאת. זה גם טוב בשביל עצמך לציין אותם.

ועוד דבר לא ממש אכפת לי לספר על חסרונות פה

כי אני לא מנסה להכיר מכאן אנשים.
בעיקרון אני די סיימתי עם הרצון להכיר אנשים מהפורומים ( למרות שהכרתי עוד אחת לאוסף אבל בכללי סיימתי). יחסים וירטואליים לא עושים לי את זה ( ככה שאין לי חשק להשקיע כמו עם אחת שהייתה לי פה). וגם מבחינת היכרויות אני אוהבת להכיר בחורים בעולם האמיתי ולא באינטרנט וכרגע לא בא לי להכיר ( וחוץ מאחד מאיזשהו פורום שהייתי שמחה להיות ידידה שלו אם לא היה גר רחוק אז אף אחד לא מעניין אותי ) אז בקיצור מה אכפת לי שיכתבו בכותרות את החסרונות שלי אם רוצים זה לא מוסיף ולא מוריד

ga26

Member
זה לא העניין. יש לי תחושה שקשה לך לכתוב על יתרונות שלך

כי את לא באמת מאמינה שיש לך כאלה.
תקני אותי אם אני טועה.
&nbsp
(אני לא אומר שאין לך - אני יודע שיש לך. הבעיה שאת לא מודעת אליהם)

טוב

כשאני במצב רוח חיובי ומרגישה נוח ומאוזנת יחסית אני חושבת שאני נעשית מאוד חמודה חכמה מצחיקה וידידותית למשתמש או בסלנג חתול טוב

dori78

New member
ובכן:

לגבי הפלוסים והמינוסים שלי אני מעדיפה לא לפרט, כי ברור לי שזה יפתח פה דיון.

בנוגע לשאר השאלות:
אני מאמינה שיש זמן לחשוף את המינוסים והחולשות, לא בדייטים הראשונים אבל גם לא לשמור ולהסתיר לנצח.
אחרי הכל, אף אחד מאיתנו לא מושלם.
לכולנו יש מינוסים, אני מאמינה שהדרך הנכונה בזוגיות היא לאהוב את בן/בת הזוג בזכות הפלוסים ולמרות המינוסים, אחרי שמכירים באמת. זה לא יכול לקרות אם מסתירים כל הזמן, כי בסוף הדברים מתגלים.
ואם מישהו לא רוצה להיות איתך בגלל המינוסים שלך - הוא כנראה לא מתאים לך...

מלומאן

New member
אתם מכירים את הציטוט הוא של מרילין מונרו

איך הוא הולך?
If you can't handle me at my worst, you don't deserve me at my best.
משהו כזה. אז יש מספיק הבדלים ביני לבין מרילין - אני כוכב קולנוע וסמל סקס בינלאומי והיא רק עוד חנונית ממושקפת וחסרת כריזמה (או אולי זה היה הפוך? לא מצליח לזכור בשעה הזאת) - אבל, לא אכפת לי, זה נכון לגביי כמו שזה נכון לגביה.

(מצד שני, ברור שזה משפט שאנשים אוהבים לצטט רק כי זה גורם לפגמים שלהם להראות טוב איכשהו - הוא רומז שהמינוס הגדול הוא תנאי שבלעדיו אין פלוס גדול, מה שלא בהכרח נכון.)

אבל, יותר ברצינות, העניין אצלי, הוא, אממ, שאני לא באמת יודע להציג את מה שהייתי רוצה להציג, או להסתיר את מה שהייתי מעדיף שלא יתגלה. הייתי אומר אפילו שאני די שקוף. מספיק מהפגמים שלי נמצאים קרוב לפני השטח. הם מתבטאים בקלות באינטראקציות שלי עם אנשים. בסוף רק האנשים עם הסבלנות מגלים את היתרונות.

מה הביטוי לזה? טעם נרכש? האישיות שלי היא טעם נרכש.

זו הגרסה הקצרה למה שיש לי להגיד.

אבל - כל העניין הזה עם הכרויות ותכונות ופלוסים ומינוסים בעצם מבלבל אותי נורא, ובסוף אתם כולכם צודקים במה שאתם אומרים. אני חושב שלכם יש את הגרסה הסבירה לאיך הדברים עובדים, אבל לא יודע למה, זה נראה לי מוזר ולא נכון לדבר ככה על\אל אנשים, במיוחד כשאדם חושב\מדבר על עצמו. אני אולי כותב את זה במקום שבו זה לא קשור בכלל לנושא, אבל זה מטריד אותי בזמן האחרון (כשאני מנסה את השטות הזאת של אתרי הכרויות בעצמי בפעם הראשונה ונתקל כל הזמן בשטחיות הבלתי נסבלת של הרעיון של להציג את עצמך).

אני חושב שאנשים הם אנשים וזה חסר טעם לא להיות פתוחים עם אנשים שאפשר להפתח אליהם.

אבל זה לא קשור לכלום, ואני שונא את זה שאני כותב עוד הודעה חסרת משמעות באיזה פורום במקום לנסות לפנות ישירות למישהו שיוכל להבין מה אני מנסה להגיד.

(אם אני כבר מדבר על פתיחות, אני איישם אותה מהרגע הזה \ אני מצטער שאני רומז שאין כאן מישהו שיוכל להבין מה אני מנסה להגיד \ שאני מקשקש בלי סוף ובלי רלוונטיות \ שאני מתנצל יותר מדי \ אבל כיף לי יותר לכתוב כאן מלמגירה)

טוב, הנה תשובה ישירה ולא מתחמקת לשאלות של השרשור:

הפלוסים שלי: חכם, נראה טוב, סקרן, אוהב את הטבע, אוהב אמנות, ובאופן כללי בן אדם נחמד.

מינוסים: עצלן, לפעמים אנוכי, לפעמים קצת אפתי, ובאופן כללי חלאת אדם.

בעד להציג: כן, כשזה נעשה בהומור ובחן.

זה היה פחות נורא ממה שחשבתי אבל אני עדיין שונא את עצמי.

למעלה