השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
יקב ויתקין - פופ אפ ט"ו באב

ביקב ויתקין החליטו לציין את ט"ו באב בצורה מעט שונה, ויארחו במרכז המבקרים של היקב פופ-אפ של הסועד הנודד.
&nbsp
האירוע יתקיים ביום שני ה- 7.8.17 החל מהשעה 19.30, ויכלול יין משובח, ארוחת ערב רומנטית ושירי אהבה, באווירה קלילה ולא מחייבת.
&nbsp
&nbsp
התפריט:
&nbsp
פתיחים
מאפי טאבון- בשר טלה טחון עגבניות פטרוזיליה וטחינה גולמית, ראגו ברווז, מאפי ירקות ועשבי תבלין.
קרוסטי עם: משאוויה – סלט ירקות קלויים, סלומון כבוש צ'רקסית ופסטו גרעינים, כבד קצוץ, שייטל כבוש באיולי חריף, סביצ'ה מוסר
פילאס זעתר, פילאס חצילים
-
קבב טלה איכותי
סלמון עשבי תיבול בטאבון
פרגיות צלויות על מנגל במרינדה של סלק סילאן וסומאק
אנטריקוט ונתח קצבים
-
פוקצ'ות טריות מהטאבון עם מטבלים: חצילים ירוקים, איולי שום ופפריקה, טחינעמבה
טאבולה של עדשים מונבטות צנונית בצל סגול ועשבי טיבול
סלט עגבניות צ'רי רוקט ובלסאמי
סלט חסה, גרגר נחלים ושומר בויניגרט קלאסי
-
מקלובה – אורז צהוב עם המון תבלינים וירקות קלויים
ירקות שורש מהטאבון בוינגרט זעתר
פסטה ננסית גירסת הסועד
&nbsp
קינוחים:
פונדנט שוקולד חם
קרמבל בננות וקרמל
פאי הפרג המפורסם
פירות טריים על מצע קרח
&nbsp
קפה מבושל ותה עשבים
מים ולימונדה
&nbsp
תפריט יין
טעימת רוחב של יינות ויתקין אדום / לבן.
&nbsp
&nbsp
התפריט עשוי להשתנות בהתאם לזמינות חומרי הגלם.
הארוחה בסגנון בופה, הישיבה באויר הפתוח ובשולחנות משותפים.
&nbsp
מספר המקומות מוגבל, האירוע מותנה במינימום הרשמה.
מחיר לאדם אחד - 250 ₪;
מחיר זוג - 460 ₪.
התשלום מתבצע באשראי במועד ההרשמה, רק אז ההרשמה מובטחת!
&nbsp
&nbsp
לפרטים נוספים:
תומר סולנה – 0528979960
[email protected]
&nbsp
להזמנת מקומות ותשלום:
[email protected]
טלפון: 09-8663505 (מרכז המבקרים יקב ויתקין)
&nbsp
קישור לחנות המקוונת: http://www.vitkin-winery.co.il/Page5.html
&nbsp
 

החתולית

New member
ג'ונתן פוד קלאב - ארוחת גאלה עם יקב פלם

השף יונתן רושפלד ויקב פלם חוברים לשתי ארוחות גאלה משותפות בימים ג-ד ה- 8-9/8 במסעדת ג'ונתן פוד קלאב החדשה של רושפלד.
&nbsp
בארוחות הגאלה החד פעמיות ימזגו לכוסות לא פחות מחמישה יינות:
פלם בלאן 2015;
פלם נובל 2013, השקה מיוחדת של יין הדגל של היקב טרם יציאתו לשוק;
פלם קלאסיקו מבציר 2009;
וכן שני יינות בוגרים במיוחד - פלם מרלו רזרב 2005 ופלם סירה 2006.
&nbsp
יונתן רושפלד יבחר בסמוך למועד הארוחה את מיטב חומרי הגלם הזמינים ויחליט מה יהיה התפריט.
&nbsp
מחיר הארוחה בלווי היינות – 400 ש"ח לסועד (מחיר מיוחד ינתן לחברי מועדון המסעדה וחברי מועדון היקב).
&nbsp
&nbsp
במהלך השבועיים הקרובים יוצע "פלייט" מיינות היקב לכל אורחי המסעדה, כדי שיוכלו לחוות את היינות : פלם רוזה2016 , פלם בלאן 2016, פלם מרלו רזרב 2008 במחיר של 95 ₪.
&nbsp
 

החתולית

New member
סושיאל קלאב - מסיבת קופה קבנה

מסעדת הסושיאל קלאב ממשיכה זו השנה השמינית במסורת מסיבת הקיץ השנתית שלה.
&nbsp
השנה תיערך המסיבה ביום שישי ה- 11/8 החל משעה 12:30 בצהריים ותהיה בסגנון קופה קבנה.
&nbsp
כמיטב המסורת תנוגן מוסיקה חיה, ויוגש תפריט ספיישלים ברוח נושא המסיבה.
&nbsp
על הקוקטיילים אמון המאסטר מיקסולוג, מוש בודניק, מבעלי המסעדה.
בין קוקטיילי הספיישל:
סלאש מוחיטו (מוחיטו קפוא עם בקרדי ליים ונענע), סושיאל דאקירי (תפוחי סמית עם בקרדי ליים, דבש ושרטרז ירוק), בקרדי מיול (בקרדי 8, ליים, דבש וג'ינג'ר ביר) ועוד.
&nbsp
בין מנות הספיישל של המסיבה:
טונה מקסיקו – טרטר טונה על טורטיה קריספית וגווקמולי;
טאקו ברווז – ברווז בבישול ארוך, גווקמולי ואיולי סיראצ'ה ועוד.
&nbsp
מחירי הקוקטיילים יהיו בין 38-46 ₪ ומחירי המנות 26-70 ₪.
&nbsp
 

החתולית

New member
טייגר לילי - ארוחת ט"ו באב

שני סניפי המסעדה התאילנדית האותנטית 'טייגר לילי', מציעים לאוהבים לחגוג את ט"ו באב עם ארוחה זוגית, שתכלול 2 מנות ראשונות, 2 מנות עיקריות, קינוח ו-2 כוסות יין בסכום של 320 ₪.
&nbsp
התפריט יוגש ביום שני ה- 7.8, החל מ-18:00.
&nbsp
במסגרת הארוחה ניתן יהיה ליהנות מכל המנות הראשונות, העיקריות והקינוחים המוצעים בתפריט, ביניהם:
סאטה - 3 שיפודי עוף ברוטב קארי תאילנדי, חלב קוקוס ובוטנים;
יאם פאד תאי רום מיט - פירות ים (מולים, שרימפס, קלמרי) בווק עם אטריות אורז דקיקות, עלי פאקצ'וי ושאלוט ברוטב צדפות ושום;
טוד מאן קונג - 4 לביבות שרימפס תאילנדיות, מוגש לצד רוטב צ'ילי פלפלים אדומים;
מגוון מנות הפאד תאי; פאת פת; גאנג קאי; גאנג מסמאן;
ולקינוח – טפיוקה, בננה לוטי ועוד.
&nbsp
כוסות היין שיימזגו יהיו של יקבים ישראלים, כאשר ניתן יהיה לבחור ביין אדום או לבן.
&nbsp
בנוסף, יוצע קוקטייל של אהבה, אשר יהיה מורכב מג'ין הנדריקס, סירופ אננס, ליים וקאווה (48 ₪).
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
רשת גולדה - בחזרה לטעמי הילדות

בשיא הקיץ משיקה רשת גלידריות הבוטיק "גולדה", קולקציה קיצית ומתוקה בהשראת ממתקי ילדות אהובים.
&nbsp
הטעמים החדשים יימכרו לצד מבחר הטעמים המוכרים גולדה, למשך כל חודש אוגוסט.
&nbsp
בין הטעמים שיוצעו:
&nbsp
גלידת במבה אדומה- חטיף הילדות בטעם תות שדה שנוצר בשנות ה-80 המשתלב בגלידת וניל בצורתו השלמה ויוצר קרנצ'יות מתוקה ונעימה.
&nbsp
חטיף שלווה- חיטה תפוחה מתוקה, שהקדימה עבור רבים מאיתנו את הקורנפלקס כארוחת הבוקר המושלמת משולב בגלידת שוקולד.
&nbsp
שומשומית של פעם- החטיף האהוב והמוכר שהיה מבין החטיפים הראשונים שנוצרו בארץ, עשוי משומשום ודבש ובגלידה הופך למחית של שומשום עם קרמל ופירורי שומשום קרמל מעל.
&nbsp
ממתק קוקוס ורוד- ממתק קוקוס כשהחוץ ורוד והפנים לבן הנו אחד הממתקים הנוסטלגיים. הגלידה הנה בטעם קוקוס ובנוסף שילבו את החטיף עצמו בצורתו השלמה.
&nbsp
גלידה מתוקה של שוקולד פרה ועדשים צבעוניים- מותג השוקולד שנוצר עוד לפני קום המדינה ועם השנים קיבל את שמו בשפת העם "שוקולד פרה" בגלל הפרה שעל האריזה האדומה. ממנו יצרו גלידת שוקולד חלב מתוקה ושולבו עדשים במגוון צבעים הזכורות לכולם מהילדות.
&nbsp
גלידת שערות סבתא- ממתק המוכר גם כצמר גפן מתוק ועשוי מסוכר בלבד ונוצר על ידי חימום הסוכר במכונה. עבור רבים זכור כממתק הנאכל בדוכנים ופסטיבלים על מקל ומלופף עליו. בגלידה שולב צבעו הורוד בהיר של הממתק ומעל מעטרים שערות מתוקות.
&nbsp
מחירים:
מנה קטנה- 16 ₪ בינונית 21 ₪ ג'מבו- 25 ₪
חצי קילו- 45 ₪ קילו-90 ₪
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
ג'יאקונדה - קיץ של ריזלינג יוצא לדרך

החל מהיום (יום ה' ה- 3/8/2017), יציינו בספריית היין ג'יאקונדה, את קיץ של ריזלינג העשירי.
&nbsp
כבר 10 שנים, שענת ורפאלה מג'יאקונדה חוגגות עם ריזלינגים בקיץ, וגם השנה ישתו בג'יאקונדה ריזלינגים לאורך כל חודש אוגוסט.
בכל שבוע יתמקדו באזור ריזלינג אחר, ויפתחו לכוסות מאות יינות - צעירים, מתבגרים ומתיישנים, כולל גראן קרו.
&nbsp
בגי'אונדה יציעו ריזלינגים יבשים מאד, מתקתקים ואפילו יינות קרח.
&nbsp
השבוע יתמקדו ביינות אזור Mosel, של שבעה יצרנים:
EGON MULLER
JOH JOS PRUM
HEYMANN LOWENSTEIN
FRITZ HAAG
CLEMENSBUSCH
KARTHAUSERHOF
DR HERMANN
&nbsp
מתחילים היום בשעה 19:00 ולמשך חודש שלם.
להזמנת מקומות: 052-6636638
&nbsp
ג'יאקונדה
פרישמן 73 תל אביב
מול הכניסה לכיכר מסריק
חניונים קרובים - חניון הכהנים באבן גבירול פינת צייטלין, חניון גן העיר
 

החתולית

New member
המוציא של אבי לוי עוברת דירה ומשיקה קונספט חדש

שש שנים עברו מאז פתחה השף אבי לוי, זוכה מאסטרשף, את מסעדת "המוציא", ברחוב משיח בורכוב בירושלים. אעחרי שש נשים, לוי משיק מחדש את "המוציא" ברחוב יפו בירושלים, סמוך לשוק מחנה יהודה.

לוי החליט לפתוח את "המוציא" במיקום חדש וגדול יותר, המתפרס על שתי קומות ומכיל כ-150 מקומות ישיבה.

מעבר למיקום, "המוציא" החדשה מציעה גם תפריט חדש, וקונספט ייחודי, אשר נקרא: "לה גוטה", בהשראת מסעותיו של אבי במרוקו ובאלג'יר.

"לה גוטה" היא חוויית בילוי לילית הכוללת את מטעמי המטבח האותנטיים, תפריט אלכוהול עשיר ומוזיקה מרוקאית. כך בשעה 22:00 בימים א'-ה', התאורה תתעמעם, המוזיקה תגבר, גודל המנות יקטן והמשקאות האלכוהוליים יקבלו את הבכורה.

הקונספט החדש בא לידי ביטוי גם במבנה המסעדה החדשה, אשר במרכזו ניצב מטבח פתוח בו השף מכין את המנות לעיני האורחים, וכולל גם בר ייחודי המציע תפריט קוקטיילים עשיר.

תפריט הצהריים מציע בעיקר מנות בבישול ארוך על פתיליות, עם ספיישלים משתנים שמכינה מדי יום אמו של אבי, מירי לוי, המבשלת במסעדה בכל יום.

תפריט הערב החדש כולל בעיקר מנות חדשות על טהרת הדגים הטריים ומשלב את מנות הדגל המיתולוגיות של "המוציא".

בין המנות בתפריט החדש:
  • סלט של קיץ עגבניות שרי, מלפפונים, בצל סגול, גרגירי חומוס ונענע (48 ש"ח)
  • "החביתה של סבתא רחל" חביתה של צ'יפס ועשבי תיבול. מנה אלג'יראית מובהקת שסבתו של אבי נהגה להכין לו בילדותו (59 ש"ח)
  • חומוס שווארמה חומוס ביתי ושווארמה פרגית עם עריסה (68 ש"ח)
  • "ג'אג' מקאלי" תבשיל עוף בלימון, זעפרן וצ'יפס מרוקאי (תפריט צהריים, 69 ש"ח)
  • ברבוניות מטוגנות ברוטב של עגבניות כוסברה שום ופלפלים (תפריט ערב, 72 ש"ח)
  • "טפייה עראייס" פיתה בעבודת-יד ממולאת בכבש ולימון כבוש (79 ש"ח)
  • מופלטה של אנטרקוט משובח ובצל מקורמל (תפריט ערב, 89 ש"ח)
  • פילה של דג ים טרי צלוי ברוטב של שישי בערב (תפריט ערב, 92 ש"ח)
  • סלמון טרי בבורגול עם עגבניות מיובשות צלפים וזעפרן (תפריט ערב, 94 ש"ח)
המוציא - יפו 113, ירושלים 02-6310050
שעות פתיחה: ימים א'-ה' 12:00-1:00, ימי שישי 11:30-16:30
 
למעלה