האם אפשר לקבל הסבר?

argamon

Member
האם אפשר לקבל הסבר?

אולי יש לכם הסבר לשני דברים בפייסבוק שמרגיזים אותי:
1. למה למען השם אין אפשרות לערוך הודעה בהודעות האישיות?
אני שולח הודעה, פתאום ,,,, אופס, אני רואה שטעיתי במשהו, וזה כבר מאוחר. אין אפשרות עריכה כמו בדף הפתוח ותיקון ההודעה אבוד, ונישאר רק לשלוח הודעה נוספת לנמען, שהייתה טעות פה ופה.
2. כידוע בדרך כלל בכתיבת הודעות כמו כאן ובמייל ובכל מקום ברשת, לפתיחת שורה חדשה צריך ללחוץ אנטר, אבל בפייסבוק לחיצה על אנטר בכתיבת הודעה, גורמת להודעה לעלות לדף הפתוח או להודעות האישיות במקרה וכותבים להודעה האישית, וכדי לפתוח שורה חדשה בפייסבוק, צריך ללחוץ על מקש shift וגם על אנטר. למה למען השם אי אפשר בפייסבוק לפתוח שורה חדשה כרגיל בלחיצה רק רק על אנטר?

shoosh2607

Member
מנהל
לגבי 2

תלחץ על סמל ההודעות למעלה (ליד סמל ההתראות) ואז למטה על ראה הכל.
תיכנס להודעה כלשהי ותסיר למטה את ה - וי מ״אנטר שולח הודעות״ או משהו דומה לזה.
לגבי 1 - לצערי אני לא חלק מקבלת ההחלטות בפייסבוק

וברצינות, זה הגיוני. בשום מקום אין דרך לערוך הודעה לאחר שנשלחה (לא בסמס, לא בווטסאפ וכן הלאה).

argamon

Member
כל הכבוד שוש וכך:

ראשית כל הכבוד שוש ובדיוק יצא לי לשלוח עכשיו תשובה בהודעות האישיות למישהו, ואכן בניסיון לרדת שורה, זה לא ברח לי לאחר ששיניתי לפי ההסבר שלך וזה לא נשלח בלי שליטה, והיה צריך ללחוץ על "השב" שלא היה לפני זה.
רק אלוקים ופייסבוק יודעים בשביל מה עשו את ההגדרה המוזרה לאפשרות משלוח במצב - וי, שמבלבל את מי שרגיל באתרי אינטרנט לפתוח שורה חדשה בלחיצת אנטר.
> דבר נוסף שראיתי הוא שבכניסה נוספת להודעות האישיות והתחלת כתיבת תגובה, פייסבוק זכר את הבחירה האחרונה שעשיתי בהודעה הקודמת בהסרת ה-וי , ובהודעה החדש זה כבר הופיע במצב משלוח עם לחצן "השב" ולא אנטר.
> לגבי תשובתך לשאלה -1 :
אם את תגידי למארק צוקרברג בישיבה החודשית שלכם כך: "אדון מארק,ארגמון מאד לא מרוצה מחוסר אפשרות העריכה במסרים, כיוון שהוא טועה לא פעם במשהו אשר שלח במסרים ורוצה לתקן, אז לפחות תתן הוראה למתכנתים שלך לעשות אפשרות עריכה בפייסבוק העברי"
אני בטוח שמארק יגיד לך "או קיי מיס שוש, אי ויל דו יט"
>
לגבי הערתך "וברצינות, זה הגיוני" לא הבנתי למה הגיוני? אם פייסבוק מאפשר לערוך הודעה ותגובה בדף הפתוח, אז למה הוא לא מאפשר במסרים? איזה קושי טכני אמור להיות בזה? כמובן שהגיוני שאני לא יכול לערוך הודעה של מישהו אחר באף מקום, אבל מה הבעיה אם אוכל לערוך מסר אישי שלי?

shoosh2607

Member
מנהל
כן, לא ציינתי את זה

אבל זה אכן זוכר את בחירתך.
לגבי העריכה - זו מערכת מסרים אישית (כמו סמס, ווטסאפ, מייל וכו׳) ובמערכת כזו, ברגע שההודעה נשלחה אלי, אין אפשרות לשנות אותה.
להבדיל מתגובה או פוסט שזה מקביל להודעה בפורום. זה ציבורי.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה עובד רק בהתכתבות אישית, דווקא המקום בו אנטר לא מפריע

כי אם אני בשיחוח (יעני צ'ט) עם מישהו, לא נורא אם נלחץ לי אנטר, גם ככה אני יכולה להמשיך לכתוב את הדברים בהמשך למה שכבר שלחתי.
&nbsp
הבעיה היא בפרסום של הודעות ותגובות, הן מתפרסמות עם הלחיצה על אנטר (לא פעם בטעות, בזמן שהטקסט ממש לא מוכן לפרסום) וזה מאלץ אותי לרוב למחוק ולהתחיל מחדש (אני כמובן שומרת את הטקסט, ועדיין) כי אם אערוך, בזמן העריכה אנשים עלולים כבר להגיב לטקסט החלקי/משובש שלי...

&nbsp
זה ממש מעצבן ומעיק. אני כמובן משתמשת בשיפט+אנטר לירידת שורה, אבל זה לא נוח ובנוסף פעמים רבות מתפקשש. רק אלוהים יודע למה לעזאזל הם עשו זאת. לא מצאתי דרך לבטל את האפשרות (לפחות במחשב; אני לא גולשת מהיישום).

shoosh2607

Member
מנהל
תיקון קטן

shift+enter זה רק בתגובות. לא בפוסטים חדשים.
וכן, אי אפשר לשנות את זה

trilliane

Well-known member
מנהל
זכור לי שגם בפרסומים ראשיים שכתבתי זה קרה

כלומר נשלחו לי בטרם עת בגלל אנטר סורר... וקרה שנאלצתי למחוק ולהתחיל מחדש. אבל לא פרסמתי הרבה והפעם האחרונה הייתה מזמן, אולי אני טועה.

shoosh2607

Member
מנהל
אולי זה היה פעם

אני לא מצליחה לעמוד בקצב השינויים

גםצופה

Member
מנהל
מאד יכול להיות שזה היה פעפ...

אני גם משתמשת בשיפט+אנטר וגם לי יש הרגשה שהפייסבוק אוהבים לפרסם תגובות באמצע... אני לא לוחצת על כלום והופ התגובה כבר מתפרסמת כשהיא לגמרי חלקית

למעלה