לא מצליחה להיכנס בשם שלי-ושאלה לבאלי

מלכה 65

New member
לא מצליחה להיכנס בשם שלי-ושאלה לבאלי

ראיתי שיש סדנה לעוגת שמרים (חצי קילו) של קרין גורן.
רציתי בבקשה לשאול -אני אתפיח את הבצק במקרר כל הלילה כתוב שאפילו רצוי)
מה הסדר הנכון לעבודה עם בצק מחר בבוקר?
האם מוציאים ישר מהמקרר ועובדים איתו על משטח מקומח? או לחכות שהבצק יגיע לטמ' החדר?

- אין צורך למרוח סירופ על העוגה כשיוצאת מהתנור?
-רוצה להכין מחצי קילו - עוגת שבלולים (תבנית עגולה 26 ) כמה רולדות צריך לשם כך? המון תודה.

bali

New member
מנהל
תשובות

אחרי שמתפיחים את הבצק לכל הלילה, למחרת מוציאים מהמקרר, מוציאים ממנו קצת אוויר ונותנים לו לעמוד איזו שעה על השיש, שקצת יתחמם. לא צריך לחכות שממש יהיה בטמפ' החדר.
לשים אותו קצת בידיים עם טיפה קמח, מחלקים ל 2 אם רוצים רולדות עבות, או ל 4 אם רוצים שתי עוגות בצורת בורג, מרדדים לעובי של חצי סנטימטר ויוצרים רולדות.

לעוגת שושנים בתבנית 26 תצטרכי לדעתי 2 רולדות, תלוי גם בעובי שלהן. מקסימום יישארו קצת חתיכות מהרולדה ותוכלי לאפות אותן בתבנית אחרת. פורסים אותן לחתיכות בעובי 3-4 ס"מ ומסדרים בתבנית משומנת, עם טיפה מרווחים. מתפיחים חצי שעה בערך והרווחים ייסתמו. מורחים ביצה טרופה ואופים בערך חצי שעה בחום של 170 מעלות, עד שהבצק אפוי ושחום מלמעלה. בודקים שגם בדופן הבצק אפוי.

הבצק הזה די רך וכייפי אז לא חייבים להרטיב בסירופ סוכר, אבל את יכולה אם את רוצה שהעוגה תהיה אקסטרה עסיסית.

מלכה90

New member
תודה מתוקה. יצא ליי נהדר וטעים.הוספתי

סירופ בסף. ממליצה מאוד על הבצק הזה. קל להכנה.ולא הייתי צריכה להוסיף אלא מעט מעט קמח לפני הרידוד.תודה

bali

New member
מנהל
שמחה שיצא לטעמך

אכן, אחרי התפחה במקרר הבצק מאד נוח לעבודה, והמרקם שלו טוב לדעתי.

אני מכינה ממנו עוגות בורג והן יוצאות
נפלא.

למעלה