על ראש הגנב בוער הכובע (גם אני מכירה פתגמים)
כפי שכבר כתבתי, הכוונה שלי היתה לא להכעיס ולא להתווכח, אלא להציג את דעתי, אבל מכיוון ששברת שיאים, אני נאלצת להגיב. כנראה שאת זאת שמחפשת להכעיס, אחרת לא היית מעלה על דעתך שזאת היתה כוונתי.
יש לי חדשות עבורך: אין לך מונופול על הגדרת תפקידו של הורה. גם לזהב אין, וגם לי אין. כל הורה מחליט עבור עצמו, ואני הצעתי לזהב שתכבד את החלטותיו של בן-זוגה. לא רלוונטי אם היא, אני או את מסכימות איתן או לא.
באופן ענייני לשאלתך אני מרחיבה לגבי הילדים האחרים שמההודעה של זהב הבנתי שכל המצב שם מבחינת הילדה הזאת שונה לעומת הילדים האחרים.
זה כך במידה רבה של היגיון, כי היא כבר בת 18, מנהלת את זמנה בעצמה, מחלקת אותו בין חברים, תחביבים ומבחנים, זאת כבר לא ילדה שבאה לאבא יומיים קבועים בשבוע, אלא מתנהלת לפי הלו"ז שלה, לדעתי זה טבעי, ובמשפחה שלי אף אחד לא נעלב אם לא באים אליו ביומולדת או אם מתקשרים רק יום אח"כ, או אם בכלל אין זמן להגיע, יש משפחות עם גישה של חופש, יש משפחות עם פחות, יש משפחות עם גישה של נתינה אינסופית לילדים, יש משפחות שלא נותנים כלום, יש הרבה באמצע... כאמור. אני לא מבינה למה מלבד קנאה זה אמור לעורר כזה כעס. אם כל אחד שלם עם עצמו ועם ההורות שלו, לא צריך לפתוח עיניים על אחרים.
אני מודה שההאשמות שלך וההתנשאות שלך היו לי מאוד לא נעימים, ואני מאוד מקווה שהעיניים של זהב קראו אותי אחרת ממה שאת קראת אותי.
זאת הדעה שלי, ובאמת שאין לי חשק להתנצחויות.
סופ"ש נעים, ואני מקווה שתחזרי בך מההאשמה הקשה שהאשמת אותי, אני בנאדם שרוצה שיאהבו אותו, ושונא להכעיס, ואני בכלל לא בטוחה שהיא לשיטתך כעסה, אולי רק את כעסת.