קופ"ח לאומית...

יעל י

New member
קופ"ח לאומית...

ממש מקשה את החיים.
BMI מעל 50והרופא (ד"ר ניר ברק) נתן לעשות כל מיני בדיקות שלוקח חודשיים לפחות לעשות ואח"כ עוד חודשיים להגיע אליו שוב כדי לקבל את האישור המיוחל ואז מה?עוד חודשיים לפחות עד לניתוח.

ליבי3617

New member
שמעתי את שמעו

המנותחים אצלי אומרים שהוא אנטיפת.

אבל לכל קופה יש גם פניות הציבור כך שאני לא חושבת שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה.
הייתי ממליצה לך לפנות לשם ולשלוח מסמכים שכל דחייה של הניתוח עולה לקופה בבריאות שלך.
ממש סוג של הצהרה כדי שיידעו שהמשחקים שלו מסכנים את הבריאות שלך כאישה שמנה ב BMI גבוה מאד.

מנותח שאני מכירה עשה את זה במכבי אחרי שקיבל דחייה כי לא ידע שצריך להביא אישור דיאטנית.
הוא אמר להם: אתם לוקחים את הסיכון שאני לא עושה ניתוח ויש לי סכרת ולחץ דם גבוה? באותו רגע אישרו לו את הניתוח ונתנו לו ארכה בהבאת האישור.

שווה לנסות תמיד.

אופירA

New member
מנהל
אני לא חושבת שזו הבעיה

ד"ר ניר ברק צריך לאשר לך ניתוח על סמך הבדיקות שאת עושה, בכל BMI שיש לך. לבדיקות יש תפקיד, ובלעדיהן לא מאשרים בשום קופה.
את התורים לבדיקות את צריכה לעשות בעצמך, ולקצר אותם כמיטב יכולתך. בכל הקופות התורים הם לכחודשיים לפחות.

למה לכל הרוחות אחרי הבדיקות את צריכה לחכות חודשיים? תקבעי עכשיו תור לד"ר ניר ברק, ועד שיגיע התור שלך כבר יהיו לך הבדיקות מוכנות.
כמו כן, למה אחרי כן את צריכה לחכות לתור לניתוח? ניר ברק הוא המנתח? קופ"ח לאומית היא המנתחת? תקבעי תור לניתוח אצל המנתח, ויהיה לך תור לניתוח שידוע לך מראש מהיום, והאישור של ניר ברק יבוא במקביל.

אולי תספרי בדיוק איזה ניתוח, אצל מי את הולכת להתנתח, האם היית כבר בפגישת ייעוץ - תספרי את כל התהליך שלך, ונראה אם יש בו כשל שתלוי בך ולא בקופה.

יעל י

New member
עונה לכולם...

ליבי - הוא ממש לא היה אנטיפת.
אופיר - אין ספק שצריך לעשות את הבדיקות והאחריות היא עליי.

בכל אופן התיסכול שלי נובע מהחוסר יעילות של הקופה עצמה.
כלומר חודשיים אני ממתינה לתור לד"ר ברק אז למה בנתיים לא לעשות את הבדיקות?
או למשל למה רק רופא אחד על כל הארץ בנושא ואם אחד אז למה רק פעם בשבוע?
ההרגשה היא שקופ"ח לאומית ממש מערימה קשיים.

אופירA

New member
מנהל
ומי אמר לך לא לעשות בינתיים את הבדיקות?

כל העניין הוא, שלא אמרו לך בקופה שבינתיים את יכולה לעשות את הבדיקות.
וגם לא אמרו לך שבינתיים את יכולה לראות מנתח ולבחור ניתוח.
ואת זה באף קופה לא אומרים לאף אחד.
האנשים עצמם צריכים ללמוד איך לעזור לעצמם, ולדעת מהניסיון שלא יגידו להם בקופ"ח כל מה שצריך להגיד (בפרט אם הם לא שואלים), וללמוד כל דבר מכמה גורמים בכמה כיוונים, כיוון שרק כך ניתן לחשוף דיסאינפורמציה, טעויות, אינטרסים שאינם שלך ואינם תואמים את הבריאות שלך.
יכול להיות שאין לך ניסיון עם קופ"ח, אז עכשיו רכשת ניסיון, לגבי מצבים בריאותיים שתצטרכי להתמודד איתם בעתיד. תמיד לקרוא בכל מיני כיוונים ולהתייעץ באותו דבר עם גורמים שונים וסוגי אנשים שונים.

אז לא ענית לי - כבר בחרת ניתוח ומנתח? כבר קיבלת תור לניתוח? מה שיקבע זה התור לניתוח, ולא התור לברק. האם עשית למען העניין הזה?

יעל י

New member
למישהי יש אולי קשרים באיכילוב להקדמת תו

אם כן מאד אשמח

יעל י

New member
אופיר...

אף אחד לא אמר לי לעשות.
חשבתי שאני אגש לד"ר ברק הוא יראה אותי,ישאל שאלות ,יחשב BMI ויאשר לי ניתוח אבל בפועל הוא נתן לי לעשות מלא בדיקות ויום אחרי הביקור אצלו התור הבא שיש רק בחודש ספטמבר.

בהתחלה חשבתי ללכת עם ד"ר סיגל ליברנט במדיקל סנטר אולם לאחרונה אני שומעת המון דברים חיוביים על הלל יפה כולל בניתוחים חוזרים ככה שאני חושבת שאולי אעשה בהלל יפה.

בנתיים אני נבדקת לפי בקשת ד"ר ברק.

אופירA

New member
מנהל
אז התור לד"ר ברק לא מעכב אותך כלל

עדיין לא החלטת על מנתח ואין לך תאריך לניתוח.
זה מה שיעכב אותך.

במקביל לבדיקות, תקבלי החלטה על מנתח, תעשי תורים לייעוץ אצל מנתחים ותחליטי על מנתח, ושיקבע לך תור לניתוח. בלי קשר לבדיקות ולאישור של ד"ר ברק.
בנוסף, תבקשי שיקדימו לך את התור לד"ר ברק, ע"י שתעמדי ברשימת המתנה לביטול תור אצל המזכירה שקובעת את התורים.

בהצלחה!

יעל י

New member
בטח מעכב,מההתחלה מעכב...

לפגישה הראשונה חיכיתי כמעט שלושה חודשים וכבר היה לי תור לינתוח אולם לא עיניין אף אחד.
אני ברשימת המתנה.מסיימת כל הבדיקות ב 2.7 והתור הבא לד"ר ברק רק בחודש 9 אז איך לא מעכב???

אופירA

New member
מנהל
איפה תור לניתוח? מה קרה עם התור?

את לא אומרת שהיה לך תור לניתוח. את לא נותנת נתונים נכונים, אז מאיפה אני יכולה לנחש? למה את לא מספרת בדיוק מה היה?
אצל המנתח לא אמרו לך שצריך בדיקות? לא נתנו לך רשימת בדיקות?

אי אפשר לעזור לך אם את לא מספרת את כל הנתונים.

אני רק יודעת דבר אחד - יש פה הרבה מלאומית שעברו אצל ניר ברק, ולא חיכו ככה כמוך.
משהו עקום בתהליך שעברת מההתחלה, וזה לא בטוח בגלל לאומית.

יעל י

New member
סיפרתי על זה לפני כמה חדשים הנה תקציר...

פניתי לד"ר ליברנט,קיבלתי רשימת בדיקות וקבענו תור ובי"ח ואז פניתי לקופ"ח ואמרו לי שלא ככה מתנהלים הדברים.יש לקבוע תור לד"ר ברק ורק הוא מאשר את הניתוח . התור הכי קרוב היה לסוף מאי. הניתוח נקבע לפברואר.
אז כמובן שהתור בוטל וגם הבדיקות והגעתי לד"ר ברק באפריל והוא נתן לי רשימת בדיקות שהוא רוצה ורק אחריהן יחליט אם לאשר או לא ומפה את כבר די מעורה אופיר נכון??

אופירA

New member
מנהל
אני רואה בחיפוש שכבר במרץ 2012

ידעת על ד"ר ברק שמאשר את הניתוחים בקופ"ח לאומית, אבל ביררת קודם בביטוח הפרטי שלך.
ואני חושבת לעצמי - למה את לא מבררת במקביל בכמה כיוונים?

אני רואה שהתייעצת לגבי מנתחים והוצה לך רשימה של מנתחים מומחים ברביזיה, אבל קבעת תור לניתוח בפברואר 2013 אצל ד"ר ליברנט, שלא ברשימת המומחים לניתוח חוזר שהומלצה לך. ועכשיו את חושבת על הלל יפה. ומה מפריע לך לעשות תור חדש אצל ד"ר ליברנט, ותור נוסף בהלל יפה? ומה לגבי קידר בבילינסון? אפשר לעשות תורים לניתוח ולבטל אותם מאוחר יותר.

למה לא יכולת לעשות את הבדיקות שנתנה לך ד"ר ליברנט ולבוא איתן לד"ר ברק? מה איכפת לו שאת כבר באה עם בדיקות? חלק מהבדיקות הרי חופף, אז שייתן לך את שאר הבדיקות בלבד.

ראיתי בתחילת 2013 שכתבת שיש לד"ר ברק תור רק לסוף מאי 2013, ובכל זאת הגעת אליו בתחילת אפריל. כך שכן הקדימו לך את התור. אז מי אמר שלא יקדימו לך את התור גם מספטמבר? וככל שתהיי נודניקית על המזכירה של ד"ר ברק, כך יותר סיכויים שיקדימו לך את התור הבא.
כמו כן, כשראית שיש 5 חודשים עד התור לד"ר ברק, לא שקלת לעבור לקופה אחרת?
חוץ מזה הרי המנותחים אמרו לך שד"ר ברק מאשר רק אחרי הבדיקות, אז לא ברור לי למה ציפית שהוא יאשר לך ניתוח לפי BMI.

יש לי הרגשה שלעובדה שלא דחפת את הנושא כמו שצריך, היתה גם הסיבה שלא היית סגורה על זה בסופו של דבר. אני חושבת שאם היית פונה בלאומית לגורמים יותר מלמעלה, ושואלת עוד שאלות הן בקופ"ח לאומית והן את המנותחים, היה לך ברור שאפשר לעשות את הבדיקות עוד לפני התור של ד"ר ברק. אני חושבת שלאומית ואת שותפים לדחייה של הדבר. BMI גבוה היה לך גם ב-2011 וב-2012, אבל מאוד התלבטת בנושא הניתוח. אבל התלבטות לא מונעת לעשות צעדים טכניים, בדיקות ותורים, כך שלא רק לאומית התמהמהה בנושא.

אני חושבת שכעת כדאי לך לקבוע תורים לניתוחים, ולהחליט סופית על המנתח (יש לך זמן להתייעץ עם עוד כמה מנתחים), קחי את ההימור, גם אם תיאלצי לדחות את התורים בסופו של דבר.
לשבת על הווריד של המזכירה של ד"ר ברק, להסביר לה את הנסיבות כדי לעשותה מעורבת ואיכפתית ולקבל הקדמת תור לד"ר ברק.
(ואגב, עד ספטמבר גם אפשר לעבור 3 פעמים לקופ"ח מכבי...).

יעל י

New member
WOW אני מרגישה כמעט ננזפת...

אני לא עוברת קופ"ח (ודווקא כן בירתתי) כיון שאיפה שאני גרה לאומית היא הטובה ביותר,לצערי. אם הייתי גרה במקום אחר כבר מזמן הייתי עוברת.
הקדימו לי את התור כי פניתי לשירות לקוחות וגם כי יצא שבחודש מאי הוא בחופש.
אני עוברת את הבדיקות בנתיים ומנסה להקדים.
ונכון אני ממש לא סגורה איפה ואצל מי לעבור את הניתוח.

אופירA

New member
מנהל
אז התארכות התהליך היא בעצם לטובה

חוץ מזה שאני משוכנעת שאם תנדנדי יקדימו לך את התור לד"ר ברק.
כך שהכי דחוף עכשיו זה לקבוע תורים לניתוח, אפילו אצל כמה מנתחים (שתתייעצי איתם, כמובן).

ומה פתאום ננזפת?
רק רציתי להבין איפה הדברים נמצאים, לאחר התהליך הארוך.
כי עד שתקבעי תורים עם מנתחים ועד שתקבעי תורים לניתוחים, יסתבר שבסוף לא קופ"ח לאומית עיכבה אותך.

יעל י

New member
ושואלת שוב על איכילוב-מישהו יכול לעזור לי...

להקדים תור לבדיקה?

למעלה