השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע טעים ונעים,

החתולית
 

החתולית

New member
ג'יאקונדה - ערב אורח מיוחד

ביום רביעי 23.11.16 בשעה 20:00 ספריית היין ג'יאקונדה בתל-אביב תארח לערב מיוחד
את ד"ר אלחנדרו מערבי, טכנולוג מזון, בנושא יין, אוכל ומה שביניהם.
&nbsp
מה משותף בתהליכי ייצור יין וקפה? איזה תהליך דומה מתרחש ביין וביוגורט?
חומוס, RIESLING , חמיצות ומה שביניהם; תהליך העישון – איך הוא משדרג את היין ואת האוכל שלנו?
&nbsp
יין ואוכל אנחנו משלבים לפי ה"כללים", נהנים מהם בשילובים קלאסיים או אקזוטיים.
אבל מתי חשבנו בפעם האחרונה מה משותף בתהליכי הייצור שלהם?
טמפרטורת התסיסה והקלייה של יין וקפה מבוקרת בקפידה, על מנת להפיק את המיטב מכל חומר גלם.
החיידקים שמשמשים לתסיסת יין ולהכנת יוגורט, עושים עבודה נפלאה בהעשרת מגוון הטעמים.
בערב האורח, יסביר דר' מערבי איך תהליכים וטעמים שונים קשורים באוכל וביין,
דרך טעימות יינות ואוכל.
&nbsp
אלחנדרו מערבי – ד"ר לטכנולוגיה של מזון, קיבל את שלושת התארים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. הוא עבד שנים רבות בארה"ב ובשוויץ, עם סוגי אוכל ומשקה שונים הכוללים קפה, שוקולד, גלידה, מוצרים מן הצומח, סלטים וכו'.
לאלחנדרו ניסיון של מעל 15 שנה בפיתוח מוצרים חדשים, כולל מספר רב של מאמרים בעיתונים מדעיים ופטנטים בתחום.
&nbsp
המחיר למשתתף 350 ₪.
להרשמה באמצעות כרטיס אשראי: 052-6636638
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
אבו שוקרי מגיע לשרונה מרקט

מסעדת החומוס המיתולוגית אשר נפתחה על-ידי סמי אבו שוקרי בשנת 1965 באבו-גוש, והפכה להיות אחת החומוסיות המוכרות בישראל, מגיעה לתל-אביב ופותחת לראשונה מסעדה במתחם הקולינאריה "שרונה מרקט".
&nbsp
תפריט המסעדה כולל מגוון סלטים, מנות חומוס ומסבחה, פלאפל, שיפודים, ממולאים, תבשילים, חמוצים ועוד.
בכדי להתאים את התפריט לשרונה מרקט, נוספו לתפריט הקבוע של "אבו שוקרי" גם מגוון מנות של בשרים ומעורב על האש, מרק קובה חמוסטה, מרק קובה סלק ועוד.
&nbsp
ניתן יהיה לרכוש את כל המנות בתפריט ב"טייק אווי" הבייתה ובסופי שבוע יוצע מגוון נוסף של אוכל ביתי מוכן.
&nbsp
המסעדה מכילה 24 מקומות ישיבה בפנים ועוד 56 מקומות ישיבה בחוץ (בימי החורף תותקן "סגירת חורף").
&nbsp
בין מנות החומוס שיוגשו (24-35 ש"ח):
מסבחה (24 ש"ח), חומוס אבו שוקרי- (26 ש"ח) וחומוס בשר (42 ש"ח).
&nbsp
בין מנות הבשרים שיוגשו:
שיפודי קבב (56 ש"ח), שיפודי פרגיות (56 ש"ח) ומעורב ירושלמי (68 ש"ח)
&nbsp
מרקים (37-39 ש"ח):
קובה חמוסטה (38 ש"ח) וקובה אדומה (38 ש"ח)
&nbsp
שעות פעילות מסעדת "אבו שוקרי" בשרונה מרקט:
א'-ה' 09:00 עד 22:00
שישי: 09:00 עד שעה לפני כניסת השבת
שבת: 09:00 עד 22:00
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
הנמל 24 - חוגגים יום הולדת 10

מסעדת הנמל 24 בחיפה, חוגגתיום הולדת 10.

לרגל החגיגות, מגישים בנמל 24, בימי שישי בצהריים בשעות 12:00-16:00, תפריט טעימות של 10 מנות שמחירן 24 ש"ח.

בין המנות בתפריט הטעימות המיוחד:
  • 2 ספלי מרק - קרם בצלים מוקצף, שמן ריחן וקצפת כמהין
  • שרימפס משאושה - בליים ושמן זית, קרם חצילים שרופים ופסטו כוסברה
  • פטה כבדים על פלאן בצל - לצד כדור שוקולד לבן במילוי כבד טלה וקוביות דלעת
  • קלמארי סגול - על פוקצ'ה, זרעי עגבנייה, חציל קלוי ומעושן, צ'ילי וקרם פרש
  • ארטישוק, קרם ירושלמי - עגבניות מיובשות, קלמטה, פטריות שימאגי ובלסמי מתקתק מצומצם
  • סלט עגבניות שרי - עגבניות אפויות, בצל סגלגל, ארוגולה, קרוטוני בריוש ומוצרלה
  • קוקי סאן ז'ק - ברולה ירושלמי, סלט עלים וטוויל פרמז'ן
  • טרטר סינטה בקר - צלפים וטחינה שחורה, בצלי שאלוט וצ'ילי לצד בריוש וקרם פרש
  • גרבלקס סלמון - בניחוח הדרים ושמיר על עלים ירוקים, ענבים וגבינת גרוייר שוויצרית
  • קובה סרטנים ובס - על ריזוטו שחור, שרימפס ובמיה בביסק סרטנים
  • גריסיני רוזמרין - לצד מטבל חציל מעושן ועגבניה מרוסקת
בנוסף מציעים בנמל 24, אלכוהול ב- 24 לכוס:
סיידר תפוחים אלכוהולי של Somersby
בירה גרמנית בהירה של Redberger
כוס קאווה
כוס יין ורוד
 

pix37

New member
בקבוקים (טבעון ורמת ישי) הערב מסיבת בוז'אלה 2016

29 ש"ח כניסה כולל כוס ראשונה
הופעה חיה

בתכנית:
טועמים בוז'ולה 2016
דוכני יין
מופע ג'אז חי
גבינות וטאפאסים
המון מצב רוח טוב
כניסה 29 ש"ח
תבואו,
יהיה כיף

 
למעלה