משחקי הכס - סיכום עונה 3

avivs

New member
משחקי הכס - סיכום עונה 3

הסתיימה לה עונה נוספת של משחקי הכס, וכעת הגיע הזמן לסכם את החוויה.
אתם מרוצים?
הפרק התשיעי צילק אתכם לכל החיים?
הפרק העשירי היה מאכזב?
איך העונה הזו לעומת הקודמות?
תמשיכו לעונה הבאה?
יש שחקנים שלא סבלתם?

*אלו סתם שאלות. אפשר לומר מה שרוצים

Lhuna1

New member
אני אנצל את ההזדמנות לשאול

משהו שלא קלטתי: לאן הולכת חבורת ה-wildlings? בשביל מה הם חצו את החומה דרומה ומה המטרה שלהם?

rsmb1

New member
לטירות של משמר הלילה

אין הגנה מדרום (האויבים שלהם נמצאים מצפון לחומה, ואסור להם להשתתף בקרבות של הממלכה). המטרה של הפראים שטיפסו היא לתקוף את טירת שחור מדרום ובכך לקנות שליטה על השער בחומה ולאפשר לכל הצבא לעבור.

Lhuna1

New member
תודה, ועוד שאלה

בשביל מה הם רוצים שהצבא שלהם יעבור דרומה?
הם מתכננים תקיפה של 7 הממלכות? (למה?) הם רוצים גם כן להפיל את המלך? או שהם רוצים לברוח דרומה לחומה בשביל לברוח בעצמם מההלכים הלבנים?
זה בטח נשמע ממש
אבל איכשהו פספסתי את העניין.

rsmb1

New member
בבקשה

הם רוצים לשים את החומה בינם לבין ההלכים הלבנים שמצפון לה. אם הם יצליחו כנראה שהם ייאלצו להתמודד בעוד מספר קרבות, כי הם פולשים.

הייתי מציע לך לצפות שוב אם את לא מבינה משהו. זו אדמה חלקלקה ועלולים לספיילר לך, בטעות, כשאת שואלת על מטרות של גורמים כאלה ואחרים בסדרה.

Zarniwoop

New member
עונה מעולה

הרבה יותר טובה מהקודמת ואפילו יותר טובה מהראשונה.

לדעתי הייתה עונה איכותית ומדהימה

כבר כתבתי לא מעט על כל פרק בנפרד, הייתי להוט לגביה הרבה יותר מבעונות הקודמות. אז לא ממש נשאר לי יותר מדי לחדש בסיכום העונה.
רק אגיד שהתחלתי את העונה עם חששות ונקודת מבט קצת אדישה, כי החצי הראשון של הספר השלישי הוא ה"חצי" הפחות אהוב עליי מבין 3 הספרים הראשונים, אבל עם כל פרק שעבר מצאתי את עצמי נהנה יותר ויותר מאיכות הכתיבה, הבימוי והמשחק שהגיע מבחינתי לרמות חדשות. הוא פשוט מדהים, הקאסט על סף המושלם. אז בסופו של דבר נשביתי בקסם ומצאתי את עצמי הופך למעיין פאן בוי שנהנה מכל דבר, כולל מהדברים שהרבה מתלוננים עליהם. אבל מבחינתי זאת פאנבויות מוצדקת, זאת אחת העונות הטלוויזיונית הגדולות שראיתי ובאתי אליה לגמרי לא משוחד.
אני לגמרי יכול להבין את התלונות על עלילה איטית מדי, זה גם מה שהפריע לי בספר באותו שלב (למרות שאני מניח שפחות באקסטרים, בהתחשב בזה שזה היה רק חצי ראשון). אבל הם ניצלו היטב את האיטיות בשביל לפתח דמויות ולעשות סט אפ זהיר וחכם לקראת מה שעומד לבוא.

מכאן
ים:

הסצנות המצטיינות של העונה:
- כל מה שקשור בג'יימי ובעיקר כריתת היד, הנאום באמבט והקרב עם הדוב
- טיוויין מארגן חתונות לילדיו
- דאינריז משחררת את האנסליד
- החתונה האדומה (דה)
- מונטאז' ה"כאוס הוא סולם" של אצבעון
- כמעט כל הסצנות של המועצה הקטנה, כשבראשן זו בפרק האחרון עם האינטריגות בין ג'ופרי לטיווין לטיריון
- השיחה של דאבוס וסטאניס על אמונה לפני שסטאניס משחרר אותו מהכלא
- ההנתקשות בקראסטר ובמורמונט מפקד המשמר
- הקרב בין ג'ון לפראיים כשהוא בוגד בהם, כולל ההתערבות של בראן בתור זאב הבלהות שמציל את ג'ון

וזה רק על קצה המזלג, אני בטוח שיש עוד ששכחתי.

avivs

New member
הופתעתי לטובה.

העונה השנייה שעממה אותי, כמו הספר השני. ידעתי שמחלקים את הספר השלישי לשתי עונות, והחצי הראשון של הספר היה מאוד משעמם. מהסיבה הזו ציפיתי לעונה מעייפת עם הרבה התחלות של דברים שיפתרו בעונה הבאה. לשמחתי הם השכילו לפזר את האירועים בצורה חכמה שלא השאירה את כל האקשן בעונה הבאה.

המשחק היה מעולה וחוץ מפרק או שניים חלשים אהבתי את הכול.
כן ציפיתי ליותר מפרק הסיום.

היה אוסום!
דה

קית' הארינגטון עדיין נוראי, אבל עדיין היה נחמד לראות אותו כי המשמעות היתה לראות את ייגריט, שהיא כנראה אחת הנקבות היחידות בעולם שהייתי הופכת לסבית בשבילן. כל מה שקשור באחד הלאניסטרים מהשילוש המקודש של טיריון-ג'יימי-טייווין היה תענוג. דאני נכנסת בתור הפוגה נחמדה: אני לא צריכה לדאוג שיקרה משהו רע כי פשוט כל דבר שהיא מנסה לעשות *טה דאם איזה קטע זה הצליח ווויי*. העינויים של מה-שמו היו משעממיפ באיזשהו שלב, וכשחתכו לו את הזין זה קצת היה משול בעיניי לחתיכת היד של ג'יימי. שניהם חשבו על עצמם בתור האיבר הספציפי שנלקח מהם.
פרק תשע היה מצוין, וידעתי שפרק 10 לא יצליח להתעלות עליו אז שרדתי את זה וגמרתי אותו עם חיוך אידיוטי על הפרצוף.
ובטח שאני ממשיכה לעונה הבאה! יש עוד כ"כ הרבה דמויות שאני מחכה שימותו, ספציפית מלך אדיוטי וסאדיסטי מסוים.

NomadSoul

New member
דווקא לפני שהיתה אזהרת ספוילר, חשבתי

שזה סתם wishfull thinking.
אזהרת הספוילר ספיילרה

rsmb1

New member
מצטער

לא זו הייתה הכוונה, והאמת שחששתי מהמקרה הזה בדיוק לפני שפרסמתי את האזהרה, אבל הערכתי שתהיה בה יותר תועלת בסופו של דבר.
לפחות הסמיילי מספר לי שלקחת את זה ברוח טובה.

MonicaF

New member
זו חוויה קשה עבורי

ויחד עם זאת לא יכולתי להתאפק לראות הכל. ראיתי מהממיר, הייתי מכינה את עצמי נפשית לפני צפייה בכל פרק.
מרוצה? כן, למעט האלימות, אבל אני מבינה שאי אפשר היה בלעדיה. היא עושה את הכל למוצק יותר.
כן, הפרק התשיעי צילק אותי, מקווה שלא לכל החיים

הפרק העשירי לא היה מאכזב, הוא השאיר אותי עם סקרנות גדולה.
שלוש העונות עד כה באותה רמה מבחינתי.
אמשיך לעונה הבאה.
שחקנים? לא, כולם היו בסדר. אם לא סבלתי מישהו (גרייג'וי) זה רק בגלל שהוא שיחק טוב מדי את השנוא.

ומה שאני רוצה להגיד: אקרא את הספרים, אתחיל בהזדמנות ראשונה. מי יודעף, אולי אספיק משהו עד העונה הרביעית.

למעלה