לדעתי הייתה עונה איכותית ומדהימה
כבר כתבתי לא מעט על כל פרק בנפרד, הייתי להוט לגביה הרבה יותר מבעונות הקודמות. אז לא ממש נשאר לי יותר מדי לחדש בסיכום העונה.
רק אגיד שהתחלתי את העונה עם חששות ונקודת מבט קצת אדישה, כי החצי הראשון של הספר השלישי הוא ה"חצי" הפחות אהוב עליי מבין 3 הספרים הראשונים, אבל עם כל פרק שעבר מצאתי את עצמי נהנה יותר ויותר מאיכות הכתיבה, הבימוי והמשחק שהגיע מבחינתי לרמות חדשות. הוא פשוט מדהים, הקאסט על סף המושלם. אז בסופו של דבר נשביתי בקסם ומצאתי את עצמי הופך למעיין פאן בוי שנהנה מכל דבר, כולל מהדברים שהרבה מתלוננים עליהם. אבל מבחינתי זאת פאנבויות מוצדקת, זאת אחת העונות הטלוויזיונית הגדולות שראיתי ובאתי אליה לגמרי לא משוחד.
אני לגמרי יכול להבין את התלונות על עלילה איטית מדי, זה גם מה שהפריע לי בספר באותו שלב (למרות שאני מניח שפחות באקסטרים, בהתחשב בזה שזה היה רק חצי ראשון). אבל הם ניצלו היטב את האיטיות בשביל לפתח דמויות ולעשות סט אפ זהיר וחכם לקראת מה שעומד לבוא.
מכאן
ים:
הסצנות המצטיינות של העונה:
- כל מה שקשור בג'יימי ובעיקר כריתת היד, הנאום באמבט והקרב עם הדוב
- טיוויין מארגן חתונות לילדיו
- דאינריז משחררת את האנסליד
- החתונה האדומה (דה)
- מונטאז' ה"כאוס הוא סולם" של אצבעון
- כמעט כל הסצנות של המועצה הקטנה, כשבראשן זו בפרק האחרון עם האינטריגות בין ג'ופרי לטיווין לטיריון
- השיחה של דאבוס וסטאניס על אמונה לפני שסטאניס משחרר אותו מהכלא
- ההנתקשות בקראסטר ובמורמונט מפקד המשמר
- הקרב בין ג'ון לפראיים כשהוא בוגד בהם, כולל ההתערבות של בראן בתור זאב הבלהות שמציל את ג'ון
וזה רק על קצה המזלג, אני בטוח שיש עוד ששכחתי.