"פי אלף יותר ממשחקי הכס..."

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

avivs

New member
"פי אלף יותר ממשחקי הכס..."

אתר מאקו פרסם כתבה על ספרים וסדרות שהיו יכולים להיות טובים יותר ממשחקי הכס בתור סדרות טלוויזיה.

חולית באמת יכול להיות טוב בתור סדרת טלוויזיה, אבל רק אם ימצאו דרך לקחת קטעים מעניינים מספרי ההמשך ולשלב אותם. ספר אחד לא מספיק לסדרה של יותר מעונה.

בנוגע למוסד - לא עובדים על משהו שקשור אליו?

גם הגיע הזמן שמ"אמבר" ייצא משהו.

קישור:
http://www.mako.co.il/culture-tv/wo...d41006.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=389626226

restored

New member
לא יודע איפה להתחיל אפילו

1) סדרת משחקי הכס בטלוויזיה עשויה מעולה, איכותית, אבל בתור מי שאוהב את הספרים אני לא רואה אותה, כי פשוט הוציאו משם דברים, וזה מרגיז אותי.
(גם העירום מוגזם, יש גבול בחייאת רבאק).
2) הסדרות שהכתבה הביאה אמנם מייצגות כל מיני תת ז'אנרים, אבל יש הרבה יותר טובות וכאלה שהרבה יותר ניתנות להפוך לסדרת טלוויזיה.
3) רואים שהכתב לא קורא דברים שלא תורגמו לעברית, ולכן טווח הראייה שלו מצומצם מאד.

מיכאל ג

New member
רשימה בכלל לא רעה

כשמעבדים ספרים לסדרות - ושימו לב סדרות, לא סרטים - עדיף לקחת משהו שיש לו רעיון שניתן להרחבה לעונות נוספות ולהוספת עלילות של פרקים שעומדים בפני עצמם. לספרים כמו "שער" שיש בהם מסע רנדומלי לכוכבים לא ידועים או "אמבר" שיש בו אינסוף מימדים עם היסטוריות שונות, יצורי פנטזיה ומי יודע מה עוד, יש אפשרות כזו. אצל פראצ'ט יש עוד מלא חומר לסדרה וגם שם ניתן להרחיב ולכווץ ולערבב עד שיהיה משהו יותר "סדרתי". דווקא חולית לא נראה לי כמו בסיס טוב. את העלילה של הספר הראשון כולם מכירים והיתר פשוט לא כזה מעניין.

Bs Bane

New member
מאלאזן יהיה מושלם כאנימה,

זו הדרך היחידה שאפשרית. בגלל האורך ובגלל כמות הקסם והגזעים המגוונים. אני חושב שזה גם יתאים לרוח הסדרה.
&nbsp
בקשר לעולם הדיסק, אני הבנתי שBBC עובדים בתכנון על סדרת "The Watch" שתהיה על סדרת השומרים ויו לורי ישחק את ווימס. אני חושב שהבת של פראטצ'ט תהיה קשורה בהפקה.
&nbsp

restored

New member
אם יהיו נאמנים לסדרה , אף אחד לא יבין

מי הרע מי הטוב ומה העצם קרה (ולמה)

Bs Bane

New member
כי אין רע או טוב.

אנשים יבינו כמו שהם מבינים משחקי הכס. או סתם יצפו בזה בשביל הדרקונים.

avivs

New member
מאלאזן

היה יכול לעבוד כסדרת טלוויזיה עד הספר החמישי. בספר החמישי זה הולך למקום אחר לגמרי, ואז הסיפור הגם ככה מסובך הולך ומסתבך יותר. אני לא רואה איך זה יעבוד. מאלאזן גורם למשחקי הכס להרגיש כמו ספר בוב ספוג בשלב מסוים.

Bs Bane

New member
בגלל זה אנימה יהיה טוב,

לא חסר אנימות עם 30 עונות. הם יוכלו ככה לשמור על הסידור של הספרים.

Y. Welis

New member
הרוב ראויות, חוץ מ'רומח דרקון'... שאגב עובד למצוייר לפני כמה

שנים, עם קיפר סאת'רלנד כקול של ריסטלין. לא רע.
&nbsp
חסרות סדרות רציניות אחרות, כמו קובנאנט של דונאלדסון (ואם שם, מה עם ה'GAP' שלו? יש סאדו-מאזו).
&nbsp
ואם שם, מה עם ג'ורדן? יש 13-14 כרכים מוכנים, והכי טוב - הסופר כבר מת, כך שלא יהיו המשכים...
&nbsp
לא הוזכרה הסידרה הכושלת שלפי גודקינד, שהתחילה טוב (ה-SEEKER) ונמרחה קשות. עדיין עיבדה יפה את הפרקים הראשונים מתוך הספר הראשון (WFR).
&nbsp
* למורקוק לבדו יש סדרות על גבי סדרות.
&nbsp
יש עוד סדרות ספרים ארוכות, כמו כמה של פירס אנתוני (זו שתורגמה חביבה מאוד - הטרילוגי הקיריליאנית); ווינגרוב (רלוונטית יותר מתמיד); ה'בארוק' של סטיבנסון, 'נפילת המגדלים' של דילייני ועוד (שלא לומר 'פרן'; 'לאנקמאר', ).
&nbsp
כך שאם הקולנוע וה-TV יתחילו לעבד באופן סידרתי את כל הקלאסיקות של המד"ב/פנטסיה, יהיו לנו לפחות 10 שנים משובחות.
&nbsp
אבל זה כנראה יהיה בעתיד הרחוק, כאשר אמצעי ההפקה יוזלו עד שכל אחד יוכל להיות יוצר.

Y. Welis

New member
אגב הדוקומנטרי על חודורובסקי ו'חולית' שלו, שלא נעשה, שווה.

ממליץ להביא לכנס הבא.
https://www.youtube.com/watch?v=jg4OCeSTL08
&nbsp
ועם גייגר כמעצב ראשי... אילו רק הוא ולינץ' היו משתפים פעולה - היה מורבידי יותר מכל מה שאי פעם נראה.

למעלה